Veri Yapıları ve Algoritmalar

0
polat
Veri Yapıları ve Algoritmalar (Program Tasarımı ve Yazılım Mühendisliğinde) program geliştiren, matematik ve mühendislik problemlerini bilgisayar ortamında çözmek isteyen, iş dünyasına yönelik yazılım tasarımları yapan her düzeyden programcı veya yazılımcılar için ciddi bir başvuru kitabıdır. Kitap, aynı zamanda, üniversitelerin bilişimle ilgili bölümlerinde okutulan Veri Yapıları ve Algoritmalar dersleri için bir ders kitabı özelliğindedir. Program ve yazılım tasarımında, ciddi bir bakış açısı yakalamak isteyenlere önerilir...
Veri Yapıları ve Algoritmalar, program tasarımında çoğu zaman eksikliği hissedilen önemli bir konu; yalnız başına bir programlama dili bilmek, program geliştirmeye yetmemektedir. Bu kitap, C programlama diline dayanılarak çeşitli veri yapıları ve modellerini ele almakta, onlara ait programın algoritmik ifadesini incelmekte ve örneklerle açıklamaktadır; bütün bunlara ek olarak, program tasarımında yapılması gereken aşamalar sistem analizi ve tasarımı konularına uygun olarak adım adım açıklanmış ve Network yazılımı ve Veri modeli de açıklanmıştır.

Editörün Notu: Okuyan varsa lütfen izlenimlerini ve eleştirilerini burada bizimle paylaşsın.

Görüşler

0
Nightwalker
Okulda algotitma tasarımı dersi alan bir öğrenci olarak [ dersi hala verememiş olsamda [ ama bu konunun kitapla ilgisi yok
:) ] ] bu konuda yazılmış bir çok eseri inceleme fırsatı buldum Bu kitaba gelince yazım dili ve içerik olarak başlangıç seviyesine hitap etmekte yetersiz kalsada ciddi olarak programcılıkla ilgilenenler için en iyi ve en profesyenelce hazırlanmış türkçe kitap olduğunu düşünüyorum. Programcılıkla ciddi anlamda ilgilenmek isteyen herkese tavsiye ederim.
0
FZ
Veri yapıları ve algoritmalar konusundaki en önemli kitabın The Art of Computer Programming olduğunu herhalde buradaki herkes kabul eder.

Bununla birlikte bir de şöyle bir cümle mevcuttur: `Siz okumak zorunda kalmayın diye biz Knuth okuyoruz.´ Tim Peters, Python Cookbook (alıntı için ileriseviye.org´a teşekkürler ;-)

Perl, PHP, Python, Ruby, SQL gibi yüksek seviyeli diller programcıyı temel veri yapılarından ve algoritmalarından bir hayli soyutlamış durumda. Gittikçe `nasıl yapılacağını´ değil de `ne yapılacağını´ söyler hale geliyoruz. Prolog, Scheme, Haskell, LISP, vb. dillerde zaten doğrudan `ne yapılacağ´ı vurgulanıyor ve bunun nasıl dile getirileceği öğretiliyor.

Bu iyi mi kötü mü, yararlı mı zararlı mı, çok uzun ve derin bir tartışma konusu.
0
anonim
bunun dersini yahya`dan almayanlar icin sadece bir derstir.

*yahya the legend : ytu bilg muh bol baskani
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gimp ve Scribus için eğitici videolar

batasoy

32 adet, 1 saatin üzerinde eğitici video dosyası sizleri bekliyor. Açık kaynak kodlu yazılımların yıldızları Gimp ve Scribus dışında, Fireworks ve CorelDraw içinde birçok yararlı video bulacaksınız.

Videolara, pozitifpc.com adresinden ulaşabilirsiniz.

10 Yıllık Prolog Programlama Yarışması Arşivi

FZ

1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2001, 2002, 2003 ve 2004 yıllarında dünyanın çeşitli yerlerindeki konferanslarda düzenlenmiş Prolog kodlama yarışmalarının soruları ve güzel çözümleri bu kitapta toplandı.

Kitap PDF olarak ücretsiz şekilde kamuya sunulmuş durumda.

Matematik Dünyası Dergisi

FZ

Prof. Dr. Ali Nesin yönetiminde çıkmaya başlayan Matematik Dünyası dergisi dolu dolu içeriği ile karşınızda.

Kapak konusu "Fonksiyonlar" olarak seçilmiş son sayıda, bunun yanı sıra, aramızdan ayrılan matematikçiler, topoloji köşesi, Fibonacci sayıları, bilgisayar bilimi köşesi (robotik ve diğer ilginç konular), geometri köşesi, paradoks ve satranç köşeleri gibi birçok başka bölüm de var.

e-Bergi Kasım 2008 Sayısı Çıktı!

anonim

e-bergi Kasim 2008 sayısıyla bu ay da sizlerle! Hala tıklamadınız mı?

HTML, JavaScript ve PHP ile E-Posta Takibi

FZ

Düşünün ki eski bir dostunuza ya da eski sevgilinize e-posta atıyorsunuz ama onun bu iletiyi okuyup okumadığından emin olamıyorsunuz! :)

Ne yapacaksınız? Oturup merak içinde bekleyecek misiniz? Tabii ki hayır! ;)

Peki ne yapmalı?

Önce derdimize çare olacak bir sistem taslağı çizmeli tabii ki...

Değerli FM üyelerinden Gökhan "Crematorium" Olgun´un "gönderdiğiniz e-postanın okunup okunmadığını kolayca takip etme" amaçlı makalesinin devamını bu adreste okuyabilirsiniz.