C++ için goto kullanımı

0
anonim
Eskiden beri goto terimi ile programcıların arasında ne olduğunu merak ederim. Hemen her kitapta goto teriminden neredeyse bir küfürmüş gibi bahsedilir ama yinede kullanımı anlatılır. Sonunda merakımı gideren cevabı Bruce Eckel'in Thinking in C++ kitabında buldum. Bu kitabın goto kullanımı ile ilgili kısmını aşağıda bulabilirsiniz.
"Goto kullanımı çoğu zaman kötü programcılıkla karıştırılır ki; çoğu zaman da öyledir aslında. Her goto kullandığınızda koda bir daha bakın, başka bir yol olmadığından emin olmak için. Ancak bazı ender durumlarda bir sorunun ancak goto ile çözüldüğünü görebilirsiniz, ama yine de dikkatli olun. İşte bir örnek:
//: C03:gotoKeyword.cpp
// The infamous goto is supported in C++
#include <iostream>
using namespace std;

int main() {
  long val = 0;
  for(int i = 1; i < 1000; i++) {
    for(int j = 1; j < 100; j += 10) {
      val = i * j;
      if(val > 47000)
        goto bottom; 
        // Break would only go to the outer 'for'
    }
  }
  bottom: // A label
  cout << val < endl;
} ///:~


Bir alternatif olarak dışardaki döngüyü test etmek için bir boolean yerleştirilebilir, ve iç döngüyede bir break konulabilir. Ama, eğer daha fazla for ve while döngülerimiz olsaydı içiçe bu iyi bir çözüm olmaktan çıkardı."

Görüşler

0
malkocoglu_2
||Bir alternatif olarak dışardaki döngüyü test
||etmek için bir boolean yerleştirilebilir

.. ya da, goto yerine, dongunun gereken kismini bir islev icine koyup, return kullanarak icice donguden cikabilirsiniz.

Goto'nun zararlari, eski ustalardan Djikstra tarafindan cok ünlü bir makalesinde beyan edilmisti.

Go To Statement Considered Harmful
http://www.acm.org/classics/oct95/

Iyi calismalar,

0
mentat

int main() {
long val = 0;
try{
for(int i = 1; i 47000)
throw benimciciexception();
}
}
catch(benimcicexception ex)
{
cout
exception mekanizmasini kullanmaya hic alisik degilim ama goto'dan hala bin kat daha iyidir. ya da degildir.. goto'yu sevmeyenlerdenim, derleyiciler de sevmezler ayrica. bulasmamakta fayda var..
0
mentat
forumda bi bozukluk var, bu benim yazdigim kod diil! bes alti kere post etmeye cabaladim, sistem php falan kasildi hata verdi, ustune blockquote icine koydum ama yarisini yedi mesajin..

kisaca forlarin basina bir try, goto yerine throw, label yerine de catch ekledim, exception handling iste..
0
mentat
off amaaan, kucuktur buyuktur isareti nanesi.
0
FZ
lt kullanin, gt kullanin ve de PRE html tag´ini kullanin ;-) dünya daha güzel bir yer olsun, sac bas yolmayin
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İleti Kuyrukları İle Daha Etkin ve Performanslı Programlama

malkocoglu

Programlararası bilgi göndermeğe yardımcı olan ileti kuyrukları (message queue) bilgi işlemcilerin elindeki önemli silahlardan biridir. Özellikle bilgi alışverişi yapan sistemler farklı amaçlarla, zamanlarda, ve programcılar tarafından kurulmuş sistemler olunca, bağlantıyı kurmak için ileti kuyrukları daha uygun oluyor. IBM MQ Series üzerinden anlattığımız bu konunun yararlı olacağını umuyoruz.

MQ Series - İleti Kuyruğu

MQ Series Nasıl Kurulur

Smalltalk ile Yazılım Geliştirme: Squeak

FZ

Özet: Bu belge, Squeak bütünleşik geliştirme ortamını kullanarak Smalltalk programlama dili ile yazılım geliştirme süreçlerine giriş niteliğinde kaynak sağlaması amacı ile yazılmıştır.

Zekeriya "zekus" Koç'un yazısının devamını burada okuyabilirsiniz.

Debian ile Mantıksal Hacim Yönetimi (LVM)

FZ

Türk Debian kullanıcıları camiasının çalışkan ve üretken bireylerinden Serdar Aytekin Debian GNU/Linux kullanarak mantıksal hacim yönetimi (LVM - Logical Volume Management) gerçekleştirmeye dair güzel bir yazı hazırlamış.

İçerik ve seviye olarak orta ve üst düzey sistem yöneticilerine hitap eden bu yazı, "7-8 adet 200 GB'lik SCSI diski bilgisayarıma bağlayıp bunları tek bir disk gibi görmek ya da 3'e bölüp 3 üç farklı disk gibi görmek, sonra istersem kolayca yeni disk takıp hacmi ve dosya sistemini büyütmek istiyorum" gibi cümleler kuran kişilerin işine yarayacak türden.

Bu tür cümlelerin çok değil 4-5 yıl öncesine dek ancak onbinlerce, yüzbinlerce dolarlık makinalar ve ticari UNIX türevi işletim sistemleri barındıran bilgi işlem merkezlerinde kurulduğu ve özel, pahalı yazılımlar gerektirdiği düşünülecek olursa bilgisayarla profesyonel olarak uğraşan bilgi işlemciler için GNU/Linux'un, Debian'ın kıymeti bir kez daha anlaşılır diye düşünüyorum. Bu kadar laftan sonra hadi artık makale adresini versene diyenler için, buyrun: Debian ile Mantıksal Hacim Yönetimi (LVM).

Bilişsel Bilimlere İlişkin Bir Roman: `Düşünce Balonları'

anonim

Bu gün öğlen saatlerinde Yahoo Coglist'e bilişsel bilimler konusunda yazılmış ilginç bir kitabın eleştirisi düştü. Ben de FM camiası ile paylaşmak gerektiğine karar verdim.

Daha birkaç hafta önce çıkan, David Lodge’un yazdığı, Meram Erdoğan’ın ustaca çevirisiyle Türkçe’ye kazandırdığı ‘Düşünce Balonları’ adlı kitap, Türkçe’de, bilişsel bilimlere ilişkin ilk roman oldu.

3.38 YTL'lik çeklerden birisi bulundu

cbc

Karlı bir İstanbul sabahı butch ile Taksim'de buluşup Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsüne indiğimiz gibi koridorda ilginç bir kağıt parçası ile karşılaştık. Meraka ve söze mahal bırakmadan görüntüleri haberin devamına iliştiriyorum.