E-Lapis Dergisinin 3. Sayısı Çıktı

0
Sabutay
Çesitli sebeplerden dolayı E-Lapis dergisinin 3. sayısının çıkış tarihi ertelenmişti. Fakat sonuçta güzel bir şeyler çıkarttığımıza inanıyor ve e-lapis dergisinin 3. sayısını http://www.e-lapis.org adresinden indirebileceğinizi duyurmak istiyoruz. Dergimizin yeni sayısı farklı konulardan ve zevkle okuyacağınız dolu dolu sayfalardan oluşuyor.
Derginin hazırlanmasında emeği geçen bütün arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum. Emeği geçen bütün arkadaşlarımız, "İsteyince Olur" teorisini kanıtlarcasına çalıştı ve başardı.

Zevkle okumaniz dilegimiz ile,

E-Lapis Dergisi Gönülleri

http://www.e-lapis.org

Görüşler

0
jfever
Yanlış anlaşılmasını istemem ama linux'a gönül verenlerin dergisinde firefox tanıtılırken kullanılan ekran görüntüleri windows xp imiş gibi geldi bana, yanılıyor muyum?
0
Ragnor
Güzel dergi şu E-Lapis. Keşke programcılık üzerinde de böyle bir dergi çıksa.
Şu FireFox özel sayısındaki ekran görüntülerine gelince, o sayıyı indirdim ama daha bakmadım. Yinede o sayıyı hazırlayan kişi istediği platformu kullanabilir. Zaten özgür yazılım her platformda özgür. Ve bazen öyle durumlar oluyor ki istemesenizde mecburen Windows kullanıyorsunuz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

UNIX´ten Nefret Etmenin Kitabı

tongucyumruk

Ortalıkta M$, DOS, XP, UNIX, Linux vs... gibi kelimelerin olmadığı eski devirlede insanlar Lisp Machine'ler, ITS, TOPS gibi sistemler kullanırdı. O günlerde işletim sistemlerinin görselliği, ikonları vs... pek te önem arzetmezdi çünkü çoğu insan CRT monitörler yerine TeleType'lar (meşhur tty) yoluyla bilgisayarla iletişim kurarlardı. Zamanla sunucu tarafında UNIX ağırlığını koyarken bir yandan da masaüstü diye bir piyasa ortaya çıkmış ve IBM/PC ile Macintosh bu piyasada at koşturur oldular...

Başka Bir Programcının Kitaplığı

FZ

FM üyelerinden Ragnor, bir programcının kitaplığı nasıl olmalı? başlığı altında bir haber yapmıştı daha önce.

Bu da başka bir programcının lezzetli kütüphanesi.

Bedava Linux34 El Kitabı

anonim

18 Sayfadan oluşan Linux34 El Kitabi isteyen Herkese Bedava olarak gönderilir.Konsol Komutları, mount işlemleri, kurtarma, kernel, network kartı tanımlaması konusunda bilgi içermektedir. Kargo ücreti alıcıya aittir.

İnce bir LaTeX2ε Elkitabı

innaw

Mustafa Akgül Hoca'mız, linux-sohbet listesine geçtiği ileti ile Tobias Oetiker'in ünlü The not so short intro to Latex isimli kitapçığının Prof. Dr. Bekir Karaoğlu tarafından Türkçe'ye çevirildiğini duyurdu. Kitapçığa buradan erişebilirsiniz.

İş İstasyonu Olarak Debian ve Windowmaker

GaripFakir

Linux'un masaüstünde kullanımı ile ilgili genelde Gnome ve KDE masaüstü yöneticileri ön plana çıkmaktadır. Masa üstünde Linux dağıtımı olarak Mandrake ve Suse en çok adı geçen dağıtımlar arasında. Debian Linux dağıtımı ve Windowmaker pencere yönetici kullanılarak neler yapılabileceğini gösteren bir siteye rastladım.
Site, Gürkan Şengün tarafindan hazırlanmış ve Fatih Yılmaz tarafından Türkçe'ye çevrilmiş güzel bir kılavuz niteliğinde.
www.linuks.mine.nu/workstation/index.tr.html