Şahsen diğer kitaplığı tercih ederim. Bu kitaplık neredeyse lisp kitaplarından ve bu işin felsefesiyle ilgili kitaplardan oluşuyor. Lisp programcıları dışındaki programcıları pek tatmin edeceğini sanmıyorum örneğin beni tatmin etmedi. Burdaki bir kaç kitabı diğer kitaplığa koyarsak bence müthiş bir kitaplık olur.
Karmaşık problemleri zekice yöntemlerle çözme departmanında çalıştırırım. Ne bileyim Java falan da kodlayabilir, o kitaplıktaki tüm kitapları hakkıyla hatmetmiş bir adam için çocuk oyuncağı. Yahut git filanca problemi daha kolay halletmemiz için bir domain specific language yaz derim. Ya da doğal dil arayüzü. Eğer o kitaplıktaki bazı kitapların içeriğine detaylı olarak bakarsanız abartmadığımı anlarsınız. Giriş seviyesi kitapları değil onlar.
Zeki ve "hacker" ruhlu kişilere her zaman yaptıracak işimiz olur ;-)
Hevesli gençlerin o kitaplığı hakikaten iyice bir incelemelerini tavsiye ederim. Gerçekten epey sağlam. İçinde O'Reilly ve Java kitapları yok diye üzülmesinler :)
Hayır, hayır o sayılmaz çünkü hiçkimsenin kullanmadığı Emacs denen antika editörle ilgili, üstelik de o editörün Lisp ile programlanması ile ilgili. Ciddi ve gerçek bir programcı bunlarla uğraşmaz çünkü bu tür bir şey yani işte Emacs, Emacs Lisp filan akademik çünkü. Daha da önemlisi Emacs konusu "enterprise" ve skeyleybıl bir konu değil. IT değil. Anlıyor musun beni. Dinozor, pis dinozor. Hayatın gerçeklerine dön. Entırprayz olmadığını söylemiş miydim? Cluster yapabiliyor musun sen Emacs ile? Cep telefonunda da çalışmıyor ki Emacs. O'Reilly de insan evladı, arada yapıyor böyle hatalar, olabilir, çok üzerine gitmeyin lütfen. Hem sonra senin ardından gelecek sıradan, ortalama programcılar alışabilecek mi o Emacs'a? Var mı ki onun dokümantasyonu. Allah bilir standart bir komiteden çıkmamıştır. Ölçeklenebilir de değildir. Hem sen ciddi, rantabl, prezentabl, harbi kodır bi adam olsan böyle kitap listesinin sonundaki kitapları keşfetmekle uğraşmazsın. Çok boş vaktin var galiba senin. Yazık sana. :)
Ciddi işler ve uğraşlar içerisinde olan insanların bunlara ayıracak zamanı olmaz. Yani oturup da kütüphaneyi web'e koymak, bunu blog'a eklemek, insanlara duyurmak vs.vs.
Zaten ben oradaki CV'ye bakarak konuştum sayın FZ'ciğim. En fazla 5 yıl tutunabilmiş bir yere. Yazdıklarını da biraz kaşıyınca dediğime geliyoruz.
Sen eğlenmene bak yine de. :)
Offfff!
Doğru söylüyorsun bence de. Adamın 200-300 programcının yeraldığı bir projede çalışmışlığı bile yok bu saate kadar.
Offff, IT için adam "en fazla beş yıl tutunabilmiş" dedi :) Şirketin o adamı tutamıyor olduğu aklına gelmiyor değil mi? Veya her bir yerden bir sonrakine çok daha iyi şartlarla geçmiş olabileceği?
Yanılıyorsun Sundance! Hesap yapmayı öğren önce! 400. Sihirli rakam bu. 400 yazılımcı. Yaz bunu bir kenara. Ayrıca o zavallı adam, evet o bir zavallı, en fazla 5 sene kalabilmiş. Adam gibi adam olsa şimdi o çalıştığı şirketleri satın almış olurdu. Hayır, hayır, pardon, orada en az 10 yıldır çalışıyor olurdu. Harbi delikanlı programcı olsa aslında emekli olmuş olurdu. Pardon, harbi "kodır" olsa mutlaka BSD ile ilgili bir şey yapıyor olurdu. Hayır Java. Evet Lisp. Yok yok... Hayır, hayır, roberto-s-mix gibi olurdu. Neyse işte, adamın işi gücü yok. Blog tutuyor filan. Abuk sabuk şeylerle uğraşıyor. Ciddi ve meşgul bir adam olsa işi ne, FM'ye haber mi olurdu. :)
Bu arada yazmayı unutmuşsunuz, programcı dediğin "genç" ve "bekar" olmalıdır. Evlenenleri programcılıktan anında emekli etmek lazımdır, çünkü onlar artık "iş adamı"dır, çoluk çocuklarını düşündükleri için yararlı ve verimli olamazlar ! 5 kat daha çok para da verilecek olsa, dikkafalı gençler programcı olarak tercih edilmeli diğerleri evinin yolunu tutmalıdır. Bundan sonra bunun mutlaka böyle olması gerektiği tartışılmalı gerisi de boşverilmelidir.
Not: Çoluk çocuğa babasının programcı olduğunu söylemeyin, sonra babası olduğuna inandıramazsınız adamcağızın.
IRC'de, forumlarda ya da günlük konuşmalarımızda iş gereği, haddinden fazla yabancı sözcük kullanıyoruz. Kurallara uygunluğundan vazgeçtim, galat-ı meşhura razıyken aramızda bütünlük oluşturmayı dahi başaramadığımızı görüyorum.
18 Sayfadan oluşan Linux34 El Kitabi isteyen Herkese Bedava olarak gönderilir.Konsol Komutları, mount işlemleri, kurtarma, kernel, network kartı tanımlaması konusunda bilgi içermektedir. Kargo ücreti alıcıya aittir.
Knoppix'e yeni başlayanlar için bir rehber : Knowing Knoppix.
GNU/Linux'un ne olduğundan, Knoppix'in ne olduğuna; açılış parametrelerinden, KDE'ye; yerel ağ kurulumundan, yazdırma işlemlerine kadar pek çok konuyu basit bir dille anlatan faydalı bir eser.
Programlararası bilgi göndermeğe yardımcı olan ileti kuyrukları (message queue) bilgi işlemcilerin elindeki önemli silahlardan biridir. Özellikle bilgi alışverişi yapan sistemler farklı amaçlarla, zamanlarda, ve programcılar tarafından kurulmuş sistemler olunca, bağlantıyı kurmak için ileti kuyrukları daha uygun oluyor. IBM MQ Series üzerinden anlattığımız bu konunun yararlı olacağını umuyoruz.
01/11/2003 tarihi itibari ile Linux Docementation Project 10. yılını devirdi. Matt Welsh tarafından ilk How-To /* Installation How-To*/nun yazılması ile başlayan ve bugün 14 ayrı dilde 450 den fazla yazara sahip olan LDP bugün için Linux ve Açık Kaynak yazılımlarına kılavuz sağlama konusunda ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Eh ne dileyim Nice Mutlu Yıllara!