11 Mayıs, Haliç Üniversitesi, Linux semineri

0
hcg
11 Mayıs Pazartesi 14-16 saatleri arasında, Haliç Üniversitesi Bomonti Kampüsü 305 nolu sınıfta, Çağatay Çebi tarafından "Özgür Yazılım ve GNU/Linux kavramlarına basit açıklamalar..." başlıklı bir seminer verilecek. Haliç Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Kulübü ve LKD Seminer Çalışma Grubu ortak etkinliği olan seminer dileyen herkese açık. Seminerde, Özgür Yazılım kavramı, tarihi, gelişimi, GNU/Linux'un ortaya çıkışı, Linux dağıtımları, piyasadaki popülerliği gibi konulara değinilecek.

İlgili Yazılar

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölüm Seminerleri

coskung

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü seminerleri devam ediyor.

Bu haftaki semineri, bölüm asistanlarından Erman Aykaç
(cs.bilgi.edu.tr/~erman ) verecek. Seminerin konusu:
Blok Aygıtlar, fdisk, Dosya Sistemleri, Sistem Açılışı ve Log Dosyaları

Dolapdere Kampüsü, Z-39 saat 18.00
cs.bilgi.edu.tr adresinden seminer duyurusuna ulaşabilirsiniz.

Neden Kuantum Kriptografi?

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünce düzenlenen haftalık seminer dizisinin bu haftaki konuğu Aarhus Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünden Thomas Pedersen.

Efsane Bilgisayar Bilimci Prof. Rusins Freivalds'ın Boğaziçi'ndeki Semineri

FZ

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Prof. Cem Say bildiriyor:

"Letonya Bilimler Akademisi üyesi ünlü TCS'cı Rusins Freivalds (1975'te olasılıksal algoritmaların deterministik olanlara bir üstünlüğü olduğunun ilk ispatını yaptı, 1981'de sonlu bellekli ve "az hatalı" olasılıksal makinelerin sonlu bellekli deterministik makinelerden daha güçlü olduğunu ispatladı, state sayısı avantajının boyutunu da daha yeni ispatlamış görünüyor,) 17 Kasım Pazartesi günü bölümümüzü ziyaret edecek, sanırım saat 14'te de bir seminer verecek (özet aşağıda). Davetlisiniz."

Linux Semineri : İleri Düzey Ağ Yönlendirme

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara'da linux semineri düzenliyor. Bant genişliği şekillendirme, QoS, Voice over IP, VPN, GRE Tünelleri ve ileri düzey ağ yönlendirme tekniklerinin linux ve özgür yazılımlarla uygulanmasının anlatılacağı seminer saat 18.30'da başlıyor. -Ayrıntılı bilgi-

Linux Semineri : IPTables ile Güvenlik Duvarı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Cumartesi günü İstanbul'da Internet Teknolojileri Derneği'nde linux semineri düzenliyor. Seminerde, Linux güvenlik duvarı uygulaması olan Netfilter'in gücünü kullanmanız için gerekenler anlatılacak. Tipik erişim sınırlandırmadan, DoS saldırılarına karşı yapılabileceklere, yük dengelemeden, bant genişliği belirlemeye kadar pek çok konuda neler yapılabileceğinin anlatılacağı seminer saat 15.00'te başlayacak. - Ayrıntılı bilgi -