Mor Kitap videoları

0
misafir
Scheme dilini kullanarak programlamayı öğreten efsanevi Mor Kitap'ın yazarları, 1986 yılında HP çalışanlarına kurs vermişler. Bu kursun videolarını indirmek mümkün. Lisp ve türevleriyle ilgilenen herkese tavsiye olunur.

Görüşler

0
Tarık
Bu videoların bağlantı adresini altı ay önce sanırım yine buralarda bir yerlerde görmüştük. Hatta yine sitede "çok büyük videolar nasıl indiririz ki?" gibi mevzular geçmişti. Hatırlatılması iyi oldu. Aslında dvdlere cekilip üç otuz paraya insanlara ulaştırılabilir.
0
bm
Bu videoların bağlantı adresini altı ay önce sanırım yine buralarda bir yerlerde görmüştük.

Iki sene dokuz ay! Daha evvel o linki veren de olmustur belki, simdi bunu bulabildim ancak. O zamandan bu zamana bir cok sey degisti, bayagi tercume yapildi, bir de lisp calisma gurubu var. Buyurun wikisine link vereyim, orada detaylar var.

0
Tarık
O kadar uzun zaman geçmiş demek. Bana niye altı ay gibi geldi. Uzun süredir takip etmiyordum. Gelişmeler hakkında bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

Bu arada çalışma grubunuzun hakkımızda sayfasındaki amacınızı anlatan cümle çok güzel kurgulanmış tebrik ederim.

"Dünyada gittikçe yükselen Lisp (ve alternatif programlama dilleri) popülaritesine ve Lisp rönesansına paralel olarak, farklı düşünmeyi motive etmek, kendimizi geliştirmek, birlikte öğrenmek, yayın ve ürün üretmek temel amacımız."

Ama son satırdaki "yayın ve ürün üretmek" yerine konuyla uyumu tartışılmayacağından "yayın üretmek ve ürün geliştirmek" daha iyi olmaz mı? He koskocaman bir konuda söylenebilecek herşey bittide bu cümlenin kurgusunu değiştirmek çokmu gerekli? Tabii ki hayır :) Saygılar.
0
bm
Tarik bey orasi bir viki, kim yazdi bile bilmiyorum onu (ama ben degilim). Dediginiz gayet iyi, vikiler de eli degen duzeltsin diye var. Cekinmeyin lutfen! Yogun katilim olursa o viki de (belki daha duzgun bir platformda) hareketlenir iyi olur.

Dediginiz gibi, buyuk olcude FZ'nin bitmez tukenmez enerjisi sayesinde o zamana gore bayagi yol alindi, bir suru insan en azindan 'neymis bunlar' diye de olsa birseyleri kurcaliyor. O zaman ingilizcesine link verdigim bir dokumanin tercumesi de var artik bu arada: Link vereyim.

0
FZ
Belirtildiği gibi katkıda bulunmak istiyorsanız viki emrinize amade, güzelce değiştirebilir, geliştirebilirsiniz.

Buna ek olarak Common Lisp, Scheme, Emacs Lisp, Emacs ve bunların etrafındaki konulara dair yaklaşık 1.5 yıldır yoğun şekilde cs-lisp e-posta listesinde Türkçe olarak muhabbet ediliyor. Gerek Türkiye'den gerekse yurtdışından Türkçe konuşan profesyonel yazılım geliştiriciler, akademisyenler, araştırmacılar ve öğrencilerin bulunduğu e-posta listesinde hep birlikte bir şeyler öğrenmeye ve paylaşmaya devam ediyoruz.
0
ozirus
Buna benzer Python kursları da olsa keşke.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenBSD'de Basit Ağ Ayarları ve PF (Packet Filter) Kullanımı

honal

OpenBSD üzerinde PF(PacketFilter) kullanarak kendi "firewall" sistemlerini oluşturmak isteyenler için yol gösterici olabilecek bir dökümanı http://cc.kou.edu.tr/huzeyfe/openbsd/pf.pdf adresinden elde edebilirsiniz.

Phishing Rehberi - Sivrizeka Para Tırtıklama Yöntemleri ve Korunma Şekilleri

FZ

Phishing, günümüzde yaygın olarak kullanılan bir saldırı yöntemidir. Görsel ve yazılı basında son zamanlarda online dolandırıcılık adı altında sık sık haberler duymaktayız. Phishing yönteminde temel kullanıcıyı kandırarak, kullanıcıya ilişkin kredi kartı bilgileri, banka hesap numaralarından bu hesaba ait internet şifresine kadar birçok özel bilgileri ele geçirmektir.

Kullanılan yöntemlerin başında e-posta ile gönderilen sahte mesajlar gelmektedir. Bu e-posta sanki bir ticari kurumdan(bankalar, alışveriş siteleri vb.) geliyormuş gibi bir izlenim yaratır. Bu, kullanıcının kendisine ilişkin bilgilerini girmesi için kuruma ait bağlantıya(link) tıklamasını içeren bir e-posta olabilir. E-posta içeriği kişisel bilgilerin güncellenmesi, sistemdeki yeniliklerin hesabınızda aktif olması için şifrenizi girin gibi mesajlardır.

Bunu gören kullanıcı e-posta ile gelen mesajdaki bağlantıya tıkladığında kurumun web sitesinin birebir kopyası olan başka bir sayfaya yönlendirilir. Burada girilen şifre gibi özel bilgiler artık başkasının eline geçer.

Tacettin Karadeniz'in FM camiası ile paylaştığı yazısının devamını burada okuyabilirsiniz.

Web Madenciliği ile Daha İyi Bir E-öğrenme Modeli Mümkün Mü?

FZ

Web madenciliği kısaca Web sayfaları ve servislerinden otomatik olarak bilgi çekip bunlardaki kalıpları keşfetmek için veri madenciliği tekniklerinin kullanılması olarak tanımlanabilir. Acaba makina öğrenme (machine learning) ve veri madenciliği (data mining) tekniklerinin özel bir dalı olan web madenciliği yöntemleri ile daha iyi e-öğrenme sistemleri geliştirmek mümkün müdür?

Missouri-Columbia Üniversitesinden James Laffey ve Jiye Ai'nin "Web Mining as a Tool for Understanding Online Learning" başlıklı makalesi bu ve benzeri sorulara olumlu cevaplar vermenin yanısıra güzel ve pratik bir örnek de gösteriyor: Yazıda somut olarak bir Blackboard (webct) e-öğrenme sisteminin web madenciliği ile nasıl daha da faydalı ve verimli hale getirilebileceği anlatılıyor.

Araştırmacılar, makalenin başında web madenciliği tekniklerinin başlıca şu üç noktada ciddi fayda getireceğini belirtmişler: devamı burada...

ACM Bilgisayar Bilimleri Klasik Kitaplar Listesi

nec

ACM, kendi portalında, okuyucu anketiyle belirlenen, içinde "201 Principles of Software Development", "Anatomy of LISP" gibi kitapların olduğu bir klasikler listesi yayınlamış. Listede Dijkstra, Minsky gibi isimlerin de kitapları var.

Bazı kitapların tamamına PDF olarak erişilebiliyor siteden. Yazdığına göre eksik olanlar için de izin almaya çalışıyorlarmış. Takip edilesi.

E-bergi Şubat 2009 Sayısı Okuyucularını Selamlar

ilke444

Yeni yıla çok güzel bir başlangıç yapan aylık bilgisayar bilimi ve özgür yazılım derginiz e-bergi, Şubat 2009 sayısıyla da yine çok konuşulacak.