Başka Bir Programcının Kitaplığı

0
FZ

Görüşler

0
dfix
Şahsen diğer kitaplığı tercih ederim. Bu kitaplık neredeyse lisp kitaplarından ve bu işin felsefesiyle ilgili kitaplardan oluşuyor. Lisp programcıları dışındaki programcıları pek tatmin edeceğini sanmıyorum örneğin beni tatmin etmedi. Burdaki bir kaç kitabı diğer kitaplığa koyarsak bence müthiş bir kitaplık olur.
0
FZ
Şöyle diyeyim: Bu kitaplıktakı kitapları okudum gayet de iyi anladım diyen bir adam gelse, gözü kapalı işe alırım.
0
dfix
İşe aldığınız adamı hangi bölümde çalıştırısınız? Program geliştirme mi? Arge mi? Testing mi? vs..
0
FZ
Karmaşık problemleri zekice yöntemlerle çözme departmanında çalıştırırım. Ne bileyim Java falan da kodlayabilir, o kitaplıktaki tüm kitapları hakkıyla hatmetmiş bir adam için çocuk oyuncağı. Yahut git filanca problemi daha kolay halletmemiz için bir domain specific language yaz derim. Ya da doğal dil arayüzü. Eğer o kitaplıktaki bazı kitapların içeriğine detaylı olarak bakarsanız abartmadığımı anlarsınız. Giriş seviyesi kitapları değil onlar.
0
dfix
Böyle bir sorununuz ve eleman sıkıntınız varsa bencede ideal bir çözüm.
0
FZ
Zeki ve "hacker" ruhlu kişilere her zaman yaptıracak işimiz olur ;-)

Hevesli gençlerin o kitaplığı hakikaten iyice bir incelemelerini tavsiye ederim. Gerçekten epey sağlam. İçinde O'Reilly ve Java kitapları yok diye üzülmesinler :)
0
Ragnor
En alt raflarda görmüştüm sanki bir O'Reilly kitabı :).
0
FZ
Hayır, hayır o sayılmaz çünkü hiçkimsenin kullanmadığı Emacs denen antika editörle ilgili, üstelik de o editörün Lisp ile programlanması ile ilgili. Ciddi ve gerçek bir programcı bunlarla uğraşmaz çünkü bu tür bir şey yani işte Emacs, Emacs Lisp filan akademik çünkü. Daha da önemlisi Emacs konusu "enterprise" ve skeyleybıl bir konu değil. IT değil. Anlıyor musun beni. Dinozor, pis dinozor. Hayatın gerçeklerine dön. Entırprayz olmadığını söylemiş miydim? Cluster yapabiliyor musun sen Emacs ile? Cep telefonunda da çalışmıyor ki Emacs. O'Reilly de insan evladı, arada yapıyor böyle hatalar, olabilir, çok üzerine gitmeyin lütfen. Hem sonra senin ardından gelecek sıradan, ortalama programcılar alışabilecek mi o Emacs'a? Var mı ki onun dokümantasyonu. Allah bilir standart bir komiteden çıkmamıştır. Ölçeklenebilir de değildir. Hem sen ciddi, rantabl, prezentabl, harbi kodır bi adam olsan böyle kitap listesinin sonundaki kitapları keşfetmekle uğraşmazsın. Çok boş vaktin var galiba senin. Yazık sana. :)
0
ttk
"Ne iş olsa yaparım abi" departmanında :)
0
robertosmix
Ciddi işler ve uğraşlar içerisinde olan insanların bunlara ayıracak zamanı olmaz. Yani oturup da kütüphaneyi web'e koymak, bunu blog'a eklemek, insanlara duyurmak vs.vs.
0
FZ
Sen de olmasan, nasıl eğleneceğiz bilmem :)

Evet, tabii, söz konusu adam hiç ciddi işlerle uğraşmayan, geyik biri :)

FM'ye yazanlar arasında da dünya çapında iş güç yapan insanlar yoktur elbette. Ciddi olsalar burada işleri ne, değil mi canım :)
0
robertosmix
Zaten ben oradaki CV'ye bakarak konuştum sayın FZ'ciğim. En fazla 5 yıl tutunabilmiş bir yere. Yazdıklarını da biraz kaşıyınca dediğime geliyoruz. Sen eğlenmene bak yine de. :)
0
sundance
Offfff! Doğru söylüyorsun bence de. Adamın 200-300 programcının yeraldığı bir projede çalışmışlığı bile yok bu saate kadar. Offff, IT için adam "en fazla beş yıl tutunabilmiş" dedi :) Şirketin o adamı tutamıyor olduğu aklına gelmiyor değil mi? Veya her bir yerden bir sonrakine çok daha iyi şartlarla geçmiş olabileceği?
0
FZ
Yanılıyorsun Sundance! Hesap yapmayı öğren önce! 400. Sihirli rakam bu. 400 yazılımcı. Yaz bunu bir kenara. Ayrıca o zavallı adam, evet o bir zavallı, en fazla 5 sene kalabilmiş. Adam gibi adam olsa şimdi o çalıştığı şirketleri satın almış olurdu. Hayır, hayır, pardon, orada en az 10 yıldır çalışıyor olurdu. Harbi delikanlı programcı olsa aslında emekli olmuş olurdu. Pardon, harbi "kodır" olsa mutlaka BSD ile ilgili bir şey yapıyor olurdu. Hayır Java. Evet Lisp. Yok yok... Hayır, hayır, roberto-s-mix gibi olurdu. Neyse işte, adamın işi gücü yok. Blog tutuyor filan. Abuk sabuk şeylerle uğraşıyor. Ciddi ve meşgul bir adam olsa işi ne, FM'ye haber mi olurdu. :)
0
ttk
"FM : The bosh gezens's bosh kalfas meeting place" mi yani ? :)
0
ttk
Bu arada yazmayı unutmuşsunuz, programcı dediğin "genç" ve "bekar" olmalıdır. Evlenenleri programcılıktan anında emekli etmek lazımdır, çünkü onlar artık "iş adamı"dır, çoluk çocuklarını düşündükleri için yararlı ve verimli olamazlar ! 5 kat daha çok para da verilecek olsa, dikkafalı gençler programcı olarak tercih edilmeli diğerleri evinin yolunu tutmalıdır. Bundan sonra bunun mutlaka böyle olması gerektiği tartışılmalı gerisi de boşverilmelidir.

