Linux´da Bellek Yönetimi Başlangıcı

0
FZ
Bora Şahin arkadaşımızın Linux'da Bellek Yönetimi Başlangıcı başlıklı detaylı ve özgün makalesi "kernel hacking" ve genel olarak sistem programlama ile ilgilenen okuyucularımızın hizmetine sunulmuştur.

Görüşler

0
skoylu
Linux'un ufak tefek sistemlerde nasil dehsetengiz isler yapabildiginin sirri gunisigina cikarilmistir bu yaziyla. Herkese tavsiye olunur. Yazanin ellerine saglik.
0
FZ
Sessiz sedasız FM ve ileriseviye.org sitelerini takip edip sonra ansızın ortaya çıkan ve `dur hele ben bir yazı yazayım da tam olsun´ diyerek bomba gibi bir giriş yapan Bora Şahin arkadaşımıza burada herkesin önünde bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Elindeki sistemleri kullanmakla yetinmeyip onları ıncığı cıncığına kadar kurcalayan, okuyup araştıran, deneyim kazanan ve sonra da edindiği bu deneyimi güzelce süzüp olabildiğince anlaşılabilir halde sunmaya çalışan insanların bu çabaları sayesinde her türlü olumsuz koşula rağmen bu ülkeye ve insanlarına ümit beslemeye devam ediyorum.

Dilerim bu tür belgeler insanları daha da güzel ve detaylı belgeler üretmeye yönlendirir ve dilerim oluşan bu birikim somut sistemlerde kendini gösterir; yani bilgi güce dönüşür ve bundan herkes faydalanır.
0
sametc
boyle yazı arıyordum bende yaaaaaaa
sağol bora şahin :)
saygılarla bu yazı super olmuş thanks
0
FZ
fazlamesai.net ve ileriseviye.org: Arayanın mevlasını da belasını da bulduğu güzide siteler ;-) (Not: Hayatın anlamı hariç her konuda makalelerinizi bekliyoruz :-P

42

0
sametc
FZ bey ben C'nin evrimi diye yazı yazdım bunu umarım onaylarsınız :)
evet fazlamesai.net ve ileriseviye.org bunlar bizler için super siteler ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-Lapis Dergisinin 3. Sayısı Çıktı

Sabutay

Çesitli sebeplerden dolayı E-Lapis dergisinin 3. sayısının çıkış tarihi ertelenmişti. Fakat sonuçta güzel bir şeyler çıkarttığımıza inanıyor ve e-lapis dergisinin 3. sayısını http://www.e-lapis.org adresinden indirebileceğinizi duyurmak istiyoruz. Dergimizin yeni sayısı farklı konulardan ve zevkle okuyacağınız dolu dolu sayfalardan oluşuyor.

Dr. Cem Say´la Yapay Zekâ ve Doğal Dil İşleme Üstüne

FZ

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim görevlilerinden Dr. Cem Say ile bilgisayar dünyasının popüler ve bir o kadar da zorlu konuları olan yapay zekâ, doğal dil işleme ve kuantum bilgi işlem üzerine söyleştik.

FZ: Hocam, yapay zekânın hangi alanlarında, ne kadar süredir çalışıyorsunuz?

CS: Doktora zamanından beri yapay zekâ (YZ) ile ilgileniyorum. Doktora konum, İngilizcesi "Qualitative Reasoning" olan ve "Nitel Uslamlama" olarak Türkçeye çevirebileceğimiz konu idi, ne olduğunu birazdan açıklayacağım. Demek ki, işte 1980'lerin sonlarından bu yana YZ ile ilgileniyormuşum. Ayrıca yukarıda bahsi geçen konuya ek olarak Doğal Dil İşleme özellikle Türkçe dil işleme ile bir süredir ilgileniyorum. YZ konusunda ilgilendiğim temel iki alan bu ikisi.

Özgür Yazılım Projeleri başarıyla nasıl yürütülür?

roktas

CVS ve Subversion'un arkasındaki isim: Karl Fogel'den bir kitap: Özgür Yazılım Projeleri başarıyla nasıl yürütülür?. Diktatör proje yöneticilerinden, proje içi iletişime, "Nasıl geçiniyorsunuz peki?"den, proje sürüm kriterlerine kadar uzanan bir dizi konuyu da irdeleyen kitap özgür bir lisansla sunulmuş. Afiyet olsun!

Bilgi İşlem Tasarım Kalıpları

anonim

Tasarım Kalıpları (Design Patterns) adı verilen akım, özellikle bilgi işlem yazılımcıları tarafından son yıllarda çok ilgi görmüştür. Bir tasarım kalıbı basit bir açıklama ile bir nevi reçetedir. Bu reçete, sürekli karşımıza çıkan bir sorun tipine karşı bulunmuş, gene sürekli verilmiş olan ve işe yarar bulunmuş bir çözümdür.

Yazının devamı için buraya tıklayın.

LDP 10 Yaşında

yalcink01

01/11/2003 tarihi itibari ile Linux Docementation Project 10. yılını devirdi. Matt Welsh tarafından ilk How-To /* Installation How-To*/nun yazılması ile başlayan ve bugün 14 ayrı dilde 450 den fazla yazara sahip olan LDP bugün için Linux ve Açık Kaynak yazılımlarına kılavuz sağlama konusunda ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Eh ne dileyim Nice Mutlu Yıllara!

Duyurunun tam metnine TLDP ana sayfadan ulaşabilirsiniz.