Erciyes Üniversitesi Linux Topluluğu GNU/Linux Dergisi Çıkardı

0
anonim
Bilişim Kulübü altında faaliyet gösteren Erciyes Üniversitesi Linux Topluluğu (EULT) 2007 yılında kuruldu. Açık kaynak kodlu yazılıma katkıda bulunmak, GNU/Linux'a yeni başlayanlara rehberlik etmek amacıyla yola çıkan topluluk 2008 Ocak ayı itibarı ile e-dergisinin ilk sayısını yayınladı.

Dergiye http://universitem.erciyes.edu.tr/eult_e_dergi_1.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
mos
merhaba,

şevkinizi kırmak istemem, yanlış anlamayın.

ama ciddi anlamda redaksiyona ihtiyacınız var. ben uğraşamam diyorsanız, dergiyi yayına koymadan önce okulunuzun türk dili öğrencilerinden 1-2 kişiyi bu iş için ayarlayabilirsiniz.

hem cümle düşüklüklükleri, hem anlatım bozuklukları..

0
umutdogan
Gercekten ciddi redaksiyon problemleri var. Sanirim benim gibi Turkce klavyeleri yok, o yuzden "Yil 1 Sayi 1" yazmislar. Cok emek isteyen, onemli bir is yapiyorsunuz arkadaslar ama Turkce kurallarina dikkat edin. Metin hizalamalarini cift tarafli yapin. Sayfa basliklarina dikkat edin. Bir an once PDF'i gozden gecirip tekrar yukleyin. Ugrasinizda bol sanslar.

----------
www.umutdogan.com
0
Tarık
Hakkınız var, daha giriş yazısında çuvallamışlar. Yapıcı muhalefet adına yazıların düzenlenmesi işini üstlenebilirim. Fakat bir üniversitenin çıkardığı Türkçe elektronik dergiyi benim düzenliyor olmam neye tekabül eder oda ayrı bir tartışma konusu.
0
umutdogan
oda degil "o da" :)
0
Tarık
Düzenlemekten bahsediyorum arkadaşım, düzenlemeyle toplamda onbeş saniyeden kısa sürede yazılmış bir iletiyi mi kıyaslamaya çalışıyorsunuz? Aynen devam...
0
towsonu2003
ama ise yaramis: bu kez dikkat edip mi'yi ayri yazmissiniz ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java eKitap

anonim

J2EE 1.4 kurumsal Java teknolojilerine işlediğimiz kitabımızın eKitap versiyonu herkesin kullanımına açılmıştır. KJ eKitap JBoss, Spring, ITracker, JmxMonitor gibi açık yazılım ürünleri üzerinden ve konuları hakkında yazıldı. Performans iyileştirmeleri için teknikler, veri tabanlarının kurulumu, şema yönetimi, ilişkisel model tasarımı gibi konular kitapta mevcuttur. Tarif edilen programlama teknikleri bol örnek kodlarla desteklenmektedir.

eKitap'ı üretmek için LATeX ile yazılan kitabın PDF sürümünden Ghostscript ve biraz Perl ile gördüğünüz sayfalar üretilmiştir.

ACM Bilgisayar Bilimleri Klasik Kitaplar Listesi

nec

ACM, kendi portalında, okuyucu anketiyle belirlenen, içinde "201 Principles of Software Development", "Anatomy of LISP" gibi kitapların olduğu bir klasikler listesi yayınlamış. Listede Dijkstra, Minsky gibi isimlerin de kitapları var.

Bazı kitapların tamamına PDF olarak erişilebiliyor siteden. Yazdığına göre eksik olanlar için de izin almaya çalışıyorlarmış. Takip edilesi.

E-Bergi : Odtü Bilgisayar Topluluğu Dergisi

anonim

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu Elektronik Dergisi E-Bergi Nisan 2008'de bir yaşına giriyor. Peki nedir bu e-bergi?

Yabancı Sözcüklerin Dilimize Aktarımı

realist

IRC'de, forumlarda ya da günlük konuşmalarımızda iş gereği, haddinden fazla yabancı sözcük kullanıyoruz. Kurallara uygunluğundan vazgeçtim, galat-ı meşhura razıyken aramızda bütünlük oluşturmayı dahi başaramadığımızı görüyorum.

Python Paradoksu

FZ

Paul Graham, geçenlerde (2004 Ağustos'unda) kısa bir makale yazmış, bakalım ne demiş:

"Kısa bir süre önce gerçekleştirdiğim bir konuşmada pek çok insanı hayalkırıklığına uğratan bir laf ettim: Python tabanlı bir proje için bulabileceğiniz programcılar, Java tabanlı bir projeye çekebileceğiniz programcılardan daha zeki olacaktır.

Kast ettiğim Java programcılarının aptal olduğu değil. Kast ettiğim şey, Python programcılarının daha akıllı olduğu. Yeni bir programlama dilini sıfırdan öğrenmek çaba gerektirir. Ve insanlar Python'u yeni bir iş bulabilirler diye öğrenmiyorlar; insanlar Python'u öğreniyor çünkü gerçekten programlamayı seviyorlar ve halihazırda kullandıkları dillerden memnun değiller.