Visual Studio Zihninizi Çürütür Mü?

0
FZ
Yaklaşık 30 yıldır program yazan ve Microsoft Windows programlama kitapları ile saygı duyulan isimler arasında yer alan Charles Petzold'un son makalelerinden Does Visual Studio Rot the Mind? Ruminations on the Psychology and Aesthetics of Coding son zamanlarda okuduğum en güzel yazılardan biri.

Petzold, kullanılan araçların insan düşüncesini inceden inceye nasıl şekillendirdiğine dair mükemmel örnekler vermekle kalmıyor, aynı zamanda konuyu tarihsel bir bakışla da değerlendirip çarpıcı tespitlerde bulunuyor. Sadece Microsoft kullananların, sadece C++ ya da C# kodlayanların değil, GNU/Linux, Java ve VS.NET haricinde IDEler kullananların da okumasında fayda olan bir yazı.

Görüşler

0
roktas
Çok doğru tahlillerle dolu önemli bir konuşma bu, finali çok etkileyici buldum doğrusu:

Even after this preliminary process, there’s still coding to do, but there’s no APIs, there’s no classes, there’s no properties, there’s no forms, there’s no controls, there’s no event handlers, and there’s definitely no Visual Studio. It’s just me and the code, and for awhile, I feel like a real programmer again.

Microsoft'ta Petzold gibi eski tüfeklerin sayısı hızla azalıyor. Raymond Chen çoktan terketti gitti.

P.S. PowerPoint'le ilgili kısımlar için aklıma hemen Peter Norvig'in Gettysburg yazısı geldi.

0
FZ
O son kısım ağlattı beni zaten.

Yazıdan dikkatimi çeken kısımlar:

It is very common for us to say about a piece of consumer technology that “we didn’t know how much we needed it until we had it,” and much of this technology seems targeted not to satisfy a particular need, but to get us hooked on something else we never knew we needed; not to make our lives better, but to tempt us with another designer drug. “I can’t live without my ___________” and you can fill in the blank. This week, I think, it’s the video iPod.

Twenty years ago, in November 1985, Windows 1.0 debuted with approximately 400 documented function calls.5 Ten years later, Windows 95 had well over a thousand.6

Today we are ready for the official release of the .NET Framework 2.0. Tabulating only MSCORLIB.DLL and those assemblies that begin with word System, we have over 5,000 public classes that include over 45,000 public methods and 15,000 public properties, not counting those methods and properties that are inherited and not overridden.

For example, suppose you’re typing some code and you decide you need a variable named id, and instead of defining it first, you start typing a statement that begins with id and a space. I always type a space between my variable and the equals sign. Because id is not defined anywhere, IntelliSense will find something that begins with those two letters that is syntactically correct in accordance with the references, namespaces, and context of your code. In my particular case, IntelliSense decided that I really wanted to define a variable of interface type IDataGridColumnStyleEditingNotificationService, an interface I’ve never had occasion to use.

Not only does Visual Studio try to complete code we’re typing, but for many years now, Visual Studio has wanted to generate code for us. If we select a new project type of Windows Application, for example, and give it a name and location on a local drive, Visual Studio generates sufficient code so that this project is immediately compilable and runable.

Somehow, we have been persuaded that this is the proper way to program. I don’t know why. Personally, I find starting a program with an empty source code file to be very enjoyable. I like typing the preliminaries and then the main function or the Main method. The time when I can really use some help is not when I’m starting a program, but when I’m trying to finish it. Where is Visual Studio then?
0
kesken
su siralar linuxta yazdigim c kodunu windows'a gecirmeye calisiyorum.
qemu uzerine bir windows kurdum actim, kendimi komut satirini acmis explorer.exe yazmaya calisirken buldum.
neyse sonra kurdum cygwin'imi gcc'mi xemac'imi basladim calismaya. bir iki ornek kod derleyim dedim gcc'yi denemek icin, headerlarda windows.h'i gorur gormez, istemsiz bir sekilde, ilk hareketim `locate windows.h` oldu.

hayatimda visual studio ile gecirdigim sure gcc ile gecirdigim sureden cok daha fazladir ama sunu farkettim gcc ile gecirdigim kisa sure dusunme bicimimi oldukca degistirmis.
eskiden hic umrumda olmazdi MFC icin ne yaratilmis ne headerler kullanilmis, ben exe calisiyor mu ona bakardim.

