Tomcat ile Dağıtık (Distributed) Sistem İnşâsı

0
malkocoglu
E-ticaret ve benzeri türden internet sitelerinin karşısında çıkan klasik ölçekleme sorunu şunlardır:

Her Tomcat sunucu makinası sadece belli sayıda ziyaretçiye Servlet/JSP servisi yapabilir. Bir makinanın sınırı aşıldığında yeni bir Tomcat makinası ekleyerek sitemizin kapasitesini arttırabilmeliyiz. Fakat bunu nasıl yapacağız? Bu birçok Tomcat sunucusunun işlemci gücünü dış dünyaya tek bir kuvvet olarak sunabilecek bir yöntem lazım, yani kümeleme (clustering) kavramının Tomcat dünyasında olan karşılığı....
Yazının Devamı

Görüşler

0
FZ
Konu ile ilgilenenlerin şu makalelere göz atmasında fayda olabilir diye düşündüm:

- http://www.onjava.com/pub/a/onjava/2002/07/10/jboss.html

- http://www.onjava.com/pub/a/onjava/2003/08/20/jboss_clustering.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

O´Reilly Kitapları Türkiye´de Türkçe

FZ

Efsanevi yayınevlerinden O´Reilly kitapları artık Türkiye´de Türkçe olarak da yayınlanıyor.

Pusula Yayıncılık tarafından Türkçeye kazandırılan ilk iki kitap Pratik C++ Programlama ve .NET Framework.

Özellikle bu kitaplardan birincisi yani Pratik C++ Programlama 600 sayfalık hacimli bir kitap olup bu önemli programlama diline hakim olmak isteyen programcılar için önemli bir kaynak niteliğinde. Kitap sadece C++ dili ile ilgili değil aynı zamanda gcc, gdb gibi önemli programlama araçlarına dair de bilgiler içeriyor.

Kitap Eleştirisi: Adım Adım LaTeX

FZ

Biz bilgisayarcılar için genellikle pek kaynak sıkıntısı yoktur, hemen hemen her türlü konuda diğer bilgisayarcılardan, USENET'ten, Google'dan, vs. kolayca bilgi edinebilir ve bunları pratik olarak uygulayabiliriz. Bununla birlikte bir konuya yeni başlayan birine derli toplu, sistematik olarak konuyu anlatan bir kitabın değeri ve pedagojik önemi tartışılmaz.

Adım Adım LATEX isimli kitap da yukarıdaki sebeplerden ötürü LaTeX konusunda önemli bir boşluğu dolduran belki de ilk ve tek Türkçe kaynak. Prof. Dr. Abdugafur Rahimov ve Orhan Kesemen tarafından yazılmış ve 2004 yılında kitabevlerinde satışa sunulmuş Adım Adım LaTeX kitabı, LaTeX isimli kaliteli belge oluşturma sistemine dair gerekli hemen hemen tüm bilgileri içeriyor. Kitabın ve LaTeX'in sadece matematikçilere ya da bilgisayarcılara hitap ettiğini düşünenler varsa, bu önyargılarını şimdiden silmelerinde fayda var. Psikolojiden, felsefeye, işletmeden hukuğa kadar, herhangi bir konuda ödev yazan, makale hazırlaması gereken ya da profesyonel görünümlü bitirme ödevi, yüksek lisans tezi, doktora tezi, kitap vs. yazmak isteyenlere bu kitabı rahatlıkla önerebilirim başucu kaynağı olarak.

Computer Programming Using GNU Smalltalk

FZ

Smalltalk, ilk nesne yönelimli dillerden biri olarak pek çok başka platforma da esin kaynağı olmuştur. Bu önemli programlama dili için Canol Gökel tarafından yayınlanan "Computer Programming Using GNU Smalltalk" başlıklı bedelsiz kitabı buradan indirip okuyabilirsiniz.

Otostopçunun Galaksi Rehberi : Yeniden Raflarda

butch

"Galaksinin haritası bile çıkarılmamış ücra bir köşesinde, gözlerden uzak bir güneşin yörüngesinde, tamamıyla önemsiz küçük bir gezegen döner. Gezegenin maymundan gelen halkı genellikle mutsuzdu. Ağaçlardan inmekle büyük hata yaptıklarını düşünenlerin sayısı gün geçtikçe artıyordu. Bazıları ağaçlara çıkmanın bile yanlış bir hamle olduğunu ve okyanuslardan asla ayrılmamış olmaları gerektiğini söylüyordu. Sonra adamın birinin, sırf değişiklik olsun diye bundan böyle nazik davranmanın ne kadar iyi olacağını dile getirdiği için ağaca çivilenmesinden yaklaşık iki bin yıl sonra, bir perşembe günü, o önemsiz gezegen bir kestirme yol uğruna yok olup gidecekti. Ama bilinmeyen gerçek şuydu ki gezegenin yaratılış amacı yalnızca Nihai Soruya cevap bulmak için yapılan bir deneydi..."

Douglas Adams'ın efsane dizisi Otostopçunun Galaksi Rehberi yeniden raflarda. (Kabalcı Yayınevi)

Yeni Yılın İlk Sayısıyla E-bergi Sizlerle

ilke444

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu'nun olarak hazırladığımız aylık bilgisayar bilimi ve özgür yazılım elektronik dergisi e-bergi, yeni yılda da Ocak 2009 sayısıyla sizlerle!