21 Günde Değil 10 Yılda Programlama Öğrenin

0
FZ
Herhangi bir kitapçıya gittiğinizde Teach Yourself Java in 7 Days (7 Günde Java Öğrenin) benzeri, size birkaç günde veya birkaç saatte Visual Basic, Windows, Internet (vs.) öğretmeyi vadeden kitaplarla karşılaşırsınız...

... Birkaç günde, Beethoven, kuantum fiziği ya da köpek eğitimi öğreten kitaplar yok. Bu sonuçlara bakılırsa, ya insanlar bilgisayar hakkında yeni şeyler öğrenmek için çok hevesli ve aceleci ya da bu iş bir şekilde inanılmaz derecede kolay.

... Araştırmacıların da (Hayes, Bloom) ortaya koyduğu üzere, satranç oynamaktan beste yapmaya, resimden piyanoya, yüzmeden tenise ya da nöropiskoloji ve topoloji alanlarında araştırma yapmaya kadar bir çok alanda uzman olmak, on yıl civarında bir zaman alıyor ve bunun bir kısayolu var gibi gözükmüyor.

Peter Norvig'in "Teach Yourself Programming in Ten Years" başlıklı makalesinin çevirisini On Yılda Programlama Öğrenin adresinde okuyabilirsiniz.

Görüşler

0
FZ
Şık bir Türkiye bayrağı kullanarak çeviriye link veren Peter Norvig'e teşekkürler! (Not: Bir yanlış anlama olmuş sanırım, yazının çevirmeni olarak ben görünüyorum, bu yanlış anlamayı düzeltmek namına çeviriyi gerçekleştiren genç bilgisayar bilimleri öğrencisi arkadaşın ismini de yolladım, en kısa sürede düzeltileceğini umuyorum).
0
FZ
Hiç yorum gelmedi çünkü:

a- Zaten FM'yi takip eden herkes bu yazıyı daha önce orjinalinden okumuştu.

b- FM'yi takip eden herkes zaten yazar ile benzer düşünceleri paylaşıyorlar.

c- FM'yi takip eden herkes zaten bu durumun aşikar olduğunu düşünüyor ve hiç şaşırmadı, dolayısı ile yorum yazmaya tenezzül etmedi.

d- FM'yi takip eden hiçkimse yazıyı okumadı, okusa da anlamadı.

e- Hiçbiri.

f- Hepbiri
0
ttk
Merhaba

Ben de program yazmaya çalışıyorum kendi iş alanımızla ilgili ama gerçek anlamda programcılık eğitimi almadığım için bu konuya yorum yazmak istemedim.
Yazı gerçekten faydalı ve de açıklayıcı. Bilmem kaç günde, saatte, haftada ... programcılık öğrenme kitaplarını görüp de bir türlü bunlardan pek bir şey anlayamadığım için kendimi aptal hissediyordum :)

Yazıda sene cinsinden verilen rakamın yuvarlak olmadığına gerçekçi olduğuna inandım. Delphi ile olan bu kadar seneye yakın uğraşım sonucunda (her ne kadar şu kadarı bana yeter diyen tembellerden olsam da) denildiği kadar sene sonunda insan aptal değil ise kullandığı dilin inceliklerine hakim olmaya başlıyor kanaatimce, benim de tecrübeye dayalı görüşüm bu yönde.

Ayrıca en önemlisi, yazıdaki demet haline getirilip verilmiş tavsiyeler çok kıymetli ve de isabetli.
Güzel ve seneler boyunca ancak elde edilebilecek tecrübelerle "haa yahu şu da şöyleymiş, bunca sene sonra ancak farkedebilldim" deme zahmetinden bu tavsiyelerin kıymetini bilebilenleri kurtarabilecek, hayatta zaman kazandırıcı bir makale.
Yazan da, buraya ulaştıranlar da oldukça faydalı bir iş yapmışlar diyorum (birileri çıkıp da yağcı demez umarım, çünkü samimiyim.)

Teşekkürler ilgililere.
0
FZ
Ben yağcı demem! :)

Şaka bir yana yorum için teşekkürler, programlamanın gerçek doğasına dair insanları ne kadar bilgilendirebilirsek o kadar iyi olur diye düşünüyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Tomcat ile Dağıtık (Distributed) Sistem İnşâsı

malkocoglu

E-ticaret ve benzeri türden internet sitelerinin karşısında çıkan klasik ölçekleme sorunu şunlardır:

Her Tomcat sunucu makinası sadece belli sayıda ziyaretçiye Servlet/JSP servisi yapabilir. Bir makinanın sınırı aşıldığında yeni bir Tomcat makinası ekleyerek sitemizin kapasitesini arttırabilmeliyiz. Fakat bunu nasıl yapacağız? Bu birçok Tomcat sunucusunun işlemci gücünü dış dünyaya tek bir kuvvet olarak sunabilecek bir yöntem lazım, yani kümeleme (clustering) kavramının Tomcat dünyasında olan karşılığı....
Yazının Devamı

Yazılım Şirket Çeşitleri

anonim

Bu yazımızda, yazılım üreten şirketlerin hangi kategorileri oluşturduğunu, bu kategorilerin tarihini birkaç örnek ile göstermeye çalışacağız. Kategorilerden birisi olan "ürün şirketi", rahatça bilinen ve tasvir edilen bir şirket olsa da, öteki şirket türü, danışman şirketi, yaygın olarak bilinmeyen yazılım şirketleridir. Yazının bilgilendirici olacağını umuyorum.

Yazının devamı


ID3 - Öğrenen Karar Ağacı

malkocoglu

Öğrenen algoritmalara giriş olarak ID3 tekniğini sitemizde işliyoruz. Yapay zekâ ile ilgilenen yazılımcı arkadaşların örnek LISP kodları ve resimler ile destekli bu yazıyı beğeneceğini umuyorum.

Greg Wilder ile müzik, yaratıcılık ve GNU/Linux üstüne

FZ

Bilgisayarla müzik besteleme ve düzenleme konusunda önemli çalışmaları olan Greg Wilder ile müzik, bilgisayarlar, işletim sistemleri, yaratıcılık, yapay zekâ ve doğaçlama üstüne bir röportaj gerçekleştirdik.

Wilder onca iş güç arasında bizi kırmayarak sorulara epey detaylı cevaplar verdi ve Türkçe konuşan bilgisayar ve müzik dünyası ile iletişim kurabilmiş olmaktan ötürü memnuniyetini belirtti. Bu röportaj şerefine daha önce yayınlamamış olduğu iki parçayı MP3 olarak röportajın sonundaki bağlantılardan edinip dinleyebilirsiniz.

3... 2... 1... Yayındayız!

Ruby Hacking Guide Artık İngilizce

anonim

Ne zamandır Ruby ile ilgilenemiyordum. Ama gelişmeleri takip ediyorum. Bu sabah ruby-doc.org da okuduğum güzel habere göre Ruby Hacking Guide artık İngilizce ( "Bunun neresi güzel Türkçe olsa neyse" diyenler için daha önce Japonca olduğunu belirteyim) WorldLingo yardımıyla çevirilen belgeye tar.gz ve zip formatında erişebilirsiniz.