Erciyes Üniversitesi Linux Topluluğu GNU/Linux Dergisi Çıkardı

0
anonim
Bilişim Kulübü altında faaliyet gösteren Erciyes Üniversitesi Linux Topluluğu (EULT) 2007 yılında kuruldu. Açık kaynak kodlu yazılıma katkıda bulunmak, GNU/Linux'a yeni başlayanlara rehberlik etmek amacıyla yola çıkan topluluk 2008 Ocak ayı itibarı ile e-dergisinin ilk sayısını yayınladı.

Dergiye http://universitem.erciyes.edu.tr/eult_e_dergi_1.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
mos
merhaba,

şevkinizi kırmak istemem, yanlış anlamayın.

ama ciddi anlamda redaksiyona ihtiyacınız var. ben uğraşamam diyorsanız, dergiyi yayına koymadan önce okulunuzun türk dili öğrencilerinden 1-2 kişiyi bu iş için ayarlayabilirsiniz.

hem cümle düşüklüklükleri, hem anlatım bozuklukları..

0
umutdogan
Gercekten ciddi redaksiyon problemleri var. Sanirim benim gibi Turkce klavyeleri yok, o yuzden "Yil 1 Sayi 1" yazmislar. Cok emek isteyen, onemli bir is yapiyorsunuz arkadaslar ama Turkce kurallarina dikkat edin. Metin hizalamalarini cift tarafli yapin. Sayfa basliklarina dikkat edin. Bir an once PDF'i gozden gecirip tekrar yukleyin. Ugrasinizda bol sanslar.

----------
www.umutdogan.com
0
Tarık
Hakkınız var, daha giriş yazısında çuvallamışlar. Yapıcı muhalefet adına yazıların düzenlenmesi işini üstlenebilirim. Fakat bir üniversitenin çıkardığı Türkçe elektronik dergiyi benim düzenliyor olmam neye tekabül eder oda ayrı bir tartışma konusu.
0
umutdogan
oda degil "o da" :)
0
Tarık
Düzenlemekten bahsediyorum arkadaşım, düzenlemeyle toplamda onbeş saniyeden kısa sürede yazılmış bir iletiyi mi kıyaslamaya çalışıyorsunuz? Aynen devam...
0
towsonu2003
ama ise yaramis: bu kez dikkat edip mi'yi ayri yazmissiniz ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Açık Akademi'den yeni kitap: Kullanışlı Web Siteleri Yaratma!

anonim

Kaliteli bilişim kitaplarını Türkçe'ye kazandırma projesi çerçevesinde Açık Akademi yeni bir kitabı daha okuyucuyla buluşturdu.

New Riders Press tarafından çıkarılan ve özgün ismi "Don't Make Me Think: A Common Sense Approach to Web Usability" olan kitap Türkçe'ye tercüme edilip basılmıştır. 25 YTL etiket fiyatıyla raflara gönderilen kitap Açık Akademi web sitesinden 22 YTL'den (KDV + kargo dahil) satışa sunulmuştur.

Php Başlangıç Dersleri - Seri 4 - (MySQL)

Guardian

Veritabanı konusuna, özelliklede MySQL diline yeni giriş yapacak okurlar için çok güzel bir kaynak olduğuna inandığım ve bir süredir azimle üzerinde çalıştığım “Php Başlangıç Dersleri - Seri 4″ sonunda tamamlanmıştır.

Dökümana şu sayfadan ulaşabilirsiniz. Yada direk aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

php-dersleri-seri-4.tar.gz [ 1 MB ]

Linus Torvalds`ın biyografisi kitap olarak (sanal?) kitapçılarda

conan

Linux işletim sisteminin (çekirdeğinin) yaratıcısı (penguen babası :) olan Linus Torvalds`ın biyografisi Just for Fun : The Story of an Accidental Revolutionary 8 Mayis 2001 tarihi itibariyle yayınlandı. Kitap Linus`un ve David Diamond'ın bir eseri. Ben siparişimi verdim bile ;)

Mayıs 2009 Sayısı ile e-Bergi sizlerle

ilke444

Aylık bilgisayar bilimi ve özgür yazılım derginiz e-bergi, Mayıs 2009 sayısında sizlere yine dopdolu bir içerik sunuyor.

PHP-Nuke 5.5 ve Windows 2000 Server

anonim

Bu makale Windows IIS Server de  PHP-Nuke 5.5 kurulumunun nasıl yapılacağı anlatılmıştır.Makelenin orjinali ingilizce olup buradan izlenebilir

1) Gerekli Dosyalar:
PHP-Nuke 5.5 - PHP-Nuke Dosyası
mySQL 3.23.49 - PHP Nuke İçin veri tabanı
PHP 4.2.0 installer - Windows ISS Server de PHP Kodlarının Çalışması için gerekli olan dosya.