Her Yönüyle PARDUS Kitabı Çıktı!

0
anonim
Pardus, Tübitak’ın desteği ile hayat bulan tamamen Türkçe bir GNU/Linux dağıtımıdır. Kullananların internet ortamında her türlü desteği bulduğu, kullanıcı dostu, ilk çıktığından bu yana bilgisayar kullanıcıları arasında hızla kullanılıp yaygınlaşan, ücretsiz bir işletim sistemidir. Bu kitapla, hiç GNU/Linux kullanmamış okuyucuları başlangıç seviyesinden alıp üst seviyelere getirmek amaç edinilmiştir
Yeni ve Pardus’un kendine özgü masaüstünü tanıtıp işletim sistemine olan aşinalığı artırmak, kullanımına yönelik ipuçlarıyla Pardus’u kullanmayı zevk haline getirmek, temel donanım ve yazılım konularında açık kapı bırakmamak amaç edinilmiştir. Halihazırda Linux kullanmakta olanların da faydalanacağı bu kitapta;

* Pardus’a Giriş
* Pardus Kurulumu
* Pardus Masaüstü, Dosya Sistemi,
* Ayarları
* Ağ Ayarları, İnternet’e Bağlantı
* Depolama Aygıtları Yönetimi
* Sistem Araçları ve Ayarları, Tasma
* KDE Masaüstü ve Uygulamaları
* Linux Konsolu
* Windows ve Pardus Program Eşleştirmesi
* OpenOffice: Write, Base, Writer,
* Calculator, Math, Draw, Impress
* Pisi Paket Sistemi
* USB Modem Kurulumu

gibi konular GNU/Linux dünyasına ilk adımlarını atacaklar için oldukça anlaşılır bir tarzda Talat Uyarer tarafından kaleme alınmıştır. Kitapla beraber ücretsiz Pardus Kurulum CD’si verilmektedir.
Kitap için ilgili adres

Görüşler

0
skorsky
boyle ciddi bir sistemi TR kullanicilarina kazandirdiklari icin TUBITAK'i ve Pardus ekibini gonulden kutlarim, bravo.
0
Temujin
Tübitak'ı ve Pardusa katkısı olan herkesi tebrik ediyorum. Umarım kısa bir süre içerisinde Türkiye'de pardusu kullananların sayısı oldukça artar ve programcılık da bununla beraber gelişir. Bu kitabın da çok faydalı olacağı kanısındayım.
0
d_d_raptor
Pardus geliştiricileri Görkem ÇETİN'nin de PARDUS adlı kitabı çıktı.İzmir kitap fuarından aldım.Merak edenlere http://www.seckin.com.tr/urun.aspx?productID=10334
0
onurkuru
Pusula yayıncılığı Linux organizasyonlarından da öncülük etmiş bir kuruluş tebrik ediyorum
0
ObSeSSiOn
Tubitaka Katkılarından Dolayı Tşkr etmek gerekli.
0
_S_O_
Acaba Pardus Server ile ilgili kitap bulmam mümkün mü bir bilginiz varsa cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ediyorum.
Herkese çalışmalarında başarılar...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mor Kitap videoları

misafir

Scheme dilini kullanarak programlamayı öğreten efsanevi Mor Kitap'ın yazarları, 1986 yılında HP çalışanlarına kurs vermişler. Bu kursun videolarını indirmek mümkün. Lisp ve türevleriyle ilgilenen herkese tavsiye olunur.

EncFS ile dosya sistemi şifreleme ve kolay kullanım

FZ

FM editörlerinden sundance'in "Userspace Filesystem Encryption with EncFS" başlıklı makalesi O'Reilly Linux Devcenter'da yayınlandı.

En kısa sürede Türkçe halini de FM ortamında görmek ümidiyle... ;-)

Yazılımbilim - 1. Bölüm

malkocoglu

Teorik yazılımbilim, günümüzdeki bilgisayarların soyut temelini oluştuyor. Bu alanda isimleri tanıdık gelen Turing, Church gibi kimseler olduğu gibi, diğer alanlardan bilim adamları mevcuttur, mesela Kurt Gödel. Tarihçesi belki de ünlü matematikçi Hilbert'in 1900 yılında bir beyan ettiği "açık problemler"'den 10'cusuna kadar giden yazılımbilim, bir problemin çözülebilirliğini ispat etmek için algoritmanın ne olduğundan başlayarak, bazı algoritmaların çözülemeyeceğini bulmak ile devam etti, ve nihai olarak günümuz donanımının altyapısını hazırlayarak önemli bir alan olarak kendini ispat etti.

Bash Hacker'ı mı Olmak İstiyorsunuz?

darkhunter

Son güncellemesi Aralık 2006'da yapılan, Advanced Bash-Scripting Guide, güncel olmasının yanı sıra, Bash ile yazılan ilginç örneklerle de "state of the art" niteliğinde bir kılavuz.

C64 Türkiye #4 Çıktı

anonim

Ne zaman çıkacağı belli olmayan C64 dergisi C64 Türkiye'nin 4. sayısı sonunda çıktı. Derginin son sayısı ve dergide tanıtılan programlar için internet sitemize uğrayabilirsiniz: http://geocities.com/c64turkiye