Sizin Amstrad Dergisi (Retro Bilgisayar/PDF)

0
Alcofribas
Sizin Amstrad Dergisi 1988(Ekim) ve 1989(Nisan) yılları arasında toplam 7 sayı olarak Memoreks Dış Ticaret ve Bilgisayar Hizmetleri tarafından yayınlanmıştır. İçerik olarak Amstrad bilgisayarlarına ait oyun-program açıklamaları, Basic, Assembler, Müzik, GEM tanıtımları ve dersleri yeralmaktadır. Hamdi Mermut derginin sahibi ve yayın yönetmenidir.
Yazarlarından bazıları: Şenol Eker, Raffi Kavafyan, Misak Vartikoğlu, Ali Mutlu, Hasan Kara'dır. Bu derginin PDF haline getirilmiş ilk 3 sayısı için aşağıdaki blogu ziyaret edebilirsiniz. Derginin diğer sayıları ve başka retro bilgisayar dergileri de ileride eklenecektir. Sizin Amstrad

Görüşler

0
mko
Üçüncü sayının 60.sayfasındaki Amstrad Portatif PC reklamı çok ilginç. "Büronuzu yanınızda taşıyın" (beliniz dayanırsa).

Moruk ağzı olacak ama, nereden nereye.
0
Tarık
Yamulmuyorsam bende Elo Elektronik dergisinin 81,82,83,84,85 ve 86 yıllarına ait tüm sayıları mevcut. Yırtmadan incitmeden nasıl tarayabileceğimi söyleyebilecek birileri olursa pdf dosyasına dönüştürebilirim. Elo Elektronik temel olarak elektronik, elektrik, amiga, amstrad, zx-spektrum ve c64 gibi konularda incelemeler içeren (alman dergilerinden çeviri) güzel bir dergiydi.
0
anonim
İşinizi görebilecek bir tarayıcı ile photoshop programı işinizi görecektir.

Fakat sizin istediğiniz cevap bu değil biliyorum :)

Ben de koleksiyonumdaki eskiden var olan ama artık adı bile bilinmeyen (GROO)çizgi romanlarımı tarayıp PDF yapmayı düşünüyorum bir ara.

Ne yazık ki sayfaları sağlı sollu toparlayıp azıcık incitmeden bu işi yapmanın bir yolunu bulamadım.

Fakat eğer bu işe gönüllü olacak birkaç kişi çıkarsa çok daha güzel şeyler de çıkabilir.

Misal siz elinizdeki dergileri 300 DPI da tarayıp diğer arkadaşlara yollarsınız.
Onlar da OCR ile yazıları editler, düzenler.
Sonra başka bir arkadaş ta bunları bir tasarım programnda birleştirerek çok daha kaliteli bir hale getirir.

Bir nevi yenilenmiş dergi olur.
Ayrıca yeni konular da ilave edilip eski bir dergiden çok yaşayan bir dergi olur.
(Evet, vardı benm aklımda böyle bişii )
0
Alcofribas
Elo elektronik dergileri benim tarama listemde var ama ne zamana yaparım bilemiyorum. 3 hafta sonra da olabilir 3 yıl sonra da. Lakin bir de şöyle bir durum var ki; Eloların içindeki bilgisayar yazıları sayı 18' den başlayıp sayı 37' de bitiyordu ve ben sadece o yazıları taramayı düşünüyorum. Yani yaklaşık 20 sayı içinden sadece o sayfaları. Tabii PC yazılarını saymıyorum çünkü onlar pek de ilgimi çekmiyor. Bir not olarak söyleyeyim, hiç Amiga yazısı yok. Şu an için donanım/yazılım karışık olarak hatırladıklarım şu cihazlar:C64, Vic20, ZX81, Spectrum 48K, Atari 800XL, TI/99, Oric Atmos, SVI, Apple II, Amstrad CPC

İncitmeden tarama meselesinin çözümü; uygun bir dijital fotoğraf makinası, bu makina ile pc arasında remote control kablosu-yazılımı ve bir de makinayı yukarı sabitleyecek uygun bir düzenek şeklindedir. Yoksa scanner ile taradınız mı hassas ciltliler hemen dağılıyor ve deforme oluyor.
0
Tarık
Evet Mikrobilgisayarlar sekmesinde bulunurdu bunlar. Amiga varmı yokmu tam emin değilim zira karton kutuların içerisinde duruyor dergiler. retro olayı bitip pc ye geçiştede tarihi sayılabilecek örneğin "virüs ateşi I-II" gibi makaleler var. Bunlar aslında gayet güzel makaleler.

Belirttiğiniz gibi fotoğraf makinesi ve sabitleyici monopot benimde aklıma geldi. Keşke kitabın ya da derginin arasına konduğunda tarama işlemi yapabilecek ince bir tarayıcı mevcut olsa diye hep içimden geçirmişimdir :)
0
Alcofribas
ELO Elektronik dergilerini 13 ve 45. sayılar arası olarak, tarama işlemi için ayırdım. Mikrobilgisayarlar konusu 13. sayıdan başlıyor ve 45'e kadar iyi kötü devam ediyor. 44 ve 45. sayılarda "Virüs Ateşi" konusu var. 45'den sonra ise iyice PC olayına döndüğü için bunları en azından şimdilik taramayı düşünmüyorum. Söz konusu sayıları, konu ayrımı yapmaksızın tam olarak tarayacağım. Belki siz de tarama yapmayı düşünüyorsanız bu sayılar yerine diğerlerine girişmeyi tercih edebilirsiniz.

