Akademik Bilişim Linux Seminerleri

0
hcg
11. Akademik Bilişim Konferansı, 11-13 Şubat tarihlerinde Şanlıurfa Harran Üniversitesi evsahipliğinde düzenleniyor. Gelenek olduğu üzere, bu konferans kapsamında da LKD Seminerleri için bir salon ayrıldı. Organizasyonu Seminer Çalışma Grubu tarafından yapılan bu seminerlerde "Linux Nedir?" gibi giriş düzeyinde seminerlerden, sistem yönetimine dair uzman seviye seminerlere kadar çok çeşitli başlıklar seçildi. Ayrıca "Açık Linux Dersleri" başlıklı bir panel de bu konferans kapsamında yapılacak.
Konferanstaki Linux seminerlerinin programı şöyle:

11 Şubat Çarşamba
11.30 - 13.00: Linux Nedir? Mahmut Sedat Eroğul
14.00 - 16.00: Akademisyenler için Linux Mustafa Karakaplan
16.30 - 18.30: Özgür Yazılım Projeleri Nasıl Başlatılır, Nasıl Yürütülür, Nasıl Yürütülmez? Bora Güngören

12 Şubat Perşembe
09.30 - 11.00: Linux nedir ve neden önemlidir? Ali Erdinç Köroğlu
11.30 - 13.00: Linux Masaüstü Mahmut Sedat Eroğul
14.00 - 16.00: İş modeli nedir? Açık iş modeli olur mu? Bora Güngören
16.30 - 18.30: PANEL: Açık Linux Dersleri proje oturumu Moderatör: Bora Güngören

13 Şubat Cuma
09.30 - 11.00: Open TC EFS final sürümü ile yeni nesil veri güvenliği Erdem Bayer, Bora Güngören
11.30 - 13.00: Linux Kurulumu Mahmut Sedat Eroğul
14.00 - 15.00: Postfix ile Virüs ve Spam Engelleme Ali Erdinç Köroğlu
15.00 - 16.00: Linux Sunucu Dünyası Ali Erdinç Köroğlu
16.30 - 18.30: Linux'ta GNU Bilimsel Kitaplığı ile Programlama Mustafa Karakaplan

Konferans anasayfası: http://ab.org.tr/ab09/

İlgili Yazılar

Gaziantep´te Linux Seminerleri Başlıyor

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin Gaziantep Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı linux seminerleri yarın başlıyor. Linux'un yeni başlayanlar için tanıtımı ve kurulumundan, sunuculara ve programlamaya kadar birçok konunun anlatılacağı seminerler iki gün boyunca sürecek. -Ayrıntılı Bilgi-

Ankara Penguen Pikniği

penguencg

Merhaba arkadaşlar,

Baharın gelişiyle beraber penguenlerin kendilerini çimenlere atması için pikniğe gidiyoruz. Şehrin gürültüsünden ve kalabalığından uzak sohbeti, eğlencesi bol güzel bir gün geçirmek için sizi de penguen pikniğine bekliyoruz.

Nasıl bir Linux şenliği?

coskung

Biliyorsunuz Linux Kullanıcıları Derneği'nin (LKD) Linux şenlikleri eski havasını kaybediyor. Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenen Özgür Yazılım Günleri de bu yıl ara verdi. Gözüken o ki bu gibi etkinliklere ilgi azalıyor.

Biltek 2005 için Geri Sayım Başladı

FZ

Avrupa'nın en önemli bilişim platformu olması hedeflenen Biltek 2005, ülkelerin bilgi toplumu olabilme yolunda izledikleri metodların tartışılacağı ve karşılaştırılacağı, yaşanan ve yaşanabilecek sorunlara karşı çözüm yollarının belirleneceği, bilişimin en önemli unsuru olan yazılım teknolojilerinin her yönüyle ele alınacağı ve tüm Avrupa ülkelerinden karar verici mekanizmaların, bürokrat, teknokrat, akademisyen ve siyasilerin katılacağı bilimsel bir kongre olmayı hedeflemektedir.

TBD (Türkiye Bilişim Derneği) tarafından düzenlenen BİLTEK2005'in bu seneki ana teması Yazılım olarak belirlenmiştir. Bilişim teknolojilerindeki ilerlemelerle birlikte, yeni programlama değerler dizisi, yeni yazılım araçları ve yazılım geliştirme ortamları hızla geliştirilmektedir. Bu toplantıda, bir yandan araştırmacıların orijinal çalışmaları akademik oturumlarda tartışılırken, diğer yandan, yazılımın ekonomik boyutları, standartları, açık kaynak kodlu sistemler, e-Dönüşüm alt-yapısı ve sorunları özel sektör ve kamu kurum/kuruluşlarının yetkililerince paneller ve açık oturum platformlarında masaya yatırılacaktır.

Spinoza ve Biz

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsünde, 22 Mayıs Pazar günü saat 13:30'da "Spinoza ve Biz" başlıklı bir konferans düzenlenecektir. Ulus Baker ve Eylem Canaslan'ın sunacağı konferans kamuya açıktır.

Spinoza ile ilgili kısa bilgi Türkçe Vikipedideki Spinoza maddesinden edinilebilir.

Editörün Notu: Alelacele İngilizce halinden bir kısmını çevirip koydum, insanlık namıma, felsefe namıma belki birileri gerisini de getirir diye ümit ediyorum...