1 Aralık Ankara Penguen Buluşması

0
penguencg
Biliyorsunuz geçtiğimiz haftalarda kahvaltı için buluşmuştuk. Toplantıyı kaçıranlar için ve bir daha buluşmak birlikte vakit geçirmek isteyen penguenler için bu sefer bir akşam buluşması düzenliyoruz.
Merhaba Arkadaşlar; Biliyorsunuz geçtiğimiz haftalarda kahvaltı için buluşmuştuk. Toplantıyı kaçıranlar için ve bir daha buluşmak birlikte vakit geçirmek isteyen penguenler için bu sefer bir akşam buluşması düzenliyoruz. 1 Aralık Cumartesi günü saat 18:00'da Bahçeli 7. Cadde üzerinde Brothers'da[1] toplanıyoruz. Eğleniyoruz, sohbet ediyoruz, haftanın yorgunluğunu beraber atıyoruz. Tüm penguenleri bu buluşmaya bekliyoruz. Cumartesi akşamı görüşmek üzere... Gelecek penguenler geleceklerini penguen@linux.org.tr'a iletişim bilgilerini içeren bir maille bildirirlerse memnuniyet duyarız. [1] Bahçeli 7. Cadde No:46, Otantik Kumpir karşısı, eski Yerfıstığı'nın üstü (Google map: http://tinyurl.com/2j5o2h)

Görüşler

0
robertosmix
Valla aslında benzer bir organizasyon -ki herhalde bi ara firefox kına gecesi formatında yapılmıştı- İstanbulda yapılsa da.. o kadar zamandır forumda atıştığımız -yer yer kapıştığımız, yer yer tokalaştığımız- arkadaşlarımızla tanışsak.
0
mamcak
Beyler bu buluşma için bahçeli den daha züppe bi semt bulamadınız mı? Arkasındaki felsefeyle linux ve onun kullanıcıları daima lüksten çok orta tabakaya hitab eder diye düşünürdüm hep yoksa yanılıyormuyum? Sırf ODTÜ denen Türkiyenin Türkçesiz üniversitesinde yapıldığı için 2 senedir Linux seminerlerine gitmiyorum ben.
Ha bu arada Oktay Sinanoğlu gibi bir Türk dehasına Türkçe konferans izni vermeyen ODTÜ, nasıl kendi bünyesinde Türkçe olarak linux seminerlerine izin veriyo onu da anlaöış değilim. Ben burada kendi çapımda, bahçeli de çay içmeye parası yetmeyecek insanlara linux öğretmeye ve sevdirmeye çalışıyorum. Haberiniz ola.
0
kocak
Buyrun siz de gelin Bahçeli'ye. Burada yazdıklarınızı konuşalım, belki bir sonraki etkinlikte sizin de katkınız olur. Belki güzel vakit geçirirsiniz. Gelin ve anlatın ne istediğinizi, neler yaptığınızı. Bekliyoruz.
0
robertosmix
Valla aslında çok güzel bir noktaya parmak bastınız. Objektif olarak bakmak gerekirse GNU vs. aslında orta tabakaya hitab eder ama arz sahipleri genelde üst tabakadan kimselerdir. Zevkine aylarca uğraşıp açık kaynak kodlu bir uygulama geliştirdikten sonra bundan maddi bir gelir beklemeyen kimseler zaten genelde maddi sıkıntısı olmayan arkadaşlar. Bakmayın siz Türkiyede bilgisayar programcılığı biraz amele mesleği gibi duruyor, yurtdışında en elit meslektir yaptığımız. 3 ay bir projede çalışıp, para kazandıktan sonra, 9 ay boyunca açık kaynak kodlu bir projeyi kendi kendinize finanse edebilirsiniz oralarda. Herneyse. Öyle aklıma takıldı işte.

