The Art of UNIX Programming (Back To Basics)

0
FZ
Meşhur "The Cathedral and the Bazaar"ı yazan, "Halloween Belgeleri" ile Microsoft'un ipliğini pazara çıkaran ve açık kodlu yazılım geliştirmenin avukatlığını yapmış olan üstad programcı Eric S. Raymond gerçekleştirdiği son röportajlarından birinde son projelerinden ve UNIX geliştiricilerinin IDE ortamlarına karşı niye alerjik olduklarından bahsediyor ;-)
Üstad Raymond'un Ağustos civarı basmayı planladığı görkemli eseri The Art of UNIX Programming yazarın diğer kitapları gibi "kült" kitap olmaya aday görünüyor.

Editörün Notu: Ciddi anlamda programlama ile uğraşan herkese (dilden ve işletim sisteminden bağımsız olarak), yukarıda elektronik sürümünün adresi verilmiş olan söz konusu kitabı tavsiye ederim. Programlama ile uğraşmayanlara da tavsiye ederim ;-)

Görüşler

0
roktas
Haber için teşekkürler. Kitabı şimdi inceledim. ESR`ı her zaman biraz gürültülü bulmuşumdur. (Özellikle asıl hazret`in yani RMS`in yanında). Fakat açık/özgür yazılım kültürünün bu çapta sekreteryalığını yapabilecek onun dışında fazla birisi de yok. Son derece faydalı, kışkırtıcı bir kitap. Meselâ basit bir plain konfigürasyon dosyasına ihtiyacınız var, Amerika`yı yeniden keşfetmeden `başkaları bu işi nasıl yapmış` diye araştırıyorsanız böyle bir kitap çok iş görecektir. İşin başında olanlar için bir küçük tavsiye de ben yapayım. Hiçbir kitap temel GNU araçlarının (özellikle textutils/fileutils) ve `bash`in kaynak kodunu zaman buldukça incelemenin yerini tutamaz ;) Geçenlerde Oktay FM forum`da kaybolma tehlikesi gösteren bir link geçti. Eski Debian liderlerinden Bruce Perens`in editoryasında hazırlanan bir seri kitap. Onların linkini de burada tekrar verelim:
The Linux Development Platform ve Embedded Software Development with eCos
0
FZ
İlla isim yarışına gireceksek ben de derim ki ESR´den önce, RMS´den önce Donald E. Knuth vardı ==> The Professor of The Art of Computer Programming ;-)
0
raistlinthewiz
röportajdan ilginç bir not:

dW: What happened with the CML2 kernel configurator?

Raymond: It was horrible. It was the best work of my life, and it was mugged by kernel list politics.


bildiğiniz gibi şu anki config sistemi için CML1 yapısı kullanılıyor. 2.4 surumlerinde bakarsanız zaten Documentation/Configure.help maintainer Eric Raymod'du. Kendisi gerçekten iyi bir yeni CML2 sistemi gerçekleştirdi ama takip edenlerin bildiği ve kendisinin de belirttiği gibi çabası büyük anlamda boşa gitti.

Geçenlerde makewebconfig projesi ile ilgili yardım alabilmek için kendisine mail attım ve gelen cevap:

artık ben bu işle uraşmıyorum!

çok kızdırdılar onu:)
0
FZ
Ben olsam öyle bir adamı kızdırmadan önce iki kere düşünürdüm ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

e-Bergi Kasım 2008 Sayısı Çıktı!

anonim

e-bergi Kasim 2008 sayısıyla bu ay da sizlerle! Hala tıklamadınız mı?

Kabalcı Kapandı

butch

Beşiktaş ve aslında bütün İstanbul sakinleri için simge mekanlardan biri, Kabalcı Kitabevi kapandı.

Kabalcı'yı özellikle, yayınladığı pek çok “niş” nitelikteki kitap ve tabi belki bizim için en önemlisi Otostopçunun Galaksi Rehberi'ni tekrar basımıyla severek anıyoruz. Yaklaşık 30 yıldır kitap severlerin önemli bir durağı, İstanbul sakinlerinin buluşma yeriydi Kabalcı. Kapanışının...

Kadınlar ve Bilgisayarlar

FZ

Kadınlar ve bilgisayarlar. Kadınlar ve programlar. Kadın programcılar. Kadın "hacker"lar. Kadınların bilgisayar bilimleri tarihinde ve endüstrinin gelişiminde, teknolojinin ilerlemesinde oynadıkları rol. Kadınlar ve GNU/Linux. Kadınlar ve projeleri. Kadınlar ve erkekler. Önyargılar ve bunlara karşı mücadele yöntemleri. Akıllı, güçlü, zeki, inatçı, hırslı ve risk almayı seven kadınlar. Pek çok programlama dilini ustaca kullanan kadınlar.

Kısaca kadınlar ve bilgisayarlar üzerine bir yazı. Meraklısına...

Yazılım Şirket Çeşitleri

anonim

Bu yazımızda, yazılım üreten şirketlerin hangi kategorileri oluşturduğunu, bu kategorilerin tarihini birkaç örnek ile göstermeye çalışacağız. Kategorilerden birisi olan "ürün şirketi", rahatça bilinen ve tasvir edilen bir şirket olsa da, öteki şirket türü, danışman şirketi, yaygın olarak bilinmeyen yazılım şirketleridir. Yazının bilgilendirici olacağını umuyorum.

Yazının devamı


Mor Kitap videoları

misafir

Scheme dilini kullanarak programlamayı öğreten efsanevi Mor Kitap'ın yazarları, 1986 yılında HP çalışanlarına kurs vermişler. Bu kursun videolarını indirmek mümkün. Lisp ve türevleriyle ilgilenen herkese tavsiye olunur.