Hızlı ve Kirli Bir mod_chroot Kılavuzu

0
anonim
Apache ile çalışıyorsanız güvenlik işlemlerinin en başında yer alan şartlardan biri Apache'yi kafes içinde çalıştırmaktır.

Ancak klasik kafesleme yaklaşımları bazen insanın sabrını zorlayacak derecede karmaşık ve problemli olabiliyor ( Kişisel görüş kimseyi bağlamaz :) ) .

Ben kendi çözümümü mod_chroot ile hızlı ve kolay biçimde tamamlarken ortaya bu belge çıktı. Her ne kadar sürç-i lisan ettikse affola...

İlgili Yazılar

Gutenberg Projesi Artık Sesli

melitical

1971 'den beri devam eden Gutenberg Projesi dahilinde artık sesli kitaplar da var. Farklı dillerde sesli kitaplar ücretsiz olarak dinlenebilecek.

Özgür Yazılım, Özgür Toplum: Richard M. Stallman'ın Seçme Yazıları

hcg

Richard Stallman'ın denemelerinden oluşan Free Software, Free Society: Selected Essays of Richard M. Stallman adlı kitabın çevirisi olan "Özgür Yazılım, Özgür Toplum: Richard M. Stallman'ın Seçme Yazıları" adlı kitap TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası tarafından yayınlandı.

Visual Studio Zihninizi Çürütür Mü?

FZ

Yaklaşık 30 yıldır program yazan ve Microsoft Windows programlama kitapları ile saygı duyulan isimler arasında yer alan Charles Petzold'un son makalelerinden Does Visual Studio Rot the Mind? Ruminations on the Psychology and Aesthetics of Coding son zamanlarda okuduğum en güzel yazılardan biri.

Petzold, kullanılan araçların insan düşüncesini inceden inceye nasıl şekillendirdiğine dair mükemmel örnekler vermekle kalmıyor, aynı zamanda konuyu tarihsel bir bakışla da değerlendirip çarpıcı tespitlerde bulunuyor. Sadece Microsoft kullananların, sadece C++ ya da C# kodlayanların değil, GNU/Linux, Java ve VS.NET haricinde IDEler kullananların da okumasında fayda olan bir yazı.

"Enterprise" Açık Kodlu Çözümler Dergisi: O3

anonim

"Enterprise" seviye için geliştirilen açık kaynak kodlu yazılımla ilgilenen arkadaşların takip edebileceği kamuya açık bir dergi yayınlanmaya başladı. Sitesine burdan ulaşabilirsiniz.

Derginin pdf versiyonuna burdan, torrent dosyasına ise burdan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: /.

Google Hikayesi / Çağımızın En Yeni İş, Medya ve Teknoloji Başarısı

darkhunter

Orjinal adı Google Story olan ve Koridor Yayıncılık tarafından yayınlanan kitabın (çeviri: Gökçe Köse) yazarları David A. Vise ve Mark Malseed.

Kitabın içeriği ise şöyle :