Mor Kitap videoları

0
misafir
Scheme dilini kullanarak programlamayı öğreten efsanevi Mor Kitap'ın yazarları, 1986 yılında HP çalışanlarına kurs vermişler. Bu kursun videolarını indirmek mümkün. Lisp ve türevleriyle ilgilenen herkese tavsiye olunur.

Görüşler

0
Tarık
Bu videoların bağlantı adresini altı ay önce sanırım yine buralarda bir yerlerde görmüştük. Hatta yine sitede "çok büyük videolar nasıl indiririz ki?" gibi mevzular geçmişti. Hatırlatılması iyi oldu. Aslında dvdlere cekilip üç otuz paraya insanlara ulaştırılabilir.
0
bm
Bu videoların bağlantı adresini altı ay önce sanırım yine buralarda bir yerlerde görmüştük.

Iki sene dokuz ay! Daha evvel o linki veren de olmustur belki, simdi bunu bulabildim ancak. O zamandan bu zamana bir cok sey degisti, bayagi tercume yapildi, bir de lisp calisma gurubu var. Buyurun wikisine link vereyim, orada detaylar var.

0
Tarık
O kadar uzun zaman geçmiş demek. Bana niye altı ay gibi geldi. Uzun süredir takip etmiyordum. Gelişmeler hakkında bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

Bu arada çalışma grubunuzun hakkımızda sayfasındaki amacınızı anlatan cümle çok güzel kurgulanmış tebrik ederim.

"Dünyada gittikçe yükselen Lisp (ve alternatif programlama dilleri) popülaritesine ve Lisp rönesansına paralel olarak, farklı düşünmeyi motive etmek, kendimizi geliştirmek, birlikte öğrenmek, yayın ve ürün üretmek temel amacımız."

Ama son satırdaki "yayın ve ürün üretmek" yerine konuyla uyumu tartışılmayacağından "yayın üretmek ve ürün geliştirmek" daha iyi olmaz mı? He koskocaman bir konuda söylenebilecek herşey bittide bu cümlenin kurgusunu değiştirmek çokmu gerekli? Tabii ki hayır :) Saygılar.
0
bm
Tarik bey orasi bir viki, kim yazdi bile bilmiyorum onu (ama ben degilim). Dediginiz gayet iyi, vikiler de eli degen duzeltsin diye var. Cekinmeyin lutfen! Yogun katilim olursa o viki de (belki daha duzgun bir platformda) hareketlenir iyi olur.

Dediginiz gibi, buyuk olcude FZ'nin bitmez tukenmez enerjisi sayesinde o zamana gore bayagi yol alindi, bir suru insan en azindan 'neymis bunlar' diye de olsa birseyleri kurcaliyor. O zaman ingilizcesine link verdigim bir dokumanin tercumesi de var artik bu arada: Link vereyim.

0
FZ
Belirtildiği gibi katkıda bulunmak istiyorsanız viki emrinize amade, güzelce değiştirebilir, geliştirebilirsiniz.

Buna ek olarak Common Lisp, Scheme, Emacs Lisp, Emacs ve bunların etrafındaki konulara dair yaklaşık 1.5 yıldır yoğun şekilde cs-lisp e-posta listesinde Türkçe olarak muhabbet ediliyor. Gerek Türkiye'den gerekse yurtdışından Türkçe konuşan profesyonel yazılım geliştiriciler, akademisyenler, araştırmacılar ve öğrencilerin bulunduğu e-posta listesinde hep birlikte bir şeyler öğrenmeye ve paylaşmaya devam ediyoruz.
0
ozirus
Buna benzer Python kursları da olsa keşke.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

POZİTİF Mayıs sayısı çıktı!

batasoy

Ücretsiz bilgisayar dergisi Pozitif'in Mayıs sayısı da 211 sayfalık geniş bir içerikle yayınlandı. Dergiye, www.pozitifpc.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Bu ay dergide kendi GNU/Linux dağıtımınızı yapmak, webmin ile sistem yönetimi, para harcamadan soğutma performansını artırmak gibi konulara yer verilmiş.

Özellikle "Kendi Linux dağıtımını hazırlama" konusu pekçok Linux yandaşının ilgisini çekecek

`How to Become A Hacker´ Türkçe Çevirisi

Challenger

Ülkemizde ve dünyada, hackerlar; bilgisayar sistemlerine giren, bilgi çalan, sistemleri bozmak için saldırılar düzenleyen kötü niyetli kişiler olarak bilinmekte. Hackerlık konusunda birçok yazı yazılıp çizilmekte ve hackerların ne kadar büyük bir tehlike olduğu anlatılmakta. Oysa hackerlar, sanıldığı gibi bir şeyler bozmaktan ziyade problem çözmek, yeni bir şeyler icad etmek gibi yararlı işlerle uğraşan insanlardır. Üstelik hackerlığın 1960´lı yıllara dayanan bir geçmişi ve bu süreç içerisinde gelişen bir kültürü vardır.

Özgür Yazılım Projeleri başarıyla nasıl yürütülür?

roktas

CVS ve Subversion'un arkasındaki isim: Karl Fogel'den bir kitap: Özgür Yazılım Projeleri başarıyla nasıl yürütülür?. Diktatör proje yöneticilerinden, proje içi iletişime, "Nasıl geçiniyorsunuz peki?"den, proje sürüm kriterlerine kadar uzanan bir dizi konuyu da irdeleyen kitap özgür bir lisansla sunulmuş. Afiyet olsun!

Greg Wilder ile müzik, yaratıcılık ve GNU/Linux üstüne

FZ

Bilgisayarla müzik besteleme ve düzenleme konusunda önemli çalışmaları olan Greg Wilder ile müzik, bilgisayarlar, işletim sistemleri, yaratıcılık, yapay zekâ ve doğaçlama üstüne bir röportaj gerçekleştirdik.

Wilder onca iş güç arasında bizi kırmayarak sorulara epey detaylı cevaplar verdi ve Türkçe konuşan bilgisayar ve müzik dünyası ile iletişim kurabilmiş olmaktan ötürü memnuniyetini belirtti. Bu röportaj şerefine daha önce yayınlamamış olduğu iki parçayı MP3 olarak röportajın sonundaki bağlantılardan edinip dinleyebilirsiniz.

3... 2... 1... Yayındayız!

Kitap paylaşmanın eğlenceli yolu..

dasgin

"Amacımız, basit, tüm dünyayı kütüphaneye çevirmek."

"BookCrossing.com size kitaplarınızı dünyayla paylaşmak ve sonsuza kadar izlediği yolu takip edebilmek için basit bir yöntem sunuyor."

Okuduğunuz ve diğer insanlarla paylaşmak istediğiniz kitapları "www.bookcrossing.com" adresinden temin ettiğiniz bir kimlik numarası ile kayıt altına alıyorsunuz. Sonra mı?