Bilkent Üniversitesi, Linux ve Özgür Yazılım Seminerleri

0
hcg
İlki geçen yıl yapılan ve 4 seminerden oluşan Linux seminerleri dizisi, bu yıl da devam ediyor.. Bilkent Üniversitesi Teknoloji Topluluğu ve LKD Seminer Çalışma Grubu işbirliğiyle, haftada bir seminer olmak üzere 4 hafta sürecek seminer dizisinde giriş düzeyinde seminerlerle başlayıp sanallaştırma ile noktayı koyacağız.

Seminer programı şöyle:

10 Mart Salı: Deniz Koçak - Meraklısına GNOME

17 Mart Salı: Can Burak Çilingir - Kısaca Django

24 Mart Salı: Mahmut Sedat Eroğul - Linux Nedir?

31 Mart Salı: Can Eroğul - XEN ve sanallaştırma

Tüm seminerler 12.40-13.30 arasında yapılacak. Ayrıca tüm seminerlere katılım sağlayanlara katılım belgesi verilecek. Seminerlerde ücretsiz CD dağıtabilmek için de çalışmalar devam etmekte.

Seminerler, Bilkent Üniversitesi'nde yapılacak; ilk seminer Mithat Çoruh Amfi'de, diğerleri C Blok Amfi'de gerçekleştirilecektir. Katılım tahmin edeceğiniz gibi, ücretsiz.

Seminer afişi için: buraya

İlgili Yazılar

Nasıl bir Linux şenliği?

coskung

Biliyorsunuz Linux Kullanıcıları Derneği'nin (LKD) Linux şenlikleri eski havasını kaybediyor. Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenen Özgür Yazılım Günleri de bu yıl ara verdi. Gözüken o ki bu gibi etkinliklere ilgi azalıyor.

Linux Semineri : Samba ile Linux/Windows Entegrasyonu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da Çarşamba günü (18 Şubat 2004) bir seminer düzenliyor. Saat 18:30'da başlayacak olan seminerde, Samba ve SMB protokolünün yanı sıra Samba 3 ile gelen yenilikler anlatılacak. Uygulamalı olarak bir Windows Domain Kontrolcüsü'ne Active Directory üzerinden katılım sağlanacak; Kerberos, Active Directory, PAM, NTLM, SMB gibi terimlerin yanı sıra Samba ile "basit" ağlarda temel dizin ve yazıcı paylaşımlarından da bahsedilecek. -Ayrıntılı Bilgi-

SAP R/3 Uygulamaları Tanıtımı

FZ

SAP R/3 özellikle büyük ölçekteki şirketlerin on milyonlarca dolar harcayarak bünyelerine almaya çalıştıkları bir kaynak yönetimi programıdır. Bu sunum sırasında, SAP’nin genel yapısı, temel modülleri tanıtılacaktır. Sunum sırasında ele alınacak konu başlıkları şunlardır:

3. Ulusal Dijital Tasarım Sempozyumu ve Sergisi

mentat

24-26 MAYIS 2005 tarihlerinde, Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryum'unda 3. Ulusal Dijital Tasarım Sempozyumu Ve Sergisi düzenleniyor. Detaylı bilgi ve seminer programına buradan ulaşabilirsiniz.

Linux Semineri : Koha Kütüphane Otomasyon Sistemi

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, 2 Ağustos Cumartesi günü İstanbul'da özgür bir kütüphane otomasyon yazılımı olan Koha'nın anlatılacağı bir seminer düzenliyor. Seminerde Koha sisteminin yapısı; kütüphaneler için entegre bir sistem olarak kataloglama, opac (online public access catalogue), ödünç verme, üye yönetimi ve satınalma gibi modülleri anlatılacak. Saat 15:00'te başlayacak seminer, her zaman olduğu gibi tüm ilgilenenlerin katılımına açık ve ücretsiz. - Ayrıntılı Bilgi -