Fluxbox Pencere Yöneticisi Kılavuzu

0
FZ
LinuxQuestions tarafından 2003 yılının en iyi pencere yöneticisi seçilen Fluxbox'ı anlamak için artık Türkçe bir kaynak mevcut. Değerli FM üyelerinden Mehmet Türker tarafından anadilimize çevrilmiş Fluxbox kurulum, kullanım ve ayar kılavuzunu http://fluxbox.org/docbook/tr/html/ adresine giderek okuyabilirsiniz.

Çeviri, imla, eksiklik, vb. hataların çevirmene iletilmesi çok daha kaliteli bir belgenin ortaya çıkmasına yol açacaktır.

Görüşler

0
aRda_
Sayin Mehmet Turker `e dilimize boyle bir dokuman kazandirdigi icin tesekkurler..
Yanliz dokumanda 'sekmeler' derken asagiya bir sekme ekran goruntusu eklenseydi yazinin daha zengin olacagini dusunuyorum.
0
mturker
Selamlar;
Teşekkür ederim. Bu doküman tamamen Fluxbox 'ın orjinal dokümanının Türkçesi. Yani ben Fluxbox dokümanını yazmış değilim, sadece Türkçeye çevirdim. Bu yüzden, orjinal dokümanda olmayan birşeyi eklemek veya çıkarmak istemedim, orjinal dokümana birebir sadık kalmaya çalıştım. Zaten bazı cümleler de bu yüzden tam bir anlam içermiyor sanırım. Aynı zamanda imla hataları , anlam hataları vesaire olabilir. Bunlara dair tavsiyeler olursa hemen düzeltmek isterim. Aynı zamanda sizin tavsiyenizi de orjinal dokümanın yazarına ileteceğim. Bazı kelimelerin Türkçeye çevrildiğinde anlamsız kaldığı doğrudur, belki resimlerle desteklenmesi iyi olabilir.
0
yalcink01
Elinize sağlık hoş bir belge olmuş.

http://fluxbox.org/docbook/tr/html/x215.html adresinde bir terslik var gibi görünüyor. Sayfanın ilk kısmı Türkçe, geri kalanı İngilizce. Sanırım uyku sersemliği bu kısmı atlamışsınız :)

Bu aralar KDE ile yolumu ayırıp, hafif ve hızlı bir Pencere yöneticisine transfer olmayı düşünüyordum. İlk tercihim Fluxbox olacak. Ne de olsa Türkçe kurulum ve kullanım kılavuzu elimin altında :)

Yalçın

0
mturker
Selamlar;
Evet o sayfada alt kısmı unutmuşum :) Ama bugün diğer hatalarla beraber orayı da çevirip postaladım yakında online olur. Çok teşekkür ederim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir Programcının Kitaplığı Nasıl Olmalı?

Ragnor

/.'ta gezerken rastladığım bir haber var. Açıkcası /.'tan haber taşımak istemiyorum ama bu ilgi çekici. Bir Programcı kitaplığındaki kitapları sergilediği bir liste yapmış. Kitaplığın görüntüsü cidden baştan çıkarıcı :).

Kabalcı Kapandı

butch

Beşiktaş ve aslında bütün İstanbul sakinleri için simge mekanlardan biri, Kabalcı Kitabevi kapandı.

Kabalcı'yı özellikle, yayınladığı pek çok “niş” nitelikteki kitap ve tabi belki bizim için en önemlisi Otostopçunun Galaksi Rehberi'ni tekrar basımıyla severek anıyoruz. Yaklaşık 30 yıldır kitap severlerin önemli bir durağı, İstanbul sakinlerinin buluşma yeriydi Kabalcı. Kapanışının...

Pozitif dergisinin Nisan sayısı çıktı

batasoy

4 gün gecikmeyle, 3. sayımız olan Nisan sayısını da çıkardık. Yaklaşık 200 sayfalık ve özgür yazılım ağırlıklı dergimizi umarız beğenirsiniz: www.pozitifpc.com

Kısıt Koşul Programlama

FZ

Roman Barták'ın "On-line Guide to Constraint Programming" (Kısıt Koşul Programlamaya Giriş) kılavuzu farklı bir yazılım geliştirme paradigması için öenmli bir kılavuz niteliğinde.

Kısıt koşul programlama, kabaca istenen çözümün sağlaması gereken şartların (kısıt koşulların) sunulduğu ve çözümün adım adım tarif edilmediği programlama şekli olarak tanımlanabilir.

Kısıt koşul programlama gitgide popülaritesini artırmaya başladı, Mozart Programming System gibi somut uygulamalar pek çok problemin çözümünde kullanılıyor. NP-zor problemler, yapay zekâ, mantık, elektronik, bilgisayar grafikleri gibi konularda çalışan yazılımcıların kısıt koşul programlama konusunda bilgi sahibi olmalarında fayda var.

Kaynak: Computer Science Daily News

OpenGL ve GLUT İle Oyun Programcılığına Giriş

FZ

Bu ay çıkan ve Şerif Gözcü tarafından yazılmış "OpenGL ve GLUT İle Oyun Programcılığına Giriş" isimli eser, Türkçe bilgisayar kitapları dünyasında eksikliği hissedilen bir alanı doldurma iddiasında.