Yeni Programcılara Müjde - bilgidata.com

0
anonim
Temel teknikler, bilgi ve en önemlisi tecrübe paylaşımı için Türkçe bir site başlattık. www.bilgidata.com sitesinden yazılım proje yonetimi, tasarım yöntemleri, teknoloji püf noktaları hakkında yazılarımız var. Konular Java, ANT, Tomcat, Oracle, SQL, Extreme Programming hakkında. Programcıların beğeneceğini umuyorum.

Görüşler

0
nirvana
makaleler güzel & yararlı gözüküyor. pek inceleme fırsatım olmadı ama içeriği beğendim.

tebrikler, iyi çalışmalar..
0
FZ
Bilgi işlem alanında Türkçe içerik oluşturma namına her çabanın desteklenmesi gerektiğini düşünüyor ve bu yolda emeği geçen herkese peşinen teşekkür ediyorum.

Eleştiri olarak: Makalelerin daha geliştirilmesi ve mantıklı bir şekilde kategorize edilmesi gerekiyor ve tabii bunun üzerinden de anlamlı bir arama mekanizması kurulmalı. Süreç içinde bunlar eklenirse sağlam bir referans sitesi olmak yolunda ilerleyebilir bilgidata.com sitesi.
0
anonim
Elestiri cok icin tesekkurler. Bahsettikleriniz yapilacaklar listesinde bir suredir bekliyor. Su ana kadar amacimiz, ekleyebildigimiz kadar icerik eklemek idi.

Saygilar,

-Burak
0
FZ
Bu arada aklıma gelmişken bir konu daha: Günümüzde belki de en az bilginin kendisi kadar o bilgiye ulaşma yöntemleri de önemli. Olağanüstü karmaşıklıklara varan yazılım sistemlerinin dokümantasyonları bir okyanus gibi ve maalesef insan bir kere daldı mı aradığı şey hariç her şeyi bulabiliyor (MSDN denizinde yüzenler ne demek istediğimi anlarlar). Hal böyleyken yapılabilecek en iyi şeylerden biri de insanları belli konularla ilgili kaynaklara yönlendirmek olacaktır diye düşünüyorum yani konu ile ilgili Türkçe temel bilgileri vermekle yetinmeyip aynı zamanda eleştirel bir gözle yaklaşıp, beyler bayanlar falanca konu ile ilgili en detaylı, açıklayıcı, örneklendirici bilgiyi falanca filanca kaynakta bulabilirsiniz şeklindeki işaretçiler de faydalı olacaktır diye düşünüyorum.
0
anonim
Dis sitelere baglanti sayisini cok az tutuyoruz.. Begenmedigim sitelerin basinda baglanti pastasi haline gelmis sayfalar gelir. Kaldi ki, baglanti isim degisikligi, sitenin ortadan kalkmasi vs.. yuzunden, en saglami, icerigi kopyalamak. Tabii oteki yazar izni ile.

Ayrica baglanti koymaya kalksak, butun hepsi ingilizce kaynaklar icin olacak. Sitemizin bogustugu tek olay yani..

Saygilar,
0
anonim
aslında hazır başlamışken şöyle birşeye ne dersiniz?

kişilerin kendi profilleri olsa aha benim ilgimi çeken konular bunlar bildiğim konular bunlar şu konularda bilgi alışverişine varım diye beyan etse sonra bunlar kategorilerine gore ayrılsa kimin ne yaptığı belli olsa nasıl olur?

oeylem
0
anonim
Merhaba Burak, sitene bir hevesle baktım,
çok şey var gibi görünüyor, başlıklarına bakılırsa, ama içeriğe bakınca dolu dolu bir içerik bulamadım. Örnekler yeterince değil,
neyin nerden başlanıp, ben bunu nasıl öğreneceğim dersen yarı yolda kalınabilir.

Saygılar..
0
anonim
Merhaba, bir yazi ornek verebilirmisin? O yazi hakkinda daha ne ogrenmek isterdin, ne turlu ornekler gerekli olurdu vs..

Yazilarda hep ornek kullanmaya gayret ediyoruz. Mesela MQ series nasil kurulur, Ant ornekleri, cogu yazida Java kodu var..

Ayrica, sitedeki yazilar kitap duzeninde. Duzenin temeli 'kaliplar' denen bir sistem. Yazilim dunyasinda kullaniliyor, belli bir problem icin, bilinen bir cozume 'kalip' denir (Design Pattern).

bilgidata.com boyle kaliplarin toplami. Butun tecrubeyi aktarmak icin ugrastigimiz icin, kaliplara ayirip, aklimiza gelen gunun sorunu icin bir yazi yaziyoruz.

Amacimiz, mesela Linux sistemin belgelemesi degil, belgelerde bulamayacaginiz bizim o sistemle ugrasirken ogrendigimiz puf noktalarini paylasmaktir.


