Sizin Amstrad Dergisi (Retro Bilgisayar/PDF)

0
Alcofribas
Sizin Amstrad Dergisi 1988(Ekim) ve 1989(Nisan) yılları arasında toplam 7 sayı olarak Memoreks Dış Ticaret ve Bilgisayar Hizmetleri tarafından yayınlanmıştır. İçerik olarak Amstrad bilgisayarlarına ait oyun-program açıklamaları, Basic, Assembler, Müzik, GEM tanıtımları ve dersleri yeralmaktadır. Hamdi Mermut derginin sahibi ve yayın yönetmenidir.
Yazarlarından bazıları: Şenol Eker, Raffi Kavafyan, Misak Vartikoğlu, Ali Mutlu, Hasan Kara'dır. Bu derginin PDF haline getirilmiş ilk 3 sayısı için aşağıdaki blogu ziyaret edebilirsiniz. Derginin diğer sayıları ve başka retro bilgisayar dergileri de ileride eklenecektir. Sizin Amstrad

Görüşler

0
mko
Üçüncü sayının 60.sayfasındaki Amstrad Portatif PC reklamı çok ilginç. "Büronuzu yanınızda taşıyın" (beliniz dayanırsa).

Moruk ağzı olacak ama, nereden nereye.
0
Tarık
Yamulmuyorsam bende Elo Elektronik dergisinin 81,82,83,84,85 ve 86 yıllarına ait tüm sayıları mevcut. Yırtmadan incitmeden nasıl tarayabileceğimi söyleyebilecek birileri olursa pdf dosyasına dönüştürebilirim. Elo Elektronik temel olarak elektronik, elektrik, amiga, amstrad, zx-spektrum ve c64 gibi konularda incelemeler içeren (alman dergilerinden çeviri) güzel bir dergiydi.
0
anonim
İşinizi görebilecek bir tarayıcı ile photoshop programı işinizi görecektir.

Fakat sizin istediğiniz cevap bu değil biliyorum :)

Ben de koleksiyonumdaki eskiden var olan ama artık adı bile bilinmeyen (GROO)çizgi romanlarımı tarayıp PDF yapmayı düşünüyorum bir ara.

Ne yazık ki sayfaları sağlı sollu toparlayıp azıcık incitmeden bu işi yapmanın bir yolunu bulamadım.

Fakat eğer bu işe gönüllü olacak birkaç kişi çıkarsa çok daha güzel şeyler de çıkabilir.

Misal siz elinizdeki dergileri 300 DPI da tarayıp diğer arkadaşlara yollarsınız.
Onlar da OCR ile yazıları editler, düzenler.
Sonra başka bir arkadaş ta bunları bir tasarım programnda birleştirerek çok daha kaliteli bir hale getirir.

Bir nevi yenilenmiş dergi olur.
Ayrıca yeni konular da ilave edilip eski bir dergiden çok yaşayan bir dergi olur.
(Evet, vardı benm aklımda böyle bişii )
0
Alcofribas
Elo elektronik dergileri benim tarama listemde var ama ne zamana yaparım bilemiyorum. 3 hafta sonra da olabilir 3 yıl sonra da. Lakin bir de şöyle bir durum var ki; Eloların içindeki bilgisayar yazıları sayı 18' den başlayıp sayı 37' de bitiyordu ve ben sadece o yazıları taramayı düşünüyorum. Yani yaklaşık 20 sayı içinden sadece o sayfaları. Tabii PC yazılarını saymıyorum çünkü onlar pek de ilgimi çekmiyor. Bir not olarak söyleyeyim, hiç Amiga yazısı yok. Şu an için donanım/yazılım karışık olarak hatırladıklarım şu cihazlar:C64, Vic20, ZX81, Spectrum 48K, Atari 800XL, TI/99, Oric Atmos, SVI, Apple II, Amstrad CPC

İncitmeden tarama meselesinin çözümü; uygun bir dijital fotoğraf makinası, bu makina ile pc arasında remote control kablosu-yazılımı ve bir de makinayı yukarı sabitleyecek uygun bir düzenek şeklindedir. Yoksa scanner ile taradınız mı hassas ciltliler hemen dağılıyor ve deforme oluyor.
0
Tarık
Evet Mikrobilgisayarlar sekmesinde bulunurdu bunlar. Amiga varmı yokmu tam emin değilim zira karton kutuların içerisinde duruyor dergiler. retro olayı bitip pc ye geçiştede tarihi sayılabilecek örneğin "virüs ateşi I-II" gibi makaleler var. Bunlar aslında gayet güzel makaleler.

Belirttiğiniz gibi fotoğraf makinesi ve sabitleyici monopot benimde aklıma geldi. Keşke kitabın ya da derginin arasına konduğunda tarama işlemi yapabilecek ince bir tarayıcı mevcut olsa diye hep içimden geçirmişimdir :)
0
Alcofribas
ELO Elektronik dergilerini 13 ve 45. sayılar arası olarak, tarama işlemi için ayırdım. Mikrobilgisayarlar konusu 13. sayıdan başlıyor ve 45'e kadar iyi kötü devam ediyor. 44 ve 45. sayılarda "Virüs Ateşi" konusu var. 45'den sonra ise iyice PC olayına döndüğü için bunları en azından şimdilik taramayı düşünmüyorum. Söz konusu sayıları, konu ayrımı yapmaksızın tam olarak tarayacağım. Belki siz de tarama yapmayı düşünüyorsanız bu sayılar yerine diğerlerine girişmeyi tercih edebilirsiniz.

