EnderUNIX ten 1000 tane Türkçe ipucu

0
hbilgil
Dünyanın en büyük ipucu arşivi haline gelen EnderUNIX ipucu sitesi türkçe ipuclarında 1000. ipucunu devirmiştir. Evet, tam olarak 1000 türkçe ve 200 e yakın ingilizce ipucu sizlerin de destekleri ile yayınlanmaktadır. Haberin linkine buradan Siteye ise buradan ulaşabilirsiniz.
Bilgisini ve kaynak kodlarını sizinle paylaşan, acik kod dunyasina profesyonel yetiştiren, yüzlerce belgeye imza atan ve onlarca konferansta sizlerle buluşan EnderUNIX okulu, çizgisinden hic sapmadan,ilk günkü heyecaniyla tam 7 yildir çalismalarini devam ettirmektedir.



Siz değerli üyelerimizin de desteği ile başarilmasi güç bir hizmeti vermenin mutluluğunu yaşamaktayız. Dünyanin en büyük ipucu arşivi haline gelen EnderUNIX ipucu sitesi türkçe ipuclarinda 1000. ipucunu devirmistir. Evet, tam olarak 1000 türkçe ve 200 e yakin ingilizce ipucu sizlerin de destekleri ile yayinlanmaktadir.


Başta ipucu giren paylaşımcı açık kod severlere olmak üzere, bütün üyelerimize teşekkür ediyoruz.

1000. ipucunu giren sayin Esref Manav'a sponsorumuz Endersys Ltd. tarafindan AcikAkademi'nin 3'lu kitap seti hediye edilmistir.

Bu vesile ile en cok ipucu giren 10 kisinin isimlerini de duyurmak istiyoruz:

1. Huzeyfe ÖNAL 204  
2. İsmail YENİGÜL 103 
3. Ülkü SAYILAN  97 
4. Gökhan ALKAN  76 
5. Ömer Faruk ŞEN  65 
6. Barış ŞİMŞEK   55 
7. Mesut GÜLNAZ  45 
8. Atılım BOY  38 
9. N. Ersen ŞİŞECİ   32 
10. Bâkır EMRE  28 

Teşekkürlerimizle,

Görüşler

0
tejas
Acaba bu ipuçlarını indirip çevrimdışı kullanma gibi bir imkanımız var mı? Posta listesine üye oldum ama, sadece yeni ipuçlarından değil, eskilerden de yararlanmak istiyorum :D
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fluxbox Pencere Yöneticisi Kılavuzu

FZ

LinuxQuestions tarafından 2003 yılının en iyi pencere yöneticisi seçilen Fluxbox'ı anlamak için artık Türkçe bir kaynak mevcut. Değerli FM üyelerinden Mehmet Türker tarafından anadilimize çevrilmiş Fluxbox kurulum, kullanım ve ayar kılavuzunu http://fluxbox.org/docbook/tr/html/ adresine giderek okuyabilirsiniz.

Çeviri, imla, eksiklik, vb. hataların çevirmene iletilmesi çok daha kaliteli bir belgenin ortaya çıkmasına yol açacaktır.

Hacker Etiği - İş Hayatına Yıkıcı bir Yaklaşım

mentat

Pekka Himanen'in Linus Torvalds ve Manuel Castells ile yazdığı kitap Ayrıntı Yayınlarından Türkçe olarak kitapçılarda ve ben ilk kez Ayrıntı Yayınlarından aldığım bir kitabı iki üç günde bitirebileceğim (tercümesi: kolay okunuyor, iyi anlamda). Ha tabii bu kitabın gayet "ağır" meslelere değinmediği anlamına gelmiyor...

Bilim ve Gelecek: 2. Sayı Çıktı

FZ

Bilim felsefesinde büyük bir dönüşümü başlatan Thomas Kuhn´un gözünden Kopernik Devrimini okumak ister misiniz? Anadolu´da binlerce yıl önce yaşamış insanlara dair araştırmaların yapıldığı Hacettepe Üniversitesi Biyolojik Antropoloji Laboratuvarı´nda bir gezintiye çıkmaya ne dersiniz? Doğurgan sihirli kareler ilginizi çeker mi? Klingsor´un İzinde isimli bir kuantum roman başucu kitabınız olabilir mi? Psikiyatristlere başvuran hasta sayısına baktığınızda gördükleriniz size psikiyatrinin ilerlediğini mi yoksa insanların delirdiğini mi düşündürtüyor?

Yukarıdaki cümlelerin işaret ettikleri ilginizi çekiyorsa bir gazete bayisine uğrayıp Bilim ve Gelecek dergisinin ikinci sayısını alabilir, bu konuda kendini ispatlamış bir kadronun çıkardığı dolu dolu bir dergiyle vakit geçirmenin hazzını yaşayabilirsiniz.

CVS ve Dallar (Branches) İle Karmaşık Yazılım Yönetimi

malkocoglu_2

Yazılım sektöründe anahtar teslim projeler için bir derece, ürün ile uğraşmakta olan takımlar için kesinlikle lazım olacak bir kaynak kod deposu özelliği vardır. Dallar, yâni branch kavramı. Branch kullanımı her kaynak kod idare programında farklıdır, ve tabii ki açık yazılımın favori programı CVS'te de branch desteği mevcuttur fakat bazı konularda dikkatli olmak gerekmektedir. Yazılım sektöründe birçok konuda olduğu gibi elde bir "yapılması uygun olan/olmayan" gibi bir liste, önceki tecrübelere dayanarak mevcuttur, bu yazıda bu tür tavsiyeleri toparlayarak, kendi tecrübelerimiz ışığında sunmaya uğraştık.

Not: Makale, GNU Emacs ve LaTeX ile yazılmıştır.

Visual Studio Zihninizi Çürütür Mü?

FZ

Yaklaşık 30 yıldır program yazan ve Microsoft Windows programlama kitapları ile saygı duyulan isimler arasında yer alan Charles Petzold'un son makalelerinden Does Visual Studio Rot the Mind? Ruminations on the Psychology and Aesthetics of Coding son zamanlarda okuduğum en güzel yazılardan biri.

Petzold, kullanılan araçların insan düşüncesini inceden inceye nasıl şekillendirdiğine dair mükemmel örnekler vermekle kalmıyor, aynı zamanda konuyu tarihsel bir bakışla da değerlendirip çarpıcı tespitlerde bulunuyor. Sadece Microsoft kullananların, sadece C++ ya da C# kodlayanların değil, GNU/Linux, Java ve VS.NET haricinde IDEler kullananların da okumasında fayda olan bir yazı.