Akademik Bilişim Linux Seminerleri

0
hcg
11. Akademik Bilişim Konferansı, 11-13 Şubat tarihlerinde Şanlıurfa Harran Üniversitesi evsahipliğinde düzenleniyor. Gelenek olduğu üzere, bu konferans kapsamında da LKD Seminerleri için bir salon ayrıldı. Organizasyonu Seminer Çalışma Grubu tarafından yapılan bu seminerlerde "Linux Nedir?" gibi giriş düzeyinde seminerlerden, sistem yönetimine dair uzman seviye seminerlere kadar çok çeşitli başlıklar seçildi. Ayrıca "Açık Linux Dersleri" başlıklı bir panel de bu konferans kapsamında yapılacak.
Konferanstaki Linux seminerlerinin programı şöyle:

11 Şubat Çarşamba
11.30 - 13.00: Linux Nedir? Mahmut Sedat Eroğul
14.00 - 16.00: Akademisyenler için Linux Mustafa Karakaplan
16.30 - 18.30: Özgür Yazılım Projeleri Nasıl Başlatılır, Nasıl Yürütülür, Nasıl Yürütülmez? Bora Güngören

12 Şubat Perşembe
09.30 - 11.00: Linux nedir ve neden önemlidir? Ali Erdinç Köroğlu
11.30 - 13.00: Linux Masaüstü Mahmut Sedat Eroğul
14.00 - 16.00: İş modeli nedir? Açık iş modeli olur mu? Bora Güngören
16.30 - 18.30: PANEL: Açık Linux Dersleri proje oturumu Moderatör: Bora Güngören

13 Şubat Cuma
09.30 - 11.00: Open TC EFS final sürümü ile yeni nesil veri güvenliği Erdem Bayer, Bora Güngören
11.30 - 13.00: Linux Kurulumu Mahmut Sedat Eroğul
14.00 - 15.00: Postfix ile Virüs ve Spam Engelleme Ali Erdinç Köroğlu
15.00 - 16.00: Linux Sunucu Dünyası Ali Erdinç Köroğlu
16.30 - 18.30: Linux'ta GNU Bilimsel Kitaplığı ile Programlama Mustafa Karakaplan

Konferans anasayfası: http://ab.org.tr/ab09/

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2011: Videolar

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü ve Linux Kullanıcıları Derneği tarafından 1-2 Nisan 2011 tarihlerinde gerçekleştirilen Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2011'e ait video görüntüleri yayınlanmaya başladı.

video.cs.bilgi.edu.tr ve seminer.linux.org.tr adreslerinden takip edebilirsiniz.

5. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği başlıyor!

dfisek


"KORSAN DEĞİL ÖZGÜR YAZILIM!"

5. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği, 11-14 Mayıs 2006 tarihlerinde Ankara'da, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılıyor. Linux Kullanıcıları Derneği tarafından ODTÜ'nün evsahipliğinde düzenlenen ve herkese açık olan şenliğe katılım ücretsiz. Dört gün sürecek şenlik kapsamında dört ayrı salonda 70 kadar seminer ve panel düzenleniyor. Kapanış günü Türkiye'de Linux ve özgür yazılım alanında emeği geçenlere ödülleri verilecek. [ Ayrıntılı Bilgi ]

400 saniyelik tasarım ve teknoloji sunumları

anonim

Mimarlık, moda, fotoğraf, video, grafik, endüstriyel, Internet, ve medya teknolojileri alanlarından ondört tasarımcı buluşuyor. Her biri 400 saniyelik sunumlar yapacak.

Difuzyon.org tarafından düzenlenen bu seri etkinliklerde İstanbul’da tasarım adı altında yapılan işlerin görüntülenmesi, sunulması, ve tartışılması amaçlıyor. Buluşma bugün (Perşembe) akşam 19:00 da şurada olacak.

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009: Épilogue et audiovisuels - Part 2

FZ

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü çalışanları ve FazlaMesai editörleri sizin için yemedi içmedi, bir miktar video daha hazırladı. Birinci bölüme buradan erişebilirsiniz.

Bu dizimizde ana temamız Almanların açık kaynak ve özgür yazılım ile ne alıp veremedikleri. Disiplinli çalışmaları ve endüstriyel katkıları meşhur olan bu milletin iki değerli bireyi bizimle açık kaynak, özgür yazılım ve bilimum şey üstüne düşüncelerini paylaştılar. Birinci sırada çıkan ve İngilizcenin 'germanic' bir dil oluşunu bir kez daha hatırlatırcasına konuşmasına başlayan Stefan Koch, işletmeci şapkasını taktı ve açık kaynak kodlu geliştirme modelinin etkinliğine dair derinlikli analizlere girişti. Bu konuyu merak ediyorsanız sıcağı sıcağına aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

GNU/Linux Semineri : IPCop ile Ağ Güvenliği ve Yönlendirme

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, İstanbul'da 6 Mart Cumartesi günü bir seminer düzenliyor. IPCop dağıtımı ile erişim denetimi, saldırı tespiti, ağ adres çevirimi (NAT), özel sanal ağlar (VPN), IP üzerinden ses iletimi (VoIP) ve benzeri uygulamaların yapılmasının anlatılacağı seminer saat 15:00'te başlayacak. -Ayrıntılı bilgi-