Bora Şahin arkadaşımızın Linux'da Bellek Yönetimi Başlangıcı başlıklı detaylı ve özgün makalesi "kernel hacking" ve genel olarak sistem programlama ile ilgilenen okuyucularımızın hizmetine sunulmuştur.
Sessiz sedasız FM ve ileriseviye.org sitelerini takip edip sonra ansızın ortaya çıkan ve `dur hele ben bir yazı yazayım da tam olsun´ diyerek bomba gibi bir giriş yapan Bora Şahin arkadaşımıza burada herkesin önünde bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.
Elindeki sistemleri kullanmakla yetinmeyip onları ıncığı cıncığına kadar kurcalayan, okuyup araştıran, deneyim kazanan ve sonra da edindiği bu deneyimi güzelce süzüp olabildiğince anlaşılabilir halde sunmaya çalışan insanların bu çabaları sayesinde her türlü olumsuz koşula rağmen bu ülkeye ve insanlarına ümit beslemeye devam ediyorum.
Dilerim bu tür belgeler insanları daha da güzel ve detaylı belgeler üretmeye yönlendirir ve dilerim oluşan bu birikim somut sistemlerde kendini gösterir; yani bilgi güce dönüşür ve bundan herkes faydalanır.
fazlamesai.net ve ileriseviye.org: Arayanın mevlasını da belasını da bulduğu güzide siteler ;-) (Not: Hayatın anlamı hariç her konuda makalelerinizi bekliyoruz :-P
Başka bir deyişle, görselleştirme konusuna ve önemine kısaca değindikten sonra kitabın bu konuda neler söylediği aktaracak ve kitaptan aldığım ilham ile iş dünyasına dair basit bir görselleştirme uygulaması örneği vereceğim: Bilgi Üniversitesi'nin eMBA programına gerçekleşen başvuruların yıllara ve coğrafyaya göre dağılımının animasyonu.
Karlı bir İstanbul sabahı butch ile Taksim'de buluşup Bilgi
Üniversitesi, Dolapdere kampüsüne indiğimiz gibi koridorda ilginç bir kağıt parçası ile karşılaştık. Meraka ve söze mahal bırakmadan görüntüleri haberin devamına iliştiriyorum.
Prof. Dr. Ali Nesin yönetiminde çıkmaya başlayan Matematik Dünyası dergisi dolu dolu içeriği ile karşınızda.
Kapak konusu "Fonksiyonlar" olarak seçilmiş son sayıda, bunun yanı sıra, aramızdan ayrılan matematikçiler, topoloji köşesi, Fibonacci sayıları, bilgisayar bilimi köşesi (robotik ve diğer ilginç konular), geometri köşesi, paradoks ve satranç köşeleri gibi birçok başka bölüm de var.
LKD listelerinde bir süredir devam etmekte olan bir konu başlığı bu.
Tartışmanın bir yerinde bir arkadaş "Bir programlama dilini bilmek için hiç bir başvuru kaynağı kullanmaksızın program yazılabilmeli " dedi.
Bunun üzerine eski FM'cilerden, Uludag projesi COMAR projesi baş programcısı Serdar Köylü yeni başlayanlar için kılavuz olabilecek nitelikte, makale tadında bir yanıt gönderdi.
Ben de listelerde yazılan herşeyin gayet GPL olduğunu düşünerek kendisine sormadan buraya haber olarak geçiyorum :)
Özellikle bu kitaplardan birincisi yani Pratik C++ Programlama 600 sayfalık hacimli bir kitap olup bu önemli programlama diline hakim olmak isteyen programcılar için önemli bir kaynak niteliğinde. Kitap sadece C++ dili ile ilgili değil aynı zamanda gcc, gdb gibi önemli programlama araçlarına dair de bilgiler içeriyor.
Yardım
Editör markdown formatını desteklemektedir. Detaylı bilgi için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.
@kullanici ile birisinden bahsedebilir veya :emoji: ile emoji kullanabilirsiniz.