1 Aralık Ankara Penguen Buluşması

0
penguencg
Biliyorsunuz geçtiğimiz haftalarda kahvaltı için buluşmuştuk. Toplantıyı kaçıranlar için ve bir daha buluşmak birlikte vakit geçirmek isteyen penguenler için bu sefer bir akşam buluşması düzenliyoruz.
Merhaba Arkadaşlar; Biliyorsunuz geçtiğimiz haftalarda kahvaltı için buluşmuştuk. Toplantıyı kaçıranlar için ve bir daha buluşmak birlikte vakit geçirmek isteyen penguenler için bu sefer bir akşam buluşması düzenliyoruz. 1 Aralık Cumartesi günü saat 18:00'da Bahçeli 7. Cadde üzerinde Brothers'da[1] toplanıyoruz. Eğleniyoruz, sohbet ediyoruz, haftanın yorgunluğunu beraber atıyoruz. Tüm penguenleri bu buluşmaya bekliyoruz. Cumartesi akşamı görüşmek üzere... Gelecek penguenler geleceklerini penguen@linux.org.tr'a iletişim bilgilerini içeren bir maille bildirirlerse memnuniyet duyarız. [1] Bahçeli 7. Cadde No:46, Otantik Kumpir karşısı, eski Yerfıstığı'nın üstü (Google map: http://tinyurl.com/2j5o2h)

Görüşler

0
robertosmix
Valla aslında benzer bir organizasyon -ki herhalde bi ara firefox kına gecesi formatında yapılmıştı- İstanbulda yapılsa da.. o kadar zamandır forumda atıştığımız -yer yer kapıştığımız, yer yer tokalaştığımız- arkadaşlarımızla tanışsak.
0
mamcak
Beyler bu buluşma için bahçeli den daha züppe bi semt bulamadınız mı? Arkasındaki felsefeyle linux ve onun kullanıcıları daima lüksten çok orta tabakaya hitab eder diye düşünürdüm hep yoksa yanılıyormuyum? Sırf ODTÜ denen Türkiyenin Türkçesiz üniversitesinde yapıldığı için 2 senedir Linux seminerlerine gitmiyorum ben.
Ha bu arada Oktay Sinanoğlu gibi bir Türk dehasına Türkçe konferans izni vermeyen ODTÜ, nasıl kendi bünyesinde Türkçe olarak linux seminerlerine izin veriyo onu da anlaöış değilim. Ben burada kendi çapımda, bahçeli de çay içmeye parası yetmeyecek insanlara linux öğretmeye ve sevdirmeye çalışıyorum. Haberiniz ola.
0
kocak
Buyrun siz de gelin Bahçeli'ye. Burada yazdıklarınızı konuşalım, belki bir sonraki etkinlikte sizin de katkınız olur. Belki güzel vakit geçirirsiniz. Gelin ve anlatın ne istediğinizi, neler yaptığınızı. Bekliyoruz.
0
robertosmix
Valla aslında çok güzel bir noktaya parmak bastınız. Objektif olarak bakmak gerekirse GNU vs. aslında orta tabakaya hitab eder ama arz sahipleri genelde üst tabakadan kimselerdir. Zevkine aylarca uğraşıp açık kaynak kodlu bir uygulama geliştirdikten sonra bundan maddi bir gelir beklemeyen kimseler zaten genelde maddi sıkıntısı olmayan arkadaşlar. Bakmayın siz Türkiyede bilgisayar programcılığı biraz amele mesleği gibi duruyor, yurtdışında en elit meslektir yaptığımız. 3 ay bir projede çalışıp, para kazandıktan sonra, 9 ay boyunca açık kaynak kodlu bir projeyi kendi kendinize finanse edebilirsiniz oralarda. Herneyse. Öyle aklıma takıldı işte.

Ayrıca İngilizcenin ısrarla kullanılması anlaşılabilirliği, ve "universal" niteliği, arttırmak amacı gütmekte. Yani elit tabaka kaygısıyla bir alakası yok ODTÜ'de. :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

hping ile TCP/IP oyunları

FZ

Huzeyfe Önal tarafından 13 Temmuz 2007 Cuma günü İstanbul yerel zamanına göre 21:00-22:30 saatleri arasında irc.freenode.net sunucusundaki #netsec-tr kanalında "Hping ile TCP/IP Oyunları" başlıklı bir sunum düzenlenecektir. İlgilenen herkes davetlidir.

Sunum içeriği

1. Linux ve Özgür Yazılım Şenliğinden yorumlar

tongucyumruk

Aslında bu haberi 4 bölümlük bir dizi halinde her günün akşamında girmeye niyetliydim ama organizasyon ekibinde falan olmamama rağmen o kadar yoruldumki ancak şimdi yazabiliyorum.

İlk olarak söylemek istediğim şey şu: "Hayatımda hiçbir zaman klonlanmayı bu kadar çok istememiştim." Seminerler 4 salonda paralel olarak yapıldı ve sabahtan akşama kadar orada olmama rağmen 3/4'ünü kaçırdım. Haliyle anlatacaklarım yalnızca girebildiğim veya hakkında birşeyler duyabildiğim seminerlere kısıtlı kalacak. Şimdi teker teker günlere göre incelemeye geçelim:

Web 3.0: Semantik Web

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümün tarafından Mahkeme Salonunda bu akşam 17:00'da "Web 3.0: Semantik Web" başlıklı bir seminer düzenlenecek. İlgilenen herkes katılabilir.

Açık Kaynak ve Özgür Yazılım Günü @ Yeditepe Üniversitesi

mustafassf

Yeditepe Üniversitesi Mühendislik Kulübü olarak bu sene ilkini 8 Nisan'da düzenleyeceğimiz "Açık Kaynak ve Özgür Yazılım Günü" adlı etkinliğimiz, "Açık Kaynak", "Özgür Yazılım" gibi terimler hakkında, bilgilendirme ve bilinçlendirme, bilgisayar okuryazarlığını artırma amacıyla gerçekleştirilecektir. Konularında uzman kişilerin katilacağı etkinliğimize herkes davetlidir.

Detaylı bilgi için : http://open.yuenc.org

Türkiye'de Dijital Oyun Sektörü ve Oyun Geliştiricileri Paneli

mdeniza

TÜBİTAK-SOBAG 107K039 no’lu ve TÜBİTAK 2007/1 tarafından desteklenen “DİJİTAL OYUN KÜLTÜRÜ ve TÜRKİYE’DE GENÇLİĞİN INTERNET CAFE KULLANIM PRATİKLERİ” proje kapsamında 14 Mart 2008 tarihinde Türkiye’de Dijital Oyun Sektörü ve Oyun Geliştiricileri konulu bir tam günlük toplantı gerçekleşecektir.

Bu tam günlük toplantı kapsamında 10:00-12:30 arasında Türkiye’deki oyun geliştiricilerin bir araya geldiği ve endüstrinin durumunun tartışıldığı kapalı çalışma grubu ile 14:00-17:30 arasında ise kamuya açık ücretsiz iki oturumdan oluşan toplantılar gerçekleştirilecektir.

Etkinlik mekanı: Tarih ve Toplum Bilimleri Enstitüsü İstiklâl Cd. Olivyo Geçidi Sk. Rejans Binası Kat: 1 Beyoğlu / İSTANBUL