Temel C kültürü

0
gencbeyin
Steve Maguire'in Hatasız Kodlama isimli kitabını elime aldığımdan itibaren ön kapağında Microsoft Press yazıyor olması hiç rahatımı bozmadı. Bana harika bir kitap gibi gözüküyordu ve gerçekten öyle çıktı. C programlamayı çat pat biliyor, bilgilerimi derinleştirmek için bir kaynak arıyordum, ve tam istediğimi bulmuşum. Burda yazılanların çoğunun open source projelerde uygulandığı da gözümden kaçmadı. Kısacası ANSI C hakkında temel kültür kazandıran bir kitap arıyorsanız, Arkadaş Yayınları'ndan Hatasız Kodlama'yı şiddetle tavsiye ederim.
Ayrıca kitabın girişinde Microsoft'un büyüme evrelerinde geçirdiği sıkıntıları öylesine açık yüreklikle dile getiriliyorki, sanki Microsoft'un ileri gelen bir geliştirme müdürü açık sisteme davet çıkarıyor sanırsınız. Hele bir cümlesi beni olduğum yere mıhladı, aşağı yukarı şöyle diyordu:
bir programı kara kutu olarak test etmenin zor olduğundan bahsediliyordu.pes!

Bu arada şöyle kalın, başvuru niteliğinde eski ve ucuz C Kılavuzları hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim:-))

berkem

Görüşler

0
m1a2
Bu kitabı ben de çok beğenirim. Microsoft Pressin piyasadaki çeviri kitapları arasında, şu anda ismini zikretmeyeceğim çok sayıda şaheser(!) bilgisayar kitabının oluşturduğu incik-boncuk görüntü kirliliğinin de katkısıyla gözden kaçmış durumda. Aynı yayınevinden çıkmış olan Code Complete (Steve McConnell) maalesef Türkçeye çevrilmedi --900 sayfalık hacminden olsa gerek. Bu iki kitabın -özellikle ikincisinin- büyük ölçüde Cathedral yaklaşımını temsil ettiğini düşünmekteyim. Maguire'nin kitabının Alt Sistemlerinizi Güçlendirin bölümünde (kitabın sonundaki Bellek Kayıt Sistemlerinde örneklendirdiği) bir malloc debugger var. Bu debuggerın en âlâsı Bazaarda ;) bulunabilir: GNUdan Electric-fence. (Assertion checkler için de Nana var benzer şekilde) Şu anda aklıma gelen diğer kitaplara gelince: C Traps and Pitfalls (Andrew Koenig) postscript formatında internette birçok yerde bulunabilir. Bulduğun yerde muhtemelen şu dokümanlara da ulaşacaksın:
- Indian Hill C Style and Coding Standarts (Henry Spencer -regexp'in babası)
- Notes on Programming in C (Rob Pike)
(Bu iki adama dikkat:Rob Pike ve Henry Spencer; ne yazmışlarsa okumak lâzım)
Tabii GNU Coding Standarts var bir de. Okumak ve değerlendirmek lâzım. Liste bu şekilde çoğaltılabilir. (www.advogato.org'a uğramakta fayda var. Bruce Eackelin Thinking in ... vs. serilerine bakmak güzel olur.)
0
conan
COOL!
0
FZ
Hazır söz açılmışken ortamdaki JAVA üstatlarına ve sevenlerine bir sorum olacak: Bruce Eckel''in Thinking in JAVA adlı kitabı ile ilgili yorumlarınızı buraya yazabilir misiniz?

Şimdiden teşekkür ederim.
0
m1a2
Yoksa sen hala python'a geçmedin mi :) pardon, off topic yapmıyalım... ben java bilmiyorum... ama Bruce Eckel'i biliyorum...yani bu kitabın kıymeti ve kerameti kendinden menkul...Bruce Eckel'i sadece Java veya C++'lar değil nesne yönelimli programlamanın esaslarını anlamak isteyen herkes okumalı. Göz atarken gördüğüm başlıklar itibarıyla söylüyorum bu kitapta da object-oriented yaklaşımı çok güzel anlatılmış. Tabii işin bu genel kısmı için Thinking in C++'a da mutlaka bakmak lâzım.Bence hiç düşünmeden downloadla ve oku. Okuma notlarından ben de istifade etmek isterim. Onları sakla ;)
0
anonim
Ben de az cok Javayla ilgilenen birisiyim.Bahsettigin kitabin pdf formatini inceledim ve kitap oldukca guzel.Ama bilgisayar uzerinde okumak insani epeyce yoruyor.eger alicaksan veya fotokopi cektirceksen pisman olmazsin derim.
0
anonim
Oncelikle, MS'nin guzide eserlerinden biri. Fakat anlasilan o ki, ya bu adami isten atmislar yahut MS personelinin bu kitaptan haberi yok.. Aksi olsaydi, belki ucak gemisi gibi ama hic cokmeyebilen bir Windoz'umuz olurdu.

