AçıkAkademi'den TCP/IP ve Ağ Güvenliği Kitabı

0
honal
Her geçen gün kalitesini artıran ve yayın yelpazesini genişleten yayınevimiz yeni kitabını siz okuyuculara sunmaktan büyük mutluluk duymaktadır.

"Teori ve Uygulamalar ile TCP/IP ve Ağ Güvenliği" ismini taşıyan kitabımızın yazarı Can Okan Dirican'dır. Yazarın üzerinde aylardır emek harcadığı ve alanında yetkin uluslararası tüm kaynakları referans olarak kullandığı kitap TCP/IP ile ilgili hemen her konuyu içermektedir.
Başvuru kitabı şeklinde tasarlanan kitap, size hem TCP/IP hakkında derin bilgiler sunmakta, hem de güvenlik konusuna akademik bir bakış getirmektedir. TCP/IP ağlara yapılan saldırıları detaylı olarak inceleyen kitap, saldırının nasıl yapıldığı ve saldırı anında ağ üzerinden ne tür paketlerin geçtiğini detaylı olarak göstermektedir.

Bu kitap ağ yöneticileri, "Bilgisayar Ağları" dersi alan üniversite öğrencileri ve dersi veren hocalar için ve tüm güvenlik meraklıları için başvuru kaynağıdır.

Kitabın resmi sitesi: http://www.acikakademi.com/catalog/tcpip
Yeni kitaplarla buluşmak üzere,
Saygılarımızla.
Açık Akademi Yayınevi

İlgili Yazılar

Matematik Dünyası Dergisi

FZ

Prof. Dr. Ali Nesin yönetiminde çıkmaya başlayan Matematik Dünyası dergisi dolu dolu içeriği ile karşınızda.

Kapak konusu "Fonksiyonlar" olarak seçilmiş son sayıda, bunun yanı sıra, aramızdan ayrılan matematikçiler, topoloji köşesi, Fibonacci sayıları, bilgisayar bilimi köşesi (robotik ve diğer ilginç konular), geometri köşesi, paradoks ve satranç köşeleri gibi birçok başka bölüm de var.

İnce bir LaTeX2ε Elkitabı

innaw

Mustafa Akgül Hoca'mız, linux-sohbet listesine geçtiği ileti ile Tobias Oetiker'in ünlü The not so short intro to Latex isimli kitapçığının Prof. Dr. Bekir Karaoğlu tarafından Türkçe'ye çevirildiğini duyurdu. Kitapçığa buradan erişebilirsiniz.

Bilgisayar Bilimcisi Gibi Düşünmek

tekrei

Bilgisayar Bilimcisi Gibi Düşünmek: Python ile Öğrenme 2. baskının Türkçe çevirisini uzun bir zamandan sonra bitirdim.

Nasıl Programcı Olunur

yalcink01

Robert L. READ tarafından yazılmış olan ve ESR'nin "Nasıl Hacker Olunur?" kılavuzunda da bahsi geçen "How to be a programmer" kılavuzunun "acemiler" için olan kısmının çevirisi bitti. Hem çevrilen kısmın imla, yazım, mantık ve bilumum hatalarının kontrolü için hem de programlamaya merak saran acemi vatandaşlara yol yordam göstersin diye bu kısmı yayınlamaya karar verdik. Çevrilmiş kısım hakkındaki fikir ve eleştirilerinizi bekliyorum. Hata ayıklama konusundaki yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Saygılarımla,

Yalçın KOLUKISA
yanmasın diye kaz çevirmeye giden adam

Başka Bir Programcının Kitaplığı

FZ

FM üyelerinden Ragnor, bir programcının kitaplığı nasıl olmalı? başlığı altında bir haber yapmıştı daha önce.

Bu da başka bir programcının lezzetli kütüphanesi.