Matematik Dünyası Dergisi

0
FZ
Prof. Dr. Ali Nesin yönetiminde çıkmaya başlayan Matematik Dünyası dergisi dolu dolu içeriği ile karşınızda.

Kapak konusu "Fonksiyonlar" olarak seçilmiş son sayıda, bunun yanı sıra, aramızdan ayrılan matematikçiler, topoloji köşesi, Fibonacci sayıları, bilgisayar bilimi köşesi (robotik ve diğer ilginç konular), geometri köşesi, paradoks ve satranç köşeleri gibi birçok başka bölüm de var.
72 sayfalık içeriği ile dolu dolu ve gümbür gümbür gelen bu dergiye abone olarak destek vermemeniz için hiçbir sebep göremiyorum ;-)

Görüşler

0
FZ
Karanlığa küfretmek yerine binlerce mum yakmak için gecesini gündüzüne katarak çalışan, böyle güzel ve dolu dolu bir dergiyi çıkaran herkese canı gönülden teşekkürler.

İnanıyorum ki canım Türkiyem insanı gün gelecek temel bilimlere şimdikinin on katı, yüz katı yatırım yapacak ve bunun meyvelerini toplayacak. Bunu yapacak ya da... şimdi içinde bulunduğumuz durumdan bin beter durumda olacağız.
0
Necrodome
böyle bir dergi zaten vardı diye hatırlıyorum. yanlış mı hatırlıyorum?
0
FZ
Vakti zamanında uzunca bir süre şimdiki haline kıyasla çok daha az sayıda sayfa içerir şekilde çıkmış bir dergi Matematik Dünyası. Az içerik olmakla birlikte kaliteli ve güzel formatlı idi. Ancak herhalde birtakım olanaksızlıklar yüzünden yayınına bir süre ara vermek durumunda kaldı. Canım Türkiyemde temel bilimlere ve bunlarla ilgili popüler yayınlara ne kadar destek verildiği hepimizin malumudur. Matematik deyince insanların aklına gelen üniversiteye giriş sınavlarında kaç soru yapılır kıvamında düşünceler oluyor %90.

Şimdi ise İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Ali Nesin yönetiminde söz konusu dergi yeniden çıkıyor.

İncelediğim kadarı ile bir hayli doyurucu ve kapsamlı. Dergi kadrosu bu tempoda çalışmaya devam eder ve talep de bu denli yoğun olursa (abone olsam mı olmasam mı diye hala tereddüt edenler bence utanmamlılar! :-P eminim çok kaliteli bir şekilde yayın hayatına devam edecektir.
0
sametc
ben bu dergiyi sırf SATRANÇ için alırım satranç:)
0
FZ
Umarım en kısa sürede dergide bir GO köşesi de olur. Bence böyle dergiye çok da yakışır ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GPG: Dosya ve e-posta şifreleme

FZ

Gün geçmiyor ki FM takipçilerinden biri "yahu bu adamlar bana bunca bilgi, içerik sundular, e ben de artık boş durmayayım, benim de çorbada tuzum, bir katkım bulunsun, sadece tüketici olmanın utancı içinde yaşamayayım" demesin! Değerli üyelerimizden Ekrem Erdem´in dilimize kazandırdığı ve Brian Hatch tarafından yazılmış GnuPG (PGP) ile dosya ve email şifreleme makalesi huzurlarınızda.

Not: Övgülerinizi bize, şiyaketlerinizi yazara iletin :-P

Windows Üzerinde Kaynak Kod Versiyon Kontrol Sistemi ve CVSNT.

ae

Özellikle yazılım geliştirme dünyasında iseniz, yazdığınız kodların güvenilir bir şekilde saklanması, versiyonların takip edilmesi, kodun gelişimine katkıda bulunanların ve kodun kontrol altında tutulması ihtiyacınız doğmuştur. Windows ortamında kaynak kod güvenliğini ve versiyonlama takibini yapabilmek için bir kaç alternatifiniz bulunuyor. Özellikle MS ürünleri ile yazılım gerçekleştiriyor iseniz mutlaka karşınıza çıkmış olan Visual Source Safe, açık kod dünyasından RCS , SVN, CVS ve CVSNT Yabancı terimlerin Türkçeye çevrilmesindeki bazı güçlüklerden dolayı açıklamaların başında Türkçe manasını verip metin içinde orjinal kısaltmaları kullanmaya çalışacağım.

E-Bergi : Odtü Bilgisayar Topluluğu Dergisi

anonim

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu Elektronik Dergisi E-Bergi Nisan 2008'de bir yaşına giriyor. Peki nedir bu e-bergi?

Kent Pitman Lisp ve ötesi ile ilgili soruları yanıtladı - Bölüm 1

FZ

Kent Pitman, 2001 yılının sonuna doğru Slashdot camiasının Lisp/Scheme, standartlar, yazılım geliştirme ve diğer konulardaki sorularını cevapladı, merakları nı giderdi. Bir hayli detaylı olan bu soru cevap seansı uzunluğundan ötürü iki bölümde yayınlandı. Birinci bölüm huzurlarınızda...

Bir programlama dilini bilme ölçüsü nedir ?

anonim

LKD listelerinde bir süredir devam etmekte olan bir konu başlığı bu.

Tartışmanın bir yerinde bir arkadaş "Bir programlama dilini bilmek için hiç bir başvuru kaynağı kullanmaksızın program yazılabilmeli " dedi.

Bunun üzerine eski FM'cilerden, Uludag projesi COMAR projesi baş programcısı Serdar Köylü yeni başlayanlar için kılavuz olabilecek nitelikte, makale tadında bir yanıt gönderdi.

Ben de listelerde yazılan herşeyin gayet GPL olduğunu düşünerek kendisine sormadan buraya haber olarak geçiyorum :)