Benim bunları kullanıma sunmam ne zaman olur bilemiyorum. Şu an için harddiskimde 7822 sayfa var ve bunun 10.000 i bulacağını düşünüyorum. Bu sayfaların crop ve split işlemleri epey vakit alıyor. Sanırım tümü birkaç seneyi bulacaktır. :)
0
wime77
Amstrad ,Commodere , Amiga, Atari gibi cihazlarla oynamış olanlar şuan bu dergileri bir açıp baktıklarında neydi o eski günler diyebilirler.
Yukarıdaki cihazlara sahip olamadım ama arkadaşlarımın vardı.

Güzel günlerdi.

O günlerde şimdiki imkanlara sahip olsaydım neler yapardım merak ediyorum..
0
anonim
Bir dergide Zeki Alasya bir program örneği veriyor.Yazdıklarınızı tersten yazan bir program.
Yani insan gözlerine inanamıyor.Şimdiki sosyal ortama bakın bir de o zamankine.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür Lineer Cebir Kitabı

FZ

Bilgi Üniversitesi'nin matematik bölümü e-posta listesine, oradan da bilgisayar bilimleri e-posta listesine gelmiş keyifli bir e-posta: İnanılması güç bir olay! "An open-source linear algebra text book" Open source (açık kaynak) olayının matematiğe katkısı olacağını nereden tahmin edebilirdim. Ama böyle bir proje var. Yapılmış, yapılıyor, yapılacak.

Internette bir matematik profesörünün başlattığı projeyle tamamen ücretsiz olarak (bu ücretsiz olma durumu yasal olarak da güvence altına alınmış!) bir lineer cebir kitabı yazılıyor. Hatta versiyonları var, sürekli güncelleniyor! En son 2006 şubatında güncellenmiş. Vereceğim site sırf bu iş için hazırlanmış! Çok değişik versiyonlarda sonuna kadar ücretsiz bir lineer cebir kitabı!

Gimp ve Scribus için eğitici videolar

batasoy

32 adet, 1 saatin üzerinde eğitici video dosyası sizleri bekliyor. Açık kaynak kodlu yazılımların yıldızları Gimp ve Scribus dışında, Fireworks ve CorelDraw içinde birçok yararlı video bulacaksınız.

Videolara, pozitifpc.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Dünya ile Rekabet Edecek Zehir Gibi Bir Bilgisayar Şirketi Kurmak

FZ

30 yıl maaşla çalışıp didinmek yerine zehir gibi bir bilgisayar şirketi kurup birkaç yıl geceli gündüzlü çalışıp çok zengin olmak... Herkese parmak ısırtacak çözümler sunmak... Rakipleri çatlatmak... İyi güzel ama nereden başlanır, nasıl başlanır? Ne gibi tehlikeler, tuzaklar vardır? Herkes o tür bir bilgisayar şirketi kurabilir mi? Bu işlere kaç yaşında başlanır? Şirketinize nasıl "hacker" seçersiniz? Peki ya parayı nereden bulacaksınız? Kısa sürede gelir elde etmeye nasıl başlarsınız? 100.000$ yeter mi? Ne kadar süreliğine? Geliştirdiği Viaweb'i birkaç yıl sonra Yahoo'ya 40.000.000$'a satan usta bir "hacker"ın deneyimlerini merak ediyor musunuz? O halde buyrun:

Bu belge Paul Graham'ın 2005 yılının Mart ayında yayınladığı "How To Start A Startup" başlıklı makalesinin çevirisidir. Çeviri Gülsün Arıkan tarafından gerçekleştirilmiş, son düzeltmeler Emre Sevinç ve Bülent Murtezaoğlu tarafından yapılmıştır. Paul Graham'a yazısının Türkçe çevirisini yayınlamamıza izin verdiği için teşekkür ederiz. Belgenin özgün adresi burasıdır.

Kitap paylaşmanın eğlenceli yolu..

dasgin

"Amacımız, basit, tüm dünyayı kütüphaneye çevirmek."

"BookCrossing.com size kitaplarınızı dünyayla paylaşmak ve sonsuza kadar izlediği yolu takip edebilmek için basit bir yöntem sunuyor."

Okuduğunuz ve diğer insanlarla paylaşmak istediğiniz kitapları "www.bookcrossing.com" adresinden temin ettiğiniz bir kimlik numarası ile kayıt altına alıyorsunuz. Sonra mı?

İleti Kuyrukları İle Daha Etkin ve Performanslı Programlama

malkocoglu

Programlararası bilgi göndermeğe yardımcı olan ileti kuyrukları (message queue) bilgi işlemcilerin elindeki önemli silahlardan biridir. Özellikle bilgi alışverişi yapan sistemler farklı amaçlarla, zamanlarda, ve programcılar tarafından kurulmuş sistemler olunca, bağlantıyı kurmak için ileti kuyrukları daha uygun oluyor. IBM MQ Series üzerinden anlattığımız bu konunun yararlı olacağını umuyoruz.

MQ Series - İleti Kuyruğu

MQ Series Nasıl Kurulur