e-bergi Ağustos Sayısı ve Programlama Sorusu

0
anonim
e-bergi ağustos 2008 sayısıyla yine sizlerle. Ayrıca artık e-bergi'de bir de programlama sorumuz var, tıklayın kodlayın :)
e-bergi

ODTU Bilgisayar Topluluğu olarak, bilgisayar bilimi alanındaki Türkçe kaynak sıkıntısını gidermek amacıyla http://e-bergi.com adresinde yayınlamakta olduğumuz elektronik dergi e-bergi, Ağustos 2008 sayısıyla bu ay da sizlerle :) Ayrıca bu aydan itibaren, dergimizde aylık algoritma tabanlı bir programlama sorusu yayımlayacağız. Soru ve ayrıntılı bilgi için Aylık Soru sayfamıza göz atabilirsiniz.

Bergimizin Agustos sayısı içeriği:

Bergimiz hakkında her türlü görüş, öneri, eleştiri ve desteğiniz memnuniyetle karşılanacaktır. Bize ulaşmak için hot-line@cclub.metu.edu.tr adresini kullanabilirsiniz.

Görüşler

0
TKorhan
Cevaplama da kullanılan diller arasında Delphi' yi de görmeyi umardım...
0
zekixx
belkide delphi'nin bir dil olmamasindan kaynaklaniyordur...
0
FZ
Pascal deselerdi? :)

Şaka bir yana, dil sınırlaması gerçekten de pek anlamlı değil, diğer yandan "pseudo-code"un suyu mu çıktı mesela? Çözüm algoritması bir kez belirlendikten sonra bunu C'de, Java'da yahut Pascal'da somut koda dökmek kaç saat alır ki?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

LDP 10 Yaşında

yalcink01

01/11/2003 tarihi itibari ile Linux Docementation Project 10. yılını devirdi. Matt Welsh tarafından ilk How-To /* Installation How-To*/nun yazılması ile başlayan ve bugün 14 ayrı dilde 450 den fazla yazara sahip olan LDP bugün için Linux ve Açık Kaynak yazılımlarına kılavuz sağlama konusunda ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Eh ne dileyim Nice Mutlu Yıllara!

Duyurunun tam metnine TLDP ana sayfadan ulaşabilirsiniz.

Bilgisayar Mühendisliği Dergisi

FZ

Bilgisayar mühendisliği ile ilgili güzel ve detaylı makaleleri barındıran derginin internet sitesine bir göz atmakta fayda var.

Kısaca bir göz atışta ilgi çeken ve güncel makaleler: Netfilter-1, COSEML, UML ile yazılım modellemesi, yapay zekâ, vs.

Özgür Kitapların Bulunduğu Bir Site

boreas

Programlama, işletim sistemleri, oyun programlama, imaj işleme gibi farklı konularda paylaşımı serbest bırakılmış dokümanların toplandığı bir site: http://www.freetechbooks.com

Xmame : Birkaç Romalı Dövelim Mi?

darkhunter

Xmame, zamanında Atari salonlarında harçlıklarımızı tükettiğimiz oyunları GNU/Linux'a taşıyan bir emülatör. Emülatörler ve Emülasyon hakında daha fazla bilgi almak için buraya bakabilirsiniz. Bu klavuz xmame'in Debian GNU/Linux altında kurulumunu ve çalıştırılmasını anlatmaktadır. Ek olarak günün stresini Romalı döverek atmak isteyenlere yol göstermektedir. ;-)

Visual Studio Zihninizi Çürütür Mü?

FZ

Yaklaşık 30 yıldır program yazan ve Microsoft Windows programlama kitapları ile saygı duyulan isimler arasında yer alan Charles Petzold'un son makalelerinden Does Visual Studio Rot the Mind? Ruminations on the Psychology and Aesthetics of Coding son zamanlarda okuduğum en güzel yazılardan biri.

Petzold, kullanılan araçların insan düşüncesini inceden inceye nasıl şekillendirdiğine dair mükemmel örnekler vermekle kalmıyor, aynı zamanda konuyu tarihsel bir bakışla da değerlendirip çarpıcı tespitlerde bulunuyor. Sadece Microsoft kullananların, sadece C++ ya da C# kodlayanların değil, GNU/Linux, Java ve VS.NET haricinde IDEler kullananların da okumasında fayda olan bir yazı.