ID3 - Öğrenen Karar Ağacı

0
malkocoglu
Öğrenen algoritmalara giriş olarak ID3 tekniğini sitemizde işliyoruz. Yapay zekâ ile ilgilenen yazılımcı arkadaşların örnek LISP kodları ve resimler ile destekli bu yazıyı beğeneceğini umuyorum.

Görüşler

0
ysa
keşke kapanmasaymış site. sanırım biraz geç kalmışım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Essentials of Metaheuristics yayınlandı

okanakyuz

Sean Luke yeni kitabı Essentials of Metaheuristics yayınlandı. Kitap özellikle yapısal kestirim, popülasyon metotları, paralel hesaplama, Kovelasyon, Çok hedefli optimizasyon, Karınca kolonileri, Genetik algoritmalar, Genetik programlama, evrimsel yazılım metotları gibi birbirinden populer yapay zeka konularını içerisinde barındırıyor. Gösterilen algoritmalar rahatlıkla C/C++,Java, Python, Lisp gibi bir dilde programlanabilecek sadelikte. Özellikle yapay zeka meraklısı arkadaşlara tavsiye ederim.

Kitap creative common lisans ile korunmuş olarak yazarın George Mason Üniverstesindeki sitesinde bedava olarak pdf formatında dağtılmakta. (http://cs.gmu.edu/~sean/book/metaheuristics/)

Batan Geminin Malları

SHiBuMi

Yer uygun mu bilmiyorum ama söz konusu 14 tane bilgisayar kitabı olunca FM'ye göndermenin en iyisi olacağını düşündüm. Elimdeki 14 adet bilgisayar kitabını satıyorum, hepsi İngilizce ve yurtdışından (çoğu Amazondan) alınmış kitaplar. Hepsi iyi durumda ve kullandığım süre içersinde hepsi bana oldukça faydalı oldular. Artık programlama ile uğraşmayacağım, ama bu kitapların da boşu boşuna kütüphanemde durmasını istemiyorum, ben bu kitaplara zaman içersinde kendi çapımda ciddi paralar ödedim, aranızda bu konularla ilgilenen ve bütçeleri yüzünden bu kitaplara ulaşamayanlar var mutlaka, bu en azından bir fırsat olabilir. Kitapların listesi Word dosyası olarak http://www.angelfire.com/linux/kitap/kitaplar.doc adresinde mevcut, ilgilenenler bana serdar_soydemir@hotmail.com adresinden ulaşabilirler.

Yeniden Düzenleme (Refactoring) Video Sunumu

malkocoglu

Yazılım mühendisliği dünyasında özellikle XP (eXtreme Programming) gruplarında, "Yeniden Düzenleme" (Refactoring) tekniği oldukça ilgi görmeye başladı. Birim testler mevcut ise, kodumuzun tasarımını değiştirmenin artık bir ismi, değişik teknikleri ve de destekleyen yardımcı programları var.

Emacs üzerine eklenti olarak kullanılan Xrefactory böyle bir program. Xrefactory kuruluşu, kullanılışı (ilk kez video ile) sitemizde yayınlandı.

Dünya ile Rekabet Edecek Zehir Gibi Bir Bilgisayar Şirketi Kurmak

FZ

30 yıl maaşla çalışıp didinmek yerine zehir gibi bir bilgisayar şirketi kurup birkaç yıl geceli gündüzlü çalışıp çok zengin olmak... Herkese parmak ısırtacak çözümler sunmak... Rakipleri çatlatmak... İyi güzel ama nereden başlanır, nasıl başlanır? Ne gibi tehlikeler, tuzaklar vardır? Herkes o tür bir bilgisayar şirketi kurabilir mi? Bu işlere kaç yaşında başlanır? Şirketinize nasıl "hacker" seçersiniz? Peki ya parayı nereden bulacaksınız? Kısa sürede gelir elde etmeye nasıl başlarsınız? 100.000$ yeter mi? Ne kadar süreliğine? Geliştirdiği Viaweb'i birkaç yıl sonra Yahoo'ya 40.000.000$'a satan usta bir "hacker"ın deneyimlerini merak ediyor musunuz? O halde buyrun:

Bu belge Paul Graham'ın 2005 yılının Mart ayında yayınladığı "How To Start A Startup" başlıklı makalesinin çevirisidir. Çeviri Gülsün Arıkan tarafından gerçekleştirilmiş, son düzeltmeler Emre Sevinç ve Bülent Murtezaoğlu tarafından yapılmıştır. Paul Graham'a yazısının Türkçe çevirisini yayınlamamıza izin verdiği için teşekkür ederiz. Belgenin özgün adresi burasıdır.

Ruby Hacking Guide Artık İngilizce

anonim

Ne zamandır Ruby ile ilgilenemiyordum. Ama gelişmeleri takip ediyorum. Bu sabah ruby-doc.org da okuduğum güzel habere göre Ruby Hacking Guide artık İngilizce ( "Bunun neresi güzel Türkçe olsa neyse" diyenler için daha önce Japonca olduğunu belirteyim) WorldLingo yardımıyla çevirilen belgeye tar.gz ve zip formatında erişebilirsiniz.