1 Aralık Ankara Penguen Buluşması

0
penguencg
Biliyorsunuz geçtiğimiz haftalarda kahvaltı için buluşmuştuk. Toplantıyı kaçıranlar için ve bir daha buluşmak birlikte vakit geçirmek isteyen penguenler için bu sefer bir akşam buluşması düzenliyoruz.
Merhaba Arkadaşlar; Biliyorsunuz geçtiğimiz haftalarda kahvaltı için buluşmuştuk. Toplantıyı kaçıranlar için ve bir daha buluşmak birlikte vakit geçirmek isteyen penguenler için bu sefer bir akşam buluşması düzenliyoruz. 1 Aralık Cumartesi günü saat 18:00'da Bahçeli 7. Cadde üzerinde Brothers'da[1] toplanıyoruz. Eğleniyoruz, sohbet ediyoruz, haftanın yorgunluğunu beraber atıyoruz. Tüm penguenleri bu buluşmaya bekliyoruz. Cumartesi akşamı görüşmek üzere... Gelecek penguenler geleceklerini penguen@linux.org.tr'a iletişim bilgilerini içeren bir maille bildirirlerse memnuniyet duyarız. [1] Bahçeli 7. Cadde No:46, Otantik Kumpir karşısı, eski Yerfıstığı'nın üstü (Google map: http://tinyurl.com/2j5o2h)

Görüşler

0
robertosmix
Valla aslında benzer bir organizasyon -ki herhalde bi ara firefox kına gecesi formatında yapılmıştı- İstanbulda yapılsa da.. o kadar zamandır forumda atıştığımız -yer yer kapıştığımız, yer yer tokalaştığımız- arkadaşlarımızla tanışsak.
0
mamcak
Beyler bu buluşma için bahçeli den daha züppe bi semt bulamadınız mı? Arkasındaki felsefeyle linux ve onun kullanıcıları daima lüksten çok orta tabakaya hitab eder diye düşünürdüm hep yoksa yanılıyormuyum? Sırf ODTÜ denen Türkiyenin Türkçesiz üniversitesinde yapıldığı için 2 senedir Linux seminerlerine gitmiyorum ben.
Ha bu arada Oktay Sinanoğlu gibi bir Türk dehasına Türkçe konferans izni vermeyen ODTÜ, nasıl kendi bünyesinde Türkçe olarak linux seminerlerine izin veriyo onu da anlaöış değilim. Ben burada kendi çapımda, bahçeli de çay içmeye parası yetmeyecek insanlara linux öğretmeye ve sevdirmeye çalışıyorum. Haberiniz ola.
0
kocak
Buyrun siz de gelin Bahçeli'ye. Burada yazdıklarınızı konuşalım, belki bir sonraki etkinlikte sizin de katkınız olur. Belki güzel vakit geçirirsiniz. Gelin ve anlatın ne istediğinizi, neler yaptığınızı. Bekliyoruz.
0
robertosmix
Valla aslında çok güzel bir noktaya parmak bastınız. Objektif olarak bakmak gerekirse GNU vs. aslında orta tabakaya hitab eder ama arz sahipleri genelde üst tabakadan kimselerdir. Zevkine aylarca uğraşıp açık kaynak kodlu bir uygulama geliştirdikten sonra bundan maddi bir gelir beklemeyen kimseler zaten genelde maddi sıkıntısı olmayan arkadaşlar. Bakmayın siz Türkiyede bilgisayar programcılığı biraz amele mesleği gibi duruyor, yurtdışında en elit meslektir yaptığımız. 3 ay bir projede çalışıp, para kazandıktan sonra, 9 ay boyunca açık kaynak kodlu bir projeyi kendi kendinize finanse edebilirsiniz oralarda. Herneyse. Öyle aklıma takıldı işte.

