Otomatik Sansür

0
Dite

Görüşler

0
erhanbaris
firewalla takılmış. ama o türkiye çapında olan bir olay değil. bağlandığı ağdaki firewall engellemiş.
0
xelon
Bu ne büyük bir saçmalıktır. Bu ne biçim haberciliktir.

"responsible expression" nedir bana bir izah etsin! XD

Sanırım dünyanın her yerinde habercilik anlayışı aynı çizgide ilerliyor. "Araştırmasız Habercilik", "Balon Habercilik". Eskiden haberciliğin içerisinde araştırma da yer alıyordu. Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum!!!
0
realist
Evet bunu yeni yaptık. Tüm ülkenin internet çıkışını saçma mesajlarla kesecek içerik filtresi uyguladık. 42 milyar dolar gitti ama değdi.
0
realist
The Register editörleri yazının başına düzeltme metni yerleştirdi ve durumu yorum ekleyen herkese e-mail ile bildirdi.

Benim sitenin yorum içeriği filtresine takılan ya da moderatör onayı alamadığı için yayımlanmayan cevabım da şöyle:

That warning message says, "Please consult your system administrator." It's a broken web filtering application at a company.

How could you think that the government of a 70 million country can build a content filtering infrastructure? I thought a technology news sites readers has to be at least average IQ, but I'm terribly wrong. When I read comments, I saw very clearly they are all ignorant idiots like Youtube users.

Websites banned only by court orders here.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ODTÜ Teknokent 5 Yılda 10 Kat Büyüdü (Peki Ya Silikon Vadisi?)

FZ

Radikal'deki habere göre ODTÜ Teknokent'in 2002'de 25 milyon dolar olan cirosu, yaklaşık 10 kat büyüyerek 250 milyon YTL'ye çıktı. 2005'te 149 olan firma sayısı 195'e ulaştı. 7 yıl önce 12 bin metrekarelik alanda hizmet verirken, şimdi 80 bin metrekarelik kapalı alan var. Teknokent'in AB ülkeleri, Uzakdoğu ülkeleri, ABD, Türki cumhuriyetleriyle İsrail ve Katar gibi ülkelere teknoloji ihraç ettiği belirtilmiş. Yazının sonundaki bir cümle ise dikkat çekici:

Türkiye'ye Çin Usulu İnternet Sansürü

towsonu2003

Hürriyet'teki bir habere göre, "başta çocuk pornosu olmak üzere yasalara ve ahlaka aykırı görüntülerin internet üzerinden indirilmesi ve dolaştırılmasının önlenmesi için "perdeleme" geliyor. AKP Milletvekili Gülseren Topuz, bu tür görüntülerin internet üzerinden indirilip yayılmasını tamamen engellemeye dönük olarak yasa teklifi hazırladı."

Aynı haberde, AKP Milletvekili Gülseren Topuz'un ağzından şu sözlere yer veriliyor:

Internet'in Yeni Arama Motoruna 5.000.000$ Türk Sermayesi

FZ

Google, Yahoo, ve MSN gibi arama motorlarına çok yakında rakip çıkmaya hazırlanan hakia'nın yatırımcı listesine K.V.K. İletişim ve MV Grubu eklendi. Murat Vargı, teknoloji yatırımları dünyasından önemli isimlerin yer aldığı hakia yönetim kuruluna katıldı.

Murat Vargı hakia hakkında "Ulaşılabilen bilginin hızla arttığı dünyada, bu bilgiyi organize etmek, ulaşılabilir ve kullanılabilir hale getirmek daha da önem kazanmaktadır. Semantik algoritmalarla bu sürece kendine has bir yaklaşım getiren hakia.com’un internet ortamındaki aramaları çok geliştireceğine inanıyorum. MV Grubu ve KVK olarak bu heyecanlı girişimin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz." dedi.

Devamı: http://www.tubiderbd.com

Bugün Wikipedia için ne yaptın?

FZ

Siz bu satırları okurken, Trabzon'un Beşikdüzü ilçesi dünyanın en büyük sanal kütüphanesine 100 bin yeni Türkçe madde katmak için çalışıyor olacak! Beşikdüzü Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal, ayda 2.5 milyon kişi tarafından ziyaret edilen 'www.wikipedia.org'a 100 bin yeni Türkçe madde için ikinci bir kampanya başlattı. Buna göre yıl boyu ilçedeki her öğrenci 10, her öğretmen ise 100 Türkçe madde hazırlayarak gönderecek.

Kaynak: Doruk üzerinden Radikal

Yerli Açık Kaynak Kodlu Uygulama Düşmanlığı!

koraypeksayar

Bu sitede hep Özgür Yazılım'ın faydaları, kolay erişilebilirlik, yazılım kod kalitesi ve benzeri konuları yazdık/okuduk durduk.

Hepimiz Özgür Yazılım olgusunun getirilerini çok iyi biliyoruz.

Peki hiç merak ettiniz mi yurdumuzda "Açık Kaynak Kodlu Uygulama" ve "Özgür Yazılım" konusunda "3. parti" yazılımcılar veya "3. parti yazılım geliştirip satanlar" veya "kendini bilişimci sananlar" ne düşünüyor ?

Size çarpıcı bir örnek: