Yeni Programcılara Müjde - bilgidata.com

0
anonim
Temel teknikler, bilgi ve en önemlisi tecrübe paylaşımı için Türkçe bir site başlattık. www.bilgidata.com sitesinden yazılım proje yonetimi, tasarım yöntemleri, teknoloji püf noktaları hakkında yazılarımız var. Konular Java, ANT, Tomcat, Oracle, SQL, Extreme Programming hakkında. Programcıların beğeneceğini umuyorum.

Görüşler

0
nirvana
makaleler güzel & yararlı gözüküyor. pek inceleme fırsatım olmadı ama içeriği beğendim.

tebrikler, iyi çalışmalar..
0
FZ
Bilgi işlem alanında Türkçe içerik oluşturma namına her çabanın desteklenmesi gerektiğini düşünüyor ve bu yolda emeği geçen herkese peşinen teşekkür ediyorum.

Eleştiri olarak: Makalelerin daha geliştirilmesi ve mantıklı bir şekilde kategorize edilmesi gerekiyor ve tabii bunun üzerinden de anlamlı bir arama mekanizması kurulmalı. Süreç içinde bunlar eklenirse sağlam bir referans sitesi olmak yolunda ilerleyebilir bilgidata.com sitesi.
0
anonim
Elestiri cok icin tesekkurler. Bahsettikleriniz yapilacaklar listesinde bir suredir bekliyor. Su ana kadar amacimiz, ekleyebildigimiz kadar icerik eklemek idi.

Saygilar,

-Burak
0
FZ
Bu arada aklıma gelmişken bir konu daha: Günümüzde belki de en az bilginin kendisi kadar o bilgiye ulaşma yöntemleri de önemli. Olağanüstü karmaşıklıklara varan yazılım sistemlerinin dokümantasyonları bir okyanus gibi ve maalesef insan bir kere daldı mı aradığı şey hariç her şeyi bulabiliyor (MSDN denizinde yüzenler ne demek istediğimi anlarlar). Hal böyleyken yapılabilecek en iyi şeylerden biri de insanları belli konularla ilgili kaynaklara yönlendirmek olacaktır diye düşünüyorum yani konu ile ilgili Türkçe temel bilgileri vermekle yetinmeyip aynı zamanda eleştirel bir gözle yaklaşıp, beyler bayanlar falanca konu ile ilgili en detaylı, açıklayıcı, örneklendirici bilgiyi falanca filanca kaynakta bulabilirsiniz şeklindeki işaretçiler de faydalı olacaktır diye düşünüyorum.
0
anonim
Dis sitelere baglanti sayisini cok az tutuyoruz.. Begenmedigim sitelerin basinda baglanti pastasi haline gelmis sayfalar gelir. Kaldi ki, baglanti isim degisikligi, sitenin ortadan kalkmasi vs.. yuzunden, en saglami, icerigi kopyalamak. Tabii oteki yazar izni ile.

Ayrica baglanti koymaya kalksak, butun hepsi ingilizce kaynaklar icin olacak. Sitemizin bogustugu tek olay yani..

Saygilar,
0
anonim
aslında hazır başlamışken şöyle birşeye ne dersiniz?

kişilerin kendi profilleri olsa aha benim ilgimi çeken konular bunlar bildiğim konular bunlar şu konularda bilgi alışverişine varım diye beyan etse sonra bunlar kategorilerine gore ayrılsa kimin ne yaptığı belli olsa nasıl olur?

oeylem
0
anonim
Merhaba Burak, sitene bir hevesle baktım,
çok şey var gibi görünüyor, başlıklarına bakılırsa, ama içeriğe bakınca dolu dolu bir içerik bulamadım. Örnekler yeterince değil,
neyin nerden başlanıp, ben bunu nasıl öğreneceğim dersen yarı yolda kalınabilir.

Saygılar..
0
anonim
Merhaba, bir yazi ornek verebilirmisin? O yazi hakkinda daha ne ogrenmek isterdin, ne turlu ornekler gerekli olurdu vs..

Yazilarda hep ornek kullanmaya gayret ediyoruz. Mesela MQ series nasil kurulur, Ant ornekleri, cogu yazida Java kodu var..

Ayrica, sitedeki yazilar kitap duzeninde. Duzenin temeli 'kaliplar' denen bir sistem. Yazilim dunyasinda kullaniliyor, belli bir problem icin, bilinen bir cozume 'kalip' denir (Design Pattern).

bilgidata.com boyle kaliplarin toplami. Butun tecrubeyi aktarmak icin ugrastigimiz icin, kaliplara ayirip, aklimiza gelen gunun sorunu icin bir yazi yaziyoruz.

Amacimiz, mesela Linux sistemin belgelemesi degil, belgelerde bulamayacaginiz bizim o sistemle ugrasirken ogrendigimiz puf noktalarini paylasmaktir.


