Ruby Kullanıcı Kılavuzu Artık Türkçe

0
anonim
Ve en sonunda Ruby ile ilgili Türkçe bir başlangıç belgesi bulunuyor. Orjinali Ruby'nin yaratıcısı Yukihiro Matsumoto ( a.k.a Matz ) tarafından yazılan belge Pınar Yanardağ tarafından Türkçe'ye kazandırıldı. Bu belgenin yeni başlayacak tüm Ruby meraklılarının eğlencelerine katkısı olacağına inanıyor, ayrıca bir ilki gerçekleştirmesinden dolayı Pınar Hanımı tebrik etmek istiyorum. Herkese mutlu kodlar dilerim...

Görüşler

0
Anduril
Çok teşekkür ediyorum belgeyi hazırlamada katkısı olan herkese. Ruby hakkında döküman bulmak zordu cidden. Güzel bir çalışma , teşekkürler tekrardan.
0
Anduril
Yalnız "Dizgiler" ve "Tekil Metotlar" kısımlarının linkleri hatalı. Uyarması benden :)
0
fevzinet
evet bu linki takip ederseniz dogrju versiyona ulasabilirsiniz.
http://projects.comu.edu.tr/fra/ruby_kullanici_kilavuzu/
0
FZ
Uğraşan kişiye teşekkürlerimi iletiyorum. Ruby'nin Türkiye'de tanınmasında ve yaygınlaşmasında faydalı olacaktır mutlaka.

accessor için erişgeç ve statement delimiter için deyim sınırlayıcı demek cesurca bir girişim olmuş, bakalım tutacak mı ;-)
0
necdeath
Aldığım duyumlara göre Pınar Yanardağ şimdi de http://www.ruby-doc.org/docs/ProgrammingRuby/ adresindeki Programming Ruby kitabını çeviriyormuş. Kolaylıklar diliyorum.
0
pinguar
Ruby Kullanıcı Kılavuzu'nun en son gözden geçirilmiş ve düzenlenmiş haline buradan erişebilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

POZİTİF Mayıs sayısı çıktı!

batasoy

Ücretsiz bilgisayar dergisi Pozitif'in Mayıs sayısı da 211 sayfalık geniş bir içerikle yayınlandı. Dergiye, www.pozitifpc.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Bu ay dergide kendi GNU/Linux dağıtımınızı yapmak, webmin ile sistem yönetimi, para harcamadan soğutma performansını artırmak gibi konulara yer verilmiş.

Özellikle "Kendi Linux dağıtımını hazırlama" konusu pekçok Linux yandaşının ilgisini çekecek

Matematik Dünyası Dergisi

FZ

Prof. Dr. Ali Nesin yönetiminde çıkmaya başlayan Matematik Dünyası dergisi dolu dolu içeriği ile karşınızda.

Kapak konusu "Fonksiyonlar" olarak seçilmiş son sayıda, bunun yanı sıra, aramızdan ayrılan matematikçiler, topoloji köşesi, Fibonacci sayıları, bilgisayar bilimi köşesi (robotik ve diğer ilginç konular), geometri köşesi, paradoks ve satranç köşeleri gibi birçok başka bölüm de var.

İleti Kuyrukları İle Daha Etkin ve Performanslı Programlama

malkocoglu

Programlararası bilgi göndermeğe yardımcı olan ileti kuyrukları (message queue) bilgi işlemcilerin elindeki önemli silahlardan biridir. Özellikle bilgi alışverişi yapan sistemler farklı amaçlarla, zamanlarda, ve programcılar tarafından kurulmuş sistemler olunca, bağlantıyı kurmak için ileti kuyrukları daha uygun oluyor. IBM MQ Series üzerinden anlattığımız bu konunun yararlı olacağını umuyoruz.

MQ Series - İleti Kuyruğu

MQ Series Nasıl Kurulur

Open Source Development with CVS, 3rd Edition

anonim

CVs konusundaki bir soruma yanıt ararken rastladım bu kitaba. Benim gibi CVS ye yeni başlayanlar için herşeyi sıfırdan alarak hayat kurtaran bir kitap. Karl Fogel ve Moshe Bar ın yazdığı bu kitabı CVS kurması yönetmesi veya kullanması gereken herkese tavsiye ederim.

Ah.. En iyi kısmı yazmayı neredeyse unutuyordum. Kitabı bu adresten ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

CSound Journal Bahar 2006 Sayısı Çıktı

FZ

Bilgisayarlı ses sentezleme ve besteleme sistemi Csound kullanılarak yapılan ses programlama çalışmalarına ve makalelerine yer veren Csound Journal'ın Bahar 2006 sayısı çıktı.