EnderUNIX ten 1000 tane Türkçe ipucu

0
hbilgil
Dünyanın en büyük ipucu arşivi haline gelen EnderUNIX ipucu sitesi türkçe ipuclarında 1000. ipucunu devirmiştir. Evet, tam olarak 1000 türkçe ve 200 e yakın ingilizce ipucu sizlerin de destekleri ile yayınlanmaktadır. Haberin linkine buradan Siteye ise buradan ulaşabilirsiniz.
Bilgisini ve kaynak kodlarını sizinle paylaşan, acik kod dunyasina profesyonel yetiştiren, yüzlerce belgeye imza atan ve onlarca konferansta sizlerle buluşan EnderUNIX okulu, çizgisinden hic sapmadan,ilk günkü heyecaniyla tam 7 yildir çalismalarini devam ettirmektedir.



Siz değerli üyelerimizin de desteği ile başarilmasi güç bir hizmeti vermenin mutluluğunu yaşamaktayız. Dünyanin en büyük ipucu arşivi haline gelen EnderUNIX ipucu sitesi türkçe ipuclarinda 1000. ipucunu devirmistir. Evet, tam olarak 1000 türkçe ve 200 e yakin ingilizce ipucu sizlerin de destekleri ile yayinlanmaktadir.


Başta ipucu giren paylaşımcı açık kod severlere olmak üzere, bütün üyelerimize teşekkür ediyoruz.

1000. ipucunu giren sayin Esref Manav'a sponsorumuz Endersys Ltd. tarafindan AcikAkademi'nin 3'lu kitap seti hediye edilmistir.

Bu vesile ile en cok ipucu giren 10 kisinin isimlerini de duyurmak istiyoruz:

1. Huzeyfe ÖNAL 204  
2. İsmail YENİGÜL 103 
3. Ülkü SAYILAN  97 
4. Gökhan ALKAN  76 
5. Ömer Faruk ŞEN  65 
6. Barış ŞİMŞEK   55 
7. Mesut GÜLNAZ  45 
8. Atılım BOY  38 
9. N. Ersen ŞİŞECİ   32 
10. Bâkır EMRE  28 

Teşekkürlerimizle,

Görüşler

0
tejas
Acaba bu ipuçlarını indirip çevrimdışı kullanma gibi bir imkanımız var mı? Posta listesine üye oldum ama, sadece yeni ipuçlarından değil, eskilerden de yararlanmak istiyorum :D
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Da Vinci Şifresi Deşifre Oldu

malkocoglu_2

Şimdiye kadar bu kitaptaki kadar, "gerçeklere dayandığını" beyan edip gerçeği bu kadar "esneten" az kitap okumuşumdur. Daha başta "açık anahtar şifrelemeyi Da Vinci nin bulduğu" lafı ile uyandım. Google'da "Da Vinci Code mistakes" kelimelerini kullanarak arama yapınca binlerce sonuç geri geldi.

GNU/Linux dergisi Penguence'nin 2. sayısı çıkıyor...

FZ

Daha önce yine FM'de duyurduğumuz Penguence dergisinin ikinci sayısı (beta) yayınlandı. Dergiye web tarayıcı ile erişmek mümkün. Henüz PDF hali tam hazırlanmamış olmakla birlikte çalışmaları devam ediyor.

Bu sayıdaki konu başlıklarından bir kaçı:

  • OpenOffice.org 2.0'a doğru - Rıdvan Can
  • Ses ve Müzik - Bülent Bolat
  • Aynı dili konuşuyor muyuz? - Yasin Kokarca
  • Açık Anahtarlı Kriptografi - A. Murat Eren
  • Kitap Eleştirisi : Hackers - Sıradışı Bir Dönemin Sıradışı Hikayesi - Ergin Sevinç
  • Oyun Köşesi : Pathological - Doruk Fisek
  • Çekirdek Derlemekten Korkmayın - Murat Koç
  • Kablosuz LAN Protokolleri - Mustafa Şahin
  • Debian Sosyal Sözleşmesi (Çeviri) - Debian Türk Grubu

Bash Hacker'ı mı Olmak İstiyorsunuz?

darkhunter

Son güncellemesi Aralık 2006'da yapılan, Advanced Bash-Scripting Guide, güncel olmasının yanı sıra, Bash ile yazılan ilginç örneklerle de "state of the art" niteliğinde bir kılavuz.

Yazıcıdan Güzel Kod Basmak (Pretty Print)

malkocoglu

Kod gözden geçirme (code review) toplantılarında olmazsa olmaz olan "2 kod sayfası bir yazıcı sayfasına" denk gelecek, ve her satırın numaralı olacak şekilde gosteren bir yazıcı çıktısıdır. Bunun için kullanılan enscript programının kuruluşu, Ghostview, Ghostscript ve Emacs ile yapılan bağlantılarının nasıl olacağını aşağıdaki yazıda anlatılmıştır.

http://www.bilgidata.com/yazi.jsp?dosya=a_enscript.xml

Veri Yapıları ve Algoritmalar

polat

Veri Yapıları ve Algoritmalar (Program Tasarımı ve Yazılım Mühendisliğinde) program geliştiren, matematik ve mühendislik problemlerini bilgisayar ortamında çözmek isteyen, iş dünyasına yönelik yazılım tasarımları yapan her düzeyden programcı veya yazılımcılar için ciddi bir başvuru kitabıdır. Kitap, aynı zamanda, üniversitelerin bilişimle ilgili bölümlerinde okutulan Veri Yapıları ve Algoritmalar dersleri için bir ders kitabı özelliğindedir. Program ve yazılım tasarımında, ciddi bir bakış açısı yakalamak isteyenlere önerilir...