E-Kare Dergisi Yayın Hayatına Başladı

0
anonim
Elektrik ve Elektronik üzerine yayınlanan ücretsiz e-kare dergi yayın hayatına başladı. Amacı 7den 77ye tüm elektrik ve elektronik severlere ücretsiz bir edergi hizmeti sunmak.

Dergiyi bilgisayarınıza indirmek için www.teknikev.net adresini kullanabilirsiniz.

Görüşler

0
anonim
Dergi indirmek için e-posta adresim neden gerekli ?
Kullanıcı kitlesini ufak bir download sayacı ile de öğrenebilirler.
0
sleytr


Ekare dergisi e-posta aracılığı ile dağıtılan bir dergidir. Bu dergiyi bilgisayarınıza indirebilmeniz için e-posta hesabınızda en az 2mb.lık yere ihityacınız vardır.

İstedikleri gibi dağıtabilirler tabii ama spam olayının ayyuka çıktığı bir dönemde adresinizi verin gönderelim demek bence de pek iyi bir fikir değil. Hele üyelik formunun üstündeki "formu doldurmak 30saniyenizi almaz, dolduruverin işte" tadındaki uyarıda testiyi kırmadan dövüyor sanki :)

Bence mutlaka abonelik olacaksa rss çok daha güzel bir yöntem.
0
estezi84
''Sitemize yapılan saldırılardan dolayı 05 ağustos 2006 Saat 15:00 e kadar sitemiz kapalı olacaktır. Bu geçici rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Dergi isteklerinizi rcanr@hotmail.com adresine yapabilirsiniz''

sanırım sisteme saldırmışlar:(
0
yilmaz
bir form ile kişilere eposta yolu ile dosya gönderiyorsunuz sanırım. 2mb olsa bunun boyu. O formu otomatik dolduran bir araçla 1000 kez doldurulduğunu varsayarsak. 2gb eder. bence sadece dosyanın adresini eposta ile gönderin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Var mı yazmak isteyen?

sundance

Internet'in viral etkisi ile yayılması sonucu forum ve blog yazarlarının artmasının, yazan ve düşünen insan sayısını arttırdığını düşünüyorum.

Arkadaşlarla olan sohbetlerde her geçen gün biraz daha fazla kişinin "yahu bir fırsat bulsam da şu kafamdakileri bir yazıya döksem" dediğini, hatta birçoğunun bunu "derli toplu düşünme aracı" olarak gördüğünü farkettim.

Böyle düşünenler için, bir süredir devam eden bir kampanya var, herne kadar Amerika'da olsa da, (Internet her yerde değil mi?) Milli Roman Yazma Ayı, insanları bir aylık bir süre içinde bir roman yazmaya teşvik ediyor.

Python

FZ

Yeni, güçlü ve kolay öğrenilebilir bir programlama dili olan Python, tüm değişkenlerin, fonksiyonların, sabitlerin, modüllerin ve sınıfların birer nesne olarak görüldüğü bir dildir. Bu özelliklere sahip başka nesne tabanlı dillerden daha fazla özelliğe sahiptir. Kaynak kodunun herkese açık olması Python’un önümüzdeki dönem çok yaygın olarak kullanılacağının bir göstergesidir.

The Art of UNIX Programming (Back To Basics)

FZ

Meşhur "The Cathedral and the Bazaar"ı yazan, "Halloween Belgeleri" ile Microsoft'un ipliğini pazara çıkaran ve açık kodlu yazılım geliştirmenin avukatlığını yapmış olan üstad programcı Eric S. Raymond gerçekleştirdiği son röportajlarından birinde son projelerinden ve UNIX geliştiricilerinin IDE ortamlarına karşı niye alerjik olduklarından bahsediyor ;-)

Open Source Development with CVS, 3rd Edition

anonim

CVs konusundaki bir soruma yanıt ararken rastladım bu kitaba. Benim gibi CVS ye yeni başlayanlar için herşeyi sıfırdan alarak hayat kurtaran bir kitap. Karl Fogel ve Moshe Bar ın yazdığı bu kitabı CVS kurması yönetmesi veya kullanması gereken herkese tavsiye ederim.

Ah.. En iyi kısmı yazmayı neredeyse unutuyordum. Kitabı bu adresten ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Aşık Olacağınız Paylaşım Şekli: shfs

pismikrop

shfs için böyle bir başlık koydum çünkü ben aşık oldum. Artık elimdeki tüm sunucuları güvenli bir şekilde klasörlerimin içine bağlayıp eş-zamanlı iş yapabilirim. Ve iptables'ta tek izinli port ile.

Uzaktaki sunucuda ortak çalışma için öncelikle nfs'i denedik. NFS yerel ağda bir harikaydı. Ama uzaktan erişimi oldukça yavaş ve güvensizdi. Daha güvenli bir paylaşım için shfs biçilmiş bir kaftan. portmap, rpc gibi ek hizmetler gerektirmeyen harika bir paylaşım ortamı.

shfs için sunucu tarafındaki malzemelerimizi sayıyorum: bir adet ssh sunucusu :) istemci tarafındaki malzemelerimiz ise güncel çekirdek sürümünüze ait kernel başlıkları, shfs utils, shfs-source, gcc, module-assistant

Şimdi Debian GNU/Linux ile (ki ben Ubuntu kullanıyorum :) kuruluma sıra geldi...