Fluxbox Pencere Yöneticisi Kılavuzu

0
FZ
LinuxQuestions tarafından 2003 yılının en iyi pencere yöneticisi seçilen Fluxbox'ı anlamak için artık Türkçe bir kaynak mevcut. Değerli FM üyelerinden Mehmet Türker tarafından anadilimize çevrilmiş Fluxbox kurulum, kullanım ve ayar kılavuzunu http://fluxbox.org/docbook/tr/html/ adresine giderek okuyabilirsiniz.

Çeviri, imla, eksiklik, vb. hataların çevirmene iletilmesi çok daha kaliteli bir belgenin ortaya çıkmasına yol açacaktır.

Görüşler

0
aRda_
Sayin Mehmet Turker `e dilimize boyle bir dokuman kazandirdigi icin tesekkurler..
Yanliz dokumanda 'sekmeler' derken asagiya bir sekme ekran goruntusu eklenseydi yazinin daha zengin olacagini dusunuyorum.
0
mturker
Selamlar;
Teşekkür ederim. Bu doküman tamamen Fluxbox 'ın orjinal dokümanının Türkçesi. Yani ben Fluxbox dokümanını yazmış değilim, sadece Türkçeye çevirdim. Bu yüzden, orjinal dokümanda olmayan birşeyi eklemek veya çıkarmak istemedim, orjinal dokümana birebir sadık kalmaya çalıştım. Zaten bazı cümleler de bu yüzden tam bir anlam içermiyor sanırım. Aynı zamanda imla hataları , anlam hataları vesaire olabilir. Bunlara dair tavsiyeler olursa hemen düzeltmek isterim. Aynı zamanda sizin tavsiyenizi de orjinal dokümanın yazarına ileteceğim. Bazı kelimelerin Türkçeye çevrildiğinde anlamsız kaldığı doğrudur, belki resimlerle desteklenmesi iyi olabilir.
0
yalcink01
Elinize sağlık hoş bir belge olmuş.

http://fluxbox.org/docbook/tr/html/x215.html adresinde bir terslik var gibi görünüyor. Sayfanın ilk kısmı Türkçe, geri kalanı İngilizce. Sanırım uyku sersemliği bu kısmı atlamışsınız :)

Bu aralar KDE ile yolumu ayırıp, hafif ve hızlı bir Pencere yöneticisine transfer olmayı düşünüyordum. İlk tercihim Fluxbox olacak. Ne de olsa Türkçe kurulum ve kullanım kılavuzu elimin altında :)

Yalçın

0
mturker
Selamlar;
Evet o sayfada alt kısmı unutmuşum :) Ama bugün diğer hatalarla beraber orayı da çevirip postaladım yakında online olur. Çok teşekkür ederim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-Kare Dergisi Yayın Hayatına Başladı

anonim

Elektrik ve Elektronik üzerine yayınlanan ücretsiz e-kare dergi yayın hayatına başladı. Amacı 7den 77ye tüm elektrik ve elektronik severlere ücretsiz bir edergi hizmeti sunmak.

Dergiyi bilgisayarınıza indirmek için www.teknikev.net adresini kullanabilirsiniz.

Özgür Yazılım, Özgür Toplum: Richard M. Stallman'ın Seçme Yazıları

hcg

Richard Stallman'ın denemelerinden oluşan Free Software, Free Society: Selected Essays of Richard M. Stallman adlı kitabın çevirisi olan "Özgür Yazılım, Özgür Toplum: Richard M. Stallman'ın Seçme Yazıları" adlı kitap TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası tarafından yayınlandı.

Yeni bir E-dergi : pozi+if

boreas

E-lapis, penguence gibi ücretsiz dergilerin arasına yaklaşık üç ay önce yayına başlayan yeni bir e-dergi pozi+if eklendi. Programlama, özgür yazılımlar gibi konuların yanında donanım ve yazılım testi gibi konularada ağırlık veren bu dergi yaklaşık 200 sayfalık içeriğiyle umut vaad ediyor.

Adres : http://www.pozitifpc.com/

Batan Geminin Malları

SHiBuMi

Yer uygun mu bilmiyorum ama söz konusu 14 tane bilgisayar kitabı olunca FM'ye göndermenin en iyisi olacağını düşündüm. Elimdeki 14 adet bilgisayar kitabını satıyorum, hepsi İngilizce ve yurtdışından (çoğu Amazondan) alınmış kitaplar. Hepsi iyi durumda ve kullandığım süre içersinde hepsi bana oldukça faydalı oldular. Artık programlama ile uğraşmayacağım, ama bu kitapların da boşu boşuna kütüphanemde durmasını istemiyorum, ben bu kitaplara zaman içersinde kendi çapımda ciddi paralar ödedim, aranızda bu konularla ilgilenen ve bütçeleri yüzünden bu kitaplara ulaşamayanlar var mutlaka, bu en azından bir fırsat olabilir. Kitapların listesi Word dosyası olarak http://www.angelfire.com/linux/kitap/kitaplar.doc adresinde mevcut, ilgilenenler bana serdar_soydemir@hotmail.com adresinden ulaşabilirler.

Essentials of Metaheuristics yayınlandı

okanakyuz

Sean Luke yeni kitabı Essentials of Metaheuristics yayınlandı. Kitap özellikle yapısal kestirim, popülasyon metotları, paralel hesaplama, Kovelasyon, Çok hedefli optimizasyon, Karınca kolonileri, Genetik algoritmalar, Genetik programlama, evrimsel yazılım metotları gibi birbirinden populer yapay zeka konularını içerisinde barındırıyor. Gösterilen algoritmalar rahatlıkla C/C++,Java, Python, Lisp gibi bir dilde programlanabilecek sadelikte. Özellikle yapay zeka meraklısı arkadaşlara tavsiye ederim.

Kitap creative common lisans ile korunmuş olarak yazarın George Mason Üniverstesindeki sitesinde bedava olarak pdf formatında dağtılmakta. (http://cs.gmu.edu/~sean/book/metaheuristics/)