Ayrıca İngilizcenin ısrarla kullanılması anlaşılabilirliği, ve "universal" niteliği, arttırmak amacı gütmekte. Yani elit tabaka kaygısıyla bir alakası yok ODTÜ'de. :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

YTÜ Matematik Mühendisliği, Oracle Veritabanı Kavramlarına Giriş Semineri

ibalpinar

Yıldız Teknik Üniversitesi, Matematik Mühendisliği tarafından 26 Nisan 2009 Pazar günü Oracle Veritabanı Kavramlarına Giriş ve Staj Günlükleri konulu gün boyu ücretsiz seminerler düzenlenmektedir.

Seminerleri CETURK Ekibi'nden Hasan Tonguç YILMAZ verecektir.

Panel : Görsel Sanatlarda Matematik ve Programlama

FZ

Atölye Onbir, özellikle görsel sanatlar için güncel bir araç haline gelen bilgi görselleştirme (Information Visualization) yöntemleri ve sanatçıların bu yeni araca yaklaşımı üzerine konuşmak için Can Altıneller‘i konuk ediyor. Bilgisayarın ve bilgisayar biliminin sanatçılara sunduğu imkanlar hakkında bilgi edinmek ve fikirlerinizi paylaşmak istiyorsanız en geç 10 Kasım 2009 tarihine kadar aşağıdaki formu doldurarak bu etkinlikteki yerinizi ayırtın.

Scala Toplantıları

tongucyumruk

Son günlerde başta Twitter, foursquare gibi ortamların geliştirildiği dil olmasiyla adini duyuran Scala programlama diline memleketimizde de ilgi artıyor. İşte bu ilginin bir sonucu olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafindan duzenlenen Scala buluşmalarının ilk videosuna buradan ulaşabilirsiniz. Toplantiların herkesin katılımına açık olduğunu hatırlatır, bir sonraki toplantıya sizi de bekleriz.

Güncelleme: İkinci toplantı videosuna da buradan ulaşabilirsiniz. İyi seyirler.

Dijital Dantel: Kadınlar için Eklektik Teknoloji ve Sanat Festivali

FZ

Eclectic Tech Carnival Dijital Dantel: Teknoloji ve Sanat ile Kadınlar Güçlerini Birleştiriyor!

9-13 Eylül 2009

2002'den beri yılda en az bir kez farklı ülkelerde düzenlenen Eclectic Tech Carnival 9-13 Eylül 2009 tarihleri arasında İstanbul'a geliyor!

Sanat ve teknolojiyi politik ve toplumsal farkındalık ve katılımın arttırılması doğrultusunda kullanmayı kendisine dert edinmiş, bununla ilgilenen kadınlar, Eclectic Tech Carnival'ına davetlisiniz. 5 günlük festivalde atölyeler, söyleşiler, tartışmalar ve performanslara ek olarak yerel kadın örgütleri ile bağlantıya geçerek farklı coğrafyalardan gelen kadınların deneyim ve uzmanlıklarını paylaşmaları amaçlanıyor. Buluşma, sanat ve teknolojinin farklı kullanımları sayesinde uluslararası çalışma fırsatlarını ortaya çıkartmak kadar Türkiye özelinde teknoloji üzerine düşünen ve bu alanda çalışan kadınları bir araya getirmeyi de hedeflemekte. Bu karşılaşmalar sürecinde hem sanat ve teknolojiyi birbirimizle iletişime geçmek için nasıl kullanabileceğimizi tartışmak hem de birbirinden farklı politik bağlamlarımızı anlayarak yerel ve bölgesel düzeyde "erkeklik sorununa" dair farkındalık oluşturmak ve farklı tabandan aktivizm stratejileri oluşturmak istiyoruz.

Antalya´da iki gün boyunca linux seminerleri!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği ve Akdeniz Üniversitesi, Antalya'da 4-5 Kasım tarihlerinde iki gün boyunca linux seminerleri düzenliyor. Temel bilgilerden sunuculara, programlamadan güvenlik duvarlarına kadar birçok konunun kapsanacağı seminerler Akdeniz Üniversitesi'nde yapılacak. - Ayrıntılı bilgi -