Ayrıca İngilizcenin ısrarla kullanılması anlaşılabilirliği, ve "universal" niteliği, arttırmak amacı gütmekte. Yani elit tabaka kaygısıyla bir alakası yok ODTÜ'de. :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dünya Plone Günü - 2009

anonim

Plone, önde gelen, açık kaynak kodlu içerik yönetim sistemlerinden biridir. İçerik yönetim sistemleri, bir yandan günün teknolojik şartlarını yerine getiren, kaliteli web sitelerinin oluşturulmasını ve yönetilmesini, diğer yandan da teknik bilgisi olmayan kullanıcıların bu sitelere kolayca içerik katkısı yapabilmelerini sağlayan uygulamalardır.

ITD ´04 Günleri Başlıyor

anonim

30 Mart - 2 Nisan (Çarsamba - Perşembe - Cuma) Mart 2004 tarihleri arasında düzenlenen ITD '04 (Information Technology Exhibition) birçok şirket katılımı ve 25.000 kadar üniversite/lise öğrencisinin yoğun ilgi ve beğenisi ile Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde gerçekleşecektir.

http://www.elektrikkulubu.org/index.php?page=ITD

Katılımcılardan bazıları: IBM, Linux34, Gelecek Linux, Pusula Yayincilik, Intel vs.

Giriş ücretsizdir.

Web Güvenliği Günleri - Ankara

musaulker

Web Güvenlik Topluluğu ve OWASP-Türkiye olarak kısa bir aradan sonra yine bir "Web Güvenliği Günleri" etkinliği ile karşınızdayız. Geçtiğimiz Temmuz ayında İstanbul'da düzenlediğimiz ilk "Web Güvenliği Günleri"'den sonra, sıradaki etkinliğimizi Ankara'da düzenliyoruz. 24 Kasım 2007 tarihinde Biltec'in desteğiyle Çankaya Üniversitesi'nde "Web Güvenliği Günleri – Ankara" adı altında bir etkinlik gerçekleştireceğiz. Gerçekleşecek olan etkinlikte, web güvenliğine ilgisi olan herkes, sektörden güvenlik uzmanları ile bir araya gelme fırsatını yakalayacaklar.
Detaylı bilgi ve kayıt için..

Ankara'da CETURK Java Teknoloji Günü

ksevindik

13 Haziran'da ODTÜ Kültür Kongre Merkezi A Salonunda, İnnova Bilişim Çözümleri'nin ve i-Con'un desteği ile "CETURK Java Teknoloji Günü-2 – Ankara" etkinliği gerçekleştiriyoruz. Etkinlikte Java Teknolojilerinde Uzman konuşmacılar bilgilerini katılımcılarla paylaşacaklar. Etkinliğe katılım her zamanki gibi ücretsiz olacak. Ayrıca her zaman olduğu gibi etkinliğe katılan kişilere çekiliş ile kitap hediye edilecek. Etkinlik konuları ve konuşmacılar şöyle:
  • Hasan Türksoy - GWT İle Web Uygulamaları Geliştirmek
  • Mustafa Demir & Mustafa Daşgın - Spring Web Servis Frameworkü
  • Kenan Sevindik - Spring AOP ve Hibernate ile Servis Düzeyinde Audit Loglaması
  • Ümit Vardar - EJB 3.1
  • Mehmet Gursul - OSGI (The Dynamic Module System For Java)
Katılım için gerekli bilgiye etkinlik sayfasından ulaşabilirsiniz.

Linux Semineri (İstanbul) : Squid Web-Caching Proxy

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Cumartesi günü Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliğinde İstanbul'da linux semineri düzenliyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de oldukça yaygın olarak kullanılan proxy sunucusu Squid'in anlatılacağı seminerde, Squid'in yetenekleri, çalışma prensipleri, kurulumu ve ayarlarından bahsedilecek. 15.00'te başlayacak olan seminer, her zaman olduğu gibi tüm ilgilenenlerin katılımına açık ve ücretsiz. - Ayrıntılı bilgi -