Google Hikayesi / Çağımızın En Yeni İş, Medya ve Teknoloji Başarısı

0
darkhunter
Orjinal adı Google Story olan ve Koridor Yayıncılık tarafından yayınlanan kitabın (çeviri: Gökçe Köse) yazarları David A. Vise ve Mark Malseed.

Kitabın içeriği ise şöyle :
İmkansızı İste
Larr, Sergey ile Tanıştığında
Saymayı Öğrenmek
Gizli Sos
Böl ve Fethet
Yanan Adam

Danny Sullivan Gösterisi
Bir Damla
Bir Pilotu İşe Almak
Sizin Google'ınız Var
Google Ekonomisi
Ve Beşinci Gün
Küresel Gooooglama
1 Nisan Şakası
Pornocu Kurabiye Çocuğu
Halka Açılmak
Playboylar
Charlie'nin Yeri
Uzay Yarışı
Yasal Gösteri
Gerçek Bir Kütüphane
Hileli Tıkamalar
Microsoft'a Saldırı
Para Makinesi
Çin Sendromu
Genlerinizi Googlayın
Google Arama'da 23 İpucu
Google Laboratuvarları
Yetenek Testi
Google'ın Mali Sonuç Çizelgesi
Kaynakça
Internet yoluyla satın almak için tıklayın.

Kitapın orjinali hakkında yapılan eleştirilere bakmak için tıklayın.

Görüşler

0
Tarık
Google takdir ettiğim bir firma. pehh:)

Fakat işletim sistemi, web browser gibi faaliyetleri microsoft ve borland'dan aldığı yazılımcılar falan derken sanki yeni bir micirsoft doğuyormuş gibi hissettiriyor.

Sizcede öyle mi?

0
anonim
Yeni bir Microsoft doğmasında bir sakınca yok, Microsoft'un doğru bir modeli var zaten.
0
Tarık
evet kendisi için son derece doğru, ama onun gölgesinden kurtulup birşeyler yapmaya çalışan insanlar için ezici ve tekelci bir model.

Allah açık kaynağa ve kaynak GNU militanlarına zeval vermesin.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

KNOPPIX ile disk kurtarma

yalcink01

Evdeki sistem yine çöktü. Garibimi bu sefer tekrar kurmak yerine, kurtaralım bari dedik. Knoppix'in bu konudaki maharetinden bahsedilip duruluyor. Ben de evdeki emektar Knoppix Cd si ile sistemi kurtarmaya karar verdim. İyi bir kılavuz bulup önce dersimizi çalıştık. Çalışırken yazmak gibi bir huyum olduğu için arada çevirmişte olduk. Benim işime yaramadı /* çünkü Knoppix CDim çalışmıyor. Garibim perişan olmuş yüzü gözü çizik içinde*/ belki birinin işine yarar. KNOPPIX İLE SİSTEM KURTARMA

Saygılarımla,
Yalçın KOLUKISA
NOT: Çeviride oldukça fazla imla hatası olma ihtimali mevcut. Henüz kontrol yapmaya fırsatım olmadı. Yazım ve imla hatalarını bildirirseniz sevinirim. Hafta sonu gerekli düzenlemeleri yapmak niyetindeyim.

E-bergi Şubat 2009 Sayısı Okuyucularını Selamlar

ilke444

Yeni yıla çok güzel bir başlangıç yapan aylık bilgisayar bilimi ve özgür yazılım derginiz e-bergi, Şubat 2009 sayısıyla da yine çok konuşulacak.

Essentials of Metaheuristics yayınlandı

okanakyuz

Sean Luke yeni kitabı Essentials of Metaheuristics yayınlandı. Kitap özellikle yapısal kestirim, popülasyon metotları, paralel hesaplama, Kovelasyon, Çok hedefli optimizasyon, Karınca kolonileri, Genetik algoritmalar, Genetik programlama, evrimsel yazılım metotları gibi birbirinden populer yapay zeka konularını içerisinde barındırıyor. Gösterilen algoritmalar rahatlıkla C/C++,Java, Python, Lisp gibi bir dilde programlanabilecek sadelikte. Özellikle yapay zeka meraklısı arkadaşlara tavsiye ederim.

Kitap creative common lisans ile korunmuş olarak yazarın George Mason Üniverstesindeki sitesinde bedava olarak pdf formatında dağtılmakta. (http://cs.gmu.edu/~sean/book/metaheuristics/)

Leonardo Da Vinci'nin Not Defteri

Ragnor

/. 'ta okuduğum habere göre The British Library yani İngiliz Kütüphanesi 14 muhteşem kitabı Internet üzerinden sergilemeye başlamışlar. İçlerinde Da Vinci'nin 1508 tarihli not defteri de bulunmakta.

Free as in Freedom

FZ

Sam Williams'ın GNU hareketi ve Richard Stallman üzerine, bu yılın Mart ayında kaleme aldığı "Free as in Freedom" adlı kitabın tamamına Internet üzerinden de erişebilirsiniz.

Kitabın belki de en zevkli bölümü 1. bölüm: Bu bölümde 80'li yılların başında MIT yapay zekâ laboratuvarında çalışan Stallman'ın bozuk bir XEROX yazıcının yazılımına düzeltmek için müdahale etmek istemesi ama XEROX'un kaynak kodunu vermemesi ve sonrasında gelişen olaylar anlatılıyor. Önce efendi ve nazik bir dille derdini anlatmaya çalışan Stallman, insanların "hadi len, biz burada ticari iş yapıyoruz, yok sana kaynak kod, mod, ne halin varsa gör!" demesi üzerine ufaktan bir şok geçiriyor ve "sizin allahınız, kitabınız var mı üleennn!" diye elini kolunu sıvıyor ve GNU isimli organizasyonu kuruyor. (Ve bugün çoğumuzun bu organizasyona ait olduğunu bilmeden, Linux ve benzeri sistemler üzerinde kullandığımız bir ton çok önemli yazılım geliştirilmeye başlanıyor.)