Linux´da Bellek Yönetimi Başlangıcı

0
FZ
Bora Şahin arkadaşımızın Linux'da Bellek Yönetimi Başlangıcı başlıklı detaylı ve özgün makalesi "kernel hacking" ve genel olarak sistem programlama ile ilgilenen okuyucularımızın hizmetine sunulmuştur.

Görüşler

0
skoylu
Linux'un ufak tefek sistemlerde nasil dehsetengiz isler yapabildiginin sirri gunisigina cikarilmistir bu yaziyla. Herkese tavsiye olunur. Yazanin ellerine saglik.
0
FZ
Sessiz sedasız FM ve ileriseviye.org sitelerini takip edip sonra ansızın ortaya çıkan ve `dur hele ben bir yazı yazayım da tam olsun´ diyerek bomba gibi bir giriş yapan Bora Şahin arkadaşımıza burada herkesin önünde bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Elindeki sistemleri kullanmakla yetinmeyip onları ıncığı cıncığına kadar kurcalayan, okuyup araştıran, deneyim kazanan ve sonra da edindiği bu deneyimi güzelce süzüp olabildiğince anlaşılabilir halde sunmaya çalışan insanların bu çabaları sayesinde her türlü olumsuz koşula rağmen bu ülkeye ve insanlarına ümit beslemeye devam ediyorum.

Dilerim bu tür belgeler insanları daha da güzel ve detaylı belgeler üretmeye yönlendirir ve dilerim oluşan bu birikim somut sistemlerde kendini gösterir; yani bilgi güce dönüşür ve bundan herkes faydalanır.
0
sametc
boyle yazı arıyordum bende yaaaaaaa
sağol bora şahin :)
saygılarla bu yazı super olmuş thanks
0
FZ
fazlamesai.net ve ileriseviye.org: Arayanın mevlasını da belasını da bulduğu güzide siteler ;-) (Not: Hayatın anlamı hariç her konuda makalelerinizi bekliyoruz :-P

42

0
sametc
FZ bey ben C'nin evrimi diye yazı yazdım bunu umarım onaylarsınız :)
evet fazlamesai.net ve ileriseviye.org bunlar bizler için super siteler ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İleti Kuyrukları İle Daha Etkin ve Performanslı Programlama

malkocoglu

Programlararası bilgi göndermeğe yardımcı olan ileti kuyrukları (message queue) bilgi işlemcilerin elindeki önemli silahlardan biridir. Özellikle bilgi alışverişi yapan sistemler farklı amaçlarla, zamanlarda, ve programcılar tarafından kurulmuş sistemler olunca, bağlantıyı kurmak için ileti kuyrukları daha uygun oluyor. IBM MQ Series üzerinden anlattığımız bu konunun yararlı olacağını umuyoruz.

MQ Series - İleti Kuyruğu

MQ Series Nasıl Kurulur

Her Yönüyle PARDUS Kitabı Çıktı!

anonim

Pardus, Tübitak’ın desteği ile hayat bulan tamamen Türkçe bir GNU/Linux dağıtımıdır. Kullananların internet ortamında her türlü desteği bulduğu, kullanıcı dostu, ilk çıktığından bu yana bilgisayar kullanıcıları arasında hızla kullanılıp yaygınlaşan, ücretsiz bir işletim sistemidir. Bu kitapla, hiç GNU/Linux kullanmamış okuyucuları başlangıç seviyesinden alıp üst seviyelere getirmek amaç edinilmiştir

Bilişsel Bilimlere İlişkin Bir Roman: `Düşünce Balonları'

anonim

Bu gün öğlen saatlerinde Yahoo Coglist'e bilişsel bilimler konusunda yazılmış ilginç bir kitabın eleştirisi düştü. Ben de FM camiası ile paylaşmak gerektiğine karar verdim.

Daha birkaç hafta önce çıkan, David Lodge’un yazdığı, Meram Erdoğan’ın ustaca çevirisiyle Türkçe’ye kazandırdığı ‘Düşünce Balonları’ adlı kitap, Türkçe’de, bilişsel bilimlere ilişkin ilk roman oldu.

Bir Programcının Kitaplığı Nasıl Olmalı?

Ragnor

/.'ta gezerken rastladığım bir haber var. Açıkcası /.'tan haber taşımak istemiyorum ama bu ilgi çekici. Bir Programcı kitaplığındaki kitapları sergilediği bir liste yapmış. Kitaplığın görüntüsü cidden baştan çıkarıcı :).

Java İle Etiket Yazmak

anonim

Java JSP'nin ve Servlet standartının önemli özelliklerinden biri, programcılara kendi etiketlerini yazmasına izin vermesidir.


İsteğe uyarlanmış etiket (custom tag) denilen bu kavramı bir örnek kullanarak açıklıyoruz.