Başka Bir Programcının Kitaplığı

0
FZ

Görüşler

0
dfix
Şahsen diğer kitaplığı tercih ederim. Bu kitaplık neredeyse lisp kitaplarından ve bu işin felsefesiyle ilgili kitaplardan oluşuyor. Lisp programcıları dışındaki programcıları pek tatmin edeceğini sanmıyorum örneğin beni tatmin etmedi. Burdaki bir kaç kitabı diğer kitaplığa koyarsak bence müthiş bir kitaplık olur.
0
FZ
Şöyle diyeyim: Bu kitaplıktakı kitapları okudum gayet de iyi anladım diyen bir adam gelse, gözü kapalı işe alırım.
0
dfix
İşe aldığınız adamı hangi bölümde çalıştırısınız? Program geliştirme mi? Arge mi? Testing mi? vs..
0
FZ
Karmaşık problemleri zekice yöntemlerle çözme departmanında çalıştırırım. Ne bileyim Java falan da kodlayabilir, o kitaplıktaki tüm kitapları hakkıyla hatmetmiş bir adam için çocuk oyuncağı. Yahut git filanca problemi daha kolay halletmemiz için bir domain specific language yaz derim. Ya da doğal dil arayüzü. Eğer o kitaplıktaki bazı kitapların içeriğine detaylı olarak bakarsanız abartmadığımı anlarsınız. Giriş seviyesi kitapları değil onlar.
0
dfix
Böyle bir sorununuz ve eleman sıkıntınız varsa bencede ideal bir çözüm.
0
FZ
Zeki ve "hacker" ruhlu kişilere her zaman yaptıracak işimiz olur ;-)

Hevesli gençlerin o kitaplığı hakikaten iyice bir incelemelerini tavsiye ederim. Gerçekten epey sağlam. İçinde O'Reilly ve Java kitapları yok diye üzülmesinler :)
0
Ragnor
En alt raflarda görmüştüm sanki bir O'Reilly kitabı :).
0
FZ
Hayır, hayır o sayılmaz çünkü hiçkimsenin kullanmadığı Emacs denen antika editörle ilgili, üstelik de o editörün Lisp ile programlanması ile ilgili. Ciddi ve gerçek bir programcı bunlarla uğraşmaz çünkü bu tür bir şey yani işte Emacs, Emacs Lisp filan akademik çünkü. Daha da önemlisi Emacs konusu "enterprise" ve skeyleybıl bir konu değil. IT değil. Anlıyor musun beni. Dinozor, pis dinozor. Hayatın gerçeklerine dön. Entırprayz olmadığını söylemiş miydim? Cluster yapabiliyor musun sen Emacs ile? Cep telefonunda da çalışmıyor ki Emacs. O'Reilly de insan evladı, arada yapıyor böyle hatalar, olabilir, çok üzerine gitmeyin lütfen. Hem sonra senin ardından gelecek sıradan, ortalama programcılar alışabilecek mi o Emacs'a? Var mı ki onun dokümantasyonu. Allah bilir standart bir komiteden çıkmamıştır. Ölçeklenebilir de değildir. Hem sen ciddi, rantabl, prezentabl, harbi kodır bi adam olsan böyle kitap listesinin sonundaki kitapları keşfetmekle uğraşmazsın. Çok boş vaktin var galiba senin. Yazık sana. :)
0
ttk
"Ne iş olsa yaparım abi" departmanında :)
0
robertosmix
Ciddi işler ve uğraşlar içerisinde olan insanların bunlara ayıracak zamanı olmaz. Yani oturup da kütüphaneyi web'e koymak, bunu blog'a eklemek, insanlara duyurmak vs.vs.
0
FZ
Sen de olmasan, nasıl eğleneceğiz bilmem :)

Evet, tabii, söz konusu adam hiç ciddi işlerle uğraşmayan, geyik biri :)

FM'ye yazanlar arasında da dünya çapında iş güç yapan insanlar yoktur elbette. Ciddi olsalar burada işleri ne, değil mi canım :)
0
robertosmix
Zaten ben oradaki CV'ye bakarak konuştum sayın FZ'ciğim. En fazla 5 yıl tutunabilmiş bir yere. Yazdıklarını da biraz kaşıyınca dediğime geliyoruz. Sen eğlenmene bak yine de. :)
0
sundance
Offfff! Doğru söylüyorsun bence de. Adamın 200-300 programcının yeraldığı bir projede çalışmışlığı bile yok bu saate kadar. Offff, IT için adam "en fazla beş yıl tutunabilmiş" dedi :) Şirketin o adamı tutamıyor olduğu aklına gelmiyor değil mi? Veya her bir yerden bir sonrakine çok daha iyi şartlarla geçmiş olabileceği?
0
FZ
Yanılıyorsun Sundance! Hesap yapmayı öğren önce! 400. Sihirli rakam bu. 400 yazılımcı. Yaz bunu bir kenara. Ayrıca o zavallı adam, evet o bir zavallı, en fazla 5 sene kalabilmiş. Adam gibi adam olsa şimdi o çalıştığı şirketleri satın almış olurdu. Hayır, hayır, pardon, orada en az 10 yıldır çalışıyor olurdu. Harbi delikanlı programcı olsa aslında emekli olmuş olurdu. Pardon, harbi "kodır" olsa mutlaka BSD ile ilgili bir şey yapıyor olurdu. Hayır Java. Evet Lisp. Yok yok... Hayır, hayır, roberto-s-mix gibi olurdu. Neyse işte, adamın işi gücü yok. Blog tutuyor filan. Abuk sabuk şeylerle uğraşıyor. Ciddi ve meşgul bir adam olsa işi ne, FM'ye haber mi olurdu. :)
0
ttk
"FM : The bosh gezens's bosh kalfas meeting place" mi yani ? :)
0
ttk
Bu arada yazmayı unutmuşsunuz, programcı dediğin "genç" ve "bekar" olmalıdır. Evlenenleri programcılıktan anında emekli etmek lazımdır, çünkü onlar artık "iş adamı"dır, çoluk çocuklarını düşündükleri için yararlı ve verimli olamazlar ! 5 kat daha çok para da verilecek olsa, dikkafalı gençler programcı olarak tercih edilmeli diğerleri evinin yolunu tutmalıdır. Bundan sonra bunun mutlaka böyle olması gerektiği tartışılmalı gerisi de boşverilmelidir.

Not: Çoluk çocuğa babasının programcı olduğunu söylemeyin, sonra babası olduğuna inandıramazsınız adamcağızın.
0
robertosmix
Bence ciddi biri değil.. zorlamı kardeşim?! Hayır ciddi olduğunu düşünürsem ne değişecek, onu merak ediyorum.
0
zentoo
Rüya gibi bir şirkette bile 5 hafta sonunda gaz döküp şirketi yakmak istemeyecek bir adama ağzıyla kuş tutsa ona dönüp bir daha bakılmaz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-bergi Şubat 2009 Sayısı Okuyucularını Selamlar

ilke444

Yeni yıla çok güzel bir başlangıç yapan aylık bilgisayar bilimi ve özgür yazılım derginiz e-bergi, Şubat 2009 sayısıyla da yine çok konuşulacak.

Kitap Eleştirisi: Adım Adım LaTeX

FZ

Biz bilgisayarcılar için genellikle pek kaynak sıkıntısı yoktur, hemen hemen her türlü konuda diğer bilgisayarcılardan, USENET'ten, Google'dan, vs. kolayca bilgi edinebilir ve bunları pratik olarak uygulayabiliriz. Bununla birlikte bir konuya yeni başlayan birine derli toplu, sistematik olarak konuyu anlatan bir kitabın değeri ve pedagojik önemi tartışılmaz.

Adım Adım LATEX isimli kitap da yukarıdaki sebeplerden ötürü LaTeX konusunda önemli bir boşluğu dolduran belki de ilk ve tek Türkçe kaynak. Prof. Dr. Abdugafur Rahimov ve Orhan Kesemen tarafından yazılmış ve 2004 yılında kitabevlerinde satışa sunulmuş Adım Adım LaTeX kitabı, LaTeX isimli kaliteli belge oluşturma sistemine dair gerekli hemen hemen tüm bilgileri içeriyor. Kitabın ve LaTeX'in sadece matematikçilere ya da bilgisayarcılara hitap ettiğini düşünenler varsa, bu önyargılarını şimdiden silmelerinde fayda var. Psikolojiden, felsefeye, işletmeden hukuğa kadar, herhangi bir konuda ödev yazan, makale hazırlaması gereken ya da profesyonel görünümlü bitirme ödevi, yüksek lisans tezi, doktora tezi, kitap vs. yazmak isteyenlere bu kitabı rahatlıkla önerebilirim başucu kaynağı olarak.

Yeni nesil versiyonlama sistemleri - Subversion

anonim

Büyük olsun küçük olsun tüm şirketlerde, şirket içerisindeki dökümanların akışının ve arşivlenmesinin kontrolü için kullanılan bir sistem vardır. Subversion bu sistemlerden biridir.

Bu amaçla kullanılan bilgisayar programlarına en çok yazılım şirketlerinde rastalanmaktadır. Çünkü yazılımcılar gün içinde sürekli kodlarda ufak değişiklikler yapmaktadırlar. Gerektiğinde dosyaları eski tarihteki versiyonlarına geri döndürmektedirler. Bunları yaparken diğer yazılımcıların etkilenmemesi gerekmektedir. İşte bu anda devreye giren bu programlar bir dosya üzerinde farklı kullanıcılar tarafından aynı anda yapılan değişikliklerin birbirini yok etmesini engeller.

Makalenin tamanını http://www.riskturk.com/obje7/yayin_subversion_1.php adresinden okuyabilirsiniz.

Linux´da Bellek Yönetimi Başlangıcı

FZ

Bora Şahin arkadaşımızın Linux'da Bellek Yönetimi Başlangıcı başlıklı detaylı ve özgün makalesi "kernel hacking" ve genel olarak sistem programlama ile ilgilenen okuyucularımızın hizmetine sunulmuştur.

Her Yönüyle PARDUS Kitabı Çıktı!

anonim

Pardus, Tübitak’ın desteği ile hayat bulan tamamen Türkçe bir GNU/Linux dağıtımıdır. Kullananların internet ortamında her türlü desteği bulduğu, kullanıcı dostu, ilk çıktığından bu yana bilgisayar kullanıcıları arasında hızla kullanılıp yaygınlaşan, ücretsiz bir işletim sistemidir. Bu kitapla, hiç GNU/Linux kullanmamış okuyucuları başlangıç seviyesinden alıp üst seviyelere getirmek amaç edinilmiştir