19 Mart, Balıkesir Üniversitesi Linux Seminerleri

0
hcg
Balıkesir Üniversitesi, Bilgisayar ve Internet Topluluğu ve LKD Seminer Çalışma Grubu işbirliğiyle; 19 Mart 2010 Cuma günü, Balıkesir Üniv. Nef Konferans Salonu'nda, 2 bölüm halinde Linux seminerleri düzenliyoruz.

1. Bölüm: 10.00-12.00

Linux nedir? Neden Linux?

Açık Kaynak Kod Yazılımı

Linux'ta Masaüstü Uygulamaları

2. Bölüm: 13.00-15.00

Eğitimde Özgür yazılım ve Özgür İçeriğin Kullanımı

Özgür Yazılım İş Modelleri

Konuşmacı: Murat Gezer.

ilgi duyan herkes seminerlerimize davetlidir.

İlgili Yazılar

Bilgi Universitesi Bilgisayar Bilimleri Seminerleri

coskung

Bilgi e-MBA programcılarından Emre Sevinç bugün Bilgi Üniversitesi Dolapdere kampüsünde bir seminer verecek:

eMBA: Geçmis Bugün Gelecek

Emre Sevinc
06 Nisan 2004 18:00-19:00 Z_39 - Dolapdere

4 yıl önce Türkiye'de bir ilk olarak gerçeklestirilen ve İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde geliştirilen
eMBA-Internet Tabanlı İşletme Yüksek Lisansı Eğitimi yazılımlarının altyapısının öyküsü.

İlgilenenleri bekliyoruz.

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2007 - Haberler

butch

Türkiye özgür yazılım aleminin önemli buluşma noktalarından biri olan Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin başlamasıiçin artık günleri değil saatleri sayıyoruz. Başta LKD, Pardus olmak üzere ülkemizden önemli kurumların, projelerin destek verdiği etkinliğin programını daha önce açıklamıştık. Şimdi, cumartesi sabah görüşmek üzere diyor ve etkinlikle ilgili önemli bir habere ve bazı hatırlatmalara geçiyoruz.

Linux Semineri : İleri Düzey Ağ Yönlendirme

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara'da linux semineri düzenliyor. Bant genişliği şekillendirme, QoS, Voice over IP, VPN, GRE Tünelleri ve ileri düzey ağ yönlendirme tekniklerinin linux ve özgür yazılımlarla uygulanmasının anlatılacağı seminer saat 18.30'da başlıyor. -Ayrıntılı bilgi-

15 Mart, Fatih Üniversitesi, Linux Semineri

hcg

Fatih Üniversitesi Kariyer Kulübü ve LKD Seminer Çalışma Grubu ortak çalışması. Kariyer Günleri kapsamında, 15 Mart Pazartesi günü, 11.30-13.00 arasında, Fatih Üniv. D Blok Konferans Salonunda, Enver Altın tarafından "Linux'u ne kadar tanıyoruz?" başlıklı bir seminer verilecek.

İlgilenen herkes davetlidir.

Türkçe'nin Bağlılık Ayrıştırması

FZ

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Gülşen Cebiroğlu Eryiğit, 24 Nisan Salı günü, saat 12:00'da, Boğaziçi Üniversitesi'nde ETA 16'da DDİ (Doğal Dil İşleme) ve Türkçe arakesitinde bir seminer verecek:

Bu seminerde, zengin bitişken bir biçimbirimsel yapıya sahip, tümce içi öğe dizilişleri serbest ve çoğunlukla sağa bağımlı türde olan Türkçe'nin bağlılık ayrıştırması konusunda yapılan araştırmalar anlatılacaktır. Yukarıda sıralanan özellikleri ile Türkçe, İngilizce'den ve ayrıştırma alanında üzerinde yoğun olarak çalışılmış birçok dilden farklılıklar göstermektedir. Bu niteliği ile benzer özellikler gösteren bir sınıf dilin temsilcisi olarak görülebilir. Tanıtılacak araştırmalarda, yakın geçmişte kullanıma sunulan Türkçe derlem (Odtü-Sabancı Türkçe ağaç yapılı derlemi) kullanılarak, veri güdümlü ayrıştırıcılarda farklı tasarım yöntemlerinin kullanılmasının etkileri incelenmiştir.