Port Tarayıcıların Tehlikeleri, Yöntemleri, Karşı Savunma Stratejileri

0
FZ
Bilindiği gibi internet üzerindeki cihazların birbirleriyle konuşmasını sağlayan protokol ailesi TCP/IP'dir. Bu protokol grubunu düşündüğünüzde, asla herkese açık bir ağ üzerinden gizli bilgiyi gönderilmek amacıyla tasarlanmadığını görülür. Tasarlandığı dönemde, her zaman iletişimin özel ve güvenli hatlar üzerinde olacağı düşünüldüğünden bu yönden her hangi bir geliştirme düşünülmemiştir.

Serbülent ``Nightwalker´´ Ünsal´ın bu çalışmasında, bu gerçeği en ustaca kullanan araçlardan biri, port tarayıcılar incelenmiştir. Ancak burada şunu belirtmek gerekir ki; konun çok geniş bir kapsamı olması sebebiyle makalede büyük ağların ve ana bilgisayarların değil, genel olarak son kullanıcıların ve kişisel sistemler ile küçük ağların bu tehdit karşısındaki durumları incelenmiştir.

Görüşler

0
malkocoglu
Basarili bir calisma, detay seviyesi ek grafiklerle beraber dolu bir yazi olmus. Kutlarim!
0
bahadirkandemir
Bu aralar port tarama yöntemlerini inceliyorum, bulduğum bazı dökümanları paylaşmak istedim:

http://www.securityfocus.com/guest/24226 [www.securityfocus.com] - Low-Level Enumeration With TCP/IP
http://www.giac.org/practical/Brenden_Claypool_GSEC.doc [www.giac.org] - Stealth Port Scanning
http://bau2.uibk.ac.at/matic/ss.htm [bau2.uibk.ac.at] - TCP Port Stealth Scanning

"nmap açık portları nasıl buluyor?" diye soranlara duyurulur...
0
conan
ileriseviye.org'un bir printer friendly linkine ihtiyaci var.
0
FZ
İnsanlar artık yayınlanan makaleleri basmak isteyecek hale geldi ise, başka bir deyişle kağıda basılmak istenen makaleler yayınlanmaya başladık ise ne mutlu bize :)

Yazdırılabilir sayfa talebin sanırım makalelerin yazıtipinin mevcut gösterimde açık gri renkte olmaları ile ilgili (yanılıyorsam düzelt). Sanırım bunu alternatif bir CSS tanımlaması ve uygun bir linkle hallederim (olmadı sitenin tasarımını gerçekleştiren dostumuz, değerli FM üyesi knt´den destek alırım :). Yok eğer kast ettiğin başka bir şey ise bunu da söylersen sevinirim, ileriseviye.org takipçilerinin isteklerine (ve benim kaprislerime :-P ) hizmet etmek için var! :)

Bilgiyi dört bir koldan paylaşmaya devam.
0
conan
Benim istedigim daha cok txt formatina yakin bir sonuc elde etmek sayfayi baskiladigin zaman.

Su ornek tadinda mesela
http://gsu.linux.org.tr/~conan/test/is.html

Daha şık olmaz mi?
0
anonim
aslinda hocam, sizin site icin cok guzel yeni bir dizayn yapmistim 2-3 ay once; tum dokumanlar xml (docbook) seklinde saklanacakti ve boylece istenildigi an html, istenildigi an pdf/ps seklinde, istenildigi goruntu semasi icinde yayinlanabilecekti. fakat gelin gorun ki benim bu tembelligim ve maymun istahligim bu gecen sure zarfinda hayli azmis olacakki proje halen bitmis degil :D
(aslinda bir ara bitmisti de, docbook yerine kendi xml scheme'imi kullanmistim. boyle olmaz standartlara uyalim deyip bastan giristim ise...)
neyse canim hocam rica eder, bize emir gelir ;)
0
FZ
Ben de zaman zaman böyle fantaziler yapıyorum, yapmıyorum değil, kulağa hoş geliyor yani.

Sonra aklıma ne geliyor? Bana WORD içinden Save as HTML şeklinde yollanmış dokümanları düşünüyorum gözlerim kapalı. Temizlemeleri ve düzenlemeleri düşünüyorum.

Ve tabii gençleri takdir ediyorum, iki dakkada pdf, ps üretmek falan, güzel bir duygu olsa gerek. Tabii önce veriyi bir şekle şemale sokmak, o vahşi metni igzemel de igzemel şöyle de böyle, vs. şeklinde bir sürü parçalara ayırmak, ``post-yapısalcı´´ yaklaşımda bulunmak lazım.

Devrimci ve enerjik gençler bu tür bir sistemi hazırlaya dursun (bkz. armut piş ve ağzıma düş mü acaba, yoksa bu bir düş mü?) ben o zamana dek sanırım ``basit güzeldir´´ düsturu ile ve minimalist yaklaşımla hareket edecek ve şirin bir şablonun içinden dümdüz ve alabildiğine sade bir HTML sunmaya devam edeceğim.

Makale sayısı iki katına çıkınca belki bir arama motoru eklerim. :-P

7 katına çıkınca belki veritabanı mevzusuna girerim.

