C++ için goto kullanımı

0
anonim
Eskiden beri goto terimi ile programcıların arasında ne olduğunu merak ederim. Hemen her kitapta goto teriminden neredeyse bir küfürmüş gibi bahsedilir ama yinede kullanımı anlatılır. Sonunda merakımı gideren cevabı Bruce Eckel'in Thinking in C++ kitabında buldum. Bu kitabın goto kullanımı ile ilgili kısmını aşağıda bulabilirsiniz.
"Goto kullanımı çoğu zaman kötü programcılıkla karıştırılır ki; çoğu zaman da öyledir aslında. Her goto kullandığınızda koda bir daha bakın, başka bir yol olmadığından emin olmak için. Ancak bazı ender durumlarda bir sorunun ancak goto ile çözüldüğünü görebilirsiniz, ama yine de dikkatli olun. İşte bir örnek:
//: C03:gotoKeyword.cpp
// The infamous goto is supported in C++
#include <iostream>
using namespace std;

int main() {
  long val = 0;
  for(int i = 1; i < 1000; i++) {
    for(int j = 1; j < 100; j += 10) {
      val = i * j;
      if(val > 47000)
        goto bottom; 
        // Break would only go to the outer 'for'
    }
  }
  bottom: // A label
  cout << val < endl;
} ///:~


Bir alternatif olarak dışardaki döngüyü test etmek için bir boolean yerleştirilebilir, ve iç döngüyede bir break konulabilir. Ama, eğer daha fazla for ve while döngülerimiz olsaydı içiçe bu iyi bir çözüm olmaktan çıkardı."

Görüşler

0
malkocoglu_2
||Bir alternatif olarak dışardaki döngüyü test
||etmek için bir boolean yerleştirilebilir

.. ya da, goto yerine, dongunun gereken kismini bir islev icine koyup, return kullanarak icice donguden cikabilirsiniz.

Goto'nun zararlari, eski ustalardan Djikstra tarafindan cok ünlü bir makalesinde beyan edilmisti.

Go To Statement Considered Harmful
http://www.acm.org/classics/oct95/

Iyi calismalar,

0
mentat

int main() {
long val = 0;
try{
for(int i = 1; i 47000)
throw benimciciexception();
}
}
catch(benimcicexception ex)
{
cout
exception mekanizmasini kullanmaya hic alisik degilim ama goto'dan hala bin kat daha iyidir. ya da degildir.. goto'yu sevmeyenlerdenim, derleyiciler de sevmezler ayrica. bulasmamakta fayda var..
0
mentat
forumda bi bozukluk var, bu benim yazdigim kod diil! bes alti kere post etmeye cabaladim, sistem php falan kasildi hata verdi, ustune blockquote icine koydum ama yarisini yedi mesajin..

kisaca forlarin basina bir try, goto yerine throw, label yerine de catch ekledim, exception handling iste..
0
mentat
off amaaan, kucuktur buyuktur isareti nanesi.
0
FZ
lt kullanin, gt kullanin ve de PRE html tag´ini kullanin ;-) dünya daha güzel bir yer olsun, sac bas yolmayin
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür Lineer Cebir Kitabı

FZ

Bilgi Üniversitesi'nin matematik bölümü e-posta listesine, oradan da bilgisayar bilimleri e-posta listesine gelmiş keyifli bir e-posta: İnanılması güç bir olay! "An open-source linear algebra text book" Open source (açık kaynak) olayının matematiğe katkısı olacağını nereden tahmin edebilirdim. Ama böyle bir proje var. Yapılmış, yapılıyor, yapılacak.

Internette bir matematik profesörünün başlattığı projeyle tamamen ücretsiz olarak (bu ücretsiz olma durumu yasal olarak da güvence altına alınmış!) bir lineer cebir kitabı yazılıyor. Hatta versiyonları var, sürekli güncelleniyor! En son 2006 şubatında güncellenmiş. Vereceğim site sırf bu iş için hazırlanmış! Çok değişik versiyonlarda sonuna kadar ücretsiz bir lineer cebir kitabı!

Gelişmekte Olan Ülkelerde Kablosuz Ağ Kurulumu

arikan

Creative Commons lisansıyla bedava yayınlanan bu yeni kitap kırsal bölgelerde düşük maliyetle kablosuz ağ kurulumu ve işletimini anlatıyor. Kitap dünyanın çeşitli kırsal bölgelerinde ağ kurmuş ve işletmiş profesyoneller tarafından hazırlanmış.

Mayıs 2009 Sayısı ile e-Bergi sizlerle

ilke444

Aylık bilgisayar bilimi ve özgür yazılım derginiz e-bergi, Mayıs 2009 sayısında sizlere yine dopdolu bir içerik sunuyor.

Yeni Yılın İlk Sayısıyla E-bergi Sizlerle

ilke444

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu'nun olarak hazırladığımız aylık bilgisayar bilimi ve özgür yazılım elektronik dergisi e-bergi, yeni yılda da Ocak 2009 sayısıyla sizlerle!

Nereden Geldik, Nereye Gidiyoruz?

oktay

"Multics'in giderek daha fazla şişmesi ve kullanılamaz bir beyaz file dönüşme emareleri göstermesi üzerine Bell Labs projeyi durdurdu (sistem daha sonra Honeywell tarafından ticari olarak pazarlandı fakat başarılı olamadı). Ken Thompson, özlediği Multics ortamının bazı fikirleri ile kendi fikirlerini eski bir DEC PDP-7 üzerinde denemeye başladı."