10 Yıllık Prolog Programlama Yarışması Arşivi

0
FZ
1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2001, 2002, 2003 ve 2004 yıllarında dünyanın çeşitli yerlerindeki konferanslarda düzenlenmiş Prolog kodlama yarışmalarının soruları ve güzel çözümleri bu kitapta toplandı.

Kitap PDF olarak ücretsiz şekilde kamuya sunulmuş durumda.
Buradaki soruları C, C++, Perl, Java, C#, PHP gibi imperatif yahut Scheme, ML, OCaml, Haskell gibi fonksiyonel dillerle çözmeyi deneyebilir, Prolog çözümleri ile kıyaslayabilir ya da XSB gibi daha gelişmiş mantık programlama dilleri ile neler yapabileceğinizi kurcalayabilirsiniz.

Görüşler

0
Anduril
Çok hoş bir kaynak. Bizleri de haberdar ettiğiniz için teşekkürler.
0
newman
Ben de tesekkur ederim. Lisp'e merak salmadan once prolog ogrenmeye niyetlenmistim ve biraz webi de arastirmistim guzel materyal var mi diye. O zamanlar ben bunu gormemistim. Sonra prolog isini baska bir bahara erteledim.
Bu arada, kitaptan faydalanabilmek icin prolog bilmek lazim tabii ;-). Aklima geldi bu vesileyle: bir kitap bulmustum (ingilizce). Ne kadar iyidir bilmiyorum, ama belki birilerinin isine yarar: http://www.ida.liu.se/~ulfni/lpp/ adresinden indirebilirsiniz. Kolay gelsin arkadaslar.
0
FZ
SICP ve PAIP kitaplarında Lisp ile Prolog nasıl gerçekleştirilir diye anlatıyor ve kod örnekleri veriyor diye hatırlıyorum. O kitapların ilgili kısımlarına bakmakta fayda olabilir. Böylece Lisp içinden Prolog işlevselliği kullanılabilir hale geliyor.
0
FZ


Bir de The Reasoned Schemer var tabii güzel kaynak olarak.
0
newman
Ben bu little,reasoned, seasoned schemer uclusunu satin aldim gerci, ama daha okumaya firsat bulamadim. "call/cc" ile ilgili bir noktada takilmistim: PLT mailing list'te sordum. Birisi bana cok detayli ve guzel bir aciklama yapmisti. Sonra da "bunlarin kaynagi Little schemer" demisti ;). Ben de ustune atladim. Ama araya matematik girdi, uzadi. Su aralar da yavas yavas "On Lisp" P.Graham'in kitabini okuyorum. Vallahi prologa ne zaman sira gelecek hic bilmiyorum (dedigim gibi: araya denklemler giriyor :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mor Kitap videoları

misafir

Scheme dilini kullanarak programlamayı öğreten efsanevi Mor Kitap'ın yazarları, 1986 yılında HP çalışanlarına kurs vermişler. Bu kursun videolarını indirmek mümkün. Lisp ve türevleriyle ilgilenen herkese tavsiye olunur.

ID3 - Öğrenen Karar Ağacı

malkocoglu

Öğrenen algoritmalara giriş olarak ID3 tekniğini sitemizde işliyoruz. Yapay zekâ ile ilgilenen yazılımcı arkadaşların örnek LISP kodları ve resimler ile destekli bu yazıyı beğeneceğini umuyorum.

Hackers & Painters : Bilgisayar Çağından Büyük Fikirler

FZ

Usta yazar ve yazılım geliştirme uzmanı Paul Graham'ın "Hackers & Painters" isimli kitabı nihayet Türkçe olarak piyasalarda.

Php Başlangıç Dersleri - Seri 4 - (MySQL)

Guardian

Veritabanı konusuna, özelliklede MySQL diline yeni giriş yapacak okurlar için çok güzel bir kaynak olduğuna inandığım ve bir süredir azimle üzerinde çalıştığım “Php Başlangıç Dersleri - Seri 4″ sonunda tamamlanmıştır.

Dökümana şu sayfadan ulaşabilirsiniz. Yada direk aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

php-dersleri-seri-4.tar.gz [ 1 MB ]

Doğru Düzgün Soru Sormanın Yolları

yalcink01

FM Forumda açılmış bir konu altında oluşan doğal süreç, bizi forumlarda ve e-posta listelerinde nasıl soru sormak gerektiği konusuna götürdü. Dernek listelerinde zaman zaman dalgalanmalar yaşanmakla birlikte, genelde ortanın üstü diye tabir edebileceğimiz bir ileti yazım tarzı var. FM Forum'un durumu da pek farklı değil. Yeni katılan arkadaşlar haricinde, acayip ve garip tarzda soru soran pek çıkmıyor. Bununla birlikte, söz konusu forum konusunda görülebileceği üzere, bazen iyi bir kılavuza ihtiyaç duyuluyor. Diğer forumlarda ise durum içler acısı :( Türkçe, Türkçe olduğuna bu kadar pişman edilebilir. İmla ve yazım kurallarındaki boşvermişlik bir tarafa, kelimelerde bile acayiplikler "var way!", "ajaip şeler oljek amma bnm sormk isterim...", şeklinde devam eden ucubeler etrafta cirit atmakta. Elbette ki tek bir kılavuz ile bütün bunları sonlandırmak ve insanları doğru yola sokmak mümkün değil -zaten ahir zaman peygamberliği gibi bir derdimiz de yok :)- ama bir yerden de başlamak gerek, değil mi? Peygamber olamadık diye hayatı tamamen boşvermek de olmaz.

Osman Yüksel'e, bu kadar işinin gücünün ve dahi Debian .po çevirilerinin arasında bu işe vakit ayırdığı için teşekkür ederim.

Türkçe çeviri için ilk sürüme http://www.geocities.com/yalcink01/smart-questions.html adresinden ulaşabilirsiniz. Her türlü geri beslemeye kapımız açıktır. Eklemek istediğiniz bölümler var ise, lütfen çekinmeden bildirin.