rsync ile Windows makinelerin Debian/GNU Linux'a yedeklenmesi

0
ctengiz
Uzunca bir süredir ağ içerisinde yer alan kullanıcılara ait MS Windows makinelerinin yedeklenmesi için bir çözüm arayışı içerisindeydim. Sistemin sahip olması gereken özellikleri şu şekilde sıralayabilirim :
  1. Yedek makinesinin yönetimi kolay olmalı.
  2. Sistem ağ üzerinden çalışmalı.
  3. Yalnızca değişen dosyaları yedekleyecek kadar akıllı olmalı.
  4. Çok fazla ağ trafiğine sebep olmamalı.
  5. GNU/GPL yazılımlar ile minumum maliyete sahip olmalı.
  6. Son kullanıcı için kullanımı kolay olmalı.
  7. Kendi başına zamanlanmış yedekler alabilmeli.
Bu yazıda bu hedeflere nasıl ulaşılabilineceği anlatılyor.

Görüşler

0
malkocoglu_2
Guzel bir yazi, kutlarim. Rsync hakkinda bizim sitemizde cikan bir yaziyi da paylasayim dedim.

http://www.bilgidata.com/yazi.jsp?dosya=a_rsynch.xml

Saygilar,
0
sundance
Çok güzel bir makale elinize sağlık. Ben de bu aralar rsync konusunda bir etraflıca okumak istiyordum, denk geldi.

0
FZ
Demek ki yüzlerce, binlerce dolarlık yedekleme yazılımı kullanılmadan da pek çok yedekleme işi çözülebiliyormuş ;-)

Belgeyi yazan Çağatay Tengiz'e tekrar teşekkürler.
0
ctengiz
Evet tek gereken bir linux, bir rsync ve biraz da man okuma :)

Umarım yazıda bahsi geçen program benim gibi win makinelerden oluşan sistemlerin sorumluluğunu taşıyan sistem yöneticilerine faydalı olur.
0
malkocoglu_2
Umarim. Ben su anda sahsi sitemin tum kod gonderme (deploy) islerini rsync ile yapiyorum. Win$#$% uzerinden cygwin ve tek komut ile hooopppaaa kod Linux'ta. rsync'in SSH uzerinde calisabilmesi ayri bir avantaj.
0
mow
sağolasın, o kadar :)
0
librid
Yedekleme için değil ama dağıtım için rsync dan daha iyi birşey var artık: zsync.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kod Kitabı: Eski Mısır'dan Kuantum Kriptolojisine Gizlilik Bilimi

SHiBuMi

"The Code Book: The Secret History of Codes and Code-Breaking" ya da Türkçe bulabileceğiniz ismiyle "Kod Kitabı: Eski Mısır'dan Kuantum Kriptolojisine Gizlilik Bilimi", bir bulmaca ve zeka oyunları yaratıcısı / yayıncısı olan ablam tarafından yaklaşık bir ay önce masama bırakıldığında, okunmak için bende fazla bir istek uyandırmamıştı. Tümü şifreleme ile ilgili 400 küsür sayfalık bir kitabın sıkıcı olmadan sonuna kadar okunabilirliğinin çok düşük olacağını düşünüyordum ama yanılmışım.

Bash Hacker'ı mı Olmak İstiyorsunuz?

darkhunter

Son güncellemesi Aralık 2006'da yapılan, Advanced Bash-Scripting Guide, güncel olmasının yanı sıra, Bash ile yazılan ilginç örneklerle de "state of the art" niteliğinde bir kılavuz.

ACM Bilgisayar Bilimleri Klasik Kitaplar Listesi

nec

ACM, kendi portalında, okuyucu anketiyle belirlenen, içinde "201 Principles of Software Development", "Anatomy of LISP" gibi kitapların olduğu bir klasikler listesi yayınlamış. Listede Dijkstra, Minsky gibi isimlerin de kitapları var.

Bazı kitapların tamamına PDF olarak erişilebiliyor siteden. Yazdığına göre eksik olanlar için de izin almaya çalışıyorlarmış. Takip edilesi.

Nereden Geldik, Nereye Gidiyoruz?

oktay

"Multics'in giderek daha fazla şişmesi ve kullanılamaz bir beyaz file dönüşme emareleri göstermesi üzerine Bell Labs projeyi durdurdu (sistem daha sonra Honeywell tarafından ticari olarak pazarlandı fakat başarılı olamadı). Ken Thompson, özlediği Multics ortamının bazı fikirleri ile kendi fikirlerini eski bir DEC PDP-7 üzerinde denemeye başladı."

AçıkAkademi'den TCP/IP ve Ağ Güvenliği Kitabı

honal

Her geçen gün kalitesini artıran ve yayın yelpazesini genişleten yayınevimiz yeni kitabını siz okuyuculara sunmaktan büyük mutluluk duymaktadır.

"Teori ve Uygulamalar ile TCP/IP ve Ağ Güvenliği" ismini taşıyan kitabımızın yazarı Can Okan Dirican'dır. Yazarın üzerinde aylardır emek harcadığı ve alanında yetkin uluslararası tüm kaynakları referans olarak kullandığı kitap TCP/IP ile ilgili hemen her konuyu içermektedir.