programcinin gercek dostu makefile diyorum, baska birsey demiyorum :)
0
mascix
işle keyifi karıştırmamak lazım amcanın yazdığı üzre o da keyif için girmiş olaya :) asp.net ile çalışan bi web sitesi yazarken notpad kullanmak ne kadar mantıklı ve size kazanç sağlayan bi ortam olur. bide kernele module yazarken veya ufak bi soru çözerken vs.net ne kadar kafanızı karıştırabilir. "It’s just me and the code, and for awhile, I feel like a real programmer again." its all in your head. and you can control it ;)
0
FZ
ASP.NET yazarken VS.NET kullanmayın mı diyor yazıda? Notepad mi kullanın diyor ASP.NET için ya da Win Forms uygulamaları için?

O yazıdan çıkaracağımız ders bu mudur?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

O´Reilly´den 2003´ün En İyi Makaleleri, İpuçları ve Kitapları

FZ

Bilgi işlem dünyasının efsanevi yayıncısı O´Reilly ziyaretçi istatistikleri ve okur görüşlerine dayanarak Top 10 makalelerini, ipuçlarını, kitaplarını, vs. seçti. Python, Mac OS X, RegExp, PHP, Mozilla, Python, RSS, Flash MX, Extreme Programming, Java, mplayer, vs. gibi konularda sene boyunca en çok ilgi görmüş, bilgilendirici, vizyon açıcı makalelerin listesini ONLamp Best of 2003 ve O´Reilly Best of 2003 adreslerinde bulabilirsiniz.

Bu arada FM editörlerinden sundance arkadaşımızın mplayer ile ilgili makalesinin ONLamp Top 10 listesinde ikinci sırayı işgal ettiğine dikkat çekmek isterim. Gönül isterdi ki, dünya çapında network adminleri arasında infial yaratan Netcat and Reverse Telnet makalesi de listeye girsin ;-) Ama olsun, o bizim gönüllerimizde alması gereken yeri çoktan aldı :)

Bilim ve Gelecek: 3. sayı çıktı

FZ

Bilim ve Gelecek dergisinin son sayısından FM okurlarının ilgisini çekebilecek birkaç konu başlığı:
  • Kopernik Devrimi'nin tamamlanış öyküsü: Newton Evreni
  • Erdal İnönü ile 50 yıl sonra gelen ödül üzerine
  • Kim demiş kadınlar matematik yapamaz diye!
  • Türlerin yok oluşu
  • Bilgisayar mühendisliği eğitimi nasıl olmalı? - Matematik altyapı ve tarihe başvurunun önemi

"Enterprise" Açık Kodlu Çözümler Dergisi: O3

anonim

"Enterprise" seviye için geliştirilen açık kaynak kodlu yazılımla ilgilenen arkadaşların takip edebileceği kamuya açık bir dergi yayınlanmaya başladı. Sitesine burdan ulaşabilirsiniz.

Derginin pdf versiyonuna burdan, torrent dosyasına ise burdan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: /.

Fluxbox Pencere Yöneticisi Kılavuzu

FZ

LinuxQuestions tarafından 2003 yılının en iyi pencere yöneticisi seçilen Fluxbox'ı anlamak için artık Türkçe bir kaynak mevcut. Değerli FM üyelerinden Mehmet Türker tarafından anadilimize çevrilmiş Fluxbox kurulum, kullanım ve ayar kılavuzunu http://fluxbox.org/docbook/tr/html/ adresine giderek okuyabilirsiniz.

Çeviri, imla, eksiklik, vb. hataların çevirmene iletilmesi çok daha kaliteli bir belgenin ortaya çıkmasına yol açacaktır.

Sıradışılıkla Kazanmak - Bir Common Lisp Başarı Öyküsü

FZ

1990'lı yılların ortasında Lisp ile geliştirdiği e-ticaret sistemini Yahoo şirketine 40.000.000$'a satan Paul Graham'ın Beating The Averages başlıklı makalesini FM üyeleri ile paylaşıyor ve faydalı olmasını, olabildiğince geribesleme üretmesini ümit ediyoruz. Çeviriye önayak olan, sponsorluğu üstlenen değerli FM üyesi bm'ye ve çevirinin ilk halini gerçekleştiren İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü öğrencilerinden Çağıl Uluşahin'e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu belgenin orjinal adresine buradan erişebilirsiniz.