1000 katına çıkınca şirket kurup bunları çekip çevirmeleri için birkaç adam alırım :-P

Tabii bu demek değil ki önerilere, anahtar teslim çözümlere kapalıyım, bilakis, açığız, kaynağız, açık ve de özgür kaynağız, somut projeniz vardı da kullanmadık mı :-P

Bu sayıklamaları kâh gerçekçi kâh geyik kabul edin. Ya da bir yandan nöroloji finaline çalışıp bir yandan da ``yani şimsi XML Schema mı kullanalım yoksa DTD mi? Peki XSL-FO yerine XSLT ile birlikte CSS olayına mı girsek? Acaba XPath´in daha ne kadar detayı vardır? Ayrıca XSLT´nin deklaratif olduğu iddia edilirken döngüler ve koşul kontrol yapılarının prosedürel dillerdekine çok benzer olmaları nasıl açıklanabilir? Peki ama eldeki veritabanı + düz HTML sistemi nasıl mantıklı bir XML yapısına dönüştürebiliriz? Kaç farklı şablon? Kullanıcıların WYSIWYG modundaki düzenleme alışkanlıklarını XML tabanlı ortamda nasıl muhafaza edeceğiz? Allahım biz bu sistemi yeni baştan nasıl yaratacağız peki ya .NET´i ne zaman çözeceğiz?´´ şeklindeki sorularla saçları ağaran bir adamın buhranlarına verin. :)

Yeni makaleler, yeni igzemeller, eyç ti em eller, dokbuuklar, teknoloji üsleri ile daima ileri, ileriseviye.org!

Kalın sağlıcakla (vah vah iyi çocuktu, yazık oldu genç yaşta kaybettiğimiz tam da en verimli çağındaydı :-P
0
conan
sonucta txt formatinda printer friendly olcak mi olmucak mi kardesim isimiz var beklioz burda hehe :)
0
FZ
Valla genç, aktif ve docbook sevdalısı knt dostumuzla kafa kafaya verene dek:

http://ileriseviye.org/arasayfa.php?inode=portscananalysis.html

şeklindeki URLler yerine

http://ileriseviye.org/Makale/portscananalysis.html

şeklinde yazınız ve sade bir görüntü elde ediniz (grafikler hariç, bunun için küçük bir bul değiştir işlemi gerekecektir).

0
conan
Eline saalik FZ

bilgisayar ustasiyim gozlerinin hastasiyim hehe ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SFTP chroot için mini nasıl belgesi

conan

Amaç:
Bilgilerin şifreli olarak transfer edileceği bir sftp sunucusu yaratmak.

İhtiyaçlar:
SFTP kullanıcılarını işletim sistemi dosyalarından uzak tutmak. Bağlantıları için kendilerine özel bir chroot yaratmak.
SFTP kullanıcılarının sunucuya ssh üzerinden ulaşımını engellemek.
Becerebilirsek aynı servisi normal sistem yönetimi işlerinde de kullanabilecek şekilde ayarlamak.

Çözüm:
OpenSSH kaynak kodu içerisindeki sftp-server.c dosyasını yamamak ve kullanıcıları sınırlandıran bir kabuk yaratmak.

Nasıl?

Matematik Dünyası Dergisi

FZ

Prof. Dr. Ali Nesin yönetiminde çıkmaya başlayan Matematik Dünyası dergisi dolu dolu içeriği ile karşınızda.

Kapak konusu "Fonksiyonlar" olarak seçilmiş son sayıda, bunun yanı sıra, aramızdan ayrılan matematikçiler, topoloji köşesi, Fibonacci sayıları, bilgisayar bilimi köşesi (robotik ve diğer ilginç konular), geometri köşesi, paradoks ve satranç köşeleri gibi birçok başka bölüm de var.

Ruby Kullanıcı Kılavuzu Artık Türkçe

anonim

Ve en sonunda Ruby ile ilgili Türkçe bir başlangıç belgesi bulunuyor. Orjinali Ruby'nin yaratıcısı Yukihiro Matsumoto ( a.k.a Matz ) tarafından yazılan belge Pınar Yanardağ tarafından Türkçe'ye kazandırıldı. Bu belgenin yeni başlayacak tüm Ruby meraklılarının eğlencelerine katkısı olacağına inanıyor, ayrıca bir ilki gerçekleştirmesinden dolayı Pınar Hanımı tebrik etmek istiyorum. Herkese mutlu kodlar dilerim...

Carnegie Mellon Profesöründen, Doktora Yapmak Hakkında Bilgiler

malkocoglu

Bu yazıyı Internet'te gördüğümde, doktora sürecine ışık tutması bakımından cok beğenmiştim. Tercümesini sitemizde veriyoruz. Yazıda, bilgisayar bilimi (Computer Science) konusunda doktora yapmak için, nelerin düşünülmesi gerektiği anlatılıyor. Beğeneceğinizi umuyorum.

Doktora Derecesi

Açık Akademi Yayınlarında en az %50 indirim

anonim

Daha önce tasviye sürecine gireceği bildirilen Açık Akademi yayınlarında çok yakın zamanda son noktaya gelinecektir. Yayınevi stoklarını tüketmek için kitaplarda son bir indirim daha yaparak, indirimleri %50 ile %60 seviyesine çıkarmıştır.