LinuxFocus; Türkçe Linux Kaynağı Arayanlara

0
sundance
Linux hakkında Türkçe kaynak bulamayanlara, devamlı yabancı dilde sitelerde dolaşanların derdine deva bir site var.
www.linuxfocus.org Dahası bu site 1997 yılından beri yayında. Ağır aksak da olsa, yayınını sürdürüyor. Hem de aralarında Türkçe'nin de olduğu 7 dilde.

Ben şahsen çok hoşlandım. Sizleri de bekleriz.

http://www.linuxfocus.org/Turkce/

Görüşler

0
conan
Sozu gecmisken bir Turkce dokuman portal baslangicindan da haberdar edeyim bilmeyen varsa.
http://gsu.linux.org.tr/belge-tr Burda yayinlanmis bir cok turkce dokumanin linkini bulabilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Her Yönüyle PARDUS Kitabı Çıktı!

anonim

Pardus, Tübitak’ın desteği ile hayat bulan tamamen Türkçe bir GNU/Linux dağıtımıdır. Kullananların internet ortamında her türlü desteği bulduğu, kullanıcı dostu, ilk çıktığından bu yana bilgisayar kullanıcıları arasında hızla kullanılıp yaygınlaşan, ücretsiz bir işletim sistemidir. Bu kitapla, hiç GNU/Linux kullanmamış okuyucuları başlangıç seviyesinden alıp üst seviyelere getirmek amaç edinilmiştir

Kümesteki Kartal Neden Uçamaz? Türk Girişimcilerin Internet Serüvenleri

FZ

Nevzat, Amerika'daki yüksek lisans eğitimini yarıda bırakıp Türkiye'ye döndüğünde, kendisine gelecek vaad eden bankadaki işinden ayrılan Melih'le birlikte risk dolu bu projeye atıldı. Cem de diğer işlerini bırakıp teklif edilen ortaklığı kabul etti. Kendilerini bekleyen zor günleri hiç bilmiyorlardı. Ufak bir adımla yemeksepeti.com'un uzun yolculuğuna başladılar.

Burak ve Serkan, üniversite hayatları boyunca aldıkları eğitimi düşünmeyip mimarlık yapmaktan vazgeçtiler. Kurulu düzenlerini bozdular. Evden çalıştılar. Sıkıntı çektiler. Birlikte gittigidiyor.com adındaki hayallerinin peşine düştüler.

Python

FZ

Yeni, güçlü ve kolay öğrenilebilir bir programlama dili olan Python, tüm değişkenlerin, fonksiyonların, sabitlerin, modüllerin ve sınıfların birer nesne olarak görüldüğü bir dildir. Bu özelliklere sahip başka nesne tabanlı dillerden daha fazla özelliğe sahiptir. Kaynak kodunun herkese açık olması Python’un önümüzdeki dönem çok yaygın olarak kullanılacağının bir göstergesidir.

E-Kare Dergisi Yayın Hayatına Başladı

anonim

Elektrik ve Elektronik üzerine yayınlanan ücretsiz e-kare dergi yayın hayatına başladı. Amacı 7den 77ye tüm elektrik ve elektronik severlere ücretsiz bir edergi hizmeti sunmak.

Dergiyi bilgisayarınıza indirmek için www.teknikev.net adresini kullanabilirsiniz.

CVS ve Dallar (Branches) İle Karmaşık Yazılım Yönetimi

malkocoglu_2

Yazılım sektöründe anahtar teslim projeler için bir derece, ürün ile uğraşmakta olan takımlar için kesinlikle lazım olacak bir kaynak kod deposu özelliği vardır. Dallar, yâni branch kavramı. Branch kullanımı her kaynak kod idare programında farklıdır, ve tabii ki açık yazılımın favori programı CVS'te de branch desteği mevcuttur fakat bazı konularda dikkatli olmak gerekmektedir. Yazılım sektöründe birçok konuda olduğu gibi elde bir "yapılması uygun olan/olmayan" gibi bir liste, önceki tecrübelere dayanarak mevcuttur, bu yazıda bu tür tavsiyeleri toparlayarak, kendi tecrübelerimiz ışığında sunmaya uğraştık.

Not: Makale, GNU Emacs ve LaTeX ile yazılmıştır.