Son iş güzarlık: Blogger.com yasaklandı!

0
ali_deren
En yaygın blog hizmeti sağlayan sistemlerden birisi olan blogger.com da inanılmaz sansür uygulamalarının son kurbanı oldu.

Erişmeye çalıştığınızda aşağıdaki mesaj ile karşılaşıyorsunuz. İngilizcesini de koymayı ihmal etmemişlerki, tüm dünya internet ile ne kadar güzel bir ilişkimiz olduğunu anlasın.

Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir. T.C. Diyarbakır 1. Sulh Ceza Mahkemesi 20.10.2008 tarih ve 2008/2761 sayılı kararı gereği bu siteye erişim engellenmiştir. Access to this web site has been suspended in accordance with decision no: 2008/2761 of T.R. Diyarbakır 1st Criminal Court of Peace.

Yetmedi mi artık, kim dur diyecek buna, bunun bir saçmalık olduğunu kim gösterecek, ya da ne zaman anlayacaklar?

Not: Dikkatimi bir şey çekti. http://blogger.com/ ile http://www.blogger.com/ iki farklı sayfaya gidiyor. Acaba sadece belli alt alan adlarını mı engellemeye çalışmışlar?

Görüşler

0
FZ
41 kere maşallah, nazar değmez işallah.
0
sefalet
İşgüzarlık gibi olmasın, iş+güzarlık bitişik yazılır.

Ben şahsen şaşırmadım, hatta geç olmuş bir olay olarak görüyorum. Bu millet bu kadar tepkisiz olduğu sürece burnunu sürtmeden adam olmaz. Milletin MSN'sine kadar sansürleyeceksin ki aklı başına gelsin. Umarım devamı gelir.
0
mbayer
Bu mahkemeler bizim bilgi alma özgürlüğümüzü kısıtlıyor, mağdur oluyoruz. Karar veren hakimi biz mahkemeye veremez miyiz? Hatta elbette vardır ancak ödev yapıyordum blog sitesinde örnek buldum ama engellenmiş giremedim. Şimdi ben ne yapacağım?
0
caNavar
anlamlandırılamayan zihniyetlerin olduğu bir ülkede yaşıyoruz. gerçekten üzülüyorum.
0
realist
NTV'nin haberine göre, Lig TV'nin telif hakları ihlal edildiği gerekçesiyle kapatılmış.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IBM Many Eyes PhraseNet ve Ergenekon İddianamesi

FZ

IBM Many Eyes veri görselleştirme sisteminin yeni özelliği PhraseNet kullanılarak yapılmış ve Ergenekon davasının ikinci iddianamesi metnine dayanan bir görselleştirme çalışması ile ilgili yazıya buradan erişilebilir. İkinci iddianamenin IBM Many Eyes PhraseNet görselleştirmesini ise buradan inceleyebilirsiniz.

Youtube Yine Engellendi!

iozeren

Ankara Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral, Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurarak “youtube.com” sitesine erişimin engellenmesi talebinde bulunmuş.

Ne olacak bu memleketin hali...

urxalit

Millet olarak insani değer yargılarını kaybetmeye başladık. İnsanlar hiç düşünülmeden kapının önüne konuyor. Pamukbank ile Yapı Kredi birleşeceğinden her şubeden en az 6 kişi çıkarılıyor. Milliyet, Hürriyet gibi gazeteler eleman çıkarıyor. Show TV dün yaklaşık 60 kişinin işine son vermiş. İşten çıkarmalar 1 hafta daha sürecekmiş. Show Basın tamamen kapanıyor.

TBD: İnternet Suçun Sebebi Değil Aracıdır

fsniper

Türkiye Bilişim Derneği, "İnternet suçun sebebi değil aracıdır" başlığı ile sitesinde bir basın açıklaması yayınladı.

Konu ile yorum yapmayıp tartışmaları foruma ve yorumlara bırakıyorum.

Google Groups Mahkeme Kararı İle Engellendi

yilmaz

Mantıkta sınır tanımayan mahkemelerimiz, bilgisizilikten midir bilinmez site engellemeye son hızla devam ediyor. Son olarak http://groups.google.com da engellenenler listesine eklendi.

Kaynak: http://shiftdelete.net/site/200804103666/Ve-Google-Kapandi.html