C++ için goto kullanımı

0
anonim
Eskiden beri goto terimi ile programcıların arasında ne olduğunu merak ederim. Hemen her kitapta goto teriminden neredeyse bir küfürmüş gibi bahsedilir ama yinede kullanımı anlatılır. Sonunda merakımı gideren cevabı Bruce Eckel'in Thinking in C++ kitabında buldum. Bu kitabın goto kullanımı ile ilgili kısmını aşağıda bulabilirsiniz.
"Goto kullanımı çoğu zaman kötü programcılıkla karıştırılır ki; çoğu zaman da öyledir aslında. Her goto kullandığınızda koda bir daha bakın, başka bir yol olmadığından emin olmak için. Ancak bazı ender durumlarda bir sorunun ancak goto ile çözüldüğünü görebilirsiniz, ama yine de dikkatli olun. İşte bir örnek:
//: C03:gotoKeyword.cpp
// The infamous goto is supported in C++
#include <iostream>
using namespace std;

int main() {
  long val = 0;
  for(int i = 1; i < 1000; i++) {
    for(int j = 1; j < 100; j += 10) {
      val = i * j;
      if(val > 47000)
        goto bottom; 
        // Break would only go to the outer 'for'
    }
  }
  bottom: // A label
  cout << val < endl;
} ///:~


Bir alternatif olarak dışardaki döngüyü test etmek için bir boolean yerleştirilebilir, ve iç döngüyede bir break konulabilir. Ama, eğer daha fazla for ve while döngülerimiz olsaydı içiçe bu iyi bir çözüm olmaktan çıkardı."

Görüşler

0
malkocoglu_2
||Bir alternatif olarak dışardaki döngüyü test
||etmek için bir boolean yerleştirilebilir

.. ya da, goto yerine, dongunun gereken kismini bir islev icine koyup, return kullanarak icice donguden cikabilirsiniz.

Goto'nun zararlari, eski ustalardan Djikstra tarafindan cok ünlü bir makalesinde beyan edilmisti.

Go To Statement Considered Harmful
http://www.acm.org/classics/oct95/

Iyi calismalar,

0
mentat

int main() {
long val = 0;
try{
for(int i = 1; i 47000)
throw benimciciexception();
}
}
catch(benimcicexception ex)
{
cout
exception mekanizmasini kullanmaya hic alisik degilim ama goto'dan hala bin kat daha iyidir. ya da degildir.. goto'yu sevmeyenlerdenim, derleyiciler de sevmezler ayrica. bulasmamakta fayda var..
0
mentat
forumda bi bozukluk var, bu benim yazdigim kod diil! bes alti kere post etmeye cabaladim, sistem php falan kasildi hata verdi, ustune blockquote icine koydum ama yarisini yedi mesajin..

kisaca forlarin basina bir try, goto yerine throw, label yerine de catch ekledim, exception handling iste..
0
mentat
off amaaan, kucuktur buyuktur isareti nanesi.
0
FZ
lt kullanin, gt kullanin ve de PRE html tag´ini kullanin ;-) dünya daha güzel bir yer olsun, sac bas yolmayin
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Açık Akademi'den Ajax kitabı: Sağlamlığı Kanıtlanmış Tekniklerle Web 2.0 AJAX

yenigul

New Riders yayınlarından çıkan Bulletprof AJAX kitabı, Açık Akademi yayınlarından Sağlamlığı Kanıtlanmış Tekniklerle Web 2.0 AJAX adıyla yayınlanmıştır.

e-Bergi Eylül Sayısı Yayında

anonim

e-bergi eylül sayısı çıktı. Hem de sizlerden gelen yoğun ilgi üzerine aylık programlama sorumuzun ikincisiyle!

Essentials of Metaheuristics yayınlandı

okanakyuz

Sean Luke yeni kitabı Essentials of Metaheuristics yayınlandı. Kitap özellikle yapısal kestirim, popülasyon metotları, paralel hesaplama, Kovelasyon, Çok hedefli optimizasyon, Karınca kolonileri, Genetik algoritmalar, Genetik programlama, evrimsel yazılım metotları gibi birbirinden populer yapay zeka konularını içerisinde barındırıyor. Gösterilen algoritmalar rahatlıkla C/C++,Java, Python, Lisp gibi bir dilde programlanabilecek sadelikte. Özellikle yapay zeka meraklısı arkadaşlara tavsiye ederim.

Kitap creative common lisans ile korunmuş olarak yazarın George Mason Üniverstesindeki sitesinde bedava olarak pdf formatında dağtılmakta. (http://cs.gmu.edu/~sean/book/metaheuristics/)

Dbmail Kurulumu Belgesi

anonim

Dbmail, IMAP ve POP hizmeti vermenizi sağlayan bir yazılımdır. Dbmail ayrıca e-postalarınızı, kullanıcılarınızı ve sanal domainlerinizi bir veritabanı üzerinde tutmanızı sağlar. MySQL ve PostgreSQL desteklemektedir.

İnsanlarda, hayvanlarda ve bilgisayarlarda zekâ

FZ

Bilim ve Gelecek dergisinin Mayıs sayısı bayilerde. Kapak konus: İnsanda, bilgisayarda ve hayvanda zeka.

Bilim ve Gelecek son sayısında, akıl, bilinç, zekâ, anlama, uslamlama, zeki davranış, beceri gibi kavramlara değiniliyor ve hayvanlarda, insanda ve bilgisayarda zeki davranışların olup olmadığını tartışılıyor. "İnsan, bilgisayar ve zeki davranış" başlıklı makalesinde Ulaş Başar Gezgin, bilişsel bilimlerin çerçevesini açıkladıktan sonra bilgisayar ve insan taraftarlarını tartıştırıyor. Bir testten yola çıkarak şu soruya yanıt arıyor: İnsan ussal bir varlık mı? Tuğrul Atasoy ise, soyut zekâmızın evrimsel köklerini en yakın türlerden başlayarak hayvanlarda aradığı makalesinde, hayvanlar dünyasında bilinç ve zekâya ilişkin çarpıcı örnekler veriyor.