10 Yıllık Prolog Programlama Yarışması Arşivi

0
FZ
1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2001, 2002, 2003 ve 2004 yıllarında dünyanın çeşitli yerlerindeki konferanslarda düzenlenmiş Prolog kodlama yarışmalarının soruları ve güzel çözümleri bu kitapta toplandı.

Kitap PDF olarak ücretsiz şekilde kamuya sunulmuş durumda.
Buradaki soruları C, C++, Perl, Java, C#, PHP gibi imperatif yahut Scheme, ML, OCaml, Haskell gibi fonksiyonel dillerle çözmeyi deneyebilir, Prolog çözümleri ile kıyaslayabilir ya da XSB gibi daha gelişmiş mantık programlama dilleri ile neler yapabileceğinizi kurcalayabilirsiniz.

Görüşler

0
Anduril
Çok hoş bir kaynak. Bizleri de haberdar ettiğiniz için teşekkürler.
0
newman
Ben de tesekkur ederim. Lisp'e merak salmadan once prolog ogrenmeye niyetlenmistim ve biraz webi de arastirmistim guzel materyal var mi diye. O zamanlar ben bunu gormemistim. Sonra prolog isini baska bir bahara erteledim.
Bu arada, kitaptan faydalanabilmek icin prolog bilmek lazim tabii ;-). Aklima geldi bu vesileyle: bir kitap bulmustum (ingilizce). Ne kadar iyidir bilmiyorum, ama belki birilerinin isine yarar: http://www.ida.liu.se/~ulfni/lpp/ adresinden indirebilirsiniz. Kolay gelsin arkadaslar.
0
FZ
SICP ve PAIP kitaplarında Lisp ile Prolog nasıl gerçekleştirilir diye anlatıyor ve kod örnekleri veriyor diye hatırlıyorum. O kitapların ilgili kısımlarına bakmakta fayda olabilir. Böylece Lisp içinden Prolog işlevselliği kullanılabilir hale geliyor.
0
FZ


Bir de The Reasoned Schemer var tabii güzel kaynak olarak.
0
newman
Ben bu little,reasoned, seasoned schemer uclusunu satin aldim gerci, ama daha okumaya firsat bulamadim. "call/cc" ile ilgili bir noktada takilmistim: PLT mailing list'te sordum. Birisi bana cok detayli ve guzel bir aciklama yapmisti. Sonra da "bunlarin kaynagi Little schemer" demisti ;). Ben de ustune atladim. Ama araya matematik girdi, uzadi. Su aralar da yavas yavas "On Lisp" P.Graham'in kitabini okuyorum. Vallahi prologa ne zaman sira gelecek hic bilmiyorum (dedigim gibi: araya denklemler giriyor :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

coLinux : Windows Altında Debian Mı ?

darkhunter

Bir gün Windows altında da (birbirimizi kandırmayalım ara sıra hepimiz açıyoruz :)) GNULinux kullanmak istedim. Yaptığım şeyleri şöyle bir derledim, ortaya bu yazı çıktı. Umarım birilerinin işine yarar. Belki arada bir fazlamesai.net'i gezen ama bir türlü Linux ile tanışamayanlara bir vesile olur. Windows'a bile girdik, daha ne yapalım! Kurun şu GNU/Linux'ü :)

Özgür Yazılımla ilgili bir Özgür Kitap :)

dfisek

M. Ali Vardar, yazdığı üçüncü programlama kitabı "Açık Kodlu Yazılım Geliştirme Araçları"nı yayınevlerine vermek yerine, özgür yazılım meraklılarına özgürce kullanabilecekleri bir elektronik kitap olarak PDF formatında sunmakta ve "eğer kitabı beğendiyseniz bizi destekleyin" diyerek Linux Kullanıcıları Derneği hesabına bağışta bulunmaya davet etmektedir.

Ruby Hacking Guide Artık İngilizce

anonim

Ne zamandır Ruby ile ilgilenemiyordum. Ama gelişmeleri takip ediyorum. Bu sabah ruby-doc.org da okuduğum güzel habere göre Ruby Hacking Guide artık İngilizce ( "Bunun neresi güzel Türkçe olsa neyse" diyenler için daha önce Japonca olduğunu belirteyim) WorldLingo yardımıyla çevirilen belgeye tar.gz ve zip formatında erişebilirsiniz.

Essentials of Metaheuristics yayınlandı

okanakyuz

Sean Luke yeni kitabı Essentials of Metaheuristics yayınlandı. Kitap özellikle yapısal kestirim, popülasyon metotları, paralel hesaplama, Kovelasyon, Çok hedefli optimizasyon, Karınca kolonileri, Genetik algoritmalar, Genetik programlama, evrimsel yazılım metotları gibi birbirinden populer yapay zeka konularını içerisinde barındırıyor. Gösterilen algoritmalar rahatlıkla C/C++,Java, Python, Lisp gibi bir dilde programlanabilecek sadelikte. Özellikle yapay zeka meraklısı arkadaşlara tavsiye ederim.

Kitap creative common lisans ile korunmuş olarak yazarın George Mason Üniverstesindeki sitesinde bedava olarak pdf formatında dağtılmakta. (http://cs.gmu.edu/~sean/book/metaheuristics/)

E-bergi Şubat 2009 Sayısı Okuyucularını Selamlar

ilke444

Yeni yıla çok güzel bir başlangıç yapan aylık bilgisayar bilimi ve özgür yazılım derginiz e-bergi, Şubat 2009 sayısıyla da yine çok konuşulacak.