Mor Kitap videoları

0
misafir
Scheme dilini kullanarak programlamayı öğreten efsanevi Mor Kitap'ın yazarları, 1986 yılında HP çalışanlarına kurs vermişler. Bu kursun videolarını indirmek mümkün. Lisp ve türevleriyle ilgilenen herkese tavsiye olunur.

Görüşler

0
Tarık
Bu videoların bağlantı adresini altı ay önce sanırım yine buralarda bir yerlerde görmüştük. Hatta yine sitede "çok büyük videolar nasıl indiririz ki?" gibi mevzular geçmişti. Hatırlatılması iyi oldu. Aslında dvdlere cekilip üç otuz paraya insanlara ulaştırılabilir.
0
bm
Bu videoların bağlantı adresini altı ay önce sanırım yine buralarda bir yerlerde görmüştük.

Iki sene dokuz ay! Daha evvel o linki veren de olmustur belki, simdi bunu bulabildim ancak. O zamandan bu zamana bir cok sey degisti, bayagi tercume yapildi, bir de lisp calisma gurubu var. Buyurun wikisine link vereyim, orada detaylar var.

0
Tarık
O kadar uzun zaman geçmiş demek. Bana niye altı ay gibi geldi. Uzun süredir takip etmiyordum. Gelişmeler hakkında bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

Bu arada çalışma grubunuzun hakkımızda sayfasındaki amacınızı anlatan cümle çok güzel kurgulanmış tebrik ederim.

"Dünyada gittikçe yükselen Lisp (ve alternatif programlama dilleri) popülaritesine ve Lisp rönesansına paralel olarak, farklı düşünmeyi motive etmek, kendimizi geliştirmek, birlikte öğrenmek, yayın ve ürün üretmek temel amacımız."

Ama son satırdaki "yayın ve ürün üretmek" yerine konuyla uyumu tartışılmayacağından "yayın üretmek ve ürün geliştirmek" daha iyi olmaz mı? He koskocaman bir konuda söylenebilecek herşey bittide bu cümlenin kurgusunu değiştirmek çokmu gerekli? Tabii ki hayır :) Saygılar.
0
bm
Tarik bey orasi bir viki, kim yazdi bile bilmiyorum onu (ama ben degilim). Dediginiz gayet iyi, vikiler de eli degen duzeltsin diye var. Cekinmeyin lutfen! Yogun katilim olursa o viki de (belki daha duzgun bir platformda) hareketlenir iyi olur.

Dediginiz gibi, buyuk olcude FZ'nin bitmez tukenmez enerjisi sayesinde o zamana gore bayagi yol alindi, bir suru insan en azindan 'neymis bunlar' diye de olsa birseyleri kurcaliyor. O zaman ingilizcesine link verdigim bir dokumanin tercumesi de var artik bu arada: Link vereyim.

0
FZ
Belirtildiği gibi katkıda bulunmak istiyorsanız viki emrinize amade, güzelce değiştirebilir, geliştirebilirsiniz.

Buna ek olarak Common Lisp, Scheme, Emacs Lisp, Emacs ve bunların etrafındaki konulara dair yaklaşık 1.5 yıldır yoğun şekilde cs-lisp e-posta listesinde Türkçe olarak muhabbet ediliyor. Gerek Türkiye'den gerekse yurtdışından Türkçe konuşan profesyonel yazılım geliştiriciler, akademisyenler, araştırmacılar ve öğrencilerin bulunduğu e-posta listesinde hep birlikte bir şeyler öğrenmeye ve paylaşmaya devam ediyoruz.
0
ozirus
Buna benzer Python kursları da olsa keşke.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İleti Kuyrukları İle Daha Etkin ve Performanslı Programlama

malkocoglu

Programlararası bilgi göndermeğe yardımcı olan ileti kuyrukları (message queue) bilgi işlemcilerin elindeki önemli silahlardan biridir. Özellikle bilgi alışverişi yapan sistemler farklı amaçlarla, zamanlarda, ve programcılar tarafından kurulmuş sistemler olunca, bağlantıyı kurmak için ileti kuyrukları daha uygun oluyor. IBM MQ Series üzerinden anlattığımız bu konunun yararlı olacağını umuyoruz.

