Erciyes Üniversitesi Linux Topluluğu GNU/Linux Dergisi Çıkardı

0
anonim
Bilişim Kulübü altında faaliyet gösteren Erciyes Üniversitesi Linux Topluluğu (EULT) 2007 yılında kuruldu. Açık kaynak kodlu yazılıma katkıda bulunmak, GNU/Linux'a yeni başlayanlara rehberlik etmek amacıyla yola çıkan topluluk 2008 Ocak ayı itibarı ile e-dergisinin ilk sayısını yayınladı.

Dergiye http://universitem.erciyes.edu.tr/eult_e_dergi_1.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
mos
merhaba,

şevkinizi kırmak istemem, yanlış anlamayın.

ama ciddi anlamda redaksiyona ihtiyacınız var. ben uğraşamam diyorsanız, dergiyi yayına koymadan önce okulunuzun türk dili öğrencilerinden 1-2 kişiyi bu iş için ayarlayabilirsiniz.

hem cümle düşüklüklükleri, hem anlatım bozuklukları..

0
umutdogan
Gercekten ciddi redaksiyon problemleri var. Sanirim benim gibi Turkce klavyeleri yok, o yuzden "Yil 1 Sayi 1" yazmislar. Cok emek isteyen, onemli bir is yapiyorsunuz arkadaslar ama Turkce kurallarina dikkat edin. Metin hizalamalarini cift tarafli yapin. Sayfa basliklarina dikkat edin. Bir an once PDF'i gozden gecirip tekrar yukleyin. Ugrasinizda bol sanslar.

----------
www.umutdogan.com
0
Tarık
Hakkınız var, daha giriş yazısında çuvallamışlar. Yapıcı muhalefet adına yazıların düzenlenmesi işini üstlenebilirim. Fakat bir üniversitenin çıkardığı Türkçe elektronik dergiyi benim düzenliyor olmam neye tekabül eder oda ayrı bir tartışma konusu.
0
umutdogan
oda degil "o da" :)
0
Tarık
Düzenlemekten bahsediyorum arkadaşım, düzenlemeyle toplamda onbeş saniyeden kısa sürede yazılmış bir iletiyi mi kıyaslamaya çalışıyorsunuz? Aynen devam...
0
towsonu2003
ama ise yaramis: bu kez dikkat edip mi'yi ayri yazmissiniz ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Pozitif dergisinin Nisan sayısı çıktı

batasoy

4 gün gecikmeyle, 3. sayımız olan Nisan sayısını da çıkardık. Yaklaşık 200 sayfalık ve özgür yazılım ağırlıklı dergimizi umarız beğenirsiniz: www.pozitifpc.com

3.38 YTL'lik çeklerden birisi bulundu

cbc

Karlı bir İstanbul sabahı butch ile Taksim'de buluşup Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsüne indiğimiz gibi koridorda ilginç bir kağıt parçası ile karşılaştık. Meraka ve söze mahal bırakmadan görüntüleri haberin devamına iliştiriyorum.

Dr. Cem Say´la Yapay Zekâ ve Doğal Dil İşleme Üstüne

FZ

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim görevlilerinden Dr. Cem Say ile bilgisayar dünyasının popüler ve bir o kadar da zorlu konuları olan yapay zekâ, doğal dil işleme ve kuantum bilgi işlem üzerine söyleştik.

FZ: Hocam, yapay zekânın hangi alanlarında, ne kadar süredir çalışıyorsunuz?

CS: Doktora zamanından beri yapay zekâ (YZ) ile ilgileniyorum. Doktora konum, İngilizcesi "Qualitative Reasoning" olan ve "Nitel Uslamlama" olarak Türkçeye çevirebileceğimiz konu idi, ne olduğunu birazdan açıklayacağım. Demek ki, işte 1980'lerin sonlarından bu yana YZ ile ilgileniyormuşum. Ayrıca yukarıda bahsi geçen konuya ek olarak Doğal Dil İşleme özellikle Türkçe dil işleme ile bir süredir ilgileniyorum. YZ konusunda ilgilendiğim temel iki alan bu ikisi.

Yazıcıdan Güzel Kod Basmak (Pretty Print)

malkocoglu

Kod gözden geçirme (code review) toplantılarında olmazsa olmaz olan "2 kod sayfası bir yazıcı sayfasına" denk gelecek, ve her satırın numaralı olacak şekilde gosteren bir yazıcı çıktısıdır. Bunun için kullanılan enscript programının kuruluşu, Ghostview, Ghostscript ve Emacs ile yapılan bağlantılarının nasıl olacağını aşağıdaki yazıda anlatılmıştır.

http://www.bilgidata.com/yazi.jsp?dosya=a_enscript.xml

Bilişim Sözlüğü Artık Bedava

FZ

Pusula YAYINCILIK tarafından kitap olarak yayınlanan ve büyük ilgi gören 17.000 terimlik İngilizce-Türkçe Ansiklopedik Bilişim Sözlüğü, Eylül 2005 itibariyle artık ücretsiz bir bilgisayar programı olarak yayında. Adresi: www.bilisimsozlugu.com