Fedora Core 1.0 ile Internet Bağlantı Paylaşımı

0
anonim
"Linux ile internet bağlantımı nasıl paylaştırabilirim?" sorusu mail listeleri ve forumların en popüler soruları arasındadır. Bu makale En azından fedora için ortaya net bir çözüm koyuyor ve diğer dağıtımlar içinde referans oluşturuyor.

Görüşler

0
huseyin
Mandrake'nin içinde internet bağlantı paylaşımı, denetim masasında(Mandrake control center) geliyor.

Ayarlarla uğraşmanıza gerek kalmadan bunu kullanarak paylaşım oluşturabilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye Bilişim Ansiklopedisi

FZ

Editörlüğünü Prof. Dr. Tuncer Ören, Tuncer Üney ve Dr. Rifat Çölkesen'in üstlenmiş oldukları Türkiye Bilişim Ansiklopedisi yayınlandı.

1248 sayfalık ansiklopedide bilgisayar bilimleri, bilgisayar mühendisliği gibi alanlardaki öğretim görevlilerinden telekomünikasyon, yazılım ve donanım şirketlerinde çalışan mühendislere kadar pek çok deneyimli yazar geniş bir yelpazede teknik konuları derinlemesine ele alıyor. Hesaplamaya dayalı geometriden genetik algoritmalara, konuşma ve ses sıkıştırma sistemlerinden örüntü tanımaya dek pek çok konunun alandaki yetkin isimler tarafından ele alındığı ansiklopedinin dikkat çekici özelliklerinden biri de Türkçe terim konusundaki hassasiyeti.

Gelişmekte Olan Ülkelerde Kablosuz Ağ Kurulumu

arikan

Creative Commons lisansıyla bedava yayınlanan bu yeni kitap kırsal bölgelerde düşük maliyetle kablosuz ağ kurulumu ve işletimini anlatıyor. Kitap dünyanın çeşitli kırsal bölgelerinde ağ kurmuş ve işletmiş profesyoneller tarafından hazırlanmış.

Mor Kitap videoları

misafir

Scheme dilini kullanarak programlamayı öğreten efsanevi Mor Kitap'ın yazarları, 1986 yılında HP çalışanlarına kurs vermişler. Bu kursun videolarını indirmek mümkün. Lisp ve türevleriyle ilgilenen herkese tavsiye olunur.

Ve yine Kevin Mitnick, bu sefer basımdan önce kaldırılmış ilk bölüm

Phaedrus

Kevin Mitnick´in yazdığı Art of Deception adlı kitaptan Wiley yayınevi tarafından basımdan hemen önce çıkartılan ilk bölümü Bu adreste okuyabilirsiniz. Genel olarak bu bölüm Mitnick´in geçirdiği kaçak günleri, hapisteki zamanlarını ve medyada Mitnick´in adıyla ve düzenlediği asılsız, popülist haberlerle, ardından da yazdığı kitapla milyon dolarlar kazanan gazeteci John Markoff´u anlatıyor.

Bilgisayar Bilimcileri Hacker Konferanslarına Neden Katılmalıdır

FZ

Geçen gün acm.org sitesinde gezinirken Gregory Conti isimli bir bilgisayar profesörünün yazısı dikkatimi çekti: "Why computer scientists should attend hacker conferences" yani "Bilgisayar bilimcileri hacker konferanslarına neden katılmalıdır".

Conti, eğlenceli üslupla ilginç saptamalarda bulunuyor ve kendisinin de sık sık katıldığı bu tür etkinliklerin önemini vurguluyor.