Projelerde Hata Takip Düzeni - ITracker

0
malkocoglu
Yazılım projelerinin test safhasında ortaya çıkan hataları, bir iş akışı altında kontrol etmek programcılara ve idarecilere rahatlık sağlıyor. Şu anda içinde bulunduğumuz projemiz için ITracker adlı J2EE bazlı serbest yazılımı seçtik (projemiz tarafından Türkçeleştirilmiştir). Hata takip için gereken düzeni, ITracker üzerinde anlattığımız bu yazının yararlı olacağını umarız.

Projelerde Hata Takip Düzeni

ITracker

Görüşler

0
FZ
Ciddi bir yazılım geliştirme ortamında hata takip yazılımı olmadan iş yapmak düşünülemez.

Biz de (eMBA yazılım geliştirme ekibi olarak, http://www.bilgiemba.com/tr/ ) uzunca bir süredir Mantis Bugtracker kullanıyoruz ( http://mantisbt.sourceforge.net/ ). Apache, PHP ve MySQL ortamında çalışan bu hata takip sistemi (ki Oktay arkadaşımız sağolsun, aylar önce bize bunu o tavsiye etmişti FM Forum ortamında) hem MS Windows hem de GNU/Linux ortamında gayet kolay kuruluyor ve çalışıyor, değişiklik yapmak da zor değil, öyle yeniden derleme derdi falan da yok :)

4 kişilik programlama ekibi ve 25 kadar eMBA hocası, asistanı, koordinatörü, vs. bu sistem üzerinden hataları ve taleplerini bildiriyorlar ve ITracker yazısında olduğu gibi hatalar bildirilir bildirilmez yazılım ekibi e-posta ile uyarılıyor, geribesleme, vs. yapılıyor, ardından problem gideriliyor, hatayı bildiren çözümü onayladıktan sonra da hata KAPALI duruma getirilip ana listeden çıkarılıyor. Sonra gerekirse detaylı raporlar alınabiliyor falan. Hatta ben SVG ile uğraşırken bir ara heves yapıp o sisteme bir de küçük bir grafik çıktı modülü yazayım demiştim, bir iki denemem oldu, PHP ile veritabanından verileri çekip sonuçları XML tabanlı SVG dili ile tarayıcıya gönderince SVG plug-in devreye giriyor ve aylık hata sayısının günlere göre dağılımı çubuk grafik olarak çıkıyor falan :) (Oktay´a not: Bence bunu Mantis´e ekleseler süper bir özellik olur, gerçi şu anda SVG desteğini doğru dürüst veren bir tek Adobe SVG plug-in var ve o da bir tek Windows ortamında doğru dürüst çalışıyor o ayrı; Nuh-i nebiden kalma sürümü var bir tane Red Hat için. Açıkçası hala SVG gibi güzel ve XML tabanlı bir Internet tarayıcı grafik gösterme diline %100 destek vermeyen Mozilla ekibini kınıyorum.)

Bu sistemin işleri bir hayli kolaylaştırdığını ve zaptü rapt altına aldığını söylemem abartılı olmaz.
0
tongucyumruk
Konuyla biraz alakasız olacak ancak Mozilla SVG desteği veriyor, ancak öntanımlı olarak derleme aşamasında bu destek kapalı. SVG desteği ile derlenmiş Mozilla sürümlerini http://www.mozilla.org/projects/svg/ adresinden indirebilirsin.
0
FZ
Sisteme gömülü SVG desteği tam değil. SVG standardının sadece bir altkümesini destekliyorlar. SVG bünyesindeki SMIL animasyon desteği de yok. Çoktan 1.0 sürümü çıkmış ve ileriki sürümlerinin taslakları geliştirilmiş olan SVG standardını ``promote´´ etmiyorlar. Programatik amaçlar, algoritmik grafik üretimi vs, yani illüstrasyon ve artistik efektler (işin bu bu kısmı beni değil uç noktada gösterişli tasarım yapan web sanatçılarını ilgilendirir) haricinde hemen her iş için mükemmel çözüm olduğunu düşündüğüm SVG´ye çok daha sağlam destek vermelerini beklerdim. Pek çok kişi hala bundan haberdar değil oysa ki Mozilla gibi açık kaynak kodlu internet tarayıcı dünyasının kralı olan bir yazılım bu desteği standart olarak verse bir anda bunun yaygınlaşması artar.
0
malkocoglu
Bu program ismi icin tesekkurler; Mantis icin de yaziya baglanti ekleyecegim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Açılış Disketi NASIL

