Visual Studio Zihninizi Çürütür Mü?

0
FZ
Yaklaşık 30 yıldır program yazan ve Microsoft Windows programlama kitapları ile saygı duyulan isimler arasında yer alan Charles Petzold'un son makalelerinden Does Visual Studio Rot the Mind? Ruminations on the Psychology and Aesthetics of Coding son zamanlarda okuduğum en güzel yazılardan biri.

Petzold, kullanılan araçların insan düşüncesini inceden inceye nasıl şekillendirdiğine dair mükemmel örnekler vermekle kalmıyor, aynı zamanda konuyu tarihsel bir bakışla da değerlendirip çarpıcı tespitlerde bulunuyor. Sadece Microsoft kullananların, sadece C++ ya da C# kodlayanların değil, GNU/Linux, Java ve VS.NET haricinde IDEler kullananların da okumasında fayda olan bir yazı.

Görüşler

0
roktas
Çok doğru tahlillerle dolu önemli bir konuşma bu, finali çok etkileyici buldum doğrusu:

Even after this preliminary process, there’s still coding to do, but there’s no APIs, there’s no classes, there’s no properties, there’s no forms, there’s no controls, there’s no event handlers, and there’s definitely no Visual Studio. It’s just me and the code, and for awhile, I feel like a real programmer again.

Microsoft'ta Petzold gibi eski tüfeklerin sayısı hızla azalıyor. Raymond Chen çoktan terketti gitti.

P.S. PowerPoint'le ilgili kısımlar için aklıma hemen Peter Norvig'in Gettysburg yazısı geldi.

0
FZ
O son kısım ağlattı beni zaten.

Yazıdan dikkatimi çeken kısımlar:

It is very common for us to say about a piece of consumer technology that “we didn’t know how much we needed it until we had it,” and much of this technology seems targeted not to satisfy a particular need, but to get us hooked on something else we never knew we needed; not to make our lives better, but to tempt us with another designer drug. “I can’t live without my ___________” and you can fill in the blank. This week, I think, it’s the video iPod.

Twenty years ago, in November 1985, Windows 1.0 debuted with approximately 400 documented function calls.5 Ten years later, Windows 95 had well over a thousand.6

Today we are ready for the official release of the .NET Framework 2.0. Tabulating only MSCORLIB.DLL and those assemblies that begin with word System, we have over 5,000 public classes that include over 45,000 public methods and 15,000 public properties, not counting those methods and properties that are inherited and not overridden.

For example, suppose you’re typing some code and you decide you need a variable named id, and instead of defining it first, you start typing a statement that begins with id and a space. I always type a space between my variable and the equals sign. Because id is not defined anywhere, IntelliSense will find something that begins with those two letters that is syntactically correct in accordance with the references, namespaces, and context of your code. In my particular case, IntelliSense decided that I really wanted to define a variable of interface type IDataGridColumnStyleEditingNotificationService, an interface I’ve never had occasion to use.

Not only does Visual Studio try to complete code we’re typing, but for many years now, Visual Studio has wanted to generate code for us. If we select a new project type of Windows Application, for example, and give it a name and location on a local drive, Visual Studio generates sufficient code so that this project is immediately compilable and runable.

Somehow, we have been persuaded that this is the proper way to program. I don’t know why. Personally, I find starting a program with an empty source code file to be very enjoyable. I like typing the preliminaries and then the main function or the Main method. The time when I can really use some help is not when I’m starting a program, but when I’m trying to finish it. Where is Visual Studio then?
0
kesken
su siralar linuxta yazdigim c kodunu windows'a gecirmeye calisiyorum.
qemu uzerine bir windows kurdum actim, kendimi komut satirini acmis explorer.exe yazmaya calisirken buldum.
neyse sonra kurdum cygwin'imi gcc'mi xemac'imi basladim calismaya. bir iki ornek kod derleyim dedim gcc'yi denemek icin, headerlarda windows.h'i gorur gormez, istemsiz bir sekilde, ilk hareketim `locate windows.h` oldu.

hayatimda visual studio ile gecirdigim sure gcc ile gecirdigim sureden cok daha fazladir ama sunu farkettim gcc ile gecirdigim kisa sure dusunme bicimimi oldukca degistirmis.
eskiden hic umrumda olmazdi MFC icin ne yaratilmis ne headerler kullanilmis, ben exe calisiyor mu ona bakardim.

programcinin gercek dostu makefile diyorum, baska birsey demiyorum :)
0
mascix
işle keyifi karıştırmamak lazım amcanın yazdığı üzre o da keyif için girmiş olaya :) asp.net ile çalışan bi web sitesi yazarken notpad kullanmak ne kadar mantıklı ve size kazanç sağlayan bi ortam olur. bide kernele module yazarken veya ufak bi soru çözerken vs.net ne kadar kafanızı karıştırabilir. "It’s just me and the code, and for awhile, I feel like a real programmer again." its all in your head. and you can control it ;)
0
FZ
ASP.NET yazarken VS.NET kullanmayın mı diyor yazıda? Notepad mi kullanın diyor ASP.NET için ya da Win Forms uygulamaları için?

O yazıdan çıkaracağımız ders bu mudur?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür Kitapların Bulunduğu Bir Site

boreas

Programlama, işletim sistemleri, oyun programlama, imaj işleme gibi farklı konularda paylaşımı serbest bırakılmış dokümanların toplandığı bir site: http://www.freetechbooks.com

3.38 YTL'lik çeklerden birisi bulundu

cbc

Karlı bir İstanbul sabahı butch ile Taksim'de buluşup Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsüne indiğimiz gibi koridorda ilginç bir kağıt parçası ile karşılaştık. Meraka ve söze mahal bırakmadan görüntüleri haberin devamına iliştiriyorum.

Mayıs 2009 Sayısı ile e-Bergi sizlerle

ilke444

Aylık bilgisayar bilimi ve özgür yazılım derginiz e-bergi, Mayıs 2009 sayısında sizlere yine dopdolu bir içerik sunuyor.

Yazılımbilim - 1. Bölüm

malkocoglu

Teorik yazılımbilim, günümüzdeki bilgisayarların soyut temelini oluştuyor. Bu alanda isimleri tanıdık gelen Turing, Church gibi kimseler olduğu gibi, diğer alanlardan bilim adamları mevcuttur, mesela Kurt Gödel. Tarihçesi belki de ünlü matematikçi Hilbert'in 1900 yılında bir beyan ettiği "açık problemler"'den 10'cusuna kadar giden yazılımbilim, bir problemin çözülebilirliğini ispat etmek için algoritmanın ne olduğundan başlayarak, bazı algoritmaların çözülemeyeceğini bulmak ile devam etti, ve nihai olarak günümuz donanımının altyapısını hazırlayarak önemli bir alan olarak kendini ispat etti.

Özgür Yazılım, Özgür Toplum: Richard M. Stallman'ın Seçme Yazıları

hcg

Richard Stallman'ın denemelerinden oluşan Free Software, Free Society: Selected Essays of Richard M. Stallman adlı kitabın çevirisi olan "Özgür Yazılım, Özgür Toplum: Richard M. Stallman'ın Seçme Yazıları" adlı kitap TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası tarafından yayınlandı.