IBM Özgür Yazılım Dergisi 3. Sayısı Çıktı

0
FZ
IBM Türk tarafından hazırlanan, Türkiye'nin ilk Özgür Yazılım dergisi yayın hayatına yeni ismiyle devam ediyor. IBM Özgür Yazılım'ın 3. sayısı daha önce talep eden üyelerimize ulaştırılmak üzere yola çıktı. Bir sonraki sayının adresinize gönderilmesini istiyorsanız üyelik bilgilerinizdeki adres bilgilerinizi güncelleyip ve "IBM Özgür Yazılım Dergisinin Adresime Gönderilmesini İstiyorum" seçeneğini işaretlemeniz gerekiyor.

Görüşler

0
fizikhack
çok güzel bir calışma internetten indirdim içerik gercekten çok güzel
0
dursunkarakaya
Merak ediyorum.
Derginin gelecek sayısında IBM yönetimi sendikalaşan çalışanlar nasıl engellenir başlıklı bir yazıda yayınlayacakmı?

Yada yıllarca zam almadan her sene sosyal güvenlik haklarından birileri çalınmasına rağmen çalışanlar nasıl susturulur başlıklı diğer bir yazı.

http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?aType=YazarDetay&ArticleID=1023871&AuthorID=60&Date=03.12.2008&b=Erken%20orgutlenme%20hayat%20kurtarir&a=Ece%20Temelkuran&ver=07

IBM'i başarılı çalışmalarından dolayı kutluyoruz.
0
dursunkarakaya
Dergide sendikalaştığı için işten atılan çalışanlarla ilgili makalede varmı?
0
umutdogan
Dergi az once elime ulasti. Kaliteli makaleler var gibi gorunuyor. Bu aksam inceleyecegim...
0
FZ
İyi okumalar. Dergiyle ilgili eleştirilerinizi paylaşırsanız seviniriz.
0
integra_tzr
Dergi bizim elimizie ne zaman geçecek ?

2. sayıyı da alamadım

lütfen biri beni bu konuda beni aydınatabilirmi

dergiyi nezaman elime gecer?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java İle Etiket Yazmak

anonim

Java JSP'nin ve Servlet standartının önemli özelliklerinden biri, programcılara kendi etiketlerini yazmasına izin vermesidir.


İsteğe uyarlanmış etiket (custom tag) denilen bu kavramı bir örnek kullanarak açıklıyoruz.

İnsanlarda, hayvanlarda ve bilgisayarlarda zekâ

FZ

Bilim ve Gelecek dergisinin Mayıs sayısı bayilerde. Kapak konus: İnsanda, bilgisayarda ve hayvanda zeka.

Bilim ve Gelecek son sayısında, akıl, bilinç, zekâ, anlama, uslamlama, zeki davranış, beceri gibi kavramlara değiniliyor ve hayvanlarda, insanda ve bilgisayarda zeki davranışların olup olmadığını tartışılıyor. "İnsan, bilgisayar ve zeki davranış" başlıklı makalesinde Ulaş Başar Gezgin, bilişsel bilimlerin çerçevesini açıkladıktan sonra bilgisayar ve insan taraftarlarını tartıştırıyor. Bir testten yola çıkarak şu soruya yanıt arıyor: İnsan ussal bir varlık mı? Tuğrul Atasoy ise, soyut zekâmızın evrimsel köklerini en yakın türlerden başlayarak hayvanlarda aradığı makalesinde, hayvanlar dünyasında bilinç ve zekâya ilişkin çarpıcı örnekler veriyor.

Ve yine Kevin Mitnick, bu sefer basımdan önce kaldırılmış ilk bölüm

Phaedrus

Kevin Mitnick´in yazdığı Art of Deception adlı kitaptan Wiley yayınevi tarafından basımdan hemen önce çıkartılan ilk bölümü Bu adreste okuyabilirsiniz. Genel olarak bu bölüm Mitnick´in geçirdiği kaçak günleri, hapisteki zamanlarını ve medyada Mitnick´in adıyla ve düzenlediği asılsız, popülist haberlerle, ardından da yazdığı kitapla milyon dolarlar kazanan gazeteci John Markoff´u anlatıyor.

50 Sene Sonra Üniversite Olacak Mı? E-öğrenme Üstüne Serbest Bir Diyalog

FZ

Acaba sizce gelecek 50 sene içinde üniversiteler başta olmak üzere eğitim kurumları ve e-öğrenme nasıl şekillenecek? Bilgiye bakış açımız nasıl dönüşecek?

Bilgi biriktirme ve bunu sunmanın ötesine geçeceğimiz kesin. Günümüzde okul soru sormayı öğretmekten ziyade cevapları öğrenmeyi sağlayıcı bir rejime dönüşmüş durumda. Orta vadeli gelecek tahminlerimize göre, bilgi artık edinilmeye değer bir meta olarak görülmeyecek. Kolay elde edilen her şey toplumun gözünde değer yitirir ve aynı durum bilginin de başına gelecektir. Değer verilen şey güzel sorular olacak.

Unutmayın ki cevapların değeri düştükçe soruların değeri artar. Dolayısı ile insanları soru sormaya yöneltmek ve bunu sağlayacak türden soru sorabilme tekniklerini geliştirmek önemli olacaktır.

Yazının devamı buradan okunabilir.

Fedora Core 1.0 ile Internet Bağlantı Paylaşımı

anonim

"Linux ile internet bağlantımı nasıl paylaştırabilirim?" sorusu mail listeleri ve forumların en popüler soruları arasındadır. Bu makale En azından fedora için ortaya net bir çözüm koyuyor ve diğer dağıtımlar içinde referans oluşturuyor.