Veri Yapıları ve Algoritmalar

0
polat
Veri Yapıları ve Algoritmalar (Program Tasarımı ve Yazılım Mühendisliğinde) program geliştiren, matematik ve mühendislik problemlerini bilgisayar ortamında çözmek isteyen, iş dünyasına yönelik yazılım tasarımları yapan her düzeyden programcı veya yazılımcılar için ciddi bir başvuru kitabıdır. Kitap, aynı zamanda, üniversitelerin bilişimle ilgili bölümlerinde okutulan Veri Yapıları ve Algoritmalar dersleri için bir ders kitabı özelliğindedir. Program ve yazılım tasarımında, ciddi bir bakış açısı yakalamak isteyenlere önerilir...
Veri Yapıları ve Algoritmalar, program tasarımında çoğu zaman eksikliği hissedilen önemli bir konu; yalnız başına bir programlama dili bilmek, program geliştirmeye yetmemektedir. Bu kitap, C programlama diline dayanılarak çeşitli veri yapıları ve modellerini ele almakta, onlara ait programın algoritmik ifadesini incelmekte ve örneklerle açıklamaktadır; bütün bunlara ek olarak, program tasarımında yapılması gereken aşamalar sistem analizi ve tasarımı konularına uygun olarak adım adım açıklanmış ve Network yazılımı ve Veri modeli de açıklanmıştır.

Editörün Notu: Okuyan varsa lütfen izlenimlerini ve eleştirilerini burada bizimle paylaşsın.

Görüşler

0
Nightwalker
Okulda algotitma tasarımı dersi alan bir öğrenci olarak [ dersi hala verememiş olsamda [ ama bu konunun kitapla ilgisi yok
:) ] ] bu konuda yazılmış bir çok eseri inceleme fırsatı buldum Bu kitaba gelince yazım dili ve içerik olarak başlangıç seviyesine hitap etmekte yetersiz kalsada ciddi olarak programcılıkla ilgilenenler için en iyi ve en profesyenelce hazırlanmış türkçe kitap olduğunu düşünüyorum. Programcılıkla ciddi anlamda ilgilenmek isteyen herkese tavsiye ederim.
0
FZ
Veri yapıları ve algoritmalar konusundaki en önemli kitabın The Art of Computer Programming olduğunu herhalde buradaki herkes kabul eder.

Bununla birlikte bir de şöyle bir cümle mevcuttur: `Siz okumak zorunda kalmayın diye biz Knuth okuyoruz.´ Tim Peters, Python Cookbook (alıntı için ileriseviye.org´a teşekkürler ;-)

Perl, PHP, Python, Ruby, SQL gibi yüksek seviyeli diller programcıyı temel veri yapılarından ve algoritmalarından bir hayli soyutlamış durumda. Gittikçe `nasıl yapılacağını´ değil de `ne yapılacağını´ söyler hale geliyoruz. Prolog, Scheme, Haskell, LISP, vb. dillerde zaten doğrudan `ne yapılacağ´ı vurgulanıyor ve bunun nasıl dile getirileceği öğretiliyor.

Bu iyi mi kötü mü, yararlı mı zararlı mı, çok uzun ve derin bir tartışma konusu.
0
anonim
bunun dersini yahya`dan almayanlar icin sadece bir derstir.

*yahya the legend : ytu bilg muh bol baskani
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Python Paradoksu

FZ

Paul Graham, geçenlerde (2004 Ağustos'unda) kısa bir makale yazmış, bakalım ne demiş:

"Kısa bir süre önce gerçekleştirdiğim bir konuşmada pek çok insanı hayalkırıklığına uğratan bir laf ettim: Python tabanlı bir proje için bulabileceğiniz programcılar, Java tabanlı bir projeye çekebileceğiniz programcılardan daha zeki olacaktır.

Kast ettiğim Java programcılarının aptal olduğu değil. Kast ettiğim şey, Python programcılarının daha akıllı olduğu. Yeni bir programlama dilini sıfırdan öğrenmek çaba gerektirir. Ve insanlar Python'u yeni bir iş bulabilirler diye öğrenmiyorlar; insanlar Python'u öğreniyor çünkü gerçekten programlamayı seviyorlar ve halihazırda kullandıkları dillerden memnun değiller.

Xmame : Birkaç Romalı Dövelim Mi?

darkhunter

Xmame, zamanında Atari salonlarında harçlıklarımızı tükettiğimiz oyunları GNU/Linux'a taşıyan bir emülatör. Emülatörler ve Emülasyon hakında daha fazla bilgi almak için buraya bakabilirsiniz. Bu klavuz xmame'in Debian GNU/Linux altında kurulumunu ve çalıştırılmasını anlatmaktadır. Ek olarak günün stresini Romalı döverek atmak isteyenlere yol göstermektedir. ;-)

D. E. Knuth´tan Özel Dersler

malkocoglu

Dr. Bilgisayar Bilimi'nin kendisinden özel ders almak ister miydiniz? Donald Knuth'un bilgisayar bilim derslerini buradan izleyebilirsiniz.

Kümesteki Kartal Neden Uçamaz? Türk Girişimcilerin Internet Serüvenleri

FZ

Nevzat, Amerika'daki yüksek lisans eğitimini yarıda bırakıp Türkiye'ye döndüğünde, kendisine gelecek vaad eden bankadaki işinden ayrılan Melih'le birlikte risk dolu bu projeye atıldı. Cem de diğer işlerini bırakıp teklif edilen ortaklığı kabul etti. Kendilerini bekleyen zor günleri hiç bilmiyorlardı. Ufak bir adımla yemeksepeti.com'un uzun yolculuğuna başladılar.

Burak ve Serkan, üniversite hayatları boyunca aldıkları eğitimi düşünmeyip mimarlık yapmaktan vazgeçtiler. Kurulu düzenlerini bozdular. Evden çalıştılar. Sıkıntı çektiler. Birlikte gittigidiyor.com adındaki hayallerinin peşine düştüler.

Ağ Güvenliği İpuçları

honal

O'Reilly Yayınevinin "Network Security Hacks" adlı kitabı Açık Akademi Yayınlari tarafından Türkçeye "Ağ Güvenliği İpuçlari" olarak tercüme edilmistir.

"Ag Güvenligi İpuçları" kitabi sisteminizi basit bir hedef olmaktan çıkaracak 100 güçlü ve kullanışlı ipucu sunmaktadır. Bunlar, gerçek dünyada kullanilan araçlardan alınmış örnekler ve güvenlik uzmanlarının kendi bilgisayar ve ağlarını korumak için kullandığı yöntemlerden oluşmaktadır. Herbir ipucunu okumak yalnızca birkaç dakika sürerken sizi saatlerce araştırma yapmaktan kurtaracaktır.