Mor Kitap videoları

0
misafir
Scheme dilini kullanarak programlamayı öğreten efsanevi Mor Kitap'ın yazarları, 1986 yılında HP çalışanlarına kurs vermişler. Bu kursun videolarını indirmek mümkün. Lisp ve türevleriyle ilgilenen herkese tavsiye olunur.

Görüşler

0
Tarık
Bu videoların bağlantı adresini altı ay önce sanırım yine buralarda bir yerlerde görmüştük. Hatta yine sitede "çok büyük videolar nasıl indiririz ki?" gibi mevzular geçmişti. Hatırlatılması iyi oldu. Aslında dvdlere cekilip üç otuz paraya insanlara ulaştırılabilir.
0
bm
Bu videoların bağlantı adresini altı ay önce sanırım yine buralarda bir yerlerde görmüştük.

Iki sene dokuz ay! Daha evvel o linki veren de olmustur belki, simdi bunu bulabildim ancak. O zamandan bu zamana bir cok sey degisti, bayagi tercume yapildi, bir de lisp calisma gurubu var. Buyurun wikisine link vereyim, orada detaylar var.

0
Tarık
O kadar uzun zaman geçmiş demek. Bana niye altı ay gibi geldi. Uzun süredir takip etmiyordum. Gelişmeler hakkında bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

Bu arada çalışma grubunuzun hakkımızda sayfasındaki amacınızı anlatan cümle çok güzel kurgulanmış tebrik ederim.

"Dünyada gittikçe yükselen Lisp (ve alternatif programlama dilleri) popülaritesine ve Lisp rönesansına paralel olarak, farklı düşünmeyi motive etmek, kendimizi geliştirmek, birlikte öğrenmek, yayın ve ürün üretmek temel amacımız."

Ama son satırdaki "yayın ve ürün üretmek" yerine konuyla uyumu tartışılmayacağından "yayın üretmek ve ürün geliştirmek" daha iyi olmaz mı? He koskocaman bir konuda söylenebilecek herşey bittide bu cümlenin kurgusunu değiştirmek çokmu gerekli? Tabii ki hayır :) Saygılar.
0
bm
Tarik bey orasi bir viki, kim yazdi bile bilmiyorum onu (ama ben degilim). Dediginiz gayet iyi, vikiler de eli degen duzeltsin diye var. Cekinmeyin lutfen! Yogun katilim olursa o viki de (belki daha duzgun bir platformda) hareketlenir iyi olur.

Dediginiz gibi, buyuk olcude FZ'nin bitmez tukenmez enerjisi sayesinde o zamana gore bayagi yol alindi, bir suru insan en azindan 'neymis bunlar' diye de olsa birseyleri kurcaliyor. O zaman ingilizcesine link verdigim bir dokumanin tercumesi de var artik bu arada: Link vereyim.

0
FZ
Belirtildiği gibi katkıda bulunmak istiyorsanız viki emrinize amade, güzelce değiştirebilir, geliştirebilirsiniz.

Buna ek olarak Common Lisp, Scheme, Emacs Lisp, Emacs ve bunların etrafındaki konulara dair yaklaşık 1.5 yıldır yoğun şekilde cs-lisp e-posta listesinde Türkçe olarak muhabbet ediliyor. Gerek Türkiye'den gerekse yurtdışından Türkçe konuşan profesyonel yazılım geliştiriciler, akademisyenler, araştırmacılar ve öğrencilerin bulunduğu e-posta listesinde hep birlikte bir şeyler öğrenmeye ve paylaşmaya devam ediyoruz.
0
ozirus
Buna benzer Python kursları da olsa keşke.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye´nin İlk FreeBSD İşletim Sistemi Kitabı Çıktı

honal

Türkiye'nin ilk FreeBSD İşletim Sistemi kitabı çıktı. Son yıllarda gittikçe artan bir ilgi ile karşılaşan FreeBSD hakkında hemen herşeyi bu kitapta bulabileceksiniz.

FreeBSD işletim sistemine olan ilgi son yıllarda oldukça artmıştır. Köklü bir işletim sistemi olmasına rağmen son yıllara kadar tanınmayan BSD ailesi, kararlı ve güvenli işletim sistemi sunmaktadır. Uzun yıllar FreeBSD üzerine yoğunlaşmış uzman bir yazar kadrosu tarafından yazılan kitap, Türkiye'nin ilk ve tek FreeBSD işletim sistemi kitabıdır. Kitap, FreeBSD'yi Türkiye'ye tanıtmak misyonunu üstlenmiştir. Bu nedenle kullanıcıların kurup deneyebilecekleri bir adet FreeBSD 4.9 CD'si ile birlikte gelmektedir.

Ayrıntılı bilgi için: Açıkkod Yayınevi

Emacs Bilgileri

malkocoglu

Emacs hakkında bazı yararlı olacağını düşündüğümüz bilgileri sunuyoruz.

Emacs Dış Programları Nasıl İşletir?

Ayrica, son hafta çıkan diğer yazılar:

Erciyes Üniversitesi Linux Topluluğu GNU/Linux Dergisi Çıkardı

anonim

Bilişim Kulübü altında faaliyet gösteren Erciyes Üniversitesi Linux Topluluğu (EULT) 2007 yılında kuruldu. Açık kaynak kodlu yazılıma katkıda bulunmak, GNU/Linux'a yeni başlayanlara rehberlik etmek amacıyla yola çıkan topluluk 2008 Ocak ayı itibarı ile e-dergisinin ilk sayısını yayınladı.

Dergiye http://universitem.erciyes.edu.tr/eult_e_dergi_1.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.

e-Bergi Kasım 2008 Sayısı Çıktı!

anonim

e-bergi Kasim 2008 sayısıyla bu ay da sizlerle! Hala tıklamadınız mı?

Da Vinci Şifresi Deşifre Oldu

malkocoglu_2

Şimdiye kadar bu kitaptaki kadar, "gerçeklere dayandığını" beyan edip gerçeği bu kadar "esneten" az kitap okumuşumdur. Daha başta "açık anahtar şifrelemeyi Da Vinci nin bulduğu" lafı ile uyandım. Google'da "Da Vinci Code mistakes" kelimelerini kullanarak arama yapınca binlerce sonuç geri geldi.