10 Yıllık Prolog Programlama Yarışması Arşivi

0
FZ
1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2001, 2002, 2003 ve 2004 yıllarında dünyanın çeşitli yerlerindeki konferanslarda düzenlenmiş Prolog kodlama yarışmalarının soruları ve güzel çözümleri bu kitapta toplandı.

Kitap PDF olarak ücretsiz şekilde kamuya sunulmuş durumda.
Buradaki soruları C, C++, Perl, Java, C#, PHP gibi imperatif yahut Scheme, ML, OCaml, Haskell gibi fonksiyonel dillerle çözmeyi deneyebilir, Prolog çözümleri ile kıyaslayabilir ya da XSB gibi daha gelişmiş mantık programlama dilleri ile neler yapabileceğinizi kurcalayabilirsiniz.

Görüşler

0
Anduril
Çok hoş bir kaynak. Bizleri de haberdar ettiğiniz için teşekkürler.
0
newman
Ben de tesekkur ederim. Lisp'e merak salmadan once prolog ogrenmeye niyetlenmistim ve biraz webi de arastirmistim guzel materyal var mi diye. O zamanlar ben bunu gormemistim. Sonra prolog isini baska bir bahara erteledim.
Bu arada, kitaptan faydalanabilmek icin prolog bilmek lazim tabii ;-). Aklima geldi bu vesileyle: bir kitap bulmustum (ingilizce). Ne kadar iyidir bilmiyorum, ama belki birilerinin isine yarar: http://www.ida.liu.se/~ulfni/lpp/ adresinden indirebilirsiniz. Kolay gelsin arkadaslar.
0
FZ
SICP ve PAIP kitaplarında Lisp ile Prolog nasıl gerçekleştirilir diye anlatıyor ve kod örnekleri veriyor diye hatırlıyorum. O kitapların ilgili kısımlarına bakmakta fayda olabilir. Böylece Lisp içinden Prolog işlevselliği kullanılabilir hale geliyor.
0
FZ


Bir de The Reasoned Schemer var tabii güzel kaynak olarak.
0
newman
Ben bu little,reasoned, seasoned schemer uclusunu satin aldim gerci, ama daha okumaya firsat bulamadim. "call/cc" ile ilgili bir noktada takilmistim: PLT mailing list'te sordum. Birisi bana cok detayli ve guzel bir aciklama yapmisti. Sonra da "bunlarin kaynagi Little schemer" demisti ;). Ben de ustune atladim. Ama araya matematik girdi, uzadi. Su aralar da yavas yavas "On Lisp" P.Graham'in kitabini okuyorum. Vallahi prologa ne zaman sira gelecek hic bilmiyorum (dedigim gibi: araya denklemler giriyor :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Smalltalk ile Yazılım Geliştirme: Squeak

FZ

Özet: Bu belge, Squeak bütünleşik geliştirme ortamını kullanarak Smalltalk programlama dili ile yazılım geliştirme süreçlerine giriş niteliğinde kaynak sağlaması amacı ile yazılmıştır.

Zekeriya "zekus" Koç'un yazısının devamını burada okuyabilirsiniz.

Linux´da Bellek Yönetimi Başlangıcı

FZ

Bora Şahin arkadaşımızın Linux'da Bellek Yönetimi Başlangıcı başlıklı detaylı ve özgün makalesi "kernel hacking" ve genel olarak sistem programlama ile ilgilenen okuyucularımızın hizmetine sunulmuştur.

Yeni bir E-dergi : pozi+if

boreas

E-lapis, penguence gibi ücretsiz dergilerin arasına yaklaşık üç ay önce yayına başlayan yeni bir e-dergi pozi+if eklendi. Programlama, özgür yazılımlar gibi konuların yanında donanım ve yazılım testi gibi konularada ağırlık veren bu dergi yaklaşık 200 sayfalık içeriğiyle umut vaad ediyor.

Adres : http://www.pozitifpc.com/

Tomcat ile Dağıtık (Distributed) Sistem İnşâsı

malkocoglu

E-ticaret ve benzeri türden internet sitelerinin karşısında çıkan klasik ölçekleme sorunu şunlardır:

Her Tomcat sunucu makinası sadece belli sayıda ziyaretçiye Servlet/JSP servisi yapabilir. Bir makinanın sınırı aşıldığında yeni bir Tomcat makinası ekleyerek sitemizin kapasitesini arttırabilmeliyiz. Fakat bunu nasıl yapacağız? Bu birçok Tomcat sunucusunun işlemci gücünü dış dünyaya tek bir kuvvet olarak sunabilecek bir yöntem lazım, yani kümeleme (clustering) kavramının Tomcat dünyasında olan karşılığı....
Yazının Devamı

OpenBSD'de Basit Ağ Ayarları ve PF (Packet Filter) Kullanımı

honal

OpenBSD üzerinde PF(PacketFilter) kullanarak kendi "firewall" sistemlerini oluşturmak isteyenler için yol gösterici olabilecek bir dökümanı http://cc.kou.edu.tr/huzeyfe/openbsd/pf.pdf adresinden elde edebilirsiniz.