Projelerde Hata Takip Düzeni - ITracker

0
malkocoglu
Yazılım projelerinin test safhasında ortaya çıkan hataları, bir iş akışı altında kontrol etmek programcılara ve idarecilere rahatlık sağlıyor. Şu anda içinde bulunduğumuz projemiz için ITracker adlı J2EE bazlı serbest yazılımı seçtik (projemiz tarafından Türkçeleştirilmiştir). Hata takip için gereken düzeni, ITracker üzerinde anlattığımız bu yazının yararlı olacağını umarız.

Projelerde Hata Takip Düzeni

ITracker

Görüşler

0
FZ
Ciddi bir yazılım geliştirme ortamında hata takip yazılımı olmadan iş yapmak düşünülemez.

Biz de (eMBA yazılım geliştirme ekibi olarak, http://www.bilgiemba.com/tr/ ) uzunca bir süredir Mantis Bugtracker kullanıyoruz ( http://mantisbt.sourceforge.net/ ). Apache, PHP ve MySQL ortamında çalışan bu hata takip sistemi (ki Oktay arkadaşımız sağolsun, aylar önce bize bunu o tavsiye etmişti FM Forum ortamında) hem MS Windows hem de GNU/Linux ortamında gayet kolay kuruluyor ve çalışıyor, değişiklik yapmak da zor değil, öyle yeniden derleme derdi falan da yok :)

4 kişilik programlama ekibi ve 25 kadar eMBA hocası, asistanı, koordinatörü, vs. bu sistem üzerinden hataları ve taleplerini bildiriyorlar ve ITracker yazısında olduğu gibi hatalar bildirilir bildirilmez yazılım ekibi e-posta ile uyarılıyor, geribesleme, vs. yapılıyor, ardından problem gideriliyor, hatayı bildiren çözümü onayladıktan sonra da hata KAPALI duruma getirilip ana listeden çıkarılıyor. Sonra gerekirse detaylı raporlar alınabiliyor falan. Hatta ben SVG ile uğraşırken bir ara heves yapıp o sisteme bir de küçük bir grafik çıktı modülü yazayım demiştim, bir iki denemem oldu, PHP ile veritabanından verileri çekip sonuçları XML tabanlı SVG dili ile tarayıcıya gönderince SVG plug-in devreye giriyor ve aylık hata sayısının günlere göre dağılımı çubuk grafik olarak çıkıyor falan :) (Oktay´a not: Bence bunu Mantis´e ekleseler süper bir özellik olur, gerçi şu anda SVG desteğini doğru dürüst veren bir tek Adobe SVG plug-in var ve o da bir tek Windows ortamında doğru dürüst çalışıyor o ayrı; Nuh-i nebiden kalma sürümü var bir tane Red Hat için. Açıkçası hala SVG gibi güzel ve XML tabanlı bir Internet tarayıcı grafik gösterme diline %100 destek vermeyen Mozilla ekibini kınıyorum.)

Bu sistemin işleri bir hayli kolaylaştırdığını ve zaptü rapt altına aldığını söylemem abartılı olmaz.
0
tongucyumruk
Konuyla biraz alakasız olacak ancak Mozilla SVG desteği veriyor, ancak öntanımlı olarak derleme aşamasında bu destek kapalı. SVG desteği ile derlenmiş Mozilla sürümlerini http://www.mozilla.org/projects/svg/ adresinden indirebilirsin.
0
FZ
Sisteme gömülü SVG desteği tam değil. SVG standardının sadece bir altkümesini destekliyorlar. SVG bünyesindeki SMIL animasyon desteği de yok. Çoktan 1.0 sürümü çıkmış ve ileriki sürümlerinin taslakları geliştirilmiş olan SVG standardını ``promote´´ etmiyorlar. Programatik amaçlar, algoritmik grafik üretimi vs, yani illüstrasyon ve artistik efektler (işin bu bu kısmı beni değil uç noktada gösterişli tasarım yapan web sanatçılarını ilgilendirir) haricinde hemen her iş için mükemmel çözüm olduğunu düşündüğüm SVG´ye çok daha sağlam destek vermelerini beklerdim. Pek çok kişi hala bundan haberdar değil oysa ki Mozilla gibi açık kaynak kodlu internet tarayıcı dünyasının kralı olan bir yazılım bu desteği standart olarak verse bir anda bunun yaygınlaşması artar.
0
malkocoglu
Bu program ismi icin tesekkurler; Mantis icin de yaziya baglanti ekleyecegim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Batan Geminin Malları

