A Byte of Python

0
roktas
OSnews sitesinde gezinirken gözüme ilişti. Komple boyutta yeni bir Python kitabı. Yazarının ifadesiyle Python belgelerinin listelendiği sayfada Guido van Rossum´ un Python tutoryalinden hemen sonra ikinci sırada yerini almış.

A Byte of Python

Görüşler

0
tongucyumruk
Kitabı ben de OSNews'te gördüm, indirdim ve aşağı yukarı yarısını şehir içi bir otobüs yolculuğunda okudum. Açıkçası o kadar da hoşuma gittiğini söyleyemem. Görebildiğim kadarıyla fazla detaylara, python'u python yapan inceliklere pek te değinilmemiş. Bana kalırsa kitap daha çok bugüne kadar şöyle böyle programlamayla uğraşmış, şu python'da neymiş diye merak eden insanlara hitap ediyor. Tbabii daha kitabı bitirmedim, umarım ilerleyen bölümlerde bu fikrim değişir. Açıkçası python öğrenmek isteyenler için ben şu üç kaynağı tavsiye edeceğim:

Programlamaya ilk defa başlayanlar için:
How To Think Like A Computer Scientist: Learning With Python [www.ibiblio.org]

Önceden Programlama bilgisi olup ta python öğrenmek isteyenler için:
Python Tutorial [www.python.org]

Python'a yeni başlayan veya Python bilip te Python'un fantastik özellikleri hakkında bilgisini genişletmek isteyenler için:

Dive Into Python [www.diveintopython.com]
0
tongucyumruk
oops... diveintopython.com değil, http://www.diveintopython.org olacaktı...
0
sametc
kitabı okudum :)

bende hala okuyorum ve pythonu iyi sekilde tanıtır.
evet fazla detaylara girmemiş mesela lambda fonksiyonundan bahsetmemiş oysa tadından yenmez :)) ama bu kitap pek bahsetmemiş sanırım :) ornek kod python.orgdan

print (lambda Ru,Ro,Iu,Io,IM,Sx,Sy:reduce(lambda x,y:x+y,map(lambda y,
Iu=Iu,Io=Io,Ru=Ru,Ro=Ro,Sy=Sy,L=lambda yc,Iu=Iu,Io=Io,Ru=Ru,Ro=Ro,i=IM,
Sx=Sx,Sy=Sy:reduce(lambda x,y:x+y,map(lambda x,xc=Ru,yc=yc,Ru=Ru,Ro=Ro,
i=i,Sx=Sx,F=lambda xc,yc,x,y,k,f=lambda xc,yc,x,y,k,f:(k=4.0) or 1+f(xc,yc,x*x-y*y+xc,2.0*x*y+yc,k-1,f):f(xc,yc,x,y,k,f):chr(
64+F(Ru+x*(Ro-Ru)/Sx,yc,0,0,i)),range(Sx))):L(Iu+y*(Io-Iu)/Sy),range(Sy
))))(-2.1, 0.7, -1.2, 1.2, 30, 80, 24)

I LOVE YOU PYTHON ...

not : bu kodu hala anlamaya calışıyorum :).
0
tongucyumruk
Bu kod doğrudan kopi peyst edince çalışmıyor... sanıyorum k=4.0 satırıyla ilgili bir problem. Sanırım kodun orjinali şu:

http://www.python.org/search/hypermail/python-1994q3/0362.html
0
sametc
kodu test etmedim ama bana cok fantastik geldi ;) ve buraya koydum guvendim o kadar python.org adamlarına calışmamış nasıl oluyor ;)..

0
sametc
kodu test etmedim ama bana cok fantastik geldi ;) ve buraya koydum guvendim o kadar python.org adamlarına calışmamış nasıl oluyor ;)..

0
mentat
if (bu kodu yazan eleman benimle ayni yerde calisiyorsa)
if(patronumsa)
yeni bir is aramaya baslarim, bulur bulmaz patronu doverim
else if (bana bagli bir calisansa) // hic boyle biri olmadi ya simdiye kadar o ayri..
doverim sonra kovarim
else if (benimle yanyana calisiyorsa)
doverim

python'a lafim yok, lambda'ya da, sadece bi an midem kalkti kodu gorunce, tutamadim kendimi. dili degil, programciyi dovmek lazim evire cevire bence..
0
tongucyumruk
Eğer kodu çalıştırıp çıktıyı gördüysen bence dövmek değil gidip takdir etmek lazım (kodu çalıştırmayanlar için ne olduğunu söyllemiyorum, süpriz olsun). Daha önemlisi amca burada çok önemli birşeyi ispatlamış: Çok ısrar ederseniz python'la da okunaksız kod yazabilirsiniz.
0
sametc
kodu ikinci kez test ettim ve calıştı :))

gercekten Python'a bir kez daha hayran oldum ;) calıştırın ve cıkan grafiğe bakın ;)surpriz

tongucyumruk'un dediği gibi "eger ısrar ederseniz okunaksız anlamsız kodlar yazabilirsiniz"

I LOVE YOU PYTHON ;)
0
sametc
simdi kimse benim kodumu gorupte python calışmaz :) bu yuzden yeni bir duzeltme yapayım..

if else dongulerinden ornek vereyim:
programlama dili bildiğinizi varsayıyorum ve baslıyorum..

a=5
b=5

if a+b == 10 : print "evet 10 yapar"
else : print "hayır 10 yapmaz"

:) ne kadar kolay değilmi;)
0
tongucyumruk
hmm.. ne yazıkki işgüzar phpNuke'un backslash'leri ve indentation'ı becerememesi sebebiyle çalışmaz... bakalım kurtulabilecekmiyiz:

a, b = 5,5 #multiple assignment diye birşey varken neden 2 satır yazayım ki...

import sys

not(a+b == 10 or sys.stdout.write("eşit değil "))) or sys.stdout.write("eşit ")

tamam... backslash'in gazabından kurtulamadık ama en azından indentation hatasından kurtulduk...
0
sametc
evet bu da bir kolaylık ;) aklıma gelmemişti ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

3.38 YTL'lik çeklerden birisi bulundu

cbc

Karlı bir İstanbul sabahı butch ile Taksim'de buluşup Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsüne indiğimiz gibi koridorda ilginç bir kağıt parçası ile karşılaştık. Meraka ve söze mahal bırakmadan görüntüleri haberin devamına iliştiriyorum.

Dil Üstadları ile Araç Ustaları: IDE Ayrımı

FZ

Geliştirici dünyası iki kampa ayrılmıştır. Bir kampta dil üstadları vardır, bu yazılımcılar yüksek seviyeli programlamadan -- birinci-sınıf fonksiyonlar, aşamalı programlama, AOP, MOP, kendi kendini sorgulama -- bahsederler. Araç ustaları ise tümleşik geliştirme ve hata ayıklama araçlarında ustadırlar, kod tamamlama, "refactoring", vs. Dil üstadları Emacs ya da VIM kullanır, bu tür editörler yeni dilleri denemek için daha uygundur. Araç ustaları ise Visual Studio, Eclipse, IntelliJ gibi IDE'leri kullanırlar.

Laszlo ve Groovy gibi yeni diller ya da AOP (Aspect Oriented Programming) gibi dil uzantıları genellikle öncelikli olarak metin-editörü tabanlı yazılım geliştirme ortamlarında ortaya çıkarlar ve ancak ondan bir süre sonra IDE dünyası bu tür desteklere kavuşur. Eğer dil ya da uzantı gerçekten başarılı ise araçlar da bunu desteklemeye başlar. Bu ayrımın tek sebebi araç geliştirmenin dil geliştirmekten zor olması değildir. Asıl mesele bir dile hakim olmak ile bir araç setine hakim olmanın çok farklı iki mantalite olmasıdır, belli bir ölçüye dek bunlar birbirlerini dışlayan alternatiflerdir. Acaba neden? İşte sebepleri...

Oliver Steele'nin The IDE Divide başlıklı makalesini tüm yazılım geliştiricilerin okumasında fayda var. (Not: Şöyle sağlam bir FM üyesi çıksa da bahsi geçen makaleyi Türk diline kazandırsa... hani yani küçük bir olasılık olsa da, belki diyorum, belki biri üstlenir, FM'ye bir katkıda bulunur...)

Port Tarayıcıların Tehlikeleri, Yöntemleri, Karşı Savunma Stratejileri

FZ

Bilindiği gibi internet üzerindeki cihazların birbirleriyle konuşmasını sağlayan protokol ailesi TCP/IP'dir. Bu protokol grubunu düşündüğünüzde, asla herkese açık bir ağ üzerinden gizli bilgiyi gönderilmek amacıyla tasarlanmadığını görülür. Tasarlandığı dönemde, her zaman iletişimin özel ve güvenli hatlar üzerinde olacağı düşünüldüğünden bu yönden her hangi bir geliştirme düşünülmemiştir.

Serbülent ``Nightwalker´´ Ünsal´ın bu çalışmasında, bu gerçeği en ustaca kullanan araçlardan biri, port tarayıcılar incelenmiştir. Ancak burada şunu belirtmek gerekir ki; konun çok geniş bir kapsamı olması sebebiyle makalede büyük ağların ve ana bilgisayarların değil, genel olarak son kullanıcıların ve kişisel sistemler ile küçük ağların bu tehdit karşısındaki durumları incelenmiştir.

Her Yönüyle PARDUS Kitabı Çıktı!

anonim

Pardus, Tübitak’ın desteği ile hayat bulan tamamen Türkçe bir GNU/Linux dağıtımıdır. Kullananların internet ortamında her türlü desteği bulduğu, kullanıcı dostu, ilk çıktığından bu yana bilgisayar kullanıcıları arasında hızla kullanılıp yaygınlaşan, ücretsiz bir işletim sistemidir. Bu kitapla, hiç GNU/Linux kullanmamış okuyucuları başlangıç seviyesinden alıp üst seviyelere getirmek amaç edinilmiştir

Tim O'Reilly tarafından yazılan bir açık kitabın hikayesi...

misafir

1987 yılında O'Reilly Networks'un kurucularından Tim O'Reilly, Dale Dougherty ile beraber "Unix Text Processing" adlı bir kitap yazarlar. Kitapta vi editörünün kullanımından awk programlama diline, hatta troff macrolarının nasıl yazılacağına kadar pek çok değerli bilgi vardır. Bir süre sonra kitap piyasadan kaldırılır.