EnderUNIX ten 1000 tane Türkçe ipucu

0
hbilgil
Dünyanın en büyük ipucu arşivi haline gelen EnderUNIX ipucu sitesi türkçe ipuclarında 1000. ipucunu devirmiştir. Evet, tam olarak 1000 türkçe ve 200 e yakın ingilizce ipucu sizlerin de destekleri ile yayınlanmaktadır. Haberin linkine buradan Siteye ise buradan ulaşabilirsiniz.
Bilgisini ve kaynak kodlarını sizinle paylaşan, acik kod dunyasina profesyonel yetiştiren, yüzlerce belgeye imza atan ve onlarca konferansta sizlerle buluşan EnderUNIX okulu, çizgisinden hic sapmadan,ilk günkü heyecaniyla tam 7 yildir çalismalarini devam ettirmektedir.



Siz değerli üyelerimizin de desteği ile başarilmasi güç bir hizmeti vermenin mutluluğunu yaşamaktayız. Dünyanin en büyük ipucu arşivi haline gelen EnderUNIX ipucu sitesi türkçe ipuclarinda 1000. ipucunu devirmistir. Evet, tam olarak 1000 türkçe ve 200 e yakin ingilizce ipucu sizlerin de destekleri ile yayinlanmaktadir.


Başta ipucu giren paylaşımcı açık kod severlere olmak üzere, bütün üyelerimize teşekkür ediyoruz.

1000. ipucunu giren sayin Esref Manav'a sponsorumuz Endersys Ltd. tarafindan AcikAkademi'nin 3'lu kitap seti hediye edilmistir.

Bu vesile ile en cok ipucu giren 10 kisinin isimlerini de duyurmak istiyoruz:

1. Huzeyfe ÖNAL 204  
2. İsmail YENİGÜL 103 
3. Ülkü SAYILAN  97 
4. Gökhan ALKAN  76 
5. Ömer Faruk ŞEN  65 
6. Barış ŞİMŞEK   55 
7. Mesut GÜLNAZ  45 
8. Atılım BOY  38 
9. N. Ersen ŞİŞECİ   32 
10. Bâkır EMRE  28 

Teşekkürlerimizle,

Görüşler

0
tejas
Acaba bu ipuçlarını indirip çevrimdışı kullanma gibi bir imkanımız var mı? Posta listesine üye oldum ama, sadece yeni ipuçlarından değil, eskilerden de yararlanmak istiyorum :D
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

3.38 YTL'lik çeklerden birisi bulundu

cbc

Karlı bir İstanbul sabahı butch ile Taksim'de buluşup Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsüne indiğimiz gibi koridorda ilginç bir kağıt parçası ile karşılaştık. Meraka ve söze mahal bırakmadan görüntüleri haberin devamına iliştiriyorum.

e-bergi Ağustos Sayısı ve Programlama Sorusu

anonim

e-bergi ağustos 2008 sayısıyla yine sizlerle. Ayrıca artık e-bergi'de bir de programlama sorumuz var, tıklayın kodlayın :)

Apache`yi kafeste koşturmak. (v1.1)

conan

Bir kaç zamandır üzerinde çalışmakta olduğum Apache Web Sunucu'sunu chroot çevresinde çalıştırma ile ilgili dökümanımın ilk bölümünü sonunda bitirmiş bulunmaktayım. chroot nedir? gibi sorulara bu versiyonda cevap vermiyorum. Anlamak için ilk etapta "man chroot" yapmanız gerekiyor şimdilik. :( Onun dışında işte dokumanın ilk versiyonu...
(Not: Bu dokumanın en son versiyonuna her zaman gsu.linux.org.tr/~conan adresinden ulaşabilirsiniz. Hataları lütfen "conan at kingdom nokta 2y nokta net" adresine bildiriniz.)

Dünya ile Rekabet Edecek Zehir Gibi Bir Bilgisayar Şirketi Kurmak

FZ

30 yıl maaşla çalışıp didinmek yerine zehir gibi bir bilgisayar şirketi kurup birkaç yıl geceli gündüzlü çalışıp çok zengin olmak... Herkese parmak ısırtacak çözümler sunmak... Rakipleri çatlatmak... İyi güzel ama nereden başlanır, nasıl başlanır? Ne gibi tehlikeler, tuzaklar vardır? Herkes o tür bir bilgisayar şirketi kurabilir mi? Bu işlere kaç yaşında başlanır? Şirketinize nasıl "hacker" seçersiniz? Peki ya parayı nereden bulacaksınız? Kısa sürede gelir elde etmeye nasıl başlarsınız? 100.000$ yeter mi? Ne kadar süreliğine? Geliştirdiği Viaweb'i birkaç yıl sonra Yahoo'ya 40.000.000$'a satan usta bir "hacker"ın deneyimlerini merak ediyor musunuz? O halde buyrun:

Bu belge Paul Graham'ın 2005 yılının Mart ayında yayınladığı "How To Start A Startup" başlıklı makalesinin çevirisidir. Çeviri Gülsün Arıkan tarafından gerçekleştirilmiş, son düzeltmeler Emre Sevinç ve Bülent Murtezaoğlu tarafından yapılmıştır. Paul Graham'a yazısının Türkçe çevirisini yayınlamamıza izin verdiği için teşekkür ederiz. Belgenin özgün adresi burasıdır.

e-Bergi 2 Yaşında!

ilke444

Her sayısını beğenerek takip ettiğiniz elektronik dergi e-bergi Nisan 2009 sayısı ile 2. yaşına bastı :)