Kitap paylaşmanın eğlenceli yolu..

0
dasgin
"Amacımız, basit, tüm dünyayı kütüphaneye çevirmek."

"BookCrossing.com size kitaplarınızı dünyayla paylaşmak ve sonsuza kadar izlediği yolu takip edebilmek için basit bir yöntem sunuyor."

Okuduğunuz ve diğer insanlarla paylaşmak istediğiniz kitapları "www.bookcrossing.com" adresinden temin ettiğiniz bir kimlik numarası ile kayıt altına alıyorsunuz. Sonra mı?

Sonra insanların çok olduğu herhangi bir yere bırakıyorsunuz. Kitabınızı bulan (Türkiye'de "Bu neymiş ya deyip" çöpe atmazlarsa) sizin aldığınız ve kitabın ön kapağının içine yazdığınız kimlik numarasıyla "www.bookcrossing.com" sitesinde kitabın şu an nerde olduğunu belirtiyor, okuyor ve o da aynı şekilde kalabalık bir yere bırakıyor. Bu böyle devam edip gidiyor..

Kitap okumayı yaygınlaştırmak için bir mühendisin düşündüğü garip ve eğlenceli bir yöntem. Şu an kayıtlı olan 3 milyona yakın kitaptan sadece 3 tanesinin Türkiye'de dolaşımda olduğu söyleniyor.

Denemeye değer...

http://www.bookcrossing.com/

Görüşler

0
Kazma_Penguen
Aynı sistemin Türkiye uygulaması için; www.gezginkitap.com
0
sadettinpolat
bir zamanlar faaldi ama su siralar askida
http://www.bedavakitap.com/
0
tongucyumruk
Kalabalık bir yer olarak mesela nereyi düşünebiliriz? Kızılay meydanının ortasında bırakamayız herhalde? Belki Yüksel caddesinde banklara falan olabilir?
0
ttk
Bizim memlekette bu işler yaş :)
Kitabı bırakıp gidiyoruz, bir süre sonra aynı yerden geçmeye çalışınca bakıyoruz güvenlik çemberi falan. Bomba imha uzmanı dikkatle bıraktığınız kitaba yaklaşıyor :)
Tabii kitabı oraya bırakan hayırseverin adını vermeden oradan yavaşça sıvışmaya çalışırken kalabalıktan birisi bağırıyor : "aha şu, kitabı bırakıp giden şuydu yakalayın...". Biz ise eşgali belirlenmiş masum (! : bir kere adın çıktı nerden masumsun bakalım !) fail olarak tabana kuvvet oradan kaçmaya çalışmaktansa sahiden bir kabahatimiz olsun diye saygıdeğer vatandaşın ağzını burnunu dağıtmak için üzerine atlıyoruz falan :)
0
bio
O kitabi bulan da buyuk ihtimalle goturup sahafa satar.
0
towsonu2003
beyogluna kitap biraksam bomba diye patlatirlar yahu...
0
experience
sen kicini kaldirip denemeye cali$massan bomba da sanarlar, sahafa da satarlar.
teey teey!
ben niye mi oturuyorum ?
kampanyayi destekledigimi kim soyledi
0
sefalet
Bu uygulama pek o kadar yarar getirmez gibi geliyor bana, hem kitap için hem de okuyucu fazlalığı bakımından.Onun yerine örneğin aynı şehirdekiler kitaplarını belirledikler bir kütüphaneye bağışlasalar, daha güvenli ve işlevsel olabilir.Veya kitaplar gönüllülerce elektronik ortama aktarılsın, maksat daha fazla insana maddiyat gözetmeden ulaşmak değil mi.