Bu arada MS sistemlerinin neden boyle kaynak canavari oldugunu anlamis oluyoruz vesselam. Kitaptaki ilginc cumleleri bir araya getirdiginizde, sade olsun, yavas olsun, cok yer kaplasin ama saglam olsun fikrini gorursunuz. Elbette boyle dusunmek iyidir, fakat bu sekilde yazdiginiz bir program o kadar siserki sonunda kendi kendine patlar, cunku kod satirlari cogaldikca, takip ve geri gorus yetenegi azalir. Portable programlamada ise ongoruler onceden yapilir. Ornegin malloc'un hic bir zaman null dondurmemesi, malloc null dondurecek ise o isleve hic girilmemesi uzerine yogunlasilir. Ornegin bellegin tamamini bastan alloc etmek gibi. Elbette Multitasking icin de benzeri baska fonksiyonlar uretilebilir. Kisaca, null pointer veya invalid pointer bir sebep degil sonuctur. Bu kitap sonuclari elimine etmek uzere hasbihal ediyor. Sebepler genelde ikinci planda kaliyor. Peki bu ne zaman mantikli olur ? Ornegin MS veya Symantec'seniz, boyle bir metoda basvurursunuz. Cunku her zaman ayni ust ongoruye sahip eleman bulamazsiniz. Oysa eger kendi elemaninizi yetistirme veya hakikaten iyi elemanlari tutma sansiniz varsa bu sekil calisma gerekmez.

Her halukarda, faideli bir eser, her C meraklisinin kutuphanesinde mevcut olmali.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Erciyes Linux Dergisi 3. Sayısı

anonim

Erciyes Üniversitesi Linux Topluluğu Sürekli yayını olan "Erciyes Linux Dergisi", Mayıs-Haziran 3.sayısı ile karşımızda...

Carnegie Mellon Profesöründen, Doktora Yapmak Hakkında Bilgiler

malkocoglu

Bu yazıyı Internet'te gördüğümde, doktora sürecine ışık tutması bakımından cok beğenmiştim. Tercümesini sitemizde veriyoruz. Yazıda, bilgisayar bilimi (Computer Science) konusunda doktora yapmak için, nelerin düşünülmesi gerektiği anlatılıyor. Beğeneceğinizi umuyorum.

Doktora Derecesi

PHP-Nuke 5.5 ve Windows 2000 Server

anonim

Bu makale Windows IIS Server de  PHP-Nuke 5.5 kurulumunun nasıl yapılacağı anlatılmıştır.Makelenin orjinali ingilizce olup buradan izlenebilir

1) Gerekli Dosyalar:
PHP-Nuke 5.5 - PHP-Nuke Dosyası
mySQL 3.23.49 - PHP Nuke İçin veri tabanı
PHP 4.2.0 installer - Windows ISS Server de PHP Kodlarının Çalışması için gerekli olan dosya.

GPG: Dosya ve e-posta şifreleme

FZ

Gün geçmiyor ki FM takipçilerinden biri "yahu bu adamlar bana bunca bilgi, içerik sundular, e ben de artık boş durmayayım, benim de çorbada tuzum, bir katkım bulunsun, sadece tüketici olmanın utancı içinde yaşamayayım" demesin! Değerli üyelerimizden Ekrem Erdem´in dilimize kazandırdığı ve Brian Hatch tarafından yazılmış GnuPG (PGP) ile dosya ve email şifreleme makalesi huzurlarınızda.

Not: Övgülerinizi bize, şiyaketlerinizi yazara iletin :-P

PostgreSQL ile Programlama Kitabı Projesi

tongucyumruk

PostgreSQL'in bir veritabanı sunucusu olarak performansı bilinen bir gerçek. Buna karşılık veritabanı kullanan uygulamalar alanında MySQL çok daha yüksek bir kullanım oranına sahip. Bunun bir sebebi de PostgreSQL hakkında, özellikle Türkçe, belge eksikliği. LKD e-posta listelerinin PostgreSQL düşkünlerinden Volkan Yazıcı yeni bir proje ile bu eksiği kapatmaya niyetlenmiş durumda.