Google Hikayesi / Çağımızın En Yeni İş, Medya ve Teknoloji Başarısı

0
darkhunter
Orjinal adı Google Story olan ve Koridor Yayıncılık tarafından yayınlanan kitabın (çeviri: Gökçe Köse) yazarları David A. Vise ve Mark Malseed.

Kitabın içeriği ise şöyle :
İmkansızı İste
Larr, Sergey ile Tanıştığında
Saymayı Öğrenmek
Gizli Sos
Böl ve Fethet
Yanan Adam

Danny Sullivan Gösterisi
Bir Damla
Bir Pilotu İşe Almak
Sizin Google'ınız Var
Google Ekonomisi
Ve Beşinci Gün
Küresel Gooooglama
1 Nisan Şakası
Pornocu Kurabiye Çocuğu
Halka Açılmak
Playboylar
Charlie'nin Yeri
Uzay Yarışı
Yasal Gösteri
Gerçek Bir Kütüphane
Hileli Tıkamalar
Microsoft'a Saldırı
Para Makinesi
Çin Sendromu
Genlerinizi Googlayın
Google Arama'da 23 İpucu
Google Laboratuvarları
Yetenek Testi
Google'ın Mali Sonuç Çizelgesi
Kaynakça
Internet yoluyla satın almak için tıklayın.

Kitapın orjinali hakkında yapılan eleştirilere bakmak için tıklayın.

Görüşler

0
Tarık
Google takdir ettiğim bir firma. pehh:)

Fakat işletim sistemi, web browser gibi faaliyetleri microsoft ve borland'dan aldığı yazılımcılar falan derken sanki yeni bir micirsoft doğuyormuş gibi hissettiriyor.

Sizcede öyle mi?

0
anonim
Yeni bir Microsoft doğmasında bir sakınca yok, Microsoft'un doğru bir modeli var zaten.
0
Tarık
evet kendisi için son derece doğru, ama onun gölgesinden kurtulup birşeyler yapmaya çalışan insanlar için ezici ve tekelci bir model.

Allah açık kaynağa ve kaynak GNU militanlarına zeval vermesin.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Versiyon Yönetim Sistemi Olarak SVN Kurulum ve Kullanımı

anonim

Açık kod camiasında en çok tercih edilen versiyon yönetim sistemleri (VYS) Concurrent Versions System(CVS) ve Subversion(SVN)'dir. VYS'leri sadece programların kaynak kodlarını yönetmek için değil ihtiyaçlarımıza ve hayal gücümüze bağlı olarak farklı birçok yerde kullanabiliriz. Mesela geçen günlerde okuduğum makalede bir GNU/Linux sistemde home dizininin nasıl başarıyla yıllardır CVS/SVN'de tutulduğu anlatılıyordu.

GNU/Linux Dağıtımları Belgesi

Evreniz

Linux Dağıtımları Belgesi, GNU/Linux ile tanışmaya hazırlanan kullanıcıların cevap vermekte -ve hatta insanlardan cevap almakta da- zorlandıkları "Hangi Linux dağıtımı?" sorusuna anlamlı bir yanıt verebilmeleri için hazırlanmaya başlanmış, belli başlı dağıtımların özelliklerini anlatmayı ve bu yolla Linux ve dağıtımlar hakkında kullanıcıların kafasında anlamlı bir fikir oluşturmayı hedefleyen bir belge.

GPG: Dosya ve e-posta şifreleme

FZ

Gün geçmiyor ki FM takipçilerinden biri "yahu bu adamlar bana bunca bilgi, içerik sundular, e ben de artık boş durmayayım, benim de çorbada tuzum, bir katkım bulunsun, sadece tüketici olmanın utancı içinde yaşamayayım" demesin! Değerli üyelerimizden Ekrem Erdem´in dilimize kazandırdığı ve Brian Hatch tarafından yazılmış GnuPG (PGP) ile dosya ve email şifreleme makalesi huzurlarınızda.

Not: Övgülerinizi bize, şiyaketlerinizi yazara iletin :-P

Aşık Olacağınız Paylaşım Şekli: shfs

pismikrop

shfs için böyle bir başlık koydum çünkü ben aşık oldum. Artık elimdeki tüm sunucuları güvenli bir şekilde klasörlerimin içine bağlayıp eş-zamanlı iş yapabilirim. Ve iptables'ta tek izinli port ile.

Uzaktaki sunucuda ortak çalışma için öncelikle nfs'i denedik. NFS yerel ağda bir harikaydı. Ama uzaktan erişimi oldukça yavaş ve güvensizdi. Daha güvenli bir paylaşım için shfs biçilmiş bir kaftan. portmap, rpc gibi ek hizmetler gerektirmeyen harika bir paylaşım ortamı.

shfs için sunucu tarafındaki malzemelerimizi sayıyorum: bir adet ssh sunucusu :) istemci tarafındaki malzemelerimiz ise güncel çekirdek sürümünüze ait kernel başlıkları, shfs utils, shfs-source, gcc, module-assistant

Şimdi Debian GNU/Linux ile (ki ben Ubuntu kullanıyorum :) kuruluma sıra geldi...

Her Nesil Kendi Filozofunu Yaratır

barbaros

Richard Stallman'ın kitabı için Stanford Hukuk Fakültesi Hukuk Profesörü Lawrence Lessig tarafından yazılan giriş bölümü...

Her nesil kendi filozofunu yaratır-bir yazar, ya da zamanın görüntüsünü yakalayan bir sanatçı. Kimi zaman bu filozoflar böyle tanımlanır; çoğu zaman bu tespitin doğrulanması nesiller alan bir zamanda gerçekleşir. Tanımlansın ya da tanımlanmasın, tarih ideallerini konuşan insanlar tarafından şekillenir. Belki bir şiirin fısıltısında, belki de politik bir hareketin haykırışlarında.

Bizim neslimizin de bir filozofu var. O bir sanatçı ya da profesyonel bir yazar değil. O, bir programcı.