Erciyes Üniversitesi Linux Topluluğu GNU/Linux Dergisi Çıkardı

0
anonim
Bilişim Kulübü altında faaliyet gösteren Erciyes Üniversitesi Linux Topluluğu (EULT) 2007 yılında kuruldu. Açık kaynak kodlu yazılıma katkıda bulunmak, GNU/Linux'a yeni başlayanlara rehberlik etmek amacıyla yola çıkan topluluk 2008 Ocak ayı itibarı ile e-dergisinin ilk sayısını yayınladı.

Dergiye http://universitem.erciyes.edu.tr/eult_e_dergi_1.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
mos
merhaba,

şevkinizi kırmak istemem, yanlış anlamayın.

ama ciddi anlamda redaksiyona ihtiyacınız var. ben uğraşamam diyorsanız, dergiyi yayına koymadan önce okulunuzun türk dili öğrencilerinden 1-2 kişiyi bu iş için ayarlayabilirsiniz.

hem cümle düşüklüklükleri, hem anlatım bozuklukları..

0
umutdogan
Gercekten ciddi redaksiyon problemleri var. Sanirim benim gibi Turkce klavyeleri yok, o yuzden "Yil 1 Sayi 1" yazmislar. Cok emek isteyen, onemli bir is yapiyorsunuz arkadaslar ama Turkce kurallarina dikkat edin. Metin hizalamalarini cift tarafli yapin. Sayfa basliklarina dikkat edin. Bir an once PDF'i gozden gecirip tekrar yukleyin. Ugrasinizda bol sanslar.

----------
www.umutdogan.com
0
Tarık
Hakkınız var, daha giriş yazısında çuvallamışlar. Yapıcı muhalefet adına yazıların düzenlenmesi işini üstlenebilirim. Fakat bir üniversitenin çıkardığı Türkçe elektronik dergiyi benim düzenliyor olmam neye tekabül eder oda ayrı bir tartışma konusu.
0
umutdogan
oda degil "o da" :)
0
Tarık
Düzenlemekten bahsediyorum arkadaşım, düzenlemeyle toplamda onbeş saniyeden kısa sürede yazılmış bir iletiyi mi kıyaslamaya çalışıyorsunuz? Aynen devam...
0
towsonu2003
ama ise yaramis: bu kez dikkat edip mi'yi ayri yazmissiniz ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

D. E. Knuth´tan Özel Dersler

malkocoglu

Dr. Bilgisayar Bilimi'nin kendisinden özel ders almak ister miydiniz? Donald Knuth'un bilgisayar bilim derslerini buradan izleyebilirsiniz.

Diff ve Patch Kullanımına Giriş

Armish

Bu araçlar programlama veya program kodları ile uğraşanlar için bazen hayat kurtarıcı olabilyor. diff ve patch'i kullanmak konusunda az da olsa bilgim olsun diyorsanız bu yazı size yardımcı olabilir.

Emacs ile Oracle Sql*Plus ve sql-mode

zekzekus

İş yerinde yoğun olarak Oracle veritabanı ile çalışıyorum. Sorun tespit etmek için sorgular yazıyorum, PL/SQL ifadeleri çalıştırıyorum. Bu işlemleri en rahat yaptığım araç Oracle tarafından sağlanan Sql*Plus. Rahat dediğime bakmayın sade ve son derece hafif olan bu istemcinin insanı deli eden “özellikleri” var. En basitinden yazdığınız uzun bir SQL cümlesinin başında küçük bir hata yaptıysanız, imleci geri götüremiyorsunuz (henüz enter tuşuna basmamış olsanız da). Daha önce yazdığınız komutları listeleyen ve çabuk bir şekilde kullanmanıza olanak veren bir tarihçe (history) özelliği de yok. Emacs editörü (editör demek bir nevi haksızlık oluyor artık) her zaman olduğu gibi bu konuda da devreye giriyor.

Emacs ve sql-mode ile ilgili bilgi veren yazının devamı burada...

Açık Akademi'den Ajax kitabı: Sağlamlığı Kanıtlanmış Tekniklerle Web 2.0 AJAX

yenigul

New Riders yayınlarından çıkan Bulletprof AJAX kitabı, Açık Akademi yayınlarından Sağlamlığı Kanıtlanmış Tekniklerle Web 2.0 AJAX adıyla yayınlanmıştır.

İnce bir LaTeX2ε Elkitabı

innaw

Mustafa Akgül Hoca'mız, linux-sohbet listesine geçtiği ileti ile Tobias Oetiker'in ünlü The not so short intro to Latex isimli kitapçığının Prof. Dr. Bekir Karaoğlu tarafından Türkçe'ye çevirildiğini duyurdu. Kitapçığa buradan erişebilirsiniz.