SMTP Sunucuların Çoklu E-posta Dağıtım Yöntemleri

0
honal
Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) tek seferde bir mesajı birden çok kullanıcıya iletme yetisine sahiptir, hatırlayacak olursak bir mesajın iletiminde RCPT komutunu kullanıyorduk, burada da MTA'nın yaptığı birden fazla RCPT komutu kullanarak bir mesajı birden çok alıcıya yollamaktır. Tabii bunun gerçekleşmesi için e-posta yollanan kullanıcıların aynı sunucu üzerinde olması gerekir.

Yazının devamına http://cc.kou.edu.tr/huzeyfe/multi_rcpt.htm adresinden erişebilirsiniz

İlgili Yazılar

Administrative tools

HoLY

Dsniff, MRTG, IP Flow Meter, Tcpdump, NTOP, Ngrep ve diğerleri hakkında açıklamada bulunan PDF formatında bir döküman. Neden ve nasıl ağı dinleyebileceğimizi örneklerle de açıklamışlar saolsunlar:) Döküman bu linkte

Tim O'Reilly tarafından yazılan bir açık kitabın hikayesi...

misafir

1987 yılında O'Reilly Networks'un kurucularından Tim O'Reilly, Dale Dougherty ile beraber "Unix Text Processing" adlı bir kitap yazarlar. Kitapta vi editörünün kullanımından awk programlama diline, hatta troff macrolarının nasıl yazılacağına kadar pek çok değerli bilgi vardır. Bir süre sonra kitap piyasadan kaldırılır.

Bilgisayar Bilimcileri Hacker Konferanslarına Neden Katılmalıdır

FZ

Geçen gün acm.org sitesinde gezinirken Gregory Conti isimli bir bilgisayar profesörünün yazısı dikkatimi çekti: "Why computer scientists should attend hacker conferences" yani "Bilgisayar bilimcileri hacker konferanslarına neden katılmalıdır".

Conti, eğlenceli üslupla ilginç saptamalarda bulunuyor ve kendisinin de sık sık katıldığı bu tür etkinliklerin önemini vurguluyor.

Xmame : Birkaç Romalı Dövelim Mi?

darkhunter

Xmame, zamanında Atari salonlarında harçlıklarımızı tükettiğimiz oyunları GNU/Linux'a taşıyan bir emülatör. Emülatörler ve Emülasyon hakında daha fazla bilgi almak için buraya bakabilirsiniz. Bu klavuz xmame'in Debian GNU/Linux altında kurulumunu ve çalıştırılmasını anlatmaktadır. Ek olarak günün stresini Romalı döverek atmak isteyenlere yol göstermektedir. ;-)

Sizin Amstrad Dergisi (Retro Bilgisayar/PDF)

Alcofribas

Sizin Amstrad Dergisi 1988(Ekim) ve 1989(Nisan) yılları arasında toplam 7 sayı olarak Memoreks Dış Ticaret ve Bilgisayar Hizmetleri tarafından yayınlanmıştır. İçerik olarak Amstrad bilgisayarlarına ait oyun-program açıklamaları, Basic, Assembler, Müzik, GEM tanıtımları ve dersleri yeralmaktadır. Hamdi Mermut derginin sahibi ve yayın yönetmenidir.