Veri Yapıları ve Algoritmalar

0
polat
Veri Yapıları ve Algoritmalar (Program Tasarımı ve Yazılım Mühendisliğinde) program geliştiren, matematik ve mühendislik problemlerini bilgisayar ortamında çözmek isteyen, iş dünyasına yönelik yazılım tasarımları yapan her düzeyden programcı veya yazılımcılar için ciddi bir başvuru kitabıdır. Kitap, aynı zamanda, üniversitelerin bilişimle ilgili bölümlerinde okutulan Veri Yapıları ve Algoritmalar dersleri için bir ders kitabı özelliğindedir. Program ve yazılım tasarımında, ciddi bir bakış açısı yakalamak isteyenlere önerilir...
Veri Yapıları ve Algoritmalar, program tasarımında çoğu zaman eksikliği hissedilen önemli bir konu; yalnız başına bir programlama dili bilmek, program geliştirmeye yetmemektedir. Bu kitap, C programlama diline dayanılarak çeşitli veri yapıları ve modellerini ele almakta, onlara ait programın algoritmik ifadesini incelmekte ve örneklerle açıklamaktadır; bütün bunlara ek olarak, program tasarımında yapılması gereken aşamalar sistem analizi ve tasarımı konularına uygun olarak adım adım açıklanmış ve Network yazılımı ve Veri modeli de açıklanmıştır.

Editörün Notu: Okuyan varsa lütfen izlenimlerini ve eleştirilerini burada bizimle paylaşsın.

Görüşler

0
Nightwalker
Okulda algotitma tasarımı dersi alan bir öğrenci olarak [ dersi hala verememiş olsamda [ ama bu konunun kitapla ilgisi yok
:) ] ] bu konuda yazılmış bir çok eseri inceleme fırsatı buldum Bu kitaba gelince yazım dili ve içerik olarak başlangıç seviyesine hitap etmekte yetersiz kalsada ciddi olarak programcılıkla ilgilenenler için en iyi ve en profesyenelce hazırlanmış türkçe kitap olduğunu düşünüyorum. Programcılıkla ciddi anlamda ilgilenmek isteyen herkese tavsiye ederim.
0
FZ
Veri yapıları ve algoritmalar konusundaki en önemli kitabın The Art of Computer Programming olduğunu herhalde buradaki herkes kabul eder.

Bununla birlikte bir de şöyle bir cümle mevcuttur: `Siz okumak zorunda kalmayın diye biz Knuth okuyoruz.´ Tim Peters, Python Cookbook (alıntı için ileriseviye.org´a teşekkürler ;-)

Perl, PHP, Python, Ruby, SQL gibi yüksek seviyeli diller programcıyı temel veri yapılarından ve algoritmalarından bir hayli soyutlamış durumda. Gittikçe `nasıl yapılacağını´ değil de `ne yapılacağını´ söyler hale geliyoruz. Prolog, Scheme, Haskell, LISP, vb. dillerde zaten doğrudan `ne yapılacağ´ı vurgulanıyor ve bunun nasıl dile getirileceği öğretiliyor.

Bu iyi mi kötü mü, yararlı mı zararlı mı, çok uzun ve derin bir tartışma konusu.
0
anonim
bunun dersini yahya`dan almayanlar icin sadece bir derstir.

*yahya the legend : ytu bilg muh bol baskani
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ruby Hacking Guide Artık İngilizce

anonim

Ne zamandır Ruby ile ilgilenemiyordum. Ama gelişmeleri takip ediyorum. Bu sabah ruby-doc.org da okuduğum güzel habere göre Ruby Hacking Guide artık İngilizce ( "Bunun neresi güzel Türkçe olsa neyse" diyenler için daha önce Japonca olduğunu belirteyim) WorldLingo yardımıyla çevirilen belgeye tar.gz ve zip formatında erişebilirsiniz.

Cisco Ağlarda VLAN Adaptasyonu

anonim

Ozgur Karatas tarafından yazılmış olan VLAN kitapçığında, VLAN'ın ne olduğuna, Cisco Ağlarda VLAN kullanımına, nasıl VLAN oluşturulacağına ve VTP domain yapısının nasıl kurulacağına yer verilmiştir.

Apache güvenliği

conan

Bu yazıda Apache'nin dağıtımla gelen halinden daha güvenli bir şekilde çalışabilmesi için yapmanızı tavsiye edeceğim bazı değişiklerlerden bahsedeceğim. Bu tavsiyelerden birçoğu ayar dosyalarıyla ilgili olacağından dolayı Apache httpd.conf dosyası hakkında bilgi edinmiş olmanızı öneririm.

`Linux İncili´

butch

Dolar aldı başını gidiyor. E iyi kitaplar da dolarla satılıyor. Sanırım bu ortamda bize sağlam bir yer lazım şöyle aradığımız ve işe yarayacak kitapları bedavaya bulabileceğimiz. http://linuxdoc.org/ gerçekten bu konuda iyi bir tercih olacak sanırım. Gidin bir görün. Ama özellikle "Securing and Optimizing Linux Red Hat Edition" kitabına dikkat edin. Sundance'in tabiriyle Linux İncili. Hemen indirin ve mesai bitimini beklemeye başlayın lazer yazıcılara yüklenmek için. Tabi hala işiniz varsa...

VZA Yöntemi İle Verimlilik Analizi

FZ

Bir firmada bilgi üretimi, birikimi ve kullanımı, nitelikli insangücü, sosyal, fiziksel altyapı gibi çeşitli kaynakların dengeli dağılmaması, departmanların yapısal ve örgütsel farklılıkları ile birleştiğinde, iş akışı açısından potansiyel sorun alanlarının oluşmasına yol açmaktadır.

Bu saptamalar altında, departman değerlendirmesinde sadece iş hacmi, üretim miktarı, ciroya etki gibi büyüklüklerle ölçüm yapmanın yanlış olmasa da eksik bir yaklaşım olduğu söylenebilir. Departman aktivitelerini mümkün kılan insan kaynağı, sosyal ve fiziki altyapı, teknoloji ve yenilik kapasitesi gibi departmana tahsis edilen kaynakların da irdelenmesi ve bu kaynakların, firma ciro hedefine ulaşırken ne derece verimli kullanılabildiğinin de analiz edilebilmesi gerekmektedir. Dolayısıyla departmanın, sonuç odaklı etkinlik göstergeleri haricinde, aktivitelerinin niteliğini değerlendiren verimlilik göstergeleri açısından da yorumlanabilmesi gereklidir.

Birden çok ve farklı ölçeklerle ölçülmüş ya da farklı ölçü birimlerine sahip girdi ve çıktıların karşılaştırma yapmayı zorlaştırdığı durumlarda, karar birimlerinin göreceli performansını ölçmeyi amaçlayan doğrusal programlama tabanlı bir teknik olan Veri Zarflama Analizi, Günhan Kürkçüoğlu tarafından (Tolga Kürkçüoğlu'nun da katkıları ile) gerçekleştirilen ve bilgi işlem yöntemlerinin, bilgisayarların üretime katkısına önemli bir örnek teşkil eden bu çalışmada metod olarak kullanılmıştır.