0
anonim
Merhaba,
şimdi ben senin sitendeki Emacs hakkında yazılanlarda çok etkilendim, öğrenmek istiyorum.
Peki hadi diyelim NT' ye kuracağım,
nasıl yapacağım bu işi, nasıl kuracağı bu boru gibi şeyi..

0
FZ
Bence Emacs falan hiç uğraşma, VIM kullan ve hayatta emin adımlarla ilerle ;-)

Programlama dilleri ve işletim sistemlerinden sonra belki de en çok savaş metin editörleri üzerinde yapılır ve ben bu savaştan VIM editörünün öyle ya da böyle bir şekilde galip çıkacağını düşünürüm (kaldı ki ben bunu VIM'i Windows 2000 üzerinde kullanan ve pek çok özelliğinden yararlanmayan biri olarak söylüyorum, kimbilir UNIX ve/veya GNU/Linux üzerinde kullananlar ve pek çok özelliğinden faydalananlar ne der ;-)
0
conan
Kafani gozunu yarar yara kuracaksin, calisir hale getirip nasil yaptigina dair bir dokuman yazacaksin, sonra da bunu favori sitende yayinlayacaksin. Senin de katkin olmus olacak.
0
anonim
Kafayı gözü yarmaya gerek yokmuş. Kurdum, nasıl kurduğumu bilgidata sitesine göndereceğim.

Fakat kurmak mesele değil de, şimdi bu, kendi editörünü kendin yarat editörünü öğrenmek daha zor..Ama onu da kaşı gözü yararak öğreniriz artık..

:))
0
conan
guseeel ;)
0
anonim
Kafa goz yarip Emacs kuran anonim.. HARIKASIN! E-mail'in geldi, yakinda siteye asacagim.

-Burak
0
sundance
Aynen böyle. Biz de adettir, daha iyisini yapmanın yolunu aramak yerine `yaw, fazlamesai filan bir site yapmışsınız ama, ne perl var, asp yazı dizisi, ne iş ?` tadında takılanlar var :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Başka Bir Programcının Kitaplığı

FZ

FM üyelerinden Ragnor, bir programcının kitaplığı nasıl olmalı? başlığı altında bir haber yapmıştı daha önce.

Bu da başka bir programcının lezzetli kütüphanesi.

Php Başlangıç Dersleri - Seri 4 - (MySQL)

Guardian

Veritabanı konusuna, özelliklede MySQL diline yeni giriş yapacak okurlar için çok güzel bir kaynak olduğuna inandığım ve bir süredir azimle üzerinde çalıştığım “Php Başlangıç Dersleri - Seri 4″ sonunda tamamlanmıştır.

Dökümana şu sayfadan ulaşabilirsiniz. Yada direk aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

php-dersleri-seri-4.tar.gz [ 1 MB ]

RSS Dosyası Yapısı

ctengiz

RSS aslında sitelerin içeriklerini başlıklar şeklinde sunmak için kullanılan bir teknoji ve temeli de bir XML dosyası. Açılımı Rich Site Summary veya Really Simple Syndication. İlk olarak 1999 Netscape tarafından ortaya çıkarılan bu teknoloji daha sonra çeşitli gruplar tarafından geliştirildi. Tarihçe ve versiyonlar ile daha detaylı bilgi için yazının sonundaki kaynaklara başvurulabilir.

Türkiye´nin İlk FreeBSD İşletim Sistemi Kitabı Çıktı

honal

Türkiye'nin ilk FreeBSD İşletim Sistemi kitabı çıktı. Son yıllarda gittikçe artan bir ilgi ile karşılaşan FreeBSD hakkında hemen herşeyi bu kitapta bulabileceksiniz.

FreeBSD işletim sistemine olan ilgi son yıllarda oldukça artmıştır. Köklü bir işletim sistemi olmasına rağmen son yıllara kadar tanınmayan BSD ailesi, kararlı ve güvenli işletim sistemi sunmaktadır. Uzun yıllar FreeBSD üzerine yoğunlaşmış uzman bir yazar kadrosu tarafından yazılan kitap, Türkiye'nin ilk ve tek FreeBSD işletim sistemi kitabıdır. Kitap, FreeBSD'yi Türkiye'ye tanıtmak misyonunu üstlenmiştir. Bu nedenle kullanıcıların kurup deneyebilecekleri bir adet FreeBSD 4.9 CD'si ile birlikte gelmektedir.

Ayrıntılı bilgi için: Açıkkod Yayınevi

Yeniden Düzenleme (Refactoring) Video Sunumu

malkocoglu

Yazılım mühendisliği dünyasında özellikle XP (eXtreme Programming) gruplarında, "Yeniden Düzenleme" (Refactoring) tekniği oldukça ilgi görmeye başladı. Birim testler mevcut ise, kodumuzun tasarımını değiştirmenin artık bir ismi, değişik teknikleri ve de destekleyen yardımcı programları var.

Emacs üzerine eklenti olarak kullanılan Xrefactory böyle bir program. Xrefactory kuruluşu, kullanılışı (ilk kez video ile) sitemizde yayınlandı.