Matematik Dünyası Dergisi

0
FZ
Prof. Dr. Ali Nesin yönetiminde çıkmaya başlayan Matematik Dünyası dergisi dolu dolu içeriği ile karşınızda.

Kapak konusu "Fonksiyonlar" olarak seçilmiş son sayıda, bunun yanı sıra, aramızdan ayrılan matematikçiler, topoloji köşesi, Fibonacci sayıları, bilgisayar bilimi köşesi (robotik ve diğer ilginç konular), geometri köşesi, paradoks ve satranç köşeleri gibi birçok başka bölüm de var.
72 sayfalık içeriği ile dolu dolu ve gümbür gümbür gelen bu dergiye abone olarak destek vermemeniz için hiçbir sebep göremiyorum ;-)

Görüşler

0
FZ
Karanlığa küfretmek yerine binlerce mum yakmak için gecesini gündüzüne katarak çalışan, böyle güzel ve dolu dolu bir dergiyi çıkaran herkese canı gönülden teşekkürler.

İnanıyorum ki canım Türkiyem insanı gün gelecek temel bilimlere şimdikinin on katı, yüz katı yatırım yapacak ve bunun meyvelerini toplayacak. Bunu yapacak ya da... şimdi içinde bulunduğumuz durumdan bin beter durumda olacağız.
0
Necrodome
böyle bir dergi zaten vardı diye hatırlıyorum. yanlış mı hatırlıyorum?
0
FZ
Vakti zamanında uzunca bir süre şimdiki haline kıyasla çok daha az sayıda sayfa içerir şekilde çıkmış bir dergi Matematik Dünyası. Az içerik olmakla birlikte kaliteli ve güzel formatlı idi. Ancak herhalde birtakım olanaksızlıklar yüzünden yayınına bir süre ara vermek durumunda kaldı. Canım Türkiyemde temel bilimlere ve bunlarla ilgili popüler yayınlara ne kadar destek verildiği hepimizin malumudur. Matematik deyince insanların aklına gelen üniversiteye giriş sınavlarında kaç soru yapılır kıvamında düşünceler oluyor %90.

Şimdi ise İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Ali Nesin yönetiminde söz konusu dergi yeniden çıkıyor.

İncelediğim kadarı ile bir hayli doyurucu ve kapsamlı. Dergi kadrosu bu tempoda çalışmaya devam eder ve talep de bu denli yoğun olursa (abone olsam mı olmasam mı diye hala tereddüt edenler bence utanmamlılar! :-P eminim çok kaliteli bir şekilde yayın hayatına devam edecektir.
0
sametc
ben bu dergiyi sırf SATRANÇ için alırım satranç:)
0
FZ
Umarım en kısa sürede dergide bir GO köşesi de olur. Bence böyle dergiye çok da yakışır ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

HTML, JavaScript ve PHP ile E-Posta Takibi

FZ

Düşünün ki eski bir dostunuza ya da eski sevgilinize e-posta atıyorsunuz ama onun bu iletiyi okuyup okumadığından emin olamıyorsunuz! :)

Ne yapacaksınız? Oturup merak içinde bekleyecek misiniz? Tabii ki hayır! ;)

Peki ne yapmalı?

Önce derdimize çare olacak bir sistem taslağı çizmeli tabii ki...

Değerli FM üyelerinden Gökhan "Crematorium" Olgun´un "gönderdiğiniz e-postanın okunup okunmadığını kolayca takip etme" amaçlı makalesinin devamını bu adreste okuyabilirsiniz.

e-bergi Ağustos Sayısı ve Programlama Sorusu

anonim

e-bergi ağustos 2008 sayısıyla yine sizlerle. Ayrıca artık e-bergi'de bir de programlama sorumuz var, tıklayın kodlayın :)

Cisco Ağlarda VLAN Adaptasyonu

anonim

Ozgur Karatas tarafından yazılmış olan VLAN kitapçığında, VLAN'ın ne olduğuna, Cisco Ağlarda VLAN kullanımına, nasıl VLAN oluşturulacağına ve VTP domain yapısının nasıl kurulacağına yer verilmiştir.

LINUXnet 4. Sayı Çıktı

anonim

LINUXnet'in 114 sayfalık 4. sayısını, tam sürüm Fedora Core 4 dağıtımı ve LINUXnet Özel CD'sinden oluşan 5 CD'lik özel setiyle beraber bayilerden edinebilirsiniz.

İçerik hakkında daha detaylı bilgiyi www.linuxnet.com.tr adresinden edinebilirsiniz.

Yazılım Şirket Çeşitleri

anonim

Bu yazımızda, yazılım üreten şirketlerin hangi kategorileri oluşturduğunu, bu kategorilerin tarihini birkaç örnek ile göstermeye çalışacağız. Kategorilerden birisi olan "ürün şirketi", rahatça bilinen ve tasvir edilen bir şirket olsa da, öteki şirket türü, danışman şirketi, yaygın olarak bilinmeyen yazılım şirketleridir. Yazının bilgilendirici olacağını umuyorum.

Yazının devamı