Ve yine Kevin Mitnick, bu sefer basımdan önce kaldırılmış ilk bölüm

0
Phaedrus
Kevin Mitnick´in yazdığı Art of Deception adlı kitaptan Wiley yayınevi tarafından basımdan hemen önce çıkartılan ilk bölümü Bu adreste okuyabilirsiniz. Genel olarak bu bölüm Mitnick´in geçirdiği kaçak günleri, hapisteki zamanlarını ve medyada Mitnick´in adıyla ve düzenlediği asılsız, popülist haberlerle, ardından da yazdığı kitapla milyon dolarlar kazanan gazeteci John Markoff´u anlatıyor.

Görüşler

0
oktay
Hayir efendim burada ve burada okuyabilirsiniz.

oktay
0
anonim
Kevin Mitnick'in bu kadar ilgi gormesinin sebebini hicbir zaman anlayamadim.
0
oktay
Bazisina Christina Aguilera ilginc gelir bazisina Kevin Mitnick. Anlamayacak veya anlamaya calisacak birsey yok kanimca.

oktay
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye´nin İlk FreeBSD İşletim Sistemi Kitabı Çıktı

honal

Türkiye'nin ilk FreeBSD İşletim Sistemi kitabı çıktı. Son yıllarda gittikçe artan bir ilgi ile karşılaşan FreeBSD hakkında hemen herşeyi bu kitapta bulabileceksiniz.

FreeBSD işletim sistemine olan ilgi son yıllarda oldukça artmıştır. Köklü bir işletim sistemi olmasına rağmen son yıllara kadar tanınmayan BSD ailesi, kararlı ve güvenli işletim sistemi sunmaktadır. Uzun yıllar FreeBSD üzerine yoğunlaşmış uzman bir yazar kadrosu tarafından yazılan kitap, Türkiye'nin ilk ve tek FreeBSD işletim sistemi kitabıdır. Kitap, FreeBSD'yi Türkiye'ye tanıtmak misyonunu üstlenmiştir. Bu nedenle kullanıcıların kurup deneyebilecekleri bir adet FreeBSD 4.9 CD'si ile birlikte gelmektedir.

Ayrıntılı bilgi için: Açıkkod Yayınevi

50 Sene Sonra Üniversite Olacak Mı? E-öğrenme Üstüne Serbest Bir Diyalog

FZ

Acaba sizce gelecek 50 sene içinde üniversiteler başta olmak üzere eğitim kurumları ve e-öğrenme nasıl şekillenecek? Bilgiye bakış açımız nasıl dönüşecek?

Bilgi biriktirme ve bunu sunmanın ötesine geçeceğimiz kesin. Günümüzde okul soru sormayı öğretmekten ziyade cevapları öğrenmeyi sağlayıcı bir rejime dönüşmüş durumda. Orta vadeli gelecek tahminlerimize göre, bilgi artık edinilmeye değer bir meta olarak görülmeyecek. Kolay elde edilen her şey toplumun gözünde değer yitirir ve aynı durum bilginin de başına gelecektir. Değer verilen şey güzel sorular olacak.

Unutmayın ki cevapların değeri düştükçe soruların değeri artar. Dolayısı ile insanları soru sormaya yöneltmek ve bunu sağlayacak türden soru sorabilme tekniklerini geliştirmek önemli olacaktır.

Yazının devamı buradan okunabilir.

Bilgisayar Bilimcileri Hacker Konferanslarına Neden Katılmalıdır

FZ

Geçen gün acm.org sitesinde gezinirken Gregory Conti isimli bir bilgisayar profesörünün yazısı dikkatimi çekti: "Why computer scientists should attend hacker conferences" yani "Bilgisayar bilimcileri hacker konferanslarına neden katılmalıdır".

Conti, eğlenceli üslupla ilginç saptamalarda bulunuyor ve kendisinin de sık sık katıldığı bu tür etkinliklerin önemini vurguluyor.

SFTP chroot için mini nasıl belgesi

conan

Amaç:
Bilgilerin şifreli olarak transfer edileceği bir sftp sunucusu yaratmak.

İhtiyaçlar:
SFTP kullanıcılarını işletim sistemi dosyalarından uzak tutmak. Bağlantıları için kendilerine özel bir chroot yaratmak.
SFTP kullanıcılarının sunucuya ssh üzerinden ulaşımını engellemek.
Becerebilirsek aynı servisi normal sistem yönetimi işlerinde de kullanabilecek şekilde ayarlamak.

Çözüm:
OpenSSH kaynak kodu içerisindeki sftp-server.c dosyasını yamamak ve kullanıcıları sınırlandıran bir kabuk yaratmak.

Nasıl?

CVS ve Dallar (Branches) İle Karmaşık Yazılım Yönetimi

malkocoglu_2

Yazılım sektöründe anahtar teslim projeler için bir derece, ürün ile uğraşmakta olan takımlar için kesinlikle lazım olacak bir kaynak kod deposu özelliği vardır. Dallar, yâni branch kavramı. Branch kullanımı her kaynak kod idare programında farklıdır, ve tabii ki açık yazılımın favori programı CVS'te de branch desteği mevcuttur fakat bazı konularda dikkatli olmak gerekmektedir. Yazılım sektöründe birçok konuda olduğu gibi elde bir "yapılması uygun olan/olmayan" gibi bir liste, önceki tecrübelere dayanarak mevcuttur, bu yazıda bu tür tavsiyeleri toparlayarak, kendi tecrübelerimiz ışığında sunmaya uğraştık.

Not: Makale, GNU Emacs ve LaTeX ile yazılmıştır.