3.38 YTL'lik çeklerden birisi bulundu

0
cbc
Karlı bir İstanbul sabahı butch ile Taksim'de buluşup Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsüne indiğimiz gibi koridorda ilginç bir kağıt parçası ile karşılaştık. Meraka ve söze mahal bırakmadan görüntüleri haberin devamına iliştiriyorum.

Kısacası Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri mensubu Laszlo Nemeth'e $2.56'lık çek gelmiş. Sebebi ise çeki yollayan kişinin kitabının sayfasında, "Rewards" bölümünde yazıyor.

Çekin kendisine eriştiğimde, Laszlo'nun da onayı ile daha net versiyonunu paylaşmam mümkün.

Görüşler

0
FZ
eBay'de duyurulsa kaça gider acaba? :-p
0
FZ
Diyodum ben zaten bu Macarlardan korkulur diye. von Neumann da Macar kökenliydi.
0
iscariot
Bildiğim kadarıyla Nemeth hoca macar değil, polonya kökenli.
0
selcukFM
bulunan hata belki sadece basit bir kelime yanlışlığı ya da bir kod parçasındaki sözdizim hatasıdır. Knuth'un teorik bir hata yapacağını düşünemiyorum. Kendisine hayranlığım var biraz. TeX'in mucidi de oydu zannedersem.
0
FZ
Knuth da bir insan evladı en nihayetinde. Hata yapabilir. Hatanın türüne gelince, Laszlo Nemeth gibi bir hocanın kitapdaki basit bir sözcük ya da sözdizim hatası için böyle bir girişime tenezzül edeceğini sanmam ama yine de en doğru bilgiyi kendisi verecektir bize. Kendisinden haber bekliyoruz.
0
darkhunter
Knuth da az cimri değilmiş hani... 8-D
0
selcukFM
cimrilik degil de, alcakgonulluluk diye yoruyorum ben. rakamı ne kadar yükseltirse, kendini ne kadar kusursuz gördüğünü gösterirdi. simdi knuth hayrani filan olarak anilmak istemiyorum ama bu benim butun insanlar icin bekleyecegim bir davranis bicimi olurdu :)
0
darkhunter
Haklısınız tabi, öyle de olabilir. Ama en azından ilk hatayı bulana 3.38'den daha şık bir şeyler yapılabilirdi gibime geldi (para da değil kasıt, düzeltilmiş baskının bir kopyası mesela). Yine de durumun manevi tatmini hiç birşeyle ölçülemez, orası ayrı :-)
0
acemi_

İlk hatayı değil de son hatayı bulana büyük ödül verilmesi daha doğru. Ne de olsa en zor bulunanı, sona kalmış oluyor.

Tabii son hatanın hangisi olduğunu tesbit etmek zor. Hele lazy evaluation kullanılmazsa, buffer overflow'a bile neden olunabilir.

0
auselen
ilk hatayı -> hatayı ilk ???
0
auselen
ilk hatayı -> hatayı ilk ???
0
sleytr

aslında 1 heksedesimal dolar veriyormuş :)

He pays a finder's fee of $2.56 for any typos/mistakes discovered in his books, because "256 pennies is one hexadecimal dollar".

wikipedia
0
skoylu
Bence, asrın haberi olmasa da mühim bir haberdir. "./" a geçen filan oldu mu bunu? Tabi düşünmek lazım, ./ effect sorunsalı da var..
0
FZ
/. sitesine haber geçilebilir elbette ama önce Lazslo hocaya ulaşıp hatanın mahiyetine dair detaylı bilgi edinmek istiyoruz. Haberi bununla zenginleştirip çok daha tatmin edici bir içerik hazırlar hazırlamaz İngilizce konuşan bilgisayarcılarla paylaşmamak için bir sebebimiz yok elbette.
0
innaw
karizma..
0
bk
Konuyla alakasız gibi olsada merak ettim acaba "The Art of Computer Programming" i Türkçeye kazandıracak babayiğit - hayır sahibi :) - kimse yok mu ?
0
FZ
Olsa fena mı olur, hayır olmaz. Öte yandan olmaması büyük bir sorun mu, bundan emin değilim. TAOCP yeni başlayanları heveslendiren türden bir giriş kitabı değil. Bilgisayar bilimleri konusunda uzmanlaşmayı hedefleyen inatçı insanların üzerinde kafa patlatacakları türden ansiklopedik bir metin.

Bir örnek vermek gerekirse haberde adı geçen ve hatayı bulan Laszlo Nemeth hoca ile bir akşam okul çıkışı konuşuyorduk, kitabın Macarca çevirisine baktığını ve birçok kısmı anlamakta güçlük çektiğini söyledi. Burada anadili Macarca olan ve bilgisayar bilimleri konusunda doktora yapmış bir insandan bahsediyoruz. TAOCP Türkçe yapılırsa herhalde ekstra bir cilt de sözlük hazırlamak gerekebilir.
0
bk
işin doğrusu bende dilimize çevrilmiş pek çok kitabın çevrisini beğenmiyorum ama bunun en önemli sebeplerinden biride çevirinin işi bilmeyen birileri tarafından yapılması yada çevirenin işgüzarlığı sebebiyle zaten artık kullanılan terminolojiyide tercüme etmeleridir.
0
malkocoglu_3
Knuth ne de olsa hesapsal yuk teorisinin babasi sayilir, bu yuzden ayriksal matematik, algoritma konularinda calisanlar icin "babadan" cek gelmesi buyuk gurur kaynagi olmali. Ken Rosen adli yazarin "Discrete Math. and Its Applications" kitabinda bu konu hakkindaki satirlarda soyle diyor: "Knuth her hatayi _ilk bulana_ $2.56, ve onemli ilerleme tavsiyeleri icn $0.32 oduyor. Bunlari eski usul posta ile gondermeniz gerekiyor, cunku Knuth artik e-mail okumayi birakmis. Tavsiyenizi gonderdikten sonra uzun bir sure beklemeyi goze almaniz gerekecek, cunku Knuth cok fazla sayida mesaj almakta". Bunlari anlatan Rosen, kendi gonderdigi bir hata duzeltmesinin ilk olamadigini, bu yuzden para kazanamadigini (!) da anlatmis. Bilgi'de bahsi gecen hocayi bu yuzden kutlamak lazim, cunku bir suru uzmanin hatalari rapor ettigi kesin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Teknoloji Seçerken

malkocoglu_2

Bu yazıyı Java bilgi işlem teknolojilerinden biri olan Entity Bean'lerin erken ölümü üzerine yazdık. Zamanında büyük şaşa ile ortaya çıkan bu teknoloji niye böyle erken tedavülden kalktı? Ayrıca bu tecrübeden ders çıkarmak bağlamında, ileride bu tür geleceği olmayan ve külfetli teknolojilerin kokusunu nasıl alabiliriz? Bu yazı bilgi işleme daha çok hitap eden bir yazıdır çünkü 3-4 senede bir yeni bir dehşet teknolojiyle çalkantılar yaratan grup bu olmaktadır. Bu dinamizm tabii ki iyidir fakat bilgi işlem müdürleri ve proje yöneticileri için bu teknoloji enflasyonunda bir seçici turnusol testi lazımdır. Aksi halde sonuç InfoWeek Dergisi Pazartesi Günü Sendromudur; (Masasındaki Infoweek dergisinin yeni sayısını pazartesi günü okuyan yönetici) "XML diye bir şey cıkmış bütün dertlere devaymış! Hemen kullanalım!" . [Proje teknik lideri burada somurtur].

http://www.bilgidata.com/yazi.jsp?dosya=a_ejb_postmortem.xml

Bir Programcının Kitaplığı Nasıl Olmalı?

Ragnor

/.'ta gezerken rastladığım bir haber var. Açıkcası /.'tan haber taşımak istemiyorum ama bu ilgi çekici. Bir Programcı kitaplığındaki kitapları sergilediği bir liste yapmış. Kitaplığın görüntüsü cidden baştan çıkarıcı :).

`How to Become A Hacker´ Türkçe Çevirisi

Challenger

Ülkemizde ve dünyada, hackerlar; bilgisayar sistemlerine giren, bilgi çalan, sistemleri bozmak için saldırılar düzenleyen kötü niyetli kişiler olarak bilinmekte. Hackerlık konusunda birçok yazı yazılıp çizilmekte ve hackerların ne kadar büyük bir tehlike olduğu anlatılmakta. Oysa hackerlar, sanıldığı gibi bir şeyler bozmaktan ziyade problem çözmek, yeni bir şeyler icad etmek gibi yararlı işlerle uğraşan insanlardır. Üstelik hackerlığın 1960´lı yıllara dayanan bir geçmişi ve bu süreç içerisinde gelişen bir kültürü vardır.

C Programlama Dilinin Evrimi

sametc

Aşağıdaki yazı benim çok ilgimi çekti paylaşmak isterim sanırım herkes benim gibi bu dilin nasıl ortaya çıktığını merak etmiştir.

C'nin tarihini tartışmaya UNIX'ten bahsedilmeden başlanamaz çünkü işletim sistemi ve sistem üzerinde çalışan programların bir çoğu C'de yazılmıştır.

Apache güvenliği

conan

Bu yazıda Apache'nin dağıtımla gelen halinden daha güvenli bir şekilde çalışabilmesi için yapmanızı tavsiye edeceğim bazı değişiklerlerden bahsedeceğim. Bu tavsiyelerden birçoğu ayar dosyalarıyla ilgili olacağından dolayı Apache httpd.conf dosyası hakkında bilgi edinmiş olmanızı öneririm.