EnderUNIX ten 1000 tane Türkçe ipucu

0
hbilgil
Dünyanın en büyük ipucu arşivi haline gelen EnderUNIX ipucu sitesi türkçe ipuclarında 1000. ipucunu devirmiştir. Evet, tam olarak 1000 türkçe ve 200 e yakın ingilizce ipucu sizlerin de destekleri ile yayınlanmaktadır. Haberin linkine buradan Siteye ise buradan ulaşabilirsiniz.
Bilgisini ve kaynak kodlarını sizinle paylaşan, acik kod dunyasina profesyonel yetiştiren, yüzlerce belgeye imza atan ve onlarca konferansta sizlerle buluşan EnderUNIX okulu, çizgisinden hic sapmadan,ilk günkü heyecaniyla tam 7 yildir çalismalarini devam ettirmektedir.



Siz değerli üyelerimizin de desteği ile başarilmasi güç bir hizmeti vermenin mutluluğunu yaşamaktayız. Dünyanin en büyük ipucu arşivi haline gelen EnderUNIX ipucu sitesi türkçe ipuclarinda 1000. ipucunu devirmistir. Evet, tam olarak 1000 türkçe ve 200 e yakin ingilizce ipucu sizlerin de destekleri ile yayinlanmaktadir.


Başta ipucu giren paylaşımcı açık kod severlere olmak üzere, bütün üyelerimize teşekkür ediyoruz.

1000. ipucunu giren sayin Esref Manav'a sponsorumuz Endersys Ltd. tarafindan AcikAkademi'nin 3'lu kitap seti hediye edilmistir.

Bu vesile ile en cok ipucu giren 10 kisinin isimlerini de duyurmak istiyoruz:

1. Huzeyfe ÖNAL 204  
2. İsmail YENİGÜL 103 
3. Ülkü SAYILAN  97 
4. Gökhan ALKAN  76 
5. Ömer Faruk ŞEN  65 
6. Barış ŞİMŞEK   55 
7. Mesut GÜLNAZ  45 
8. Atılım BOY  38 
9. N. Ersen ŞİŞECİ   32 
10. Bâkır EMRE  28 

Teşekkürlerimizle,

Görüşler

0
tejas
Acaba bu ipuçlarını indirip çevrimdışı kullanma gibi bir imkanımız var mı? Posta listesine üye oldum ama, sadece yeni ipuçlarından değil, eskilerden de yararlanmak istiyorum :D
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PostgreSQL ile Programlama Kitabı Projesi

tongucyumruk

PostgreSQL'in bir veritabanı sunucusu olarak performansı bilinen bir gerçek. Buna karşılık veritabanı kullanan uygulamalar alanında MySQL çok daha yüksek bir kullanım oranına sahip. Bunun bir sebebi de PostgreSQL hakkında, özellikle Türkçe, belge eksikliği. LKD e-posta listelerinin PostgreSQL düşkünlerinden Volkan Yazıcı yeni bir proje ile bu eksiği kapatmaya niyetlenmiş durumda.

E-Lapis Dergisinin 3. Sayısı Çıktı

Sabutay

Çesitli sebeplerden dolayı E-Lapis dergisinin 3. sayısının çıkış tarihi ertelenmişti. Fakat sonuçta güzel bir şeyler çıkarttığımıza inanıyor ve e-lapis dergisinin 3. sayısını http://www.e-lapis.org adresinden indirebileceğinizi duyurmak istiyoruz. Dergimizin yeni sayısı farklı konulardan ve zevkle okuyacağınız dolu dolu sayfalardan oluşuyor.

LDP 10 Yaşında

yalcink01

01/11/2003 tarihi itibari ile Linux Docementation Project 10. yılını devirdi. Matt Welsh tarafından ilk How-To /* Installation How-To*/nun yazılması ile başlayan ve bugün 14 ayrı dilde 450 den fazla yazara sahip olan LDP bugün için Linux ve Açık Kaynak yazılımlarına kılavuz sağlama konusunda ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Eh ne dileyim Nice Mutlu Yıllara!

Duyurunun tam metnine TLDP ana sayfadan ulaşabilirsiniz.

Bilim ve Gelecek: 2. Sayı Çıktı

FZ

Bilim felsefesinde büyük bir dönüşümü başlatan Thomas Kuhn´un gözünden Kopernik Devrimini okumak ister misiniz? Anadolu´da binlerce yıl önce yaşamış insanlara dair araştırmaların yapıldığı Hacettepe Üniversitesi Biyolojik Antropoloji Laboratuvarı´nda bir gezintiye çıkmaya ne dersiniz? Doğurgan sihirli kareler ilginizi çeker mi? Klingsor´un İzinde isimli bir kuantum roman başucu kitabınız olabilir mi? Psikiyatristlere başvuran hasta sayısına baktığınızda gördükleriniz size psikiyatrinin ilerlediğini mi yoksa insanların delirdiğini mi düşündürtüyor?

Yukarıdaki cümlelerin işaret ettikleri ilginizi çekiyorsa bir gazete bayisine uğrayıp Bilim ve Gelecek dergisinin ikinci sayısını alabilir, bu konuda kendini ispatlamış bir kadronun çıkardığı dolu dolu bir dergiyle vakit geçirmenin hazzını yaşayabilirsiniz.

Bash Hacker'ı mı Olmak İstiyorsunuz?

darkhunter

Son güncellemesi Aralık 2006'da yapılan, Advanced Bash-Scripting Guide, güncel olmasının yanı sıra, Bash ile yazılan ilginç örneklerle de "state of the art" niteliğinde bir kılavuz.