KNOPPIX ile disk kurtarma

0
yalcink01
Evdeki sistem yine çöktü. Garibimi bu sefer tekrar kurmak yerine, kurtaralım bari dedik. Knoppix'in bu konudaki maharetinden bahsedilip duruluyor. Ben de evdeki emektar Knoppix Cd si ile sistemi kurtarmaya karar verdim. İyi bir kılavuz bulup önce dersimizi çalıştık. Çalışırken yazmak gibi bir huyum olduğu için arada çevirmişte olduk. Benim işime yaramadı /* çünkü Knoppix CDim çalışmıyor. Garibim perişan olmuş yüzü gözü çizik içinde*/ belki birinin işine yarar. KNOPPIX İLE SİSTEM KURTARMA

Saygılarımla,
Yalçın KOLUKISA
NOT: Çeviride oldukça fazla imla hatası olma ihtimali mevcut. Henüz kontrol yapmaya fırsatım olmadı. Yazım ve imla hatalarını bildirirseniz sevinirim. Hafta sonu gerekli düzenlemeleri yapmak niyetindeyim.

Görüşler

0
FZ
Eline sağlık!

Tercüme etmek için mükemmel bir teknik makale seçmişsin ;-)

İmla hatalarını giderip biraz daha düzgün bir HTML formatına sokulduktan sonra bence bir kenara PDF olarak konmasında fayda var diye düşünüyorum (fazla format göz çıkarmaz hesaabı ;-)

Bu tür kısa, vurucu, pratik olarak daima el altında bulundurulması gereken türden belgelerin tercüme etme çabalarının devamını dilerim.
0
yalcink01
Hafta sonu yapılacak işler listeme tavsiyelerini ekledim. Linux sistemini tekrar kurabilirsem, OOo içinden .pdf şekline dönüştürürüm.
0
sundance
Eline sağlık kolay gelsin.

Bu arada hatırladığım kadarıyla bu bir DeveloperWorks makalesi, orjinaline de link versen daha iyi olmaz mı ?

http://www-106.ibm.com/developerworks/linux/library/l-knopx.html


0
yalcink01
Yazarın isminin altına orjinal makalenin linkini de ekledim. Hakikaten ayıp etmişiz. Böyle bir şeyi nasıl atladım, hayret. Uyarın için teşekkür ederim.

Ayrıca Mozilla 1.4 ile görünümde bazı sorunlar var, IE6 normal gösteriyor, eğer becerebilirsem pazar günü daha düzgün bir hale getirmeye çalışacağım. Sanırım biraz HTML çalışsam iyi olacak.
0
syse
Ne tesadüf ki bende bu konu üzerine Türkçe döküman arıyordum çok teşekkürler.
Efe Atakan
0
yalcink01
Belgenin, Nilgün Belma Bugüner tarafından düzenlenmiş son halini belgeler.org [belgeler.org] da görebilirsiniz. Böylece görünüm problemini de halletmiş olduk :-) Beni büyük bir dertten kurtardığı için teşekkürler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-Bergi : Odtü Bilgisayar Topluluğu Dergisi

anonim

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu Elektronik Dergisi E-Bergi Nisan 2008'de bir yaşına giriyor. Peki nedir bu e-bergi?

Bilgisayar Uzmanlığı kitabı çıktı...

anonim

Hepimizin bildiği gibi, üniversitelerin Bilgisayar muhendisliği bölümlerinden mezun olanlar, ihtiyacı karşılayamadığı için, branş dışı pek çok insan bilgisayar mühendislerine ait görevleri üstlenmeye başladılar. Bu arkadaşların bilgileri genellikle belli bir teknoloji uzerine kurulu ve bilgisayar mühendisliği bolumlerinde okutulan temel bilgilerden yoksun durumdalar.

Bilgisayar mühendisliği bölümlerinde okuyan arkadaşlar ise, öğrendikleri teorik bilgilerin çalışma hayatında nasıl kullanılacağı hatta kullanılıp kullanılmayacağı konusunuda yeterli bilgiye sahip değiller.

A Byte of Python

roktas

OSnews sitesinde gezinirken gözüme ilişti. Komple boyutta yeni bir Python kitabı. Yazarının ifadesiyle Python belgelerinin listelendiği sayfada Guido van Rossum´ un Python tutoryalinden hemen sonra ikinci sırada yerini almış.

A Byte of Python

Google Hikayesi / Çağımızın En Yeni İş, Medya ve Teknoloji Başarısı

darkhunter

Orjinal adı Google Story olan ve Koridor Yayıncılık tarafından yayınlanan kitabın (çeviri: Gökçe Köse) yazarları David A. Vise ve Mark Malseed.

Kitabın içeriği ise şöyle :

E-bergi Şubat 2009 Sayısı Okuyucularını Selamlar

ilke444

Yeni yıla çok güzel bir başlangıç yapan aylık bilgisayar bilimi ve özgür yazılım derginiz e-bergi, Şubat 2009 sayısıyla da yine çok konuşulacak.