SHiBuMi

Yer uygun mu bilmiyorum ama söz konusu 14 tane bilgisayar kitabı olunca FM'ye göndermenin en iyisi olacağını düşündüm. Elimdeki 14 adet bilgisayar kitabını satıyorum, hepsi İngilizce ve yurtdışından (çoğu Amazondan) alınmış kitaplar. Hepsi iyi durumda ve kullandığım süre içersinde hepsi bana oldukça faydalı oldular. Artık programlama ile uğraşmayacağım, ama bu kitapların da boşu boşuna kütüphanemde durmasını istemiyorum, ben bu kitaplara zaman içersinde kendi çapımda ciddi paralar ödedim, aranızda bu konularla ilgilenen ve bütçeleri yüzünden bu kitaplara ulaşamayanlar var mutlaka, bu en azından bir fırsat olabilir. Kitapların listesi Word dosyası olarak http://www.angelfire.com/linux/kitap/kitaplar.doc adresinde mevcut, ilgilenenler bana serdar_soydemir@hotmail.com adresinden ulaşabilirler.

3.38 YTL'lik çeklerden birisi bulundu

cbc

Karlı bir İstanbul sabahı butch ile Taksim'de buluşup Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsüne indiğimiz gibi koridorda ilginç bir kağıt parçası ile karşılaştık. Meraka ve söze mahal bırakmadan görüntüleri haberin devamına iliştiriyorum.

Emacs Bilgileri

malkocoglu

Emacs hakkında bazı yararlı olacağını düşündüğümüz bilgileri sunuyoruz.

Emacs Dış Programları Nasıl İşletir?

Ayrica, son hafta çıkan diğer yazılar:

Java eKitap

anonim

J2EE 1.4 kurumsal Java teknolojilerine işlediğimiz kitabımızın eKitap versiyonu herkesin kullanımına açılmıştır. KJ eKitap JBoss, Spring, ITracker, JmxMonitor gibi açık yazılım ürünleri üzerinden ve konuları hakkında yazıldı. Performans iyileştirmeleri için teknikler, veri tabanlarının kurulumu, şema yönetimi, ilişkisel model tasarımı gibi konular kitapta mevcuttur. Tarif edilen programlama teknikleri bol örnek kodlarla desteklenmektedir.

eKitap'ı üretmek için LATeX ile yazılan kitabın PDF sürümünden Ghostscript ve biraz Perl ile gördüğünüz sayfalar üretilmiştir.

Matematik Dünyası - Yeni Sayı Çıktı

FZ

Türkiye´nin yegâne popüler matematik ve bilgisayar bilimleri dergisi Matematik Dünyası´nın son sayısı çıktı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi desteği ile çıkan derginin son sayının kapak konusu ``2 x 2 = 4´´. Evet yanlış okumadınız. Aşikar gibi görünen bu ifadenin temel kavramlar oluşturulup nasıl ispatlandığını bu sayıda okuyup matematiğin harika dünyasında eğlenceli bir gezintiye çıkabilirsiniz.

Bilgisayar bilimcilerinin ilgisini çekecek bölümlerden biri ise Chris Stephenson´un Bilgisayar Bilimi köşesinde ele aldığı ``Sayıları Tepeleyerek Sıralamak´´ başlıklı makale. Bu yazıda çeşitli sıralama algoritmalarının algoritmik karmaşıklığı inceleniyor ve ilginç örnekler veriliyor.

İstatistiklere göre derginin abone sayısı 4200´ü, satışı ise 8000´i geçmiş durumda ancak Prof. Dr. Ali Nesin, bunun Türkiye´nin nüfusuna (ve genç nüfusuna) sahip bir ülke için hala çok düşük olduğunu vurguluyor haklı olarak. Bu sayının artmasını ümit ediyoruz.