Veri Yapıları ve Algoritmalar

0
polat
Veri Yapıları ve Algoritmalar (Program Tasarımı ve Yazılım Mühendisliğinde) program geliştiren, matematik ve mühendislik problemlerini bilgisayar ortamında çözmek isteyen, iş dünyasına yönelik yazılım tasarımları yapan her düzeyden programcı veya yazılımcılar için ciddi bir başvuru kitabıdır. Kitap, aynı zamanda, üniversitelerin bilişimle ilgili bölümlerinde okutulan Veri Yapıları ve Algoritmalar dersleri için bir ders kitabı özelliğindedir. Program ve yazılım tasarımında, ciddi bir bakış açısı yakalamak isteyenlere önerilir...
Veri Yapıları ve Algoritmalar, program tasarımında çoğu zaman eksikliği hissedilen önemli bir konu; yalnız başına bir programlama dili bilmek, program geliştirmeye yetmemektedir. Bu kitap, C programlama diline dayanılarak çeşitli veri yapıları ve modellerini ele almakta, onlara ait programın algoritmik ifadesini incelmekte ve örneklerle açıklamaktadır; bütün bunlara ek olarak, program tasarımında yapılması gereken aşamalar sistem analizi ve tasarımı konularına uygun olarak adım adım açıklanmış ve Network yazılımı ve Veri modeli de açıklanmıştır.

Editörün Notu: Okuyan varsa lütfen izlenimlerini ve eleştirilerini burada bizimle paylaşsın.

Görüşler

0
Nightwalker
Okulda algotitma tasarımı dersi alan bir öğrenci olarak [ dersi hala verememiş olsamda [ ama bu konunun kitapla ilgisi yok
:) ] ] bu konuda yazılmış bir çok eseri inceleme fırsatı buldum Bu kitaba gelince yazım dili ve içerik olarak başlangıç seviyesine hitap etmekte yetersiz kalsada ciddi olarak programcılıkla ilgilenenler için en iyi ve en profesyenelce hazırlanmış türkçe kitap olduğunu düşünüyorum. Programcılıkla ciddi anlamda ilgilenmek isteyen herkese tavsiye ederim.
0
FZ
Veri yapıları ve algoritmalar konusundaki en önemli kitabın The Art of Computer Programming olduğunu herhalde buradaki herkes kabul eder.

Bununla birlikte bir de şöyle bir cümle mevcuttur: `Siz okumak zorunda kalmayın diye biz Knuth okuyoruz.´ Tim Peters, Python Cookbook (alıntı için ileriseviye.org´a teşekkürler ;-)

Perl, PHP, Python, Ruby, SQL gibi yüksek seviyeli diller programcıyı temel veri yapılarından ve algoritmalarından bir hayli soyutlamış durumda. Gittikçe `nasıl yapılacağını´ değil de `ne yapılacağını´ söyler hale geliyoruz. Prolog, Scheme, Haskell, LISP, vb. dillerde zaten doğrudan `ne yapılacağ´ı vurgulanıyor ve bunun nasıl dile getirileceği öğretiliyor.

Bu iyi mi kötü mü, yararlı mı zararlı mı, çok uzun ve derin bir tartışma konusu.
0
anonim
bunun dersini yahya`dan almayanlar icin sadece bir derstir.

*yahya the legend : ytu bilg muh bol baskani
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

coLinux : Windows Altında Debian Mı ?

darkhunter

Bir gün Windows altında da (birbirimizi kandırmayalım ara sıra hepimiz açıyoruz :)) GNULinux kullanmak istedim. Yaptığım şeyleri şöyle bir derledim, ortaya bu yazı çıktı. Umarım birilerinin işine yarar. Belki arada bir fazlamesai.net'i gezen ama bir türlü Linux ile tanışamayanlara bir vesile olur. Windows'a bile girdik, daha ne yapalım! Kurun şu GNU/Linux'ü :)

SFTP chroot için mini nasıl belgesi

conan

Amaç:
Bilgilerin şifreli olarak transfer edileceği bir sftp sunucusu yaratmak.

İhtiyaçlar:
SFTP kullanıcılarını işletim sistemi dosyalarından uzak tutmak. Bağlantıları için kendilerine özel bir chroot yaratmak.
SFTP kullanıcılarının sunucuya ssh üzerinden ulaşımını engellemek.
Becerebilirsek aynı servisi normal sistem yönetimi işlerinde de kullanabilecek şekilde ayarlamak.

Çözüm:
OpenSSH kaynak kodu içerisindeki sftp-server.c dosyasını yamamak ve kullanıcıları sınırlandıran bir kabuk yaratmak.

Nasıl?

Özgür Yazılım Projeleri başarıyla nasıl yürütülür?

roktas

CVS ve Subversion'un arkasındaki isim: Karl Fogel'den bir kitap: Özgür Yazılım Projeleri başarıyla nasıl yürütülür?. Diktatör proje yöneticilerinden, proje içi iletişime, "Nasıl geçiniyorsunuz peki?"den, proje sürüm kriterlerine kadar uzanan bir dizi konuyu da irdeleyen kitap özgür bir lisansla sunulmuş. Afiyet olsun!

C Programlama Dilinin Evrimi

sametc

Aşağıdaki yazı benim çok ilgimi çekti paylaşmak isterim sanırım herkes benim gibi bu dilin nasıl ortaya çıktığını merak etmiştir.

C'nin tarihini tartışmaya UNIX'ten bahsedilmeden başlanamaz çünkü işletim sistemi ve sistem üzerinde çalışan programların bir çoğu C'de yazılmıştır.

E-Kare Dergisi Yayın Hayatına Başladı

anonim

Elektrik ve Elektronik üzerine yayınlanan ücretsiz e-kare dergi yayın hayatına başladı. Amacı 7den 77ye tüm elektrik ve elektronik severlere ücretsiz bir edergi hizmeti sunmak.

Dergiyi bilgisayarınıza indirmek için www.teknikev.net adresini kullanabilirsiniz.