Böyle ünlenmiş hareketlerin dikkat çekmesinin nedeni sanırım kapitalist yaşam tarzının dışında davranabilme özgürlüğünü bir nebze bireylere tattırması olabilir.Bence kağıda basılmış bir eserin değerini işlevsel olarak kullanabilen bir uygulama değil.
0
gezgingun
Bu uygulamanın Türkiye'de iş görmeyeceğinin düşünülmesine şaşmadım, çünkü genelde akla bu geliyor (ki ben de başta öyle düşünmüştüm). Ancak takip edecek olursanız yanıldığınızı farkedersiniz. Bu uygulamaya katılan yüzlerce arkadaşımız var. Büyük bir hevesle kitaplar bırakılıyor ve çeşitli zamanlarda kitap avına çıkmanın heyecanını yaşıyoruz, en son Kızılay metrosundaki bir kitabın peşine düşecekken başka birinin önce davranmasıyla kitabın "kayıplar" listesinden kaldırılışını izledim. Kurduğumuz bookcrossTR adlı Yahoo grubuyla Türkiye'deki paylaşımcı kitapseverler iletişim kuruyor ve kitap bırakma alanları, uygulamanın yaygınlaştırılmasına yönelik faalkiyetler vs. için fikirlerini paylaşıyorlar. Ayrıca ingilizce olduğu için böyle bir uygulamaya katılma konusunda tereddüt edebilecek arkadaşlar için tamamen gönüllü olarak www.gezginkitap.com adlı Türkçe site hazırlandı (ancak henüz eksikleri var) İlgilenen arkadaşlar için yahoo grubumuz: http://groups.yahoo.com/group/bookcrossTR/ Yakın zamanda bir kaç Dan Brown kitabı ve bir adet Tuna Kiremitçi romanı maceraya atılacak, kitap avcılarının dikkatine: http://www.bookcrossing.com/hunt
0
GunesTechnology
Hiç bir zafer gâye değildir. Zafer, ancak kendisinden daha büyük olan gâyeyi elde etmek için gerekir en belli başlı vasıtadır. Gâye, fikirdir. Mustafa Kemal Ataturk. Atam gerekeni soylemis sanirim...
0
rafet
Tuna Kiremitci nin kitabini okutturup insanlari kitap okumadan sogutmayin. Soyle gercekten degerli, edebiyat degeri olan bir kitap secilse daha iyi olur bence. ( Sevgi Soysal, Furuzan, Orhan Kemal,Sait faik vs..)
0
FZ
+1
0
gezgingun
açıkçası tuna kiremitçi benim zevkime çok fazla hitab etmiyordu ancak onun da kendisine ait bir okuyucu kitlesi var ve her nasılsa baya populer bir kitap. benden daha çok sevecek birinin eline geçmesini ümid ediyorum ve benim hala umudum var:)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Belgeler.org 1.3.2 ve GNU/Linux man Sayfaları

yalcink01

Ülkemizdeki, GNU/Linux ve Özgür Yazılım belgelendirme ve yerelleştirme projelerinden en iyilerinden birisi olan belgeler.org projesi yoluna emin adımlar ile devam ediyor. Site yeniden güncellendi ve 44 adet yeni man sayfası çevirisi eklendi. Daha önce FM ana sitede duyurduğumuz Bootdisk HOWTO çevirisi ve LinuX Sistem Yöneticisi Kılavuzu´nun güncellenmiş hali (sürüm 0.8) de siteye eklendi. Benim dikkatinizi çekmek istediğim nokta, kılavuz çevirilerinden ziyade, man sayfalarının durumudur.

Vpopmail Kullanım Kılavuzu

anonim

Vpopmail bir sanal domain ve sanal kullanıcı yonetim aracı olarak yazılmıştır, yazılmasında temel MTA (Mail Transfer Agent)olarak qmail ele alındığı için bu sadece bu MTA ile çalışır. Son zamanlarda postfix ile birlikte de çalışabilmesi için gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Postfix ile çalıştırabilmeniz için yine aynı sitede bulunan vpopmail-postfix dökümanına göz atabilirsiniz.

Gimp ve Scribus için eğitici videolar

batasoy

32 adet, 1 saatin üzerinde eğitici video dosyası sizleri bekliyor. Açık kaynak kodlu yazılımların yıldızları Gimp ve Scribus dışında, Fireworks ve CorelDraw içinde birçok yararlı video bulacaksınız.

Videolara, pozitifpc.com adresinden ulaşabilirsiniz.

IBM Özgür Yazılım Dergisi 3. Sayısı Çıktı

FZ

IBM Türk tarafından hazırlanan, Türkiye'nin ilk Özgür Yazılım dergisi yayın hayatına yeni ismiyle devam ediyor. IBM Özgür Yazılım'ın 3. sayısı daha önce talep eden üyelerimize ulaştırılmak üzere yola çıktı. Bir sonraki sayının adresinize gönderilmesini istiyorsanız üyelik bilgilerinizdeki adres bilgilerinizi güncelleyip ve "IBM Özgür Yazılım Dergisinin Adresime Gönderilmesini İstiyorum" seçeneğini işaretlemeniz gerekiyor.

İleti Kuyrukları İle Daha Etkin ve Performanslı Programlama

malkocoglu

Programlararası bilgi göndermeğe yardımcı olan ileti kuyrukları (message queue) bilgi işlemcilerin elindeki önemli silahlardan biridir. Özellikle bilgi alışverişi yapan sistemler farklı amaçlarla, zamanlarda, ve programcılar tarafından kurulmuş sistemler olunca, bağlantıyı kurmak için ileti kuyrukları daha uygun oluyor. IBM MQ Series üzerinden anlattığımız bu konunun yararlı olacağını umuyoruz.

MQ Series - İleti Kuyruğu

MQ Series Nasıl Kurulur