Yeni nesil versiyonlama sistemleri - Subversion

0
anonim
Büyük olsun küçük olsun tüm şirketlerde, şirket içerisindeki dökümanların akışının ve arşivlenmesinin kontrolü için kullanılan bir sistem vardır. Subversion bu sistemlerden biridir.

Bu amaçla kullanılan bilgisayar programlarına en çok yazılım şirketlerinde rastalanmaktadır. Çünkü yazılımcılar gün içinde sürekli kodlarda ufak değişiklikler yapmaktadırlar. Gerektiğinde dosyaları eski tarihteki versiyonlarına geri döndürmektedirler. Bunları yaparken diğer yazılımcıların etkilenmemesi gerekmektedir. İşte bu anda devreye giren bu programlar bir dosya üzerinde farklı kullanıcılar tarafından aynı anda yapılan değişikliklerin birbirini yok etmesini engeller.

Makalenin tamanını http://www.riskturk.com/obje7/yayin_subversion_1.php adresinden okuyabilirsiniz.

Görüşler

0
mentat
guzel makale.. turkce gordugum ilk ve tek kaynak, elinize saglik...

mini eklemeler, yaziyi tam okumadim, gozumden kactiysa ozur,

SVN'i isteyen kendi kendine de kullanabilir. ben evde tek kullanici, ag baglantisi olmadan kullaniyorum. apache falan kurmadan. tabi guvenlik allaha emanet, hd gocerse svn de gider bu durumda ama versiyon kontrolu icin gayet kullanisli. stable release surumleri, alternatif development path'ler falan tek programci + hobi projesiyse bile faydali oluyor..

not iki, client olarak ben TortoiseSVN kullaniyorum. gayet seker.. isyerinde de TortoiseCVS, samba server'daki backup disk'e cvs repository'i attim, amator de olsa guvenli sekilde calisiyor o da..

SVN uzun bir sure beta dolasti, gecenlerde 1.0'a gecti..

herkeslere tavsiye..
0
bio
Tam Subversion'daki güvenlik açığı bulunmuşken konulacak makale mi bu :-)

http://news.com.com/2100-1002_3-5216353.html [news.com.com]
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeni bir E-dergi : pozi+if

boreas

E-lapis, penguence gibi ücretsiz dergilerin arasına yaklaşık üç ay önce yayına başlayan yeni bir e-dergi pozi+if eklendi. Programlama, özgür yazılımlar gibi konuların yanında donanım ve yazılım testi gibi konularada ağırlık veren bu dergi yaklaşık 200 sayfalık içeriğiyle umut vaad ediyor.

Adres : http://www.pozitifpc.com/

belgeler.org 1.3.1

yalcink01

belgeler.org sitesi güncellendi. Man sayfaları çevirilerine http://www.belgeler.org/man/manpages.html adresinden erişebilirsiniz. Sisteminize kurmak için gerekli paketleri http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=61526 adresinden elde edebilirsiniz. Dağıtımlar içinden çıkacak Türkçe kılavuz sayfaları dileğiyle.

CSound Journal Bahar 2006 Sayısı Çıktı

FZ

Bilgisayarlı ses sentezleme ve besteleme sistemi Csound kullanılarak yapılan ses programlama çalışmalarına ve makalelerine yer veren Csound Journal'ın Bahar 2006 sayısı çıktı.

Bilgisayar Bilimcileri Hacker Konferanslarına Neden Katılmalıdır

FZ

Geçen gün acm.org sitesinde gezinirken Gregory Conti isimli bir bilgisayar profesörünün yazısı dikkatimi çekti: "Why computer scientists should attend hacker conferences" yani "Bilgisayar bilimcileri hacker konferanslarına neden katılmalıdır".

Conti, eğlenceli üslupla ilginç saptamalarda bulunuyor ve kendisinin de sık sık katıldığı bu tür etkinliklerin önemini vurguluyor.

Fedora Core 1.0 ile Internet Bağlantı Paylaşımı

anonim

"Linux ile internet bağlantımı nasıl paylaştırabilirim?" sorusu mail listeleri ve forumların en popüler soruları arasındadır. Bu makale En azından fedora için ortaya net bir çözüm koyuyor ve diğer dağıtımlar içinde referans oluşturuyor.