Fluxbox Pencere Yöneticisi Kılavuzu

0
FZ
LinuxQuestions tarafından 2003 yılının en iyi pencere yöneticisi seçilen Fluxbox'ı anlamak için artık Türkçe bir kaynak mevcut. Değerli FM üyelerinden Mehmet Türker tarafından anadilimize çevrilmiş Fluxbox kurulum, kullanım ve ayar kılavuzunu http://fluxbox.org/docbook/tr/html/ adresine giderek okuyabilirsiniz.

Çeviri, imla, eksiklik, vb. hataların çevirmene iletilmesi çok daha kaliteli bir belgenin ortaya çıkmasına yol açacaktır.

Görüşler

0
aRda_
Sayin Mehmet Turker `e dilimize boyle bir dokuman kazandirdigi icin tesekkurler..
Yanliz dokumanda 'sekmeler' derken asagiya bir sekme ekran goruntusu eklenseydi yazinin daha zengin olacagini dusunuyorum.
0
mturker
Selamlar;
Teşekkür ederim. Bu doküman tamamen Fluxbox 'ın orjinal dokümanının Türkçesi. Yani ben Fluxbox dokümanını yazmış değilim, sadece Türkçeye çevirdim. Bu yüzden, orjinal dokümanda olmayan birşeyi eklemek veya çıkarmak istemedim, orjinal dokümana birebir sadık kalmaya çalıştım. Zaten bazı cümleler de bu yüzden tam bir anlam içermiyor sanırım. Aynı zamanda imla hataları , anlam hataları vesaire olabilir. Bunlara dair tavsiyeler olursa hemen düzeltmek isterim. Aynı zamanda sizin tavsiyenizi de orjinal dokümanın yazarına ileteceğim. Bazı kelimelerin Türkçeye çevrildiğinde anlamsız kaldığı doğrudur, belki resimlerle desteklenmesi iyi olabilir.
0
yalcink01
Elinize sağlık hoş bir belge olmuş.

http://fluxbox.org/docbook/tr/html/x215.html adresinde bir terslik var gibi görünüyor. Sayfanın ilk kısmı Türkçe, geri kalanı İngilizce. Sanırım uyku sersemliği bu kısmı atlamışsınız :)

Bu aralar KDE ile yolumu ayırıp, hafif ve hızlı bir Pencere yöneticisine transfer olmayı düşünüyordum. İlk tercihim Fluxbox olacak. Ne de olsa Türkçe kurulum ve kullanım kılavuzu elimin altında :)

Yalçın

0
mturker
Selamlar;
Evet o sayfada alt kısmı unutmuşum :) Ama bugün diğer hatalarla beraber orayı da çevirip postaladım yakında online olur. Çok teşekkür ederim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gelişmekte Olan Ülkelerde Kablosuz Ağ Kurulumu

arikan

Creative Commons lisansıyla bedava yayınlanan bu yeni kitap kırsal bölgelerde düşük maliyetle kablosuz ağ kurulumu ve işletimini anlatıyor. Kitap dünyanın çeşitli kırsal bölgelerinde ağ kurmuş ve işletmiş profesyoneller tarafından hazırlanmış.

e-Bergi Kasım 2008 Sayısı Çıktı!

anonim

e-bergi Kasim 2008 sayısıyla bu ay da sizlerle! Hala tıklamadınız mı?

GNU/Linux dergisi Penguence'nin 2. sayısı çıkıyor...

FZ

Daha önce yine FM'de duyurduğumuz Penguence dergisinin ikinci sayısı (beta) yayınlandı. Dergiye web tarayıcı ile erişmek mümkün. Henüz PDF hali tam hazırlanmamış olmakla birlikte çalışmaları devam ediyor.

Bu sayıdaki konu başlıklarından bir kaçı:

  • OpenOffice.org 2.0'a doğru - Rıdvan Can
  • Ses ve Müzik - Bülent Bolat
  • Aynı dili konuşuyor muyuz? - Yasin Kokarca
  • Açık Anahtarlı Kriptografi - A. Murat Eren
  • Kitap Eleştirisi : Hackers - Sıradışı Bir Dönemin Sıradışı Hikayesi - Ergin Sevinç
  • Oyun Köşesi : Pathological - Doruk Fisek
  • Çekirdek Derlemekten Korkmayın - Murat Koç
  • Kablosuz LAN Protokolleri - Mustafa Şahin
  • Debian Sosyal Sözleşmesi (Çeviri) - Debian Türk Grubu

Matematik Dünyası Yaz 2003 Sayısı Çıktı!

FZ

Dolu dolu 112 sayfa olarak çıkan son sayı tüm matematik ve bilgisayar bilimi meraklılarının ilgisini çekecek türden.

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Ali Nesin, derginin bu son sayısının tanıtımı için şunları yazıyor:

Matematik Dünyası dergisinin 2003 Yaz sayısı çıktı. Matematik dolu 112 sayfa... İçeriğini aşağıda bulacaksınız. Biçimiyle, biçemiyle, diliyle, içeriğiyle, derinliğiyle, her şeyiyle çok heyecanlı bir dergi oldu. Fiyatı 4 milyon. Abonelik 15 milyon. Toplu abonelikler 10 milyon. Geçen sayı 5 bin sattı. Bu sayının satışının 7 bin olacağını umuyoruz. Matematik Dünyası öncelikle gençlere yöneliktir, ama matematiğin evrenselliği sayesinde profesyonel matematikçilerin de büyük keyifle okuduğu bir dergi oldu.

Kadınları Linux Kullanmaya NASIL Teşvik Edersiniz ?

anonim

Adını Ruby kullanıcı kılavuzunu türkçeleştiren kişi olarak hatırladığımız Pınar Yanardağ, Kadınları Linux Kullanmaya NASIL Teşvik Edersiniz belgesinin çevirisini bitirmiş. Değerli editörümüz FZ'den önce davranarak bu güzel belgenin haberini vermiş ve Pınar hanıma çalışmalarında başarılar dilemiş olayım...