Ağ Güvenliği İpuçları

0
honal
O'Reilly Yayınevinin "Network Security Hacks" adlı kitabı Açık Akademi Yayınlari tarafından Türkçeye "Ağ Güvenliği İpuçlari" olarak tercüme edilmistir.

"Ag Güvenligi İpuçları" kitabi sisteminizi basit bir hedef olmaktan çıkaracak 100 güçlü ve kullanışlı ipucu sunmaktadır. Bunlar, gerçek dünyada kullanilan araçlardan alınmış örnekler ve güvenlik uzmanlarının kendi bilgisayar ve ağlarını korumak için kullandığı yöntemlerden oluşmaktadır. Herbir ipucunu okumak yalnızca birkaç dakika sürerken sizi saatlerce araştırma yapmaktan kurtaracaktır.

Kitap hakkinda detayli bilgi almak, örnek ipucunu okumak, siparis vermek için lüften http://www.acikakademi.com/catalog/nethacks/ adresini ziyaret ediniz.
--
Açık Akademi Yayınları
Bilginin "Açık" adresi
http://www.acikakademi.com
bilgi@acikakademi.com

Görüşler

0
anonim
Kitabin orjinalini okumstum. Esasinda oyle pek oturup da "okunacak" bir kitap degil. Ismindende anlasilacagi gibi tamamen pratige yonelik. Urun bazli cozumler agirlikta demekte yanlis olur cunku genel olarak ag guvenligi ve ag izleme ile ilgili bolumlerde var. Cozumlerde kullanilan araclar genelde open-source/freeware yazilimlar.

Ama yinede benim gorusum bu kitabi okuduktan sonra hala dolmamis buyuk bosluga, baska baska teorik bilgi guvenligi ve IT sistemleri denetim surecini percinleyen kitaplar/yayinlar/makaleler/duzenli takip edilen email grupleri eklemek lazim.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Matematik Dünyası dergisi

anonim

Sayın Meslektaşlarım,

Türk Matematik Derneği’nin on iki yıldan beri çıkarmakta olduğu Matematik Dünyası dergisinin tüm sorumluluğunu 2003 başından itibaren üstlendim. Dergi tepeden tırnağa değişti. Diliyle, biçemiyle, biçimiyle, konularıyla, derinliğiyle, her şeyiyle son derece heyecanlı ve albenili bir dergi oldu. Ilk iki sayımız çıktı ve çok beğeni topladı, çok övgü aldı. Üçüncü sayımız da pek yakında çıkacak.

Okur kitlemizi lise ve üniversite öğrencileri olarak belirledik. Ancak matematiğin evrenselliği sayesinde, profesyonel matematikçilerin de ilgiyle okuduğu bir dergi ortaya çıktı.

Yeni nesil versiyonlama sistemleri - Subversion

anonim

Büyük olsun küçük olsun tüm şirketlerde, şirket içerisindeki dökümanların akışının ve arşivlenmesinin kontrolü için kullanılan bir sistem vardır. Subversion bu sistemlerden biridir.

Bu amaçla kullanılan bilgisayar programlarına en çok yazılım şirketlerinde rastalanmaktadır. Çünkü yazılımcılar gün içinde sürekli kodlarda ufak değişiklikler yapmaktadırlar. Gerektiğinde dosyaları eski tarihteki versiyonlarına geri döndürmektedirler. Bunları yaparken diğer yazılımcıların etkilenmemesi gerekmektedir. İşte bu anda devreye giren bu programlar bir dosya üzerinde farklı kullanıcılar tarafından aynı anda yapılan değişikliklerin birbirini yok etmesini engeller.

Makalenin tamanını http://www.riskturk.com/obje7/yayin_subversion_1.php adresinden okuyabilirsiniz.

HTML, JavaScript ve PHP ile E-Posta Takibi

FZ

Düşünün ki eski bir dostunuza ya da eski sevgilinize e-posta atıyorsunuz ama onun bu iletiyi okuyup okumadığından emin olamıyorsunuz! :)

Ne yapacaksınız? Oturup merak içinde bekleyecek misiniz? Tabii ki hayır! ;)

Peki ne yapmalı?

Önce derdimize çare olacak bir sistem taslağı çizmeli tabii ki...

Değerli FM üyelerinden Gökhan "Crematorium" Olgun´un "gönderdiğiniz e-postanın okunup okunmadığını kolayca takip etme" amaçlı makalesinin devamını bu adreste okuyabilirsiniz.

Tomcat ile Dağıtık (Distributed) Sistem İnşâsı

malkocoglu

E-ticaret ve benzeri türden internet sitelerinin karşısında çıkan klasik ölçekleme sorunu şunlardır:

Her Tomcat sunucu makinası sadece belli sayıda ziyaretçiye Servlet/JSP servisi yapabilir. Bir makinanın sınırı aşıldığında yeni bir Tomcat makinası ekleyerek sitemizin kapasitesini arttırabilmeliyiz. Fakat bunu nasıl yapacağız? Bu birçok Tomcat sunucusunun işlemci gücünü dış dünyaya tek bir kuvvet olarak sunabilecek bir yöntem lazım, yani kümeleme (clustering) kavramının Tomcat dünyasında olan karşılığı....
Yazının Devamı

Kitap paylaşmanın eğlenceli yolu..

dasgin

"Amacımız, basit, tüm dünyayı kütüphaneye çevirmek."

"BookCrossing.com size kitaplarınızı dünyayla paylaşmak ve sonsuza kadar izlediği yolu takip edebilmek için basit bir yöntem sunuyor."

Okuduğunuz ve diğer insanlarla paylaşmak istediğiniz kitapları "www.bookcrossing.com" adresinden temin ettiğiniz bir kimlik numarası ile kayıt altına alıyorsunuz. Sonra mı?