EnderUNIX ten 1000 tane Türkçe ipucu

0
hbilgil
Dünyanın en büyük ipucu arşivi haline gelen EnderUNIX ipucu sitesi türkçe ipuclarında 1000. ipucunu devirmiştir. Evet, tam olarak 1000 türkçe ve 200 e yakın ingilizce ipucu sizlerin de destekleri ile yayınlanmaktadır. Haberin linkine buradan Siteye ise buradan ulaşabilirsiniz.
Bilgisini ve kaynak kodlarını sizinle paylaşan, acik kod dunyasina profesyonel yetiştiren, yüzlerce belgeye imza atan ve onlarca konferansta sizlerle buluşan EnderUNIX okulu, çizgisinden hic sapmadan,ilk günkü heyecaniyla tam 7 yildir çalismalarini devam ettirmektedir.



Siz değerli üyelerimizin de desteği ile başarilmasi güç bir hizmeti vermenin mutluluğunu yaşamaktayız. Dünyanin en büyük ipucu arşivi haline gelen EnderUNIX ipucu sitesi türkçe ipuclarinda 1000. ipucunu devirmistir. Evet, tam olarak 1000 türkçe ve 200 e yakin ingilizce ipucu sizlerin de destekleri ile yayinlanmaktadir.


Başta ipucu giren paylaşımcı açık kod severlere olmak üzere, bütün üyelerimize teşekkür ediyoruz.

1000. ipucunu giren sayin Esref Manav'a sponsorumuz Endersys Ltd. tarafindan AcikAkademi'nin 3'lu kitap seti hediye edilmistir.

Bu vesile ile en cok ipucu giren 10 kisinin isimlerini de duyurmak istiyoruz:

1. Huzeyfe ÖNAL 204  
2. İsmail YENİGÜL 103 
3. Ülkü SAYILAN  97 
4. Gökhan ALKAN  76 
5. Ömer Faruk ŞEN  65 
6. Barış ŞİMŞEK   55 
7. Mesut GÜLNAZ  45 
8. Atılım BOY  38 
9. N. Ersen ŞİŞECİ   32 
10. Bâkır EMRE  28 

Teşekkürlerimizle,

Görüşler

0
tejas
Acaba bu ipuçlarını indirip çevrimdışı kullanma gibi bir imkanımız var mı? Posta listesine üye oldum ama, sadece yeni ipuçlarından değil, eskilerden de yararlanmak istiyorum :D
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Biz

SHiBuMi

"Dünya bizi kurtarma ve bize iyilik yapma aşkıyla dolu insanlar tarafından kana bulandı. Tarihteki bütün savaşları içi iyilikle dolup taşan, kendini bir dava uğruna feda ettiğini düşünen kurtarıcılar çıkardı.

Hitler Almanları, Stalin işçileri, Mao köylüleri kurtarmak için dünyayı kana buladı. Milyonlarca insan kurtarıcıların şefkat dolu ellerinde can verdi. Hep Biz dediler, hiç Ben deyip kendilerini düşünmediler.

Bilişsel Bilimlere İlişkin Bir Roman: `Düşünce Balonları'

anonim

Bu gün öğlen saatlerinde Yahoo Coglist'e bilişsel bilimler konusunda yazılmış ilginç bir kitabın eleştirisi düştü. Ben de FM camiası ile paylaşmak gerektiğine karar verdim.

Daha birkaç hafta önce çıkan, David Lodge’un yazdığı, Meram Erdoğan’ın ustaca çevirisiyle Türkçe’ye kazandırdığı ‘Düşünce Balonları’ adlı kitap, Türkçe’de, bilişsel bilimlere ilişkin ilk roman oldu.

Nasıl Programcı Olunur

yalcink01

Robert L. READ tarafından yazılmış olan ve ESR'nin "Nasıl Hacker Olunur?" kılavuzunda da bahsi geçen "How to be a programmer" kılavuzunun "acemiler" için olan kısmının çevirisi bitti. Hem çevrilen kısmın imla, yazım, mantık ve bilumum hatalarının kontrolü için hem de programlamaya merak saran acemi vatandaşlara yol yordam göstersin diye bu kısmı yayınlamaya karar verdik. Çevrilmiş kısım hakkındaki fikir ve eleştirilerinizi bekliyorum. Hata ayıklama konusundaki yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Saygılarımla,

Yalçın KOLUKISA
yanmasın diye kaz çevirmeye giden adam

2008 Yılında E-Öğrenmeyi Şekillendirecek 9 Trend

FZ

Bill Brandon’ın Learning Solutions e-Magazine’de dün yayınlanan “Nine Trends That Will Shape e-Learning in 2008″ başlıklı makalesi bu sene e-öğrenim dünyasında etkili olacak yeni ve gelişmekte olan eğilimleri ele alıp önemli noktalara dikkat çekiyor [1].

Kısıt Koşul Programlama

FZ

Roman Barták'ın "On-line Guide to Constraint Programming" (Kısıt Koşul Programlamaya Giriş) kılavuzu farklı bir yazılım geliştirme paradigması için öenmli bir kılavuz niteliğinde.

Kısıt koşul programlama, kabaca istenen çözümün sağlaması gereken şartların (kısıt koşulların) sunulduğu ve çözümün adım adım tarif edilmediği programlama şekli olarak tanımlanabilir.

Kısıt koşul programlama gitgide popülaritesini artırmaya başladı, Mozart Programming System gibi somut uygulamalar pek çok problemin çözümünde kullanılıyor. NP-zor problemler, yapay zekâ, mantık, elektronik, bilgisayar grafikleri gibi konularda çalışan yazılımcıların kısıt koşul programlama konusunda bilgi sahibi olmalarında fayda var.

Kaynak: Computer Science Daily News