KNOPPIX ile disk kurtarma

0
yalcink01
Evdeki sistem yine çöktü. Garibimi bu sefer tekrar kurmak yerine, kurtaralım bari dedik. Knoppix'in bu konudaki maharetinden bahsedilip duruluyor. Ben de evdeki emektar Knoppix Cd si ile sistemi kurtarmaya karar verdim. İyi bir kılavuz bulup önce dersimizi çalıştık. Çalışırken yazmak gibi bir huyum olduğu için arada çevirmişte olduk. Benim işime yaramadı /* çünkü Knoppix CDim çalışmıyor. Garibim perişan olmuş yüzü gözü çizik içinde*/ belki birinin işine yarar. KNOPPIX İLE SİSTEM KURTARMA

Saygılarımla,
Yalçın KOLUKISA
NOT: Çeviride oldukça fazla imla hatası olma ihtimali mevcut. Henüz kontrol yapmaya fırsatım olmadı. Yazım ve imla hatalarını bildirirseniz sevinirim. Hafta sonu gerekli düzenlemeleri yapmak niyetindeyim.

Görüşler

0
FZ
Eline sağlık!

Tercüme etmek için mükemmel bir teknik makale seçmişsin ;-)

İmla hatalarını giderip biraz daha düzgün bir HTML formatına sokulduktan sonra bence bir kenara PDF olarak konmasında fayda var diye düşünüyorum (fazla format göz çıkarmaz hesaabı ;-)

Bu tür kısa, vurucu, pratik olarak daima el altında bulundurulması gereken türden belgelerin tercüme etme çabalarının devamını dilerim.
0
yalcink01
Hafta sonu yapılacak işler listeme tavsiyelerini ekledim. Linux sistemini tekrar kurabilirsem, OOo içinden .pdf şekline dönüştürürüm.
0
sundance
Eline sağlık kolay gelsin.

Bu arada hatırladığım kadarıyla bu bir DeveloperWorks makalesi, orjinaline de link versen daha iyi olmaz mı ?

http://www-106.ibm.com/developerworks/linux/library/l-knopx.html


0
yalcink01
Yazarın isminin altına orjinal makalenin linkini de ekledim. Hakikaten ayıp etmişiz. Böyle bir şeyi nasıl atladım, hayret. Uyarın için teşekkür ederim.

Ayrıca Mozilla 1.4 ile görünümde bazı sorunlar var, IE6 normal gösteriyor, eğer becerebilirsem pazar günü daha düzgün bir hale getirmeye çalışacağım. Sanırım biraz HTML çalışsam iyi olacak.
0
syse
Ne tesadüf ki bende bu konu üzerine Türkçe döküman arıyordum çok teşekkürler.
Efe Atakan
0
yalcink01
Belgenin, Nilgün Belma Bugüner tarafından düzenlenmiş son halini belgeler.org [belgeler.org] da görebilirsiniz. Böylece görünüm problemini de halletmiş olduk :-) Beni büyük bir dertten kurtardığı için teşekkürler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir Programcının Kitaplığı Nasıl Olmalı?

Ragnor

/.'ta gezerken rastladığım bir haber var. Açıkcası /.'tan haber taşımak istemiyorum ama bu ilgi çekici. Bir Programcı kitaplığındaki kitapları sergilediği bir liste yapmış. Kitaplığın görüntüsü cidden baştan çıkarıcı :).

Açık Akademi'den qmail kitabı!

anonim

FreeBSD İşletim Sistemi kitabı ile yayın hayatına başlayan Açık Akademi Yayınevi, ikinci kitabı "qmail, E-Posta Sunucusu" nu çıkardı. qmail e-posta sunucusu hakkında başlangıçtan ileri düzeye hemen her konunun yer aldığı kitap, EnderUNIX Yazılım Geliştirme Grubu üyeleri İsmail Yenigül, Barış Şimşek ve Huzeyfe Önal tarafından kaleme alınmıştır. qmail hakkında tek türkçe kaynak olan kitap 25 YTL'den satışa sunulmuştur.

http://www.acikakademi.com

Erciyes Linux Dergisi 3. Sayısı

anonim

Erciyes Üniversitesi Linux Topluluğu Sürekli yayını olan "Erciyes Linux Dergisi", Mayıs-Haziran 3.sayısı ile karşımızda...

Linux´da Bellek Yönetimi Başlangıcı

FZ

Bora Şahin arkadaşımızın Linux'da Bellek Yönetimi Başlangıcı başlıklı detaylı ve özgün makalesi "kernel hacking" ve genel olarak sistem programlama ile ilgilenen okuyucularımızın hizmetine sunulmuştur.

Biz

SHiBuMi

"Dünya bizi kurtarma ve bize iyilik yapma aşkıyla dolu insanlar tarafından kana bulandı. Tarihteki bütün savaşları içi iyilikle dolup taşan, kendini bir dava uğruna feda ettiğini düşünen kurtarıcılar çıkardı.

Hitler Almanları, Stalin işçileri, Mao köylüleri kurtarmak için dünyayı kana buladı. Milyonlarca insan kurtarıcıların şefkat dolu ellerinde can verdi. Hep Biz dediler, hiç Ben deyip kendilerini düşünmediler.