Güle Güle Arthur C. Clarke

0
tongucyumruk
Başta 2001: Bir uzay efsanesi ve Rama serisi gibi klasikler olmak üzere birçok bilim kurgu kitabının yazarı, iletişim uyduları teknolojisinin fikir babası Sir Arthur C. Clarke, bugün, Sri Lanka'da hayatını kaybetti.

Aslında o ölmedi, yıldız çocuk oldu sadece...

Görüşler

0
auselen
yıldız tozuda olmuş olabilir.
0
FZ
İngiliz besteci Gustav Holst'un "The Planets" senfonik süiti eşliğinde Clarke üstadımızı son yolculuğuna uğurlarken selamlarımı iletiyorum.

Çağrışım yaptı: Acaba şu anda uzayın derinliklerinde seyahatine devam eden Voyager'ın içindeki altın disk bir gün 'birileri' tarafından bulunursa...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Firewall Engelini Aşıp Evden Çalışmak İsteyenler İçin: revinetd

FZ

Uzunca bir zamandır heterojen ağ ortamlarında, firewall idi, sistem yöneticisinin kaygıları idi, evden ofisteki ağa bağlanma idi, filanca yazılım falanca iş için uygun ama her şey için değil... vs. gibi dertlerle boğuşurken eMBA yazılım ekibimizden Ercümend Oyuktaş'ın keşfettiği minik bir yazılım ile dertlerimize son verdik.

Okuyacağınız kılavuzun işinize yaramasını ümit ederiz. Yazının orjinaline buradan erişebilirsiniz.

C Programlama Dilinin Evrimi

sametc

Aşağıdaki yazı benim çok ilgimi çekti paylaşmak isterim sanırım herkes benim gibi bu dilin nasıl ortaya çıktığını merak etmiştir.

C'nin tarihini tartışmaya UNIX'ten bahsedilmeden başlanamaz çünkü işletim sistemi ve sistem üzerinde çalışan programların bir çoğu C'de yazılmıştır.

Özgür Lineer Cebir Kitabı

FZ

Bilgi Üniversitesi'nin matematik bölümü e-posta listesine, oradan da bilgisayar bilimleri e-posta listesine gelmiş keyifli bir e-posta: İnanılması güç bir olay! "An open-source linear algebra text book" Open source (açık kaynak) olayının matematiğe katkısı olacağını nereden tahmin edebilirdim. Ama böyle bir proje var. Yapılmış, yapılıyor, yapılacak.

Internette bir matematik profesörünün başlattığı projeyle tamamen ücretsiz olarak (bu ücretsiz olma durumu yasal olarak da güvence altına alınmış!) bir lineer cebir kitabı yazılıyor. Hatta versiyonları var, sürekli güncelleniyor! En son 2006 şubatında güncellenmiş. Vereceğim site sırf bu iş için hazırlanmış! Çok değişik versiyonlarda sonuna kadar ücretsiz bir lineer cebir kitabı!

Vpopmail Kullanım Kılavuzu

anonim

Vpopmail bir sanal domain ve sanal kullanıcı yonetim aracı olarak yazılmıştır, yazılmasında temel MTA (Mail Transfer Agent)olarak qmail ele alındığı için bu sadece bu MTA ile çalışır. Son zamanlarda postfix ile birlikte de çalışabilmesi için gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Postfix ile çalıştırabilmeniz için yine aynı sitede bulunan vpopmail-postfix dökümanına göz atabilirsiniz.

Her Nesil Kendi Filozofunu Yaratır

barbaros

Richard Stallman'ın kitabı için Stanford Hukuk Fakültesi Hukuk Profesörü Lawrence Lessig tarafından yazılan giriş bölümü...

Her nesil kendi filozofunu yaratır-bir yazar, ya da zamanın görüntüsünü yakalayan bir sanatçı. Kimi zaman bu filozoflar böyle tanımlanır; çoğu zaman bu tespitin doğrulanması nesiller alan bir zamanda gerçekleşir. Tanımlansın ya da tanımlanmasın, tarih ideallerini konuşan insanlar tarafından şekillenir. Belki bir şiirin fısıltısında, belki de politik bir hareketin haykırışlarında.

Bizim neslimizin de bir filozofu var. O bir sanatçı ya da profesyonel bir yazar değil. O, bir programcı.