Bu bir asal sayı rekoru mu?

https://twitter.com/

5
murat

Görüşler

1
auselen

Wikipedia ya gore simdilik bilinen: 22,338,618 haneli. Tweet'de "112 Milyon 586 Bin 618" dendigine gore bir 5 kat fazlasi.

Alayci gorunmeden biraz zor demesi zor ama. bakalim...

1
murat

Evet bu neredeyse 5 katı, literature geçmesi için gerekli ortamlara bilgilendirme yapılacağını falan da söylemişler. Herhalde tekrar hesaplanıp doğruluğunun test edilmesi de gerekecektir.

3
shibby

Bu arada 112 milyon, rakamlarının 5 katı. Bilinen en büyük asal sayının yaklaşık kaç katı onu bilmiyoruz :)

2
aliservetdonmez

Güzel tarafı da o ya zaten — hiçbir katı!

1
shibby

Dogal sayilar uzayinda hicbir kati. Benim sordugum "yaklasik" kac kati. Yani bir reel sayi ile yine yaklasik olarak, kac kati oldugu ifade edilebilir.

1
butch

26 aralık 2017 tarihli bir başka keşif. 23,249,425 basamaklı.

1
murat

Eğer doğrulanırsa arkadaş daha büyüğünü bulmuş gibi görünüyor.

1
tongucyumruk

biz

?

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Matematik Dünyası - Yeni Sayı Çıktı - 2005/I

FZ

14. yılının 1. sayısı ile tekrar okurları ile buluşan Matematik Dünyası dergisi yine dolu dolu.

Bu sayının kapak konuları: Kaos, Kadın Matematikçiler ve Sayma

Detaylı içerik ise buradan öğrenilebilir.

Matematik Güzeldir!...

vst

Matematik sanattır. İtirazı olan?

Wolfram'ın 2, 3 Turing Makinasının Evrensel Olduğu İspatlandı

FZ

Dün yani 24 Ekim 2007 Çarşamba günü Stephen Wolfram'ın A New Kind of Science kitabında kurallarını verdiği ve evrenselliğinin ispatlanması karşılığında 25.000$ ödül koyduğu sistemin evrenselliğinin ispatlandığı duyuruldu. Birmingham, İngiltere'de bilgisayar bilimleri okuyan 20 yaşındaki Alex Smith'in 40 sayfalık ispatı ile ödülü kazanmayı hak etti.

Bilgisayar Destekli Matematik Sistemi Maxima 5.17 Çıktı

FZ

Sembolik ve sayısal ifadeleri işleyebilen bir bilgisayarlı matematik sistemi Maxima'nın 5.17 numaralı sürümü duyuruldu. Türev, integral, Taylor serileri, Laplace dönüşümleri, adi diferansiyel denklemler, polinomlar, kümeler, listeler, vektörler, matrisler ve tensörlerle ilgili işlerinizi halletmenizde Maxima işlerinizi kolaylaştırır. Maxima ile yuvarlama hataları olmaksızın kesirli işlemler yapabilir, çok büyük tamsayıları fonksiyonlarınızda kullanabilirsiniz. Maxima matematiksel nesnelerinizi iki boyutlu ve üç boyutlu olarak grafiğe dökmenize de yardımcı olur.

1.000.000 € Parayı Reddeden Matematikçi: Perelman

FZ

Koray Bostancı'nın yazısıdan:

Rus matematikçi Grigori Perelman, milenyumun ödüllü problemleri olarak anılan 7 problemden biri olan Poincare önermesine çözüm buldu. Çözüm büyük yankı uyandırdı, çünkü problem 100 yıllık bir problemdi. Bu çözüm ile matematik alanında Nobel ödülüne denk olduğu söylenen Fields madalyasını almasına kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak Perelman, önce St.Petersbourg Steklov Enstitüsü’ndeki görevinden istifa etti, sonra ödülü almayacağını, böyle bir ödülün anlamsız olduğunu açıkladı. Akabinde de Clay Matematik Enstitüsü‘ nün problemi çözene vermeyi taahhüt ettiği 1 milyon euro’yu almayacağını açıkladı..