Benim bunları kullanıma sunmam ne zaman olur bilemiyorum. Şu an için harddiskimde 7822 sayfa var ve bunun 10.000 i bulacağını düşünüyorum. Bu sayfaların crop ve split işlemleri epey vakit alıyor. Sanırım tümü birkaç seneyi bulacaktır. :)
0
wime77
Amstrad ,Commodere , Amiga, Atari gibi cihazlarla oynamış olanlar şuan bu dergileri bir açıp baktıklarında neydi o eski günler diyebilirler.
Yukarıdaki cihazlara sahip olamadım ama arkadaşlarımın vardı.

Güzel günlerdi.

O günlerde şimdiki imkanlara sahip olsaydım neler yapardım merak ediyorum..
0
anonim
Bir dergide Zeki Alasya bir program örneği veriyor.Yazdıklarınızı tersten yazan bir program.
Yani insan gözlerine inanamıyor.Şimdiki sosyal ortama bakın bir de o zamankine.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilgisayar Uzmanlığı kitabı çıktı...

anonim

Hepimizin bildiği gibi, üniversitelerin Bilgisayar muhendisliği bölümlerinden mezun olanlar, ihtiyacı karşılayamadığı için, branş dışı pek çok insan bilgisayar mühendislerine ait görevleri üstlenmeye başladılar. Bu arkadaşların bilgileri genellikle belli bir teknoloji uzerine kurulu ve bilgisayar mühendisliği bolumlerinde okutulan temel bilgilerden yoksun durumdalar.

Bilgisayar mühendisliği bölümlerinde okuyan arkadaşlar ise, öğrendikleri teorik bilgilerin çalışma hayatında nasıl kullanılacağı hatta kullanılıp kullanılmayacağı konusunuda yeterli bilgiye sahip değiller.

Kitap Eleştirisi: Adım Adım LaTeX

FZ

Biz bilgisayarcılar için genellikle pek kaynak sıkıntısı yoktur, hemen hemen her türlü konuda diğer bilgisayarcılardan, USENET'ten, Google'dan, vs. kolayca bilgi edinebilir ve bunları pratik olarak uygulayabiliriz. Bununla birlikte bir konuya yeni başlayan birine derli toplu, sistematik olarak konuyu anlatan bir kitabın değeri ve pedagojik önemi tartışılmaz.

Adım Adım LATEX isimli kitap da yukarıdaki sebeplerden ötürü LaTeX konusunda önemli bir boşluğu dolduran belki de ilk ve tek Türkçe kaynak. Prof. Dr. Abdugafur Rahimov ve Orhan Kesemen tarafından yazılmış ve 2004 yılında kitabevlerinde satışa sunulmuş Adım Adım LaTeX kitabı, LaTeX isimli kaliteli belge oluşturma sistemine dair gerekli hemen hemen tüm bilgileri içeriyor. Kitabın ve LaTeX'in sadece matematikçilere ya da bilgisayarcılara hitap ettiğini düşünenler varsa, bu önyargılarını şimdiden silmelerinde fayda var. Psikolojiden, felsefeye, işletmeden hukuğa kadar, herhangi bir konuda ödev yazan, makale hazırlaması gereken ya da profesyonel görünümlü bitirme ödevi, yüksek lisans tezi, doktora tezi, kitap vs. yazmak isteyenlere bu kitabı rahatlıkla önerebilirim başucu kaynağı olarak.

Türkçe Döküman portalı BELGE-TR

conan

BELGE-TR Galatasaray Üniversitesi Linux Kullanıcıları Grubunun yürütmekte olduğu bir türkçe döküman portalı projesi.

Linux için türkçe döküman arayıp bulabilmek için bence iyi bir başlangıç yeri. Portal`da Belge`ler, FTP Adresleri, Dernekler, Haberler, Kişisel Sayfalar, Kullanıcı Grupları, Projeler, Ticari Linux, Yansılar, Yazılım gibi alt başlıklarda kayıtlı 100`den fazla link var.

Kendi linklerinizi de eklemeniz mümkün olduğundan portal gelişime açik gözüküyor.

LDP 10 Yaşında

yalcink01

01/11/2003 tarihi itibari ile Linux Docementation Project 10. yılını devirdi. Matt Welsh tarafından ilk How-To /* Installation How-To*/nun yazılması ile başlayan ve bugün 14 ayrı dilde 450 den fazla yazara sahip olan LDP bugün için Linux ve Açık Kaynak yazılımlarına kılavuz sağlama konusunda ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Eh ne dileyim Nice Mutlu Yıllara!

Duyurunun tam metnine TLDP ana sayfadan ulaşabilirsiniz.

KNOPPIX ile disk kurtarma

yalcink01

Evdeki sistem yine çöktü. Garibimi bu sefer tekrar kurmak yerine, kurtaralım bari dedik. Knoppix'in bu konudaki maharetinden bahsedilip duruluyor. Ben de evdeki emektar Knoppix Cd si ile sistemi kurtarmaya karar verdim. İyi bir kılavuz bulup önce dersimizi çalıştık. Çalışırken yazmak gibi bir huyum olduğu için arada çevirmişte olduk. Benim işime yaramadı /* çünkü Knoppix CDim çalışmıyor. Garibim perişan olmuş yüzü gözü çizik içinde*/ belki birinin işine yarar. KNOPPIX İLE SİSTEM KURTARMA

Saygılarımla,
Yalçın KOLUKISA
NOT: Çeviride oldukça fazla imla hatası olma ihtimali mevcut. Henüz kontrol yapmaya fırsatım olmadı. Yazım ve imla hatalarını bildirirseniz sevinirim. Hafta sonu gerekli düzenlemeleri yapmak niyetindeyim.