Google Hikayesi / Çağımızın En Yeni İş, Medya ve Teknoloji Başarısı

0
darkhunter
Orjinal adı Google Story olan ve Koridor Yayıncılık tarafından yayınlanan kitabın (çeviri: Gökçe Köse) yazarları David A. Vise ve Mark Malseed.

Kitabın içeriği ise şöyle :
İmkansızı İste
Larr, Sergey ile Tanıştığında
Saymayı Öğrenmek
Gizli Sos
Böl ve Fethet
Yanan Adam

Danny Sullivan Gösterisi
Bir Damla
Bir Pilotu İşe Almak
Sizin Google'ınız Var
Google Ekonomisi
Ve Beşinci Gün
Küresel Gooooglama
1 Nisan Şakası
Pornocu Kurabiye Çocuğu
Halka Açılmak
Playboylar
Charlie'nin Yeri
Uzay Yarışı
Yasal Gösteri
Gerçek Bir Kütüphane
Hileli Tıkamalar
Microsoft'a Saldırı
Para Makinesi
Çin Sendromu
Genlerinizi Googlayın
Google Arama'da 23 İpucu
Google Laboratuvarları
Yetenek Testi
Google'ın Mali Sonuç Çizelgesi
Kaynakça
Internet yoluyla satın almak için tıklayın.

Kitapın orjinali hakkında yapılan eleştirilere bakmak için tıklayın.

Görüşler

0
Tarık
Google takdir ettiğim bir firma. pehh:)

Fakat işletim sistemi, web browser gibi faaliyetleri microsoft ve borland'dan aldığı yazılımcılar falan derken sanki yeni bir micirsoft doğuyormuş gibi hissettiriyor.

Sizcede öyle mi?

0
anonim
Yeni bir Microsoft doğmasında bir sakınca yok, Microsoft'un doğru bir modeli var zaten.
0
Tarık
evet kendisi için son derece doğru, ama onun gölgesinden kurtulup birşeyler yapmaya çalışan insanlar için ezici ve tekelci bir model.

Allah açık kaynağa ve kaynak GNU militanlarına zeval vermesin.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fedora Core 1.0 ile Internet Bağlantı Paylaşımı

anonim

"Linux ile internet bağlantımı nasıl paylaştırabilirim?" sorusu mail listeleri ve forumların en popüler soruları arasındadır. Bu makale En azından fedora için ortaya net bir çözüm koyuyor ve diğer dağıtımlar içinde referans oluşturuyor.

Açık Akademi'den Ajax kitabı: Sağlamlığı Kanıtlanmış Tekniklerle Web 2.0 AJAX

yenigul

New Riders yayınlarından çıkan Bulletprof AJAX kitabı, Açık Akademi yayınlarından Sağlamlığı Kanıtlanmış Tekniklerle Web 2.0 AJAX adıyla yayınlanmıştır.

Türkiye Bilişim Ansiklopedisi

FZ

Editörlüğünü Prof. Dr. Tuncer Ören, Tuncer Üney ve Dr. Rifat Çölkesen'in üstlenmiş oldukları Türkiye Bilişim Ansiklopedisi yayınlandı.

1248 sayfalık ansiklopedide bilgisayar bilimleri, bilgisayar mühendisliği gibi alanlardaki öğretim görevlilerinden telekomünikasyon, yazılım ve donanım şirketlerinde çalışan mühendislere kadar pek çok deneyimli yazar geniş bir yelpazede teknik konuları derinlemesine ele alıyor. Hesaplamaya dayalı geometriden genetik algoritmalara, konuşma ve ses sıkıştırma sistemlerinden örüntü tanımaya dek pek çok konunun alandaki yetkin isimler tarafından ele alındığı ansiklopedinin dikkat çekici özelliklerinden biri de Türkçe terim konusundaki hassasiyeti.

Free as in Freedom

FZ

Sam Williams'ın GNU hareketi ve Richard Stallman üzerine, bu yılın Mart ayında kaleme aldığı "Free as in Freedom" adlı kitabın tamamına Internet üzerinden de erişebilirsiniz.

Kitabın belki de en zevkli bölümü 1. bölüm: Bu bölümde 80'li yılların başında MIT yapay zekâ laboratuvarında çalışan Stallman'ın bozuk bir XEROX yazıcının yazılımına düzeltmek için müdahale etmek istemesi ama XEROX'un kaynak kodunu vermemesi ve sonrasında gelişen olaylar anlatılıyor. Önce efendi ve nazik bir dille derdini anlatmaya çalışan Stallman, insanların "hadi len, biz burada ticari iş yapıyoruz, yok sana kaynak kod, mod, ne halin varsa gör!" demesi üzerine ufaktan bir şok geçiriyor ve "sizin allahınız, kitabınız var mı üleennn!" diye elini kolunu sıvıyor ve GNU isimli organizasyonu kuruyor. (Ve bugün çoğumuzun bu organizasyona ait olduğunu bilmeden, Linux ve benzeri sistemler üzerinde kullandığımız bir ton çok önemli yazılım geliştirilmeye başlanıyor.)

EncFS ile dosya sistemi şifreleme ve kolay kullanım

FZ

FM editörlerinden sundance'in "Userspace Filesystem Encryption with EncFS" başlıklı makalesi O'Reilly Linux Devcenter'da yayınlandı.

En kısa sürede Türkçe halini de FM ortamında görmek ümidiyle... ;-)