21 Günde Değil 10 Yılda Programlama Öğrenin

0
FZ
Herhangi bir kitapçıya gittiğinizde Teach Yourself Java in 7 Days (7 Günde Java Öğrenin) benzeri, size birkaç günde veya birkaç saatte Visual Basic, Windows, Internet (vs.) öğretmeyi vadeden kitaplarla karşılaşırsınız...

... Birkaç günde, Beethoven, kuantum fiziği ya da köpek eğitimi öğreten kitaplar yok. Bu sonuçlara bakılırsa, ya insanlar bilgisayar hakkında yeni şeyler öğrenmek için çok hevesli ve aceleci ya da bu iş bir şekilde inanılmaz derecede kolay.

... Araştırmacıların da (Hayes, Bloom) ortaya koyduğu üzere, satranç oynamaktan beste yapmaya, resimden piyanoya, yüzmeden tenise ya da nöropiskoloji ve topoloji alanlarında araştırma yapmaya kadar bir çok alanda uzman olmak, on yıl civarında bir zaman alıyor ve bunun bir kısayolu var gibi gözükmüyor.

Peter Norvig'in "Teach Yourself Programming in Ten Years" başlıklı makalesinin çevirisini On Yılda Programlama Öğrenin adresinde okuyabilirsiniz.

Görüşler

0
FZ
Şık bir Türkiye bayrağı kullanarak çeviriye link veren Peter Norvig'e teşekkürler! (Not: Bir yanlış anlama olmuş sanırım, yazının çevirmeni olarak ben görünüyorum, bu yanlış anlamayı düzeltmek namına çeviriyi gerçekleştiren genç bilgisayar bilimleri öğrencisi arkadaşın ismini de yolladım, en kısa sürede düzeltileceğini umuyorum).
0
FZ
Hiç yorum gelmedi çünkü:

a- Zaten FM'yi takip eden herkes bu yazıyı daha önce orjinalinden okumuştu.

b- FM'yi takip eden herkes zaten yazar ile benzer düşünceleri paylaşıyorlar.

c- FM'yi takip eden herkes zaten bu durumun aşikar olduğunu düşünüyor ve hiç şaşırmadı, dolayısı ile yorum yazmaya tenezzül etmedi.

d- FM'yi takip eden hiçkimse yazıyı okumadı, okusa da anlamadı.

e- Hiçbiri.

f- Hepbiri
0
ttk
Merhaba

Ben de program yazmaya çalışıyorum kendi iş alanımızla ilgili ama gerçek anlamda programcılık eğitimi almadığım için bu konuya yorum yazmak istemedim.
Yazı gerçekten faydalı ve de açıklayıcı. Bilmem kaç günde, saatte, haftada ... programcılık öğrenme kitaplarını görüp de bir türlü bunlardan pek bir şey anlayamadığım için kendimi aptal hissediyordum :)

Yazıda sene cinsinden verilen rakamın yuvarlak olmadığına gerçekçi olduğuna inandım. Delphi ile olan bu kadar seneye yakın uğraşım sonucunda (her ne kadar şu kadarı bana yeter diyen tembellerden olsam da) denildiği kadar sene sonunda insan aptal değil ise kullandığı dilin inceliklerine hakim olmaya başlıyor kanaatimce, benim de tecrübeye dayalı görüşüm bu yönde.

Ayrıca en önemlisi, yazıdaki demet haline getirilip verilmiş tavsiyeler çok kıymetli ve de isabetli.
Güzel ve seneler boyunca ancak elde edilebilecek tecrübelerle "haa yahu şu da şöyleymiş, bunca sene sonra ancak farkedebilldim" deme zahmetinden bu tavsiyelerin kıymetini bilebilenleri kurtarabilecek, hayatta zaman kazandırıcı bir makale.
Yazan da, buraya ulaştıranlar da oldukça faydalı bir iş yapmışlar diyorum (birileri çıkıp da yağcı demez umarım, çünkü samimiyim.)

Teşekkürler ilgililere.
0
FZ
Ben yağcı demem! :)

Şaka bir yana yorum için teşekkürler, programlamanın gerçek doğasına dair insanları ne kadar bilgilendirebilirsek o kadar iyi olur diye düşünüyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNU/Linux Dağıtımları Belgesi

Evreniz

Linux Dağıtımları Belgesi, GNU/Linux ile tanışmaya hazırlanan kullanıcıların cevap vermekte -ve hatta insanlardan cevap almakta da- zorlandıkları "Hangi Linux dağıtımı?" sorusuna anlamlı bir yanıt verebilmeleri için hazırlanmaya başlanmış, belli başlı dağıtımların özelliklerini anlatmayı ve bu yolla Linux ve dağıtımlar hakkında kullanıcıların kafasında anlamlı bir fikir oluşturmayı hedefleyen bir belge.

Kitap paylaşmanın eğlenceli yolu..

dasgin

"Amacımız, basit, tüm dünyayı kütüphaneye çevirmek."

"BookCrossing.com size kitaplarınızı dünyayla paylaşmak ve sonsuza kadar izlediği yolu takip edebilmek için basit bir yöntem sunuyor."

Okuduğunuz ve diğer insanlarla paylaşmak istediğiniz kitapları "www.bookcrossing.com" adresinden temin ettiğiniz bir kimlik numarası ile kayıt altına alıyorsunuz. Sonra mı?

Kargo Kültü Bilim

FZ

Meşhur fizikçi Richard Feynman'ın 1974 yılındaki önemli bir konuşmasının metnini FM camiası ile paylaşmak istedik. Önemli bir kılavuz olduğunu düşündüğümüz bu metnin okurken bir hayli eğleneceğinizi ve bir şeyler kapabileceğinizi düşündük.

ACM Bilgisayar Bilimleri Klasik Kitaplar Listesi

nec

ACM, kendi portalında, okuyucu anketiyle belirlenen, içinde "201 Principles of Software Development", "Anatomy of LISP" gibi kitapların olduğu bir klasikler listesi yayınlamış. Listede Dijkstra, Minsky gibi isimlerin de kitapları var.

Bazı kitapların tamamına PDF olarak erişilebiliyor siteden. Yazdığına göre eksik olanlar için de izin almaya çalışıyorlarmış. Takip edilesi.

Özgür Yazılım Projeleri başarıyla nasıl yürütülür?

roktas

CVS ve Subversion'un arkasındaki isim: Karl Fogel'den bir kitap: Özgür Yazılım Projeleri başarıyla nasıl yürütülür?. Diktatör proje yöneticilerinden, proje içi iletişime, "Nasıl geçiniyorsunuz peki?"den, proje sürüm kriterlerine kadar uzanan bir dizi konuyu da irdeleyen kitap özgür bir lisansla sunulmuş. Afiyet olsun!