MQ Series - İleti Kuyruğu

MQ Series Nasıl Kurulur

rsync ile Windows makinelerin Debian/GNU Linux'a yedeklenmesi

ctengiz

Uzunca bir süredir ağ içerisinde yer alan kullanıcılara ait MS Windows makinelerinin yedeklenmesi için bir çözüm arayışı içerisindeydim. Sistemin sahip olması gereken özellikleri şu şekilde sıralayabilirim :
  1. Yedek makinesinin yönetimi kolay olmalı.
  2. Sistem ağ üzerinden çalışmalı.
  3. Yalnızca değişen dosyaları yedekleyecek kadar akıllı olmalı.
  4. Çok fazla ağ trafiğine sebep olmamalı.
  5. GNU/GPL yazılımlar ile minumum maliyete sahip olmalı.
  6. Son kullanıcı için kullanımı kolay olmalı.
  7. Kendi başına zamanlanmış yedekler alabilmeli.
Bu yazıda bu hedeflere nasıl ulaşılabilineceği anlatılyor.

AçıkAkademi'den TCP/IP ve Ağ Güvenliği Kitabı

honal

Her geçen gün kalitesini artıran ve yayın yelpazesini genişleten yayınevimiz yeni kitabını siz okuyuculara sunmaktan büyük mutluluk duymaktadır.

"Teori ve Uygulamalar ile TCP/IP ve Ağ Güvenliği" ismini taşıyan kitabımızın yazarı Can Okan Dirican'dır. Yazarın üzerinde aylardır emek harcadığı ve alanında yetkin uluslararası tüm kaynakları referans olarak kullandığı kitap TCP/IP ile ilgili hemen her konuyu içermektedir.

Kadınlar ve Bilgisayarlar

FZ

Kadınlar ve bilgisayarlar. Kadınlar ve programlar. Kadın programcılar. Kadın "hacker"lar. Kadınların bilgisayar bilimleri tarihinde ve endüstrinin gelişiminde, teknolojinin ilerlemesinde oynadıkları rol. Kadınlar ve GNU/Linux. Kadınlar ve projeleri. Kadınlar ve erkekler. Önyargılar ve bunlara karşı mücadele yöntemleri. Akıllı, güçlü, zeki, inatçı, hırslı ve risk almayı seven kadınlar. Pek çok programlama dilini ustaca kullanan kadınlar.

Kısaca kadınlar ve bilgisayarlar üzerine bir yazı. Meraklısına...

Bilim ve Gelecek: 2. Sayı Çıktı

FZ

Bilim felsefesinde büyük bir dönüşümü başlatan Thomas Kuhn´un gözünden Kopernik Devrimini okumak ister misiniz? Anadolu´da binlerce yıl önce yaşamış insanlara dair araştırmaların yapıldığı Hacettepe Üniversitesi Biyolojik Antropoloji Laboratuvarı´nda bir gezintiye çıkmaya ne dersiniz? Doğurgan sihirli kareler ilginizi çeker mi? Klingsor´un İzinde isimli bir kuantum roman başucu kitabınız olabilir mi? Psikiyatristlere başvuran hasta sayısına baktığınızda gördükleriniz size psikiyatrinin ilerlediğini mi yoksa insanların delirdiğini mi düşündürtüyor?

Yukarıdaki cümlelerin işaret ettikleri ilginizi çekiyorsa bir gazete bayisine uğrayıp Bilim ve Gelecek dergisinin ikinci sayısını alabilir, bu konuda kendini ispatlamış bir kadronun çıkardığı dolu dolu bir dergiyle vakit geçirmenin hazzını yaşayabilirsiniz.