1 Aralık Ankara Penguen Buluşması

0
penguencg
Biliyorsunuz geçtiğimiz haftalarda kahvaltı için buluşmuştuk. Toplantıyı kaçıranlar için ve bir daha buluşmak birlikte vakit geçirmek isteyen penguenler için bu sefer bir akşam buluşması düzenliyoruz.
Merhaba Arkadaşlar; Biliyorsunuz geçtiğimiz haftalarda kahvaltı için buluşmuştuk. Toplantıyı kaçıranlar için ve bir daha buluşmak birlikte vakit geçirmek isteyen penguenler için bu sefer bir akşam buluşması düzenliyoruz. 1 Aralık Cumartesi günü saat 18:00'da Bahçeli 7. Cadde üzerinde Brothers'da[1] toplanıyoruz. Eğleniyoruz, sohbet ediyoruz, haftanın yorgunluğunu beraber atıyoruz. Tüm penguenleri bu buluşmaya bekliyoruz. Cumartesi akşamı görüşmek üzere... Gelecek penguenler geleceklerini penguen@linux.org.tr'a iletişim bilgilerini içeren bir maille bildirirlerse memnuniyet duyarız. [1] Bahçeli 7. Cadde No:46, Otantik Kumpir karşısı, eski Yerfıstığı'nın üstü (Google map: http://tinyurl.com/2j5o2h)

Görüşler

0
robertosmix
Valla aslında benzer bir organizasyon -ki herhalde bi ara firefox kına gecesi formatında yapılmıştı- İstanbulda yapılsa da.. o kadar zamandır forumda atıştığımız -yer yer kapıştığımız, yer yer tokalaştığımız- arkadaşlarımızla tanışsak.
0
mamcak
Beyler bu buluşma için bahçeli den daha züppe bi semt bulamadınız mı? Arkasındaki felsefeyle linux ve onun kullanıcıları daima lüksten çok orta tabakaya hitab eder diye düşünürdüm hep yoksa yanılıyormuyum? Sırf ODTÜ denen Türkiyenin Türkçesiz üniversitesinde yapıldığı için 2 senedir Linux seminerlerine gitmiyorum ben.
Ha bu arada Oktay Sinanoğlu gibi bir Türk dehasına Türkçe konferans izni vermeyen ODTÜ, nasıl kendi bünyesinde Türkçe olarak linux seminerlerine izin veriyo onu da anlaöış değilim. Ben burada kendi çapımda, bahçeli de çay içmeye parası yetmeyecek insanlara linux öğretmeye ve sevdirmeye çalışıyorum. Haberiniz ola.
0
kocak
Buyrun siz de gelin Bahçeli'ye. Burada yazdıklarınızı konuşalım, belki bir sonraki etkinlikte sizin de katkınız olur. Belki güzel vakit geçirirsiniz. Gelin ve anlatın ne istediğinizi, neler yaptığınızı. Bekliyoruz.
0
robertosmix
Valla aslında çok güzel bir noktaya parmak bastınız. Objektif olarak bakmak gerekirse GNU vs. aslında orta tabakaya hitab eder ama arz sahipleri genelde üst tabakadan kimselerdir. Zevkine aylarca uğraşıp açık kaynak kodlu bir uygulama geliştirdikten sonra bundan maddi bir gelir beklemeyen kimseler zaten genelde maddi sıkıntısı olmayan arkadaşlar. Bakmayın siz Türkiyede bilgisayar programcılığı biraz amele mesleği gibi duruyor, yurtdışında en elit meslektir yaptığımız. 3 ay bir projede çalışıp, para kazandıktan sonra, 9 ay boyunca açık kaynak kodlu bir projeyi kendi kendinize finanse edebilirsiniz oralarda. Herneyse. Öyle aklıma takıldı işte.

Ayrıca İngilizcenin ısrarla kullanılması anlaşılabilirliği, ve "universal" niteliği, arttırmak amacı gütmekte. Yani elit tabaka kaygısıyla bir alakası yok ODTÜ'de. :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

1. Türkiye Fantezi ve Bilimkurgu Etkinliği

larweda

24 Haziran 2001 (bugün :-)) saat 12:00`da İstanbul Bilgi Üniversitesi`nde 1.nci Türkiye Fantezi ve Bilimkurgu Etkinliği "Fikir Rönesansı" gerçekleştirilecek. İthaki, Metis ve Ankira yayınevinin desteğiyle gerçekleştirilecek olan etkinlik, BK ve Fantezi edebiyatı hakkında seminerler, söyleşiler ve ufak bir film gösterisini içeriyor. Detaylı bilgi.

Paralel Bilgi İşlem: Parlalel önşartlı iteratif yöntemler ve matris bölümlemesi

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü bu hafta, Salı günü damardan bilgisayar bilimciler ve paralel hesaplama ile ilgilenenler için bir seminer düzenliyor. Bu haftanın konuğu Bilkent Üniversitesi´nden Dr. Bora Uçar.

Bilimsel bilgi işlemde iteratif yöntemler çözüme erişmek için çok kullanılmaktadır. Bu yöntemdeki her bir iterasyondaki çekirdek işlem belli bir katsayı matrisi ile seyrek bir matrisin ya da vektörün çarpılması işlemidir.

Bu konuşmada Dr. Bora Uçar, iteratif yöntemlerin etkili şekilde nasıl paralel hale getirilebileceğinden bahsedecek ve bu bağlamda kullanılan hiperçizgelerin nasıl kullanılabileceğini gösterip bileşik hiperçizgelerin, paralleleştirme problemini standart hiperçizge bölümlemesi terimleri ile ifade edilebilir hale getirdiğine dikkat çekecektir.

Detaylı bilgi için (eğer hala okuyorsanız :) buraya bakın.

Seminer: “Linux Nedir ?“

anonim

Linux Kullanıcıları Derneğini ve CEIT kulübü tarafından düzenlenecek Olan “Linux Nedir?“ seminerine hepinizi bekliyoruz...!!!

Tarih: 15 Aralık 2006 Cuma, Saat 13:00-15:00
Yer: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü - A 202 Salonu-Beşiktaş
Konuşmacı: Gökmen Göksel

JSF Öğle Sonrası Sunumları - ODTÜ Teknokent

anonim

"JSF Öğle Sonrasi", Prime Teknoloji sponsorlugunda Odtu Teknokent'te duzenlenecek olan ve JSFOne sunumlarini iceren bir organizasyon.

Sunumlar:
* Introduction to JSF - Yigit Darcin
* Apache MyFaces Planet - Cagatay Civici
* JSF and Security - Cagatay Civici

Yer/Zaman
Odtu Teknokent Ikizler Toplanti Salonu
28 Agustos 2008 Persembe
14:00 - 18:00
"Katilim Ucretsizdir"

İstanbul Üniversitesi TEKNOLOJİ GÜNLERİ 2005

iueeorg

Daha önce 2001, 2002, 2003 yıllarında yine Elektrik-Elektronik Kulübü tarafından “Teknoloji Günleri” adı altında gündemdeki teknolojiyi öğrencilerle buluşturmak amacıyla düzenlenmiş olan organizasyon, kampüs genelinde aynı zamanda hem üniversite ortamında edinilen teorik bilginin iş yaşamına hangi şartlarda aktarılabileceğini, kapsamında yer alan firmalar, teknoloji guruları, girişimci iş adamları ile ortaya koyan hem de sağladığı kariyer planlama imkanları ile öğrencilerinin vizyonunu belirlemelerine katkıda bulunan organizasyonların en geniş kapsamlı olanlarındandır.