0
anonim
Merhaba,
şimdi ben senin sitendeki Emacs hakkında yazılanlarda çok etkilendim, öğrenmek istiyorum.
Peki hadi diyelim NT' ye kuracağım,
nasıl yapacağım bu işi, nasıl kuracağı bu boru gibi şeyi..

0
FZ
Bence Emacs falan hiç uğraşma, VIM kullan ve hayatta emin adımlarla ilerle ;-)

Programlama dilleri ve işletim sistemlerinden sonra belki de en çok savaş metin editörleri üzerinde yapılır ve ben bu savaştan VIM editörünün öyle ya da böyle bir şekilde galip çıkacağını düşünürüm (kaldı ki ben bunu VIM'i Windows 2000 üzerinde kullanan ve pek çok özelliğinden yararlanmayan biri olarak söylüyorum, kimbilir UNIX ve/veya GNU/Linux üzerinde kullananlar ve pek çok özelliğinden faydalananlar ne der ;-)
0
conan
Kafani gozunu yarar yara kuracaksin, calisir hale getirip nasil yaptigina dair bir dokuman yazacaksin, sonra da bunu favori sitende yayinlayacaksin. Senin de katkin olmus olacak.
0
anonim
Kafayı gözü yarmaya gerek yokmuş. Kurdum, nasıl kurduğumu bilgidata sitesine göndereceğim.

Fakat kurmak mesele değil de, şimdi bu, kendi editörünü kendin yarat editörünü öğrenmek daha zor..Ama onu da kaşı gözü yararak öğreniriz artık..

:))
0
conan
guseeel ;)
0
anonim
Kafa goz yarip Emacs kuran anonim.. HARIKASIN! E-mail'in geldi, yakinda siteye asacagim.

-Burak
0
sundance
Aynen böyle. Biz de adettir, daha iyisini yapmanın yolunu aramak yerine `yaw, fazlamesai filan bir site yapmışsınız ama, ne perl var, asp yazı dizisi, ne iş ?` tadında takılanlar var :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

coLinux : Windows Altında Debian Mı ?

darkhunter

Bir gün Windows altında da (birbirimizi kandırmayalım ara sıra hepimiz açıyoruz :)) GNULinux kullanmak istedim. Yaptığım şeyleri şöyle bir derledim, ortaya bu yazı çıktı. Umarım birilerinin işine yarar. Belki arada bir fazlamesai.net'i gezen ama bir türlü Linux ile tanışamayanlara bir vesile olur. Windows'a bile girdik, daha ne yapalım! Kurun şu GNU/Linux'ü :)

Bilim ve Gelecek: 2. Sayı Çıktı

FZ

Bilim felsefesinde büyük bir dönüşümü başlatan Thomas Kuhn´un gözünden Kopernik Devrimini okumak ister misiniz? Anadolu´da binlerce yıl önce yaşamış insanlara dair araştırmaların yapıldığı Hacettepe Üniversitesi Biyolojik Antropoloji Laboratuvarı´nda bir gezintiye çıkmaya ne dersiniz? Doğurgan sihirli kareler ilginizi çeker mi? Klingsor´un İzinde isimli bir kuantum roman başucu kitabınız olabilir mi? Psikiyatristlere başvuran hasta sayısına baktığınızda gördükleriniz size psikiyatrinin ilerlediğini mi yoksa insanların delirdiğini mi düşündürtüyor?

Yukarıdaki cümlelerin işaret ettikleri ilginizi çekiyorsa bir gazete bayisine uğrayıp Bilim ve Gelecek dergisinin ikinci sayısını alabilir, bu konuda kendini ispatlamış bir kadronun çıkardığı dolu dolu bir dergiyle vakit geçirmenin hazzını yaşayabilirsiniz.

Dbmail Kurulumu Belgesi

anonim

Dbmail, IMAP ve POP hizmeti vermenizi sağlayan bir yazılımdır. Dbmail ayrıca e-postalarınızı, kullanıcılarınızı ve sanal domainlerinizi bir veritabanı üzerinde tutmanızı sağlar. MySQL ve PostgreSQL desteklemektedir.

Kadınları Linux Kullanmaya NASIL Teşvik Edersiniz ?

anonim

Adını Ruby kullanıcı kılavuzunu türkçeleştiren kişi olarak hatırladığımız Pınar Yanardağ, Kadınları Linux Kullanmaya NASIL Teşvik Edersiniz belgesinin çevirisini bitirmiş. Değerli editörümüz FZ'den önce davranarak bu güzel belgenin haberini vermiş ve Pınar hanıma çalışmalarında başarılar dilemiş olayım...

ACM Bilgisayar Bilimleri Klasik Kitaplar Listesi

nec

ACM, kendi portalında, okuyucu anketiyle belirlenen, içinde "201 Principles of Software Development", "Anatomy of LISP" gibi kitapların olduğu bir klasikler listesi yayınlamış. Listede Dijkstra, Minsky gibi isimlerin de kitapları var.

Bazı kitapların tamamına PDF olarak erişilebiliyor siteden. Yazdığına göre eksik olanlar için de izin almaya çalışıyorlarmış. Takip edilesi.