Sizin Amstrad Dergisi (Retro Bilgisayar/PDF)

0
Alcofribas
Sizin Amstrad Dergisi 1988(Ekim) ve 1989(Nisan) yılları arasında toplam 7 sayı olarak Memoreks Dış Ticaret ve Bilgisayar Hizmetleri tarafından yayınlanmıştır. İçerik olarak Amstrad bilgisayarlarına ait oyun-program açıklamaları, Basic, Assembler, Müzik, GEM tanıtımları ve dersleri yeralmaktadır. Hamdi Mermut derginin sahibi ve yayın yönetmenidir.
Yazarlarından bazıları: Şenol Eker, Raffi Kavafyan, Misak Vartikoğlu, Ali Mutlu, Hasan Kara'dır. Bu derginin PDF haline getirilmiş ilk 3 sayısı için aşağıdaki blogu ziyaret edebilirsiniz. Derginin diğer sayıları ve başka retro bilgisayar dergileri de ileride eklenecektir. Sizin Amstrad

Görüşler

0
mko
Üçüncü sayının 60.sayfasındaki Amstrad Portatif PC reklamı çok ilginç. "Büronuzu yanınızda taşıyın" (beliniz dayanırsa).

Moruk ağzı olacak ama, nereden nereye.
0
Tarık
Yamulmuyorsam bende Elo Elektronik dergisinin 81,82,83,84,85 ve 86 yıllarına ait tüm sayıları mevcut. Yırtmadan incitmeden nasıl tarayabileceğimi söyleyebilecek birileri olursa pdf dosyasına dönüştürebilirim. Elo Elektronik temel olarak elektronik, elektrik, amiga, amstrad, zx-spektrum ve c64 gibi konularda incelemeler içeren (alman dergilerinden çeviri) güzel bir dergiydi.
0
anonim
İşinizi görebilecek bir tarayıcı ile photoshop programı işinizi görecektir.

Fakat sizin istediğiniz cevap bu değil biliyorum :)

Ben de koleksiyonumdaki eskiden var olan ama artık adı bile bilinmeyen (GROO)çizgi romanlarımı tarayıp PDF yapmayı düşünüyorum bir ara.

Ne yazık ki sayfaları sağlı sollu toparlayıp azıcık incitmeden bu işi yapmanın bir yolunu bulamadım.

Fakat eğer bu işe gönüllü olacak birkaç kişi çıkarsa çok daha güzel şeyler de çıkabilir.

Misal siz elinizdeki dergileri 300 DPI da tarayıp diğer arkadaşlara yollarsınız.
Onlar da OCR ile yazıları editler, düzenler.
Sonra başka bir arkadaş ta bunları bir tasarım programnda birleştirerek çok daha kaliteli bir hale getirir.

Bir nevi yenilenmiş dergi olur.
Ayrıca yeni konular da ilave edilip eski bir dergiden çok yaşayan bir dergi olur.
(Evet, vardı benm aklımda böyle bişii )
0
Alcofribas
Elo elektronik dergileri benim tarama listemde var ama ne zamana yaparım bilemiyorum. 3 hafta sonra da olabilir 3 yıl sonra da. Lakin bir de şöyle bir durum var ki; Eloların içindeki bilgisayar yazıları sayı 18' den başlayıp sayı 37' de bitiyordu ve ben sadece o yazıları taramayı düşünüyorum. Yani yaklaşık 20 sayı içinden sadece o sayfaları. Tabii PC yazılarını saymıyorum çünkü onlar pek de ilgimi çekmiyor. Bir not olarak söyleyeyim, hiç Amiga yazısı yok. Şu an için donanım/yazılım karışık olarak hatırladıklarım şu cihazlar:C64, Vic20, ZX81, Spectrum 48K, Atari 800XL, TI/99, Oric Atmos, SVI, Apple II, Amstrad CPC

İncitmeden tarama meselesinin çözümü; uygun bir dijital fotoğraf makinası, bu makina ile pc arasında remote control kablosu-yazılımı ve bir de makinayı yukarı sabitleyecek uygun bir düzenek şeklindedir. Yoksa scanner ile taradınız mı hassas ciltliler hemen dağılıyor ve deforme oluyor.
0
Tarık
Evet Mikrobilgisayarlar sekmesinde bulunurdu bunlar. Amiga varmı yokmu tam emin değilim zira karton kutuların içerisinde duruyor dergiler. retro olayı bitip pc ye geçiştede tarihi sayılabilecek örneğin "virüs ateşi I-II" gibi makaleler var. Bunlar aslında gayet güzel makaleler.

Belirttiğiniz gibi fotoğraf makinesi ve sabitleyici monopot benimde aklıma geldi. Keşke kitabın ya da derginin arasına konduğunda tarama işlemi yapabilecek ince bir tarayıcı mevcut olsa diye hep içimden geçirmişimdir :)
0
Alcofribas
ELO Elektronik dergilerini 13 ve 45. sayılar arası olarak, tarama işlemi için ayırdım. Mikrobilgisayarlar konusu 13. sayıdan başlıyor ve 45'e kadar iyi kötü devam ediyor. 44 ve 45. sayılarda "Virüs Ateşi" konusu var. 45'den sonra ise iyice PC olayına döndüğü için bunları en azından şimdilik taramayı düşünmüyorum. Söz konusu sayıları, konu ayrımı yapmaksızın tam olarak tarayacağım. Belki siz de tarama yapmayı düşünüyorsanız bu sayılar yerine diğerlerine girişmeyi tercih edebilirsiniz.

Benim bunları kullanıma sunmam ne zaman olur bilemiyorum. Şu an için harddiskimde 7822 sayfa var ve bunun 10.000 i bulacağını düşünüyorum. Bu sayfaların crop ve split işlemleri epey vakit alıyor. Sanırım tümü birkaç seneyi bulacaktır. :)
0
wime77
Amstrad ,Commodere , Amiga, Atari gibi cihazlarla oynamış olanlar şuan bu dergileri bir açıp baktıklarında neydi o eski günler diyebilirler.
Yukarıdaki cihazlara sahip olamadım ama arkadaşlarımın vardı.

Güzel günlerdi.

O günlerde şimdiki imkanlara sahip olsaydım neler yapardım merak ediyorum..
0
anonim
Bir dergide Zeki Alasya bir program örneği veriyor.Yazdıklarınızı tersten yazan bir program.
Yani insan gözlerine inanamıyor.Şimdiki sosyal ortama bakın bir de o zamankine.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Diff ve Patch Kullanımına Giriş

Armish

Bu araçlar programlama veya program kodları ile uğraşanlar için bazen hayat kurtarıcı olabilyor. diff ve patch'i kullanmak konusunda az da olsa bilgim olsun diyorsanız bu yazı size yardımcı olabilir.

IBM Özgür Yazılım Dergisi 3. Sayısı Çıktı

FZ

IBM Türk tarafından hazırlanan, Türkiye'nin ilk Özgür Yazılım dergisi yayın hayatına yeni ismiyle devam ediyor. IBM Özgür Yazılım'ın 3. sayısı daha önce talep eden üyelerimize ulaştırılmak üzere yola çıktı. Bir sonraki sayının adresinize gönderilmesini istiyorsanız üyelik bilgilerinizdeki adres bilgilerinizi güncelleyip ve "IBM Özgür Yazılım Dergisinin Adresime Gönderilmesini İstiyorum" seçeneğini işaretlemeniz gerekiyor.

e-Bergi Ekim 2008 Sayısı Çıktı!

anonim

Ekim ayında da, doyurucu içeriği ve ilgi gören programlama sorusu ile e-bergi sizlerle.

SFTP chroot için mini nasıl belgesi

conan

Amaç:
Bilgilerin şifreli olarak transfer edileceği bir sftp sunucusu yaratmak.

İhtiyaçlar:
SFTP kullanıcılarını işletim sistemi dosyalarından uzak tutmak. Bağlantıları için kendilerine özel bir chroot yaratmak.
SFTP kullanıcılarının sunucuya ssh üzerinden ulaşımını engellemek.
Becerebilirsek aynı servisi normal sistem yönetimi işlerinde de kullanabilecek şekilde ayarlamak.

Çözüm:
OpenSSH kaynak kodu içerisindeki sftp-server.c dosyasını yamamak ve kullanıcıları sınırlandıran bir kabuk yaratmak.

Nasıl?

e-bergi Ağustos Sayısı ve Programlama Sorusu

anonim

e-bergi ağustos 2008 sayısıyla yine sizlerle. Ayrıca artık e-bergi'de bir de programlama sorumuz var, tıklayın kodlayın :)