Ruby Kullanıcı Kılavuzu Artık Türkçe

0
anonim
Ve en sonunda Ruby ile ilgili Türkçe bir başlangıç belgesi bulunuyor. Orjinali Ruby'nin yaratıcısı Yukihiro Matsumoto ( a.k.a Matz ) tarafından yazılan belge Pınar Yanardağ tarafından Türkçe'ye kazandırıldı. Bu belgenin yeni başlayacak tüm Ruby meraklılarının eğlencelerine katkısı olacağına inanıyor, ayrıca bir ilki gerçekleştirmesinden dolayı Pınar Hanımı tebrik etmek istiyorum. Herkese mutlu kodlar dilerim...

Görüşler

0
Anduril
Çok teşekkür ediyorum belgeyi hazırlamada katkısı olan herkese. Ruby hakkında döküman bulmak zordu cidden. Güzel bir çalışma , teşekkürler tekrardan.
0
Anduril
Yalnız "Dizgiler" ve "Tekil Metotlar" kısımlarının linkleri hatalı. Uyarması benden :)
0
fevzinet
evet bu linki takip ederseniz dogrju versiyona ulasabilirsiniz.
http://projects.comu.edu.tr/fra/ruby_kullanici_kilavuzu/
0
FZ
Uğraşan kişiye teşekkürlerimi iletiyorum. Ruby'nin Türkiye'de tanınmasında ve yaygınlaşmasında faydalı olacaktır mutlaka.

accessor için erişgeç ve statement delimiter için deyim sınırlayıcı demek cesurca bir girişim olmuş, bakalım tutacak mı ;-)
0
necdeath
Aldığım duyumlara göre Pınar Yanardağ şimdi de http://www.ruby-doc.org/docs/ProgrammingRuby/ adresindeki Programming Ruby kitabını çeviriyormuş. Kolaylıklar diliyorum.
0
pinguar
Ruby Kullanıcı Kılavuzu'nun en son gözden geçirilmiş ve düzenlenmiş haline buradan erişebilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hızlı ve Kirli Bir mod_chroot Kılavuzu

anonim

Apache ile çalışıyorsanız güvenlik işlemlerinin en başında yer alan şartlardan biri Apache'yi kafes içinde çalıştırmaktır.

Ancak klasik kafesleme yaklaşımları bazen insanın sabrını zorlayacak derecede karmaşık ve problemli olabiliyor ( Kişisel görüş kimseyi bağlamaz :) ) .

Ben kendi çözümümü mod_chroot ile hızlı ve kolay biçimde tamamlarken ortaya bu belge çıktı. Her ne kadar sürç-i lisan ettikse affola...

OpenBSD'de Basit Ağ Ayarları ve PF (Packet Filter) Kullanımı

honal

OpenBSD üzerinde PF(PacketFilter) kullanarak kendi "firewall" sistemlerini oluşturmak isteyenler için yol gösterici olabilecek bir dökümanı http://cc.kou.edu.tr/huzeyfe/openbsd/pf.pdf adresinden elde edebilirsiniz.

Hibernate Üzerine Bir Sunum

malkocoglu_2

Tüm zamanların en başarılı kalıcılık (persistence) aracı Hibernate hakkında şirket bünyesinde yaptığımız bir sunumu paylaşıyoruz. Sunum, Hibernate'in en temel özelliklerinden başlayarak sorgulama, önbellekleme, veri tabanı bağlantı havuzları gibi kavramları kapsamaktadır. Hibernate hakkında ek bir haber de, JBoss gurubunun, Hibernate projesine sponsor olmaya karar vermiş olmasıdır ve Hibernate kurucu elemanları artık JBoss şirketinde çalışmakta, açık yazılım ürünlerine verdikleri servis üzerinden para kazanmaktadırlar. İşte bir diğer açık yazılım başarı hikayesi!

Not: Bu sunum da Gnu Emacs ve LateX ile hazırlanmıştır. :) Latex kodlarından derlenmiş slaylatların animasyon ile birbirinden geçiş yapabilmesi hoşunuza gidebilir.

Powerpoint?

O da ne?

Da Vinci Şifresi Deşifre Oldu

malkocoglu_2

Şimdiye kadar bu kitaptaki kadar, "gerçeklere dayandığını" beyan edip gerçeği bu kadar "esneten" az kitap okumuşumdur. Daha başta "açık anahtar şifrelemeyi Da Vinci nin bulduğu" lafı ile uyandım. Google'da "Da Vinci Code mistakes" kelimelerini kullanarak arama yapınca binlerce sonuç geri geldi.

Bedava Linux34 El Kitabı

anonim

18 Sayfadan oluşan Linux34 El Kitabi isteyen Herkese Bedava olarak gönderilir.Konsol Komutları, mount işlemleri, kurtarma, kernel, network kartı tanımlaması konusunda bilgi içermektedir. Kargo ücreti alıcıya aittir.