Emacs ile Oracle Sql*Plus ve sql-mode

0
zekzekus
İş yerinde yoğun olarak Oracle veritabanı ile çalışıyorum. Sorun tespit etmek için sorgular yazıyorum, PL/SQL ifadeleri çalıştırıyorum. Bu işlemleri en rahat yaptığım araç Oracle tarafından sağlanan Sql*Plus. Rahat dediğime bakmayın sade ve son derece hafif olan bu istemcinin insanı deli eden “özellikleri” var. En basitinden yazdığınız uzun bir SQL cümlesinin başında küçük bir hata yaptıysanız, imleci geri götüremiyorsunuz (henüz enter tuşuna basmamış olsanız da). Daha önce yazdığınız komutları listeleyen ve çabuk bir şekilde kullanmanıza olanak veren bir tarihçe (history) özelliği de yok. Emacs editörü (editör demek bir nevi haksızlık oluyor artık) her zaman olduğu gibi bu konuda da devreye giriyor.

Emacs ve sql-mode ile ilgili bilgi veren yazının devamı burada...

Görüşler

0
battalgazi
Viva Emacs!
0
FZ
Bir tür hayat kolaylaştırıcısı ;-)
0
battalgazi
Aynen! Bir hayat tarzi. Isvec cakisi. Bir felsefe.
0
Chaosopher
Oracle'nin bedava grafik database tool'u Oracle SQL Developer'ı da kullanabilirsiniz sqlplus kabusundan kurtulabilmek için.
0
zekzekus
emacs+sql-mode ile bahsi geçen kabus ortamı birazcık yumuşuyor :) Oracle Sql Developer programını da denedim. Toad programının sağladığı özelliklerin bir çoğunu sağlıyor. Güzel bir program. Toad için 2000 dolar civarında lisans ücreti ödemek istemeyenler için iyi bir alternatif olabilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Knoppix Rehberi

yuxel

Knoppix'e yeni başlayanlar için bir rehber : Knowing Knoppix.

GNU/Linux'un ne olduğundan, Knoppix'in ne olduğuna; açılış parametrelerinden, KDE'ye; yerel ağ kurulumundan, yazdırma işlemlerine kadar pek çok konuyu basit bir dille anlatan faydalı bir eser.

Editörün Notu: Knoppix ile ne kadar acayip şeylerin yapılabileceğini merak edenlere iki adres daha: Knoppix Hacks ve True Stories of Knoppix Rescues

Bilişim Sözlüğü Artık Bedava

FZ

Pusula YAYINCILIK tarafından kitap olarak yayınlanan ve büyük ilgi gören 17.000 terimlik İngilizce-Türkçe Ansiklopedik Bilişim Sözlüğü, Eylül 2005 itibariyle artık ücretsiz bir bilgisayar programı olarak yayında. Adresi: www.bilisimsozlugu.com

Açık Akademi Yayınlarından Yeni kitap:Linux Sistem Yönetimi

anonim

O'reilly yayınlarından Mart 2007'de çıkan Linux System Administration kitabı Açık Akademi yayınları tarafından Linux Sistem yönetimi(Gerçek Hayattaki Linux Problemlerine Çözümler) adıyla Türkçe'ye kazandırılmıştır.

Kod Kitabı: Eski Mısır'dan Kuantum Kriptolojisine Gizlilik Bilimi

SHiBuMi

"The Code Book: The Secret History of Codes and Code-Breaking" ya da Türkçe bulabileceğiniz ismiyle "Kod Kitabı: Eski Mısır'dan Kuantum Kriptolojisine Gizlilik Bilimi", bir bulmaca ve zeka oyunları yaratıcısı / yayıncısı olan ablam tarafından yaklaşık bir ay önce masama bırakıldığında, okunmak için bende fazla bir istek uyandırmamıştı. Tümü şifreleme ile ilgili 400 küsür sayfalık bir kitabın sıkıcı olmadan sonuna kadar okunabilirliğinin çok düşük olacağını düşünüyordum ama yanılmışım.

Hibernate Üzerine Bir Sunum

malkocoglu_2

Tüm zamanların en başarılı kalıcılık (persistence) aracı Hibernate hakkında şirket bünyesinde yaptığımız bir sunumu paylaşıyoruz. Sunum, Hibernate'in en temel özelliklerinden başlayarak sorgulama, önbellekleme, veri tabanı bağlantı havuzları gibi kavramları kapsamaktadır. Hibernate hakkında ek bir haber de, JBoss gurubunun, Hibernate projesine sponsor olmaya karar vermiş olmasıdır ve Hibernate kurucu elemanları artık JBoss şirketinde çalışmakta, açık yazılım ürünlerine verdikleri servis üzerinden para kazanmaktadırlar. İşte bir diğer açık yazılım başarı hikayesi!

Not: Bu sunum da Gnu Emacs ve LateX ile hazırlanmıştır. :) Latex kodlarından derlenmiş slaylatların animasyon ile birbirinden geçiş yapabilmesi hoşunuza gidebilir.

Powerpoint?

O da ne?