E-Kare Dergisi Yayın Hayatına Başladı

0
anonim
Elektrik ve Elektronik üzerine yayınlanan ücretsiz e-kare dergi yayın hayatına başladı. Amacı 7den 77ye tüm elektrik ve elektronik severlere ücretsiz bir edergi hizmeti sunmak.

Dergiyi bilgisayarınıza indirmek için www.teknikev.net adresini kullanabilirsiniz.

Görüşler

0
anonim
Dergi indirmek için e-posta adresim neden gerekli ?
Kullanıcı kitlesini ufak bir download sayacı ile de öğrenebilirler.
0
sleytr


Ekare dergisi e-posta aracılığı ile dağıtılan bir dergidir. Bu dergiyi bilgisayarınıza indirebilmeniz için e-posta hesabınızda en az 2mb.lık yere ihityacınız vardır.

İstedikleri gibi dağıtabilirler tabii ama spam olayının ayyuka çıktığı bir dönemde adresinizi verin gönderelim demek bence de pek iyi bir fikir değil. Hele üyelik formunun üstündeki "formu doldurmak 30saniyenizi almaz, dolduruverin işte" tadındaki uyarıda testiyi kırmadan dövüyor sanki :)

Bence mutlaka abonelik olacaksa rss çok daha güzel bir yöntem.
0
estezi84
''Sitemize yapılan saldırılardan dolayı 05 ağustos 2006 Saat 15:00 e kadar sitemiz kapalı olacaktır. Bu geçici rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Dergi isteklerinizi rcanr@hotmail.com adresine yapabilirsiniz''

sanırım sisteme saldırmışlar:(
0
yilmaz
bir form ile kişilere eposta yolu ile dosya gönderiyorsunuz sanırım. 2mb olsa bunun boyu. O formu otomatik dolduran bir araçla 1000 kez doldurulduğunu varsayarsak. 2gb eder. bence sadece dosyanın adresini eposta ile gönderin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yapay Öğrenim - Bir Özet

anonim

Yapay öğrenim (machine learning) konusunda faydalı olacağını umduğumuz bir makaleyi ekte sunuyoruz. Makalede, yapay öğrenimi karşılaştırmalı olarak tanıtmaya çalıştık. Regresyondan başlayarak, grafik modellere giden bir yelpazede YÖ nedir, matematiksel temeli nelere dayanır, ve hangi uygulamalar için kullanılır sorularının cevabını irdeledik.

GNU/Linux üzerinde LaTeX ile yazılmıştır. Penguenlere duyrulur.

http://www.bilgidata.com/pdfs/ml-tr.pdf

e-bergi Ağustos Sayısı ve Programlama Sorusu

anonim

e-bergi ağustos 2008 sayısıyla yine sizlerle. Ayrıca artık e-bergi'de bir de programlama sorumuz var, tıklayın kodlayın :)

Greg Wilder ile müzik, yaratıcılık ve GNU/Linux üstüne

FZ

Bilgisayarla müzik besteleme ve düzenleme konusunda önemli çalışmaları olan Greg Wilder ile müzik, bilgisayarlar, işletim sistemleri, yaratıcılık, yapay zekâ ve doğaçlama üstüne bir röportaj gerçekleştirdik.

Wilder onca iş güç arasında bizi kırmayarak sorulara epey detaylı cevaplar verdi ve Türkçe konuşan bilgisayar ve müzik dünyası ile iletişim kurabilmiş olmaktan ötürü memnuniyetini belirtti. Bu röportaj şerefine daha önce yayınlamamış olduğu iki parçayı MP3 olarak röportajın sonundaki bağlantılardan edinip dinleyebilirsiniz.

3... 2... 1... Yayındayız!

E-bergi Şubat 2009 Sayısı Okuyucularını Selamlar

ilke444

Yeni yıla çok güzel bir başlangıç yapan aylık bilgisayar bilimi ve özgür yazılım derginiz e-bergi, Şubat 2009 sayısıyla da yine çok konuşulacak.

Qooxdoo JavaScript / AJAX Framework İle Merhaba Dünya'dan Biraz Öteye

muhuk

Aşağıdaki eğitsel burada yayınlanan (İngilizce) aslından çeviridir. Gerek benim yeteneksizliğim gerekse Türkçe'nin bilişim terimleri konusunda zayıf olması sebebiyle kötü bir çeviri olmuştur. Çeviri için özür diliyor ve mümkünse aslını okumanızı rica ediyorum.

Qooxdoo özellikle masaüstü benzeri GKA'lar yaratmakta kuvvetli bir AJAX çatısı. Tkinter veya GTK gibi, ama daha çok swing'e benziyor. İyi hazırlanmış belgeler ve temiz bir API ile geliyor. Yapılandırma ve ilklendirme için küçük bir Python programı var. Çok geniş bir kütüphaneye sahip olduğu için geliştirme sürecinde kısmen derlenmiş kaynak üzerinde çalışıp, bitirdiğinizde yine bu programı kullanıp tek (aslında iki, bir de yükleyici oluşturuyor), az yer kaplayan bir dosya oluşturabilirsiniz.