Not: Çoluk çocuğa babasının programcı olduğunu söylemeyin, sonra babası olduğuna inandıramazsınız adamcağızın.
0
robertosmix
Bence ciddi biri değil.. zorlamı kardeşim?! Hayır ciddi olduğunu düşünürsem ne değişecek, onu merak ediyorum.
0
zentoo
Rüya gibi bir şirkette bile 5 hafta sonunda gaz döküp şirketi yakmak istemeyecek bir adama ağzıyla kuş tutsa ona dönüp bir daha bakılmaz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gutenberg Projesi Artık Sesli

melitical

1971 'den beri devam eden Gutenberg Projesi dahilinde artık sesli kitaplar da var. Farklı dillerde sesli kitaplar ücretsiz olarak dinlenebilecek.

Emacs ile Oracle Sql*Plus ve sql-mode

zekzekus

İş yerinde yoğun olarak Oracle veritabanı ile çalışıyorum. Sorun tespit etmek için sorgular yazıyorum, PL/SQL ifadeleri çalıştırıyorum. Bu işlemleri en rahat yaptığım araç Oracle tarafından sağlanan Sql*Plus. Rahat dediğime bakmayın sade ve son derece hafif olan bu istemcinin insanı deli eden “özellikleri” var. En basitinden yazdığınız uzun bir SQL cümlesinin başında küçük bir hata yaptıysanız, imleci geri götüremiyorsunuz (henüz enter tuşuna basmamış olsanız da). Daha önce yazdığınız komutları listeleyen ve çabuk bir şekilde kullanmanıza olanak veren bir tarihçe (history) özelliği de yok. Emacs editörü (editör demek bir nevi haksızlık oluyor artık) her zaman olduğu gibi bu konuda da devreye giriyor.

Emacs ve sql-mode ile ilgili bilgi veren yazının devamı burada...

belgeler.org 1.3.1

yalcink01

belgeler.org sitesi güncellendi. Man sayfaları çevirilerine http://www.belgeler.org/man/manpages.html adresinden erişebilirsiniz. Sisteminize kurmak için gerekli paketleri http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=61526 adresinden elde edebilirsiniz. Dağıtımlar içinden çıkacak Türkçe kılavuz sayfaları dileğiyle.

Buffer Overflows

anonim

Buffer overflowlar hakkında güzel bir döküman uzun olmakla beraber sıkılmayacağınızı tahmin ediyorum :)

http://www.enseirb.fr/~glaume/bof/report.html

Linux Açılış Disketi NASIL

yalcink01

Hep hayalini kurduğum şey, kendi başıma imal ettiğim bir işletim sistemi idi. Baktım ki bu iş oldukça uzun bir zamana mal olacak, ben de hayalimi güncelledim ve kendi birleştirdiğim bir işletim sistemi yapmaya karar verdim. Hani legolar var ya onun gibi bir şey işte. Eh, Linux çekirdeği artı GNU araçları ve bilumum özgür yazılım etrafta cirit atıyor:) Al parçaları birleştirmeye başla dedim ama işte orada tıkandım kaldım. Parçaları bulmak kolay ama bir GNU/Linux İşletim Sistemi nasıl çalışır, temel parçalar nelerdir, kim kimi tetikliyor, kimin eli kimin cebinde konuları biraz karışık. Demokraside çare tükenmez deyip kendi yol planımı yaptım ve işe başladım: Öncelikle "bu sistem nasıl açılır, temel parçalar ve ana hatlar nelerdir?" sorununun yanıtını bulabilmek amacı ile The Linux Bootdisk HOWTO kılavuzunu hatim eyledik. Sırada Çekirdek Çitleme Kılavuzu (tldp tarafından şu an güncelleniyor) ve The Pocket Linux kılavuzu var.

Linux Açılış Disketi NASIL kılavuzu; bir açılış disketi yapımını anlatmakla birlikte -ki bu işin çok daha kolay bir yöntemi de mevcuttur:mkbootdisk- sistemin ilk ateşlemesini ve bu sistemin çalışması için gereken temel araçları açıklaması yönünden bence oldukça önemli bir başlangıç noktasını oluşturmakta. İyi bir başlangıç olmakla birlikte, sistem temellerini anlayabilmek için tek başına yeterli olmasını beklemeyin. Zaten kılavuzun ana hedefi de bu değil. Adı üstünde: açılış disketi nasıl yapılır, onu anlatıyor :)

Her halükarda okunması gereken ve Linux öğrenmeye çalışan benim gibiler için, uygulanması gereken bir kılavuz. Init'in ne olduğunu anlamadan önce, init'in herşeyin atası olduğunu anlamak gerekir, öyle değil mi?

http://www.geocities.com/yalcink01/bootdisk-howto/index.html adresinden belgeye ulaşabilirsiniz. Her zaman olduğu gibi: her türlü geribeslemeye kapımız açıktır