A Byte of Python

0
roktas
OSnews sitesinde gezinirken gözüme ilişti. Komple boyutta yeni bir Python kitabı. Yazarının ifadesiyle Python belgelerinin listelendiği sayfada Guido van Rossum´ un Python tutoryalinden hemen sonra ikinci sırada yerini almış.

A Byte of Python

Görüşler

0
tongucyumruk
Kitabı ben de OSNews'te gördüm, indirdim ve aşağı yukarı yarısını şehir içi bir otobüs yolculuğunda okudum. Açıkçası o kadar da hoşuma gittiğini söyleyemem. Görebildiğim kadarıyla fazla detaylara, python'u python yapan inceliklere pek te değinilmemiş. Bana kalırsa kitap daha çok bugüne kadar şöyle böyle programlamayla uğraşmış, şu python'da neymiş diye merak eden insanlara hitap ediyor. Tbabii daha kitabı bitirmedim, umarım ilerleyen bölümlerde bu fikrim değişir. Açıkçası python öğrenmek isteyenler için ben şu üç kaynağı tavsiye edeceğim:

Programlamaya ilk defa başlayanlar için:
How To Think Like A Computer Scientist: Learning With Python [www.ibiblio.org]

Önceden Programlama bilgisi olup ta python öğrenmek isteyenler için:
Python Tutorial [www.python.org]

Python'a yeni başlayan veya Python bilip te Python'un fantastik özellikleri hakkında bilgisini genişletmek isteyenler için:

Dive Into Python [www.diveintopython.com]
0
tongucyumruk
oops... diveintopython.com değil, http://www.diveintopython.org olacaktı...
0
sametc
kitabı okudum :)

bende hala okuyorum ve pythonu iyi sekilde tanıtır.
evet fazla detaylara girmemiş mesela lambda fonksiyonundan bahsetmemiş oysa tadından yenmez :)) ama bu kitap pek bahsetmemiş sanırım :) ornek kod python.orgdan

print (lambda Ru,Ro,Iu,Io,IM,Sx,Sy:reduce(lambda x,y:x+y,map(lambda y,
Iu=Iu,Io=Io,Ru=Ru,Ro=Ro,Sy=Sy,L=lambda yc,Iu=Iu,Io=Io,Ru=Ru,Ro=Ro,i=IM,
Sx=Sx,Sy=Sy:reduce(lambda x,y:x+y,map(lambda x,xc=Ru,yc=yc,Ru=Ru,Ro=Ro,
i=i,Sx=Sx,F=lambda xc,yc,x,y,k,f=lambda xc,yc,x,y,k,f:(k=4.0) or 1+f(xc,yc,x*x-y*y+xc,2.0*x*y+yc,k-1,f):f(xc,yc,x,y,k,f):chr(
64+F(Ru+x*(Ro-Ru)/Sx,yc,0,0,i)),range(Sx))):L(Iu+y*(Io-Iu)/Sy),range(Sy
))))(-2.1, 0.7, -1.2, 1.2, 30, 80, 24)

I LOVE YOU PYTHON ...

not : bu kodu hala anlamaya calışıyorum :).
0
tongucyumruk
Bu kod doğrudan kopi peyst edince çalışmıyor... sanıyorum k=4.0 satırıyla ilgili bir problem. Sanırım kodun orjinali şu:

http://www.python.org/search/hypermail/python-1994q3/0362.html
0
sametc
kodu test etmedim ama bana cok fantastik geldi ;) ve buraya koydum guvendim o kadar python.org adamlarına calışmamış nasıl oluyor ;)..

0
sametc
kodu test etmedim ama bana cok fantastik geldi ;) ve buraya koydum guvendim o kadar python.org adamlarına calışmamış nasıl oluyor ;)..

0
mentat
if (bu kodu yazan eleman benimle ayni yerde calisiyorsa)
if(patronumsa)
yeni bir is aramaya baslarim, bulur bulmaz patronu doverim
else if (bana bagli bir calisansa) // hic boyle biri olmadi ya simdiye kadar o ayri..
doverim sonra kovarim
else if (benimle yanyana calisiyorsa)
doverim

python'a lafim yok, lambda'ya da, sadece bi an midem kalkti kodu gorunce, tutamadim kendimi. dili degil, programciyi dovmek lazim evire cevire bence..
0
tongucyumruk
Eğer kodu çalıştırıp çıktıyı gördüysen bence dövmek değil gidip takdir etmek lazım (kodu çalıştırmayanlar için ne olduğunu söyllemiyorum, süpriz olsun). Daha önemlisi amca burada çok önemli birşeyi ispatlamış: Çok ısrar ederseniz python'la da okunaksız kod yazabilirsiniz.
0
sametc
kodu ikinci kez test ettim ve calıştı :))

gercekten Python'a bir kez daha hayran oldum ;) calıştırın ve cıkan grafiğe bakın ;)surpriz

tongucyumruk'un dediği gibi "eger ısrar ederseniz okunaksız anlamsız kodlar yazabilirsiniz"

I LOVE YOU PYTHON ;)
0
sametc
simdi kimse benim kodumu gorupte python calışmaz :) bu yuzden yeni bir duzeltme yapayım..

if else dongulerinden ornek vereyim:
programlama dili bildiğinizi varsayıyorum ve baslıyorum..

a=5
b=5

if a+b == 10 : print "evet 10 yapar"
else : print "hayır 10 yapmaz"

:) ne kadar kolay değilmi;)
0
tongucyumruk
hmm.. ne yazıkki işgüzar phpNuke'un backslash'leri ve indentation'ı becerememesi sebebiyle çalışmaz... bakalım kurtulabilecekmiyiz:

a, b = 5,5 #multiple assignment diye birşey varken neden 2 satır yazayım ki...

import sys

not(a+b == 10 or sys.stdout.write("eşit değil "))) or sys.stdout.write("eşit ")

tamam... backslash'in gazabından kurtulamadık ama en azından indentation hatasından kurtulduk...
0
sametc
evet bu da bir kolaylık ;) aklıma gelmemişti ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

50 Sene Sonra Üniversite Olacak Mı? E-öğrenme Üstüne Serbest Bir Diyalog

FZ

Acaba sizce gelecek 50 sene içinde üniversiteler başta olmak üzere eğitim kurumları ve e-öğrenme nasıl şekillenecek? Bilgiye bakış açımız nasıl dönüşecek?

Bilgi biriktirme ve bunu sunmanın ötesine geçeceğimiz kesin. Günümüzde okul soru sormayı öğretmekten ziyade cevapları öğrenmeyi sağlayıcı bir rejime dönüşmüş durumda. Orta vadeli gelecek tahminlerimize göre, bilgi artık edinilmeye değer bir meta olarak görülmeyecek. Kolay elde edilen her şey toplumun gözünde değer yitirir ve aynı durum bilginin de başına gelecektir. Değer verilen şey güzel sorular olacak.

Unutmayın ki cevapların değeri düştükçe soruların değeri artar. Dolayısı ile insanları soru sormaya yöneltmek ve bunu sağlayacak türden soru sorabilme tekniklerini geliştirmek önemli olacaktır.

Yazının devamı buradan okunabilir.

Pozitif dergisinin Nisan sayısı çıktı

batasoy

4 gün gecikmeyle, 3. sayımız olan Nisan sayısını da çıkardık. Yaklaşık 200 sayfalık ve özgür yazılım ağırlıklı dergimizi umarız beğenirsiniz: www.pozitifpc.com

2008 Yılında E-Öğrenmeyi Şekillendirecek 9 Trend

FZ

Bill Brandon’ın Learning Solutions e-Magazine’de dün yayınlanan “Nine Trends That Will Shape e-Learning in 2008″ başlıklı makalesi bu sene e-öğrenim dünyasında etkili olacak yeni ve gelişmekte olan eğilimleri ele alıp önemli noktalara dikkat çekiyor [1].

Belgeler.org 1.3.2 ve GNU/Linux man Sayfaları

yalcink01

Ülkemizdeki, GNU/Linux ve Özgür Yazılım belgelendirme ve yerelleştirme projelerinden en iyilerinden birisi olan belgeler.org projesi yoluna emin adımlar ile devam ediyor. Site yeniden güncellendi ve 44 adet yeni man sayfası çevirisi eklendi. Daha önce FM ana sitede duyurduğumuz Bootdisk HOWTO çevirisi ve LinuX Sistem Yöneticisi Kılavuzu´nun güncellenmiş hali (sürüm 0.8) de siteye eklendi. Benim dikkatinizi çekmek istediğim nokta, kılavuz çevirilerinden ziyade, man sayfalarının durumudur.

Kadınları Linux Kullanmaya NASIL Teşvik Edersiniz ?

anonim

Adını Ruby kullanıcı kılavuzunu türkçeleştiren kişi olarak hatırladığımız Pınar Yanardağ, Kadınları Linux Kullanmaya NASIL Teşvik Edersiniz belgesinin çevirisini bitirmiş. Değerli editörümüz FZ'den önce davranarak bu güzel belgenin haberini vermiş ve Pınar hanıma çalışmalarında başarılar dilemiş olayım...