Google Hikayesi / Çağımızın En Yeni İş, Medya ve Teknoloji Başarısı

0
darkhunter
Orjinal adı Google Story olan ve Koridor Yayıncılık tarafından yayınlanan kitabın (çeviri: Gökçe Köse) yazarları David A. Vise ve Mark Malseed.

Kitabın içeriği ise şöyle :
İmkansızı İste
Larr, Sergey ile Tanıştığında
Saymayı Öğrenmek
Gizli Sos
Böl ve Fethet
Yanan Adam

Danny Sullivan Gösterisi
Bir Damla
Bir Pilotu İşe Almak
Sizin Google'ınız Var
Google Ekonomisi
Ve Beşinci Gün
Küresel Gooooglama
1 Nisan Şakası
Pornocu Kurabiye Çocuğu
Halka Açılmak
Playboylar
Charlie'nin Yeri
Uzay Yarışı
Yasal Gösteri
Gerçek Bir Kütüphane
Hileli Tıkamalar
Microsoft'a Saldırı
Para Makinesi
Çin Sendromu
Genlerinizi Googlayın
Google Arama'da 23 İpucu
Google Laboratuvarları
Yetenek Testi
Google'ın Mali Sonuç Çizelgesi
Kaynakça
Internet yoluyla satın almak için tıklayın.

Kitapın orjinali hakkında yapılan eleştirilere bakmak için tıklayın.

Görüşler

0
Tarık
Google takdir ettiğim bir firma. pehh:)

Fakat işletim sistemi, web browser gibi faaliyetleri microsoft ve borland'dan aldığı yazılımcılar falan derken sanki yeni bir micirsoft doğuyormuş gibi hissettiriyor.

Sizcede öyle mi?

0
anonim
Yeni bir Microsoft doğmasında bir sakınca yok, Microsoft'un doğru bir modeli var zaten.
0
Tarık
evet kendisi için son derece doğru, ama onun gölgesinden kurtulup birşeyler yapmaya çalışan insanlar için ezici ve tekelci bir model.

Allah açık kaynağa ve kaynak GNU militanlarına zeval vermesin.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Visual Studio Zihninizi Çürütür Mü?

FZ

Yaklaşık 30 yıldır program yazan ve Microsoft Windows programlama kitapları ile saygı duyulan isimler arasında yer alan Charles Petzold'un son makalelerinden Does Visual Studio Rot the Mind? Ruminations on the Psychology and Aesthetics of Coding son zamanlarda okuduğum en güzel yazılardan biri.

Petzold, kullanılan araçların insan düşüncesini inceden inceye nasıl şekillendirdiğine dair mükemmel örnekler vermekle kalmıyor, aynı zamanda konuyu tarihsel bir bakışla da değerlendirip çarpıcı tespitlerde bulunuyor. Sadece Microsoft kullananların, sadece C++ ya da C# kodlayanların değil, GNU/Linux, Java ve VS.NET haricinde IDEler kullananların da okumasında fayda olan bir yazı.

Kod Kitabı: Eski Mısır'dan Kuantum Kriptolojisine Gizlilik Bilimi

SHiBuMi

"The Code Book: The Secret History of Codes and Code-Breaking" ya da Türkçe bulabileceğiniz ismiyle "Kod Kitabı: Eski Mısır'dan Kuantum Kriptolojisine Gizlilik Bilimi", bir bulmaca ve zeka oyunları yaratıcısı / yayıncısı olan ablam tarafından yaklaşık bir ay önce masama bırakıldığında, okunmak için bende fazla bir istek uyandırmamıştı. Tümü şifreleme ile ilgili 400 küsür sayfalık bir kitabın sıkıcı olmadan sonuna kadar okunabilirliğinin çok düşük olacağını düşünüyordum ama yanılmışım.

Biz

SHiBuMi

"Dünya bizi kurtarma ve bize iyilik yapma aşkıyla dolu insanlar tarafından kana bulandı. Tarihteki bütün savaşları içi iyilikle dolup taşan, kendini bir dava uğruna feda ettiğini düşünen kurtarıcılar çıkardı.

Hitler Almanları, Stalin işçileri, Mao köylüleri kurtarmak için dünyayı kana buladı. Milyonlarca insan kurtarıcıların şefkat dolu ellerinde can verdi. Hep Biz dediler, hiç Ben deyip kendilerini düşünmediler.

Gimp ve Scribus için eğitici videolar

batasoy

32 adet, 1 saatin üzerinde eğitici video dosyası sizleri bekliyor. Açık kaynak kodlu yazılımların yıldızları Gimp ve Scribus dışında, Fireworks ve CorelDraw içinde birçok yararlı video bulacaksınız.

Videolara, pozitifpc.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Türkçe Döküman portalı BELGE-TR

conan

BELGE-TR Galatasaray Üniversitesi Linux Kullanıcıları Grubunun yürütmekte olduğu bir türkçe döküman portalı projesi.

Linux için türkçe döküman arayıp bulabilmek için bence iyi bir başlangıç yeri. Portal`da Belge`ler, FTP Adresleri, Dernekler, Haberler, Kişisel Sayfalar, Kullanıcı Grupları, Projeler, Ticari Linux, Yansılar, Yazılım gibi alt başlıklarda kayıtlı 100`den fazla link var.

Kendi linklerinizi de eklemeniz mümkün olduğundan portal gelişime açik gözüküyor.