yalcink01

Hep hayalini kurduğum şey, kendi başıma imal ettiğim bir işletim sistemi idi. Baktım ki bu iş oldukça uzun bir zamana mal olacak, ben de hayalimi güncelledim ve kendi birleştirdiğim bir işletim sistemi yapmaya karar verdim. Hani legolar var ya onun gibi bir şey işte. Eh, Linux çekirdeği artı GNU araçları ve bilumum özgür yazılım etrafta cirit atıyor:) Al parçaları birleştirmeye başla dedim ama işte orada tıkandım kaldım. Parçaları bulmak kolay ama bir GNU/Linux İşletim Sistemi nasıl çalışır, temel parçalar nelerdir, kim kimi tetikliyor, kimin eli kimin cebinde konuları biraz karışık. Demokraside çare tükenmez deyip kendi yol planımı yaptım ve işe başladım: Öncelikle "bu sistem nasıl açılır, temel parçalar ve ana hatlar nelerdir?" sorununun yanıtını bulabilmek amacı ile The Linux Bootdisk HOWTO kılavuzunu hatim eyledik. Sırada Çekirdek Çitleme Kılavuzu (tldp tarafından şu an güncelleniyor) ve The Pocket Linux kılavuzu var.

Linux Açılış Disketi NASIL kılavuzu; bir açılış disketi yapımını anlatmakla birlikte -ki bu işin çok daha kolay bir yöntemi de mevcuttur:mkbootdisk- sistemin ilk ateşlemesini ve bu sistemin çalışması için gereken temel araçları açıklaması yönünden bence oldukça önemli bir başlangıç noktasını oluşturmakta. İyi bir başlangıç olmakla birlikte, sistem temellerini anlayabilmek için tek başına yeterli olmasını beklemeyin. Zaten kılavuzun ana hedefi de bu değil. Adı üstünde: açılış disketi nasıl yapılır, onu anlatıyor :)

Her halükarda okunması gereken ve Linux öğrenmeye çalışan benim gibiler için, uygulanması gereken bir kılavuz. Init'in ne olduğunu anlamadan önce, init'in herşeyin atası olduğunu anlamak gerekir, öyle değil mi?

http://www.geocities.com/yalcink01/bootdisk-howto/index.html adresinden belgeye ulaşabilirsiniz. Her zaman olduğu gibi: her türlü geribeslemeye kapımız açıktır

Lessig, ''Code and Other Laws of Cyberspace'' kitabını okurlarıyla güncelleyecek

butch

Lawrence Lessig, ilk basımı 1999'da yapılan "Code and Other Laws of Cyberspace" kitabının yeni basımı için içeriğini güncellemek amacıyla ilginç ama kendisine yakışır bir yöntem seçti. Wiki tabanlı bir sistem aracılığıyla kitabın güncellenmesi sürecine herkes dahil olabilecek.
/.

Dünya ile Rekabet Edecek Zehir Gibi Bir Bilgisayar Şirketi Kurmak

FZ

30 yıl maaşla çalışıp didinmek yerine zehir gibi bir bilgisayar şirketi kurup birkaç yıl geceli gündüzlü çalışıp çok zengin olmak... Herkese parmak ısırtacak çözümler sunmak... Rakipleri çatlatmak... İyi güzel ama nereden başlanır, nasıl başlanır? Ne gibi tehlikeler, tuzaklar vardır? Herkes o tür bir bilgisayar şirketi kurabilir mi? Bu işlere kaç yaşında başlanır? Şirketinize nasıl "hacker" seçersiniz? Peki ya parayı nereden bulacaksınız? Kısa sürede gelir elde etmeye nasıl başlarsınız? 100.000$ yeter mi? Ne kadar süreliğine? Geliştirdiği Viaweb'i birkaç yıl sonra Yahoo'ya 40.000.000$'a satan usta bir "hacker"ın deneyimlerini merak ediyor musunuz? O halde buyrun:

Bu belge Paul Graham'ın 2005 yılının Mart ayında yayınladığı "How To Start A Startup" başlıklı makalesinin çevirisidir. Çeviri Gülsün Arıkan tarafından gerçekleştirilmiş, son düzeltmeler Emre Sevinç ve Bülent Murtezaoğlu tarafından yapılmıştır. Paul Graham'a yazısının Türkçe çevirisini yayınlamamıza izin verdiği için teşekkür ederiz. Belgenin özgün adresi burasıdır.

OpenBSD'de Basit Ağ Ayarları ve PF (Packet Filter) Kullanımı

honal

OpenBSD üzerinde PF(PacketFilter) kullanarak kendi "firewall" sistemlerini oluşturmak isteyenler için yol gösterici olabilecek bir dökümanı http://cc.kou.edu.tr/huzeyfe/openbsd/pf.pdf adresinden elde edebilirsiniz.

Türkçe Döküman portalı BELGE-TR

conan

BELGE-TR Galatasaray Üniversitesi Linux Kullanıcıları Grubunun yürütmekte olduğu bir türkçe döküman portalı projesi.

Linux için türkçe döküman arayıp bulabilmek için bence iyi bir başlangıç yeri. Portal`da Belge`ler, FTP Adresleri, Dernekler, Haberler, Kişisel Sayfalar, Kullanıcı Grupları, Projeler, Ticari Linux, Yansılar, Yazılım gibi alt başlıklarda kayıtlı 100`den fazla link var.

Kendi linklerinizi de eklemeniz mümkün olduğundan portal